İlişkim hakkında sizce.

yelisskulay

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2020
80
76
3
35
Merhaba bayanlar ,

Uzun uzun yazıp canınızı sıkmam istemem.
Özet olarak ileteyim.
34 Yasındayım 35 yasında bir erkek arkadaşım var 7 aydır birlikteyiz bu süreçte hiç sorun yaşayan bir çift olmadık şükürler olsun.
Hatta her konuda çok iyi anlaşıyoruz .Hayata dair isteklerimiz ,hedeflerimiz,hayallerimiz,güldüğümüz şeyler üzüldüğümüz şeyler bile aynı.
Konu konuyu açıyor ve biz hep birbirimizi gülerken buluyoruz sonra diyoruz iyi ki tanımışız birbirimizi sürekli bu moddayız.
İkimizde Balıkesir'de küçük bir semtte yaşıyoruz ailemizin yanında.ilgisi sevgisi gayet normal düzeyde.
Bu arada ben hiç evlenmedim o daha önce bir evlilik yaşamış çok uzun sürmemiş ayrılmış .
Benim açımdan ona dair kafamda bir soru işareti yok ve hatta ilk defa evlenmeyi bu kadar çok istiyorum normalde hep korkardım evet demekten.
Öylesine mutlu ve iyi anlaşıyoruz ki benim açımdan tamamdır.
Kendisi bu tarz ciddi bir konuya girmiyor yani evlenmek istediğini açık bir şekilde hayaller içinde dile getiriyor fakat ciddi bir şekilde konuşulmadı.

Bu durum beni biraz üzüyor acaba evlenmekten mi korkuyor bir kere ağzı yanınca.
Bir kez buna benzer bir şey söylemişti çünkü... bu konuyu açan taraf olmak istemiyorum; fakat yol gösterebilir misiniz ?
Sizce sabırla emin olmasını mı beklemeliyim yoksa açık açık neden ciddi bir konu konuşmuyoruz seninle mi demeliyim.

ırsınız kimin

Evet ailesine dair bilgi aldım zaten az çok biliyordum yakın zamanda sordum bu konuyu kendisine biraz daha tanıyalım birbirmizi bir kez ağzım yanınca gibi cevap aldım.
Hic bir sorun tartısma yasamayınca sanırım öyle bir anda nasıl biri olacagımı /olacagımızı kestiremiyor .
Ne bileyim anlayamadım pek doğrusu

evlilik yaşamış biri için 7 ay erken gelebilir.

konuyu onun acmasını beklemem daha doğru sizce de değil mi ..
Erkekler genelde kaybetme korkusu yaşayınca net kararlar alabiliyor bence acaba diyorum sevdiğimden emin oldugu için mi net bir karar alamıyor.
Çünkü bazen "Ya Yelis bu kadar mükemmel anlaşmamız cok garip her şeyimiz uyumlu "vs diyor ..
Düz mantık bu daha cok evlilik kararını hızlandırıyor olması gerek değil mi ?

Merhaba bayanlar ,

Uzun uzun yazıp canınızı sıkmam istemem.
Özet olarak ileteyim.
34 Yasındayım 35 yasında bir erkek arkadaşım var 7 aydır birlikteyiz bu süreçte hiç sorun yaşayan bir çift olmadık şükürler olsun.
Hatta her konuda çok iyi anlaşıyoruz .Hayata dair isteklerimiz ,hedeflerimiz,hayallerimiz,güldüğümüz şeyler üzüldüğümüz şeyler bile aynı.
Konu konuyu açıyor ve biz hep birbirimizi gülerken buluyoruz sonra diyoruz iyi ki tanımışız birbirimizi sürekli bu moddayız.
İkimizde Balıkesir'de küçük bir semtte yaşıyoruz ailemizin yanında.ilgisi sevgisi gayet normal düzeyde.
Bu arada ben hiç evlenmedim o daha önce bir evlilik yaşamış çok uzun sürmemiş ayrılmış .
Benim açımdan ona dair kafamda bir soru işareti yok ve hatta ilk defa evlenmeyi bu kadar çok istiyorum normalde hep korkardım evet demekten.
Öylesine mutlu ve iyi anlaşıyoruz ki benim açımdan tamamdır.
Kendisi bu tarz ciddi bir konuya girmiyor yani evlenmek istediğini açık bir şekilde hayaller içinde dile getiriyor fakat ciddi bir şekilde konuşulmadı.

Bu durum beni biraz üzüyor acaba evlenmekten mi korkuyor bir kere ağzı yanınca.
Bir kez buna benzer bir şey söylemişti çünkü... bu konuyu açan taraf olmak istemiyorum; fakat yol gösterebilir misiniz ?
Sizce sabırla emin olmasını mı beklemeliyim yoksa açık açık neden ciddi bir konu konuşmuyoruz seninle mi demeliyim.

Bence sizde onu tanımaya odaklanın, belki yaşınız itibariyle bu durum sizi strese sokuyor olabilir ama doğru bir evlilik çabuk bir evlilikten daha önemli

ayy ıssız adam şeysini çekemem hiç 35 yaşında olsam. Bu mantığa göre insan hayatında bir sürü ilişki yaşıyor ama karşısına biri çıkıyor ve evet evleneceğim insan bu diyor. Bu mantığa göre kimse evliliğe karar veremezdi. Adam kötü niyetli değildir eminim ama erkeklerin karar ve sorumluluk alma mekanizması zayıf.

Bence sizde onu tanımaya odaklanın, belki yaşınız itibariyle bu durum sizi strese sokuyor olabilir ama doğru bir evlilik çabuk bir evlilikten daha önemli

Haklısınız.
Tanımaya çalışıyorum.
Çoğu şeyi bu 7 ay içerisinde gözlemledim ve bana çok yapıcı geldi hoşuma giden durumlarla sonuclandı.
Karakterini sevdim, duruşunu.
Sanki geri kalan şeyler ancak evlenince görülebilecek şeylermiş gibi geliyor.
Kısıtlı bir zaman diliminde beraber oluyoruz ama sürekli iletişim halindeyiz.
Dediğiniz gibi daha cok tanımaya odaklanabilirim yine de :KK200:

Haklısınız.
Tanımaya çalışıyorum.
Çoğu şeyi bu 7 ay içerisinde gözlemledim ve bana çok yapıcı geldi hoşuma giden durumlarla sonuclandı.
Karakterini sevdim, duruşunu.
Sanki geri kalan şeyler ancak evlenince görülebilecek şeylermiş gibi geliyor.
Kısıtlı bir zaman diliminde beraber oluyoruz ama sürekli iletişim halindeyiz.
Dediğiniz gibi daha cok tanımaya odaklanabilirim yine de :KK200:

Bence tatile çıkın , biz sevgiliyken çok gitmiştik benim için önemli bir kıstastı. Tatildeyken bana karşı eliaçık olduğunu,hiçbir şeyde ucuza kaçmadığını her anı dolu dolu geçirmeye çalıştığını farketmiştim. Yol boyunca hep pozitif olduğunu ne trafiğe,ne sıcağa ne de günlük çıkabilecek rutin aksaklıklara takılmıştı yani hayatı zehreden bi tarzı yoktu aksine kolaylaştıran bi modu vardı. Atıyorum otelin temizliğini mi beğenmedi üzerinde bile durmazdı, modumuz düşmesin diye ordayken nerelere gidilebilir onunla ilgilenirdi. Vs vs bence hayata bakış açısıyla ilgili tatiller çok fazla ipucu veriyor aslında. Nitekim evliliğimizde aynı bağlamda devam ediyor mesela şaşırtmadı beni.

Sizde böyle fırsatlar yaratmaya çalışın zaten sizinleyken huzuru yakalarsa sizden kopmak istemez bunun adı da kültürümüzde evlilik olur.

konuyu onun acmasını beklemem daha doğru sizce de değil mi ..
Erkekler genelde kaybetme korkusu yaşayınca net kararlar alabiliyor bence acaba diyorum sevdiğimden emin oldugu için mi net bir karar alamıyor.
Çünkü bazen "Ya Yelis bu kadar mükemmel anlaşmamız cok garip her şeyimiz uyumlu "vs diyor ..
Düz mantık bu daha cok evlilik kararını hızlandırıyor olması gerek değil mi ?

Cünkü evlilik öyle güllük güllistanlik "ayy askiim simdi 24/7 beraberiiz" olayi degil. Onu biliyor. Ex esini sanki sevmedimi? Onuda sevmistir, arasinda uyum olmustur fakat ayni evde görmüs ki asil uyum yok.

Adam belli ki yogurdu üfleyerek yemek istiyor. Simdi uyum var diye, evlilikte olacak diye bir garanti yok. Korkmakta çok hakli.

Zaman 30 küsür yasindan sonra farkli islemiyor. 25 yasinda bir iliskide zamana ihtiyacin var ise, 35 yasindada ihtiyacin var. 7 ay çok çok kisa bir süre birini tanimak için, evlilik karari almak için. Cok ciddi bir karar çünkü. Gelecek 50 yilini etkileyen bir karar. Adam bunun ciddiyetini anlamasi iyi birsey aslinda.

Yasim gidiyor felan deme. 34 gayet genç bir yas. Bu zamanlarin tadini çikar. Beraber gezin tozun, tatile gidin. Simdi canim cicim aylarindasiniz, tartismaniz bile olmamis. Önce beraber bir tartisma yasayin, "kötü zaman" yasayin ki o halde iliskiniz nasil oluyor ögren.

Bence tatile çıkın , biz sevgiliyken çok gitmiştik benim için önemli bir kıstastı. Tatildeyken bana karşı eliaçık olduğunu,hiçbir şeyde ucuza kaçmadığını her anı dolu dolu geçirmeye çalıştığını farketmiştim. Yol boyunca hep pozitif olduğunu ne trafiğe,ne sıcağa ne de günlük çıkabilecek rutin aksaklıklara takılmıştı yani hayatı zehreden bi tarzı yoktu aksine kolaylaştıran bi modu vardı. Atıyorum otelin temizliğini mi beğenmedi üzerinde bile durmazdı, modumuz düşmesin diye ordayken nerelere gidilebilir onunla ilgilenirdi. Vs vs bence hayata bakış açısıyla ilgili tatiller çok fazla ipucu veriyor aslında. Nitekim evliliğimizde aynı bağlamda devam ediyor mesela şaşırtmadı beni.

Sizde böyle fırsatlar yaratmaya çalışın zaten sizinleyken huzuru yakalarsa sizden kopmak istemez bunun adı da kültürümüzde evlilik olur.

Tatil değil ama ufak minik kamplara gittik çok uzun yol yapmadık.
Ama o gittiğimiz anlarda bahsettiğiniz gibi eğlenceli düşünceli beni mutlu etmeye yatkın bir yapısı vardı.
Ahh korana bi bitse daha çok vakit geçirme imkanımız olsa tatil gbi..

bu konuyu açıkça sormanızda bir zarar yok. ve böyle konuları açmak için bence 7 ay kısa bir zaman. en azından bir sene olmalı birbirinizi iyi tanımak için. güzel anlaşıyorsanız bunun tadını çıkartın ve birbirinizi tanımayı sürdürün bence. evlilik iki taraf da istediğinde hazır olduğunda yaşanacak bir durum.

Evlenen biri için 7 ay kısa bir süre, demin yaşındaki bir kadın için 1-2 yıl beklemekte uzun bir süre olur. Ben 34 yaşında olsaydım 7 aydan sonra lafı çıtlatarak sorardım bir yıldan sonra açıkça sorardım sonuçta şak diye evlenmeyeceksiniz. Zaten daha adamın niyetini de bilmiyoruz. Boşuna zaman harcıyor olma..

Back
X