İlişkimde seviliyor muydum bilmiyorum yorumlar mısınız

Yuvayı sen yıktın diye suçlandım ve bu çok ağır oldu

Dışardan biz göz olarak çok net görebiliyorum eşiniz sizi hiç sevmemiş ama siz onu terketmeyin istemiş. İnsan sevdiğine vurmaz, net. Sizin arada gönlünüzü alması elinin altında durmanızı istemesindenmiş. Sonra da bu saatten sonra asla beni terketmez havasına girip ağır konuşmuş. Şimdi evi terk edince de suçluluk duymanızı sağlamak için baskı yapıyorlar. Engelleyip silin, mahkemede hesabınızı görün.

Merhaba sizlere gerçek sevgi hakkında düşüncelerinizi, yaşanmışlıklarınızı sormak istiyorum. Vereceğiniz cevaplar benim için oldukça değerli çünkü dağınık ve mutsuz bir ailede büyüdüm ve baskın karakterli, ataerkil görüşe sahip biriyle evlendim. Evliliğim de güzel geçmedi ayrılıyoruz. Yani anlayacagınız küçük yaşlardan beri düzenimi oturtamadım, tam oldu derken yuvam da dağıldı. Çok üzgünüm

Yuvamın dağılmasında eş ve ailesi tamamen beni suçluyorlar, ‘sen yıktın’ diyorlar. Evet evden ben ayrıldım ama onu son zamanlarda ara ara uyarmaya başlamıştım. Ev dışında kendime ait bir hayatım sosyalliğim olmasını istemiyordu. Artık dayanamadığımı, bitirme düşüncesine girdiğimi söylüyordum. Bunu tehdit olarak algılayıp ‘ s.git o zaman(cok afedersiniz) , umrumda olmaz’ tarzı cevaplar alıyordum ve davranıslarını değiştirmiyordu. Aynı zamanda beni sevdiğini de iddia ediyordu. Sevgi nasıl olmalı? Psikoloji ile ilgilenenlerin cevaplarını da rica ediyorum. Farklı fikirde olduğum zaman el kaldırma huyu da vardı, hiç af dilemedi ve ‘ senin yuzunden yaptım ‘ dedi. Kavga konusu bitince de yine ‘ cok seviyorum, sen olmasan yasayamam, iyi ki eşimsin ‘ gibi laflarla sevgisini gosteriyordu. Başka sebeplerden üzüldüğümü görse hemen konuyu hallediyordu. Bunlar sevdiğini gösterir değil mi? kafam allak bullak oldu. Evden ayrıldıktan sonra da asla alttan almadı ve bitirdi. Söylediği gibi seven bir insan çaba harcayıp kendisine çeki düzen vermez miydi? Kolayca hakaret edebiliyordu, sakinken de canım eşim diye (evdeyken) peşimde geziyordu. Yanımızda annelerimiz dahil birisi olduğu an yabancıymışım gibi davranıyordu. Bir de kızdığı an yanımızda biri olması önemli olmuyor, belli edip beni rencide ediyordu.

Aklıma hep guzel sozleri veya saçlarımı oksaması gibi sevdiğini gösterdiği anlar geliyor. Yoksunluk çekiyorum. Yardım ederseniz sevinirim😞
Konunuzu yorumlamayı kendime borç bildiğim için yazıyorum. Üzülerek söylemeliyim ki, eşinizin bir psikolojik anormaliden muzdarip olduğunu düşünüyorum. Ayrıca anneleriniz yanınızdayken sizi yok sayması ne demektir? Birilerinden destek mi alıyor sizi ezebilmek için? Mümkündür. Bir de, tartışma sebebi kendisi olmadığı sürece sizinle iyi geçiniyor ve size karşı uçlarda davranıyormuş. Yani ya çok iyi, ya da çok kötü. Manipülatif hareketler... Narsisist olabilir mi eşiniz?
Sevgi, kesinlikle böyle adamlar tarafından gösterilen duygu ve hareketler bütünü olamaz. İyi yapmışsınız evi terk etmekle. Ama mutsuz bir ailede büyüyen insanların genellikle mutsuz evlilikler yaptığını duyduğum için yaşadıklarınız beni nedense şaşırtmadı... Umarım bu süreci en az hasarla atlatabilirsiniz. Ama sevginin tanımını başka bir şekilde ve başka bir beden vasıtasıyla öğrenmek için henüz geç değil... Önce kendinizi iyileştirmelisiniz.

Sorun orda, hem sevdiğini hissediyordum hem de acımasız davranıslarını görüyordum

Daha önce doğru düzgün sevilmediğiniz için sevildiğinizi sanmışsınız. Amacım sizi asla kırmak değil, ben de ailemde hiç sevilmedim. Bocaladığım zamanlar oldu ve sonrasında akıllandım, bana değer vermeyenle saniye geçirmedim. Bunları siz kendinizi kurtarın diye yazıyorum, herşeyin en güzeline layıksınız.

Samimiyetle söylüyorum hiç bir zaman sevmemiş. Seviyorum demek çok kolay, bazı insanlar sevgiyi çokça dillendirirler ama asla bunu destekleyecek bir şey yapmazlar. Sevdiğine inandırmanın en kestirme yolu seviyorum demektir. Ama evliliği bitirmenin de suçunu yüklenmek istememiş. Erkeklerin ayrılık konusunda kadınları suçlaması çok sık görülen bir şeydir. Kendinizi suçlamayın. Bu adamdan kurtulduğunuza sevinin. Umarım bundan sonra çok sevilirsiniz.

Merhaba sizlere gerçek sevgi hakkında düşüncelerinizi, yaşanmışlıklarınızı sormak istiyorum. Vereceğiniz cevaplar benim için oldukça değerli çünkü dağınık ve mutsuz bir ailede büyüdüm ve baskın karakterli, ataerkil görüşe sahip biriyle evlendim. Evliliğim de güzel geçmedi ayrılıyoruz. Yani anlayacagınız küçük yaşlardan beri düzenimi oturtamadım, tam oldu derken yuvam da dağıldı. Çok üzgünüm

Yuvamın dağılmasında eş ve ailesi tamamen beni suçluyorlar, ‘sen yıktın’ diyorlar. Evet evden ben ayrıldım ama onu son zamanlarda ara ara uyarmaya başlamıştım. Ev dışında kendime ait bir hayatım sosyalliğim olmasını istemiyordu. Artık dayanamadığımı, bitirme düşüncesine girdiğimi söylüyordum. Bunu tehdit olarak algılayıp ‘ s.git o zaman(cok afedersiniz) , umrumda olmaz’ tarzı cevaplar alıyordum ve davranıslarını değiştirmiyordu. Aynı zamanda beni sevdiğini de iddia ediyordu. Sevgi nasıl olmalı? Psikoloji ile ilgilenenlerin cevaplarını da rica ediyorum. Farklı fikirde olduğum zaman el kaldırma huyu da vardı, hiç af dilemedi ve ‘ senin yuzunden yaptım ‘ dedi. Kavga konusu bitince de yine ‘ cok seviyorum, sen olmasan yasayamam, iyi ki eşimsin ‘ gibi laflarla sevgisini gosteriyordu. Başka sebeplerden üzüldüğümü görse hemen konuyu hallediyordu. Bunlar sevdiğini gösterir değil mi? kafam allak bullak oldu. Evden ayrıldıktan sonra da asla alttan almadı ve bitirdi. Söylediği gibi seven bir insan çaba harcayıp kendisine çeki düzen vermez miydi? Kolayca hakaret edebiliyordu, sakinken de canım eşim diye (evdeyken) peşimde geziyordu. Yanımızda annelerimiz dahil birisi olduğu an yabancıymışım gibi davranıyordu. Bir de kızdığı an yanımızda biri olması önemli olmuyor, belli edip beni rencide ediyordu.

Aklıma hep guzel sozleri veya saçlarımı oksaması gibi sevdiğini gösterdiği anlar geliyor. Yoksunluk çekiyorum. Yardım ederseniz sevinirim😞
O senden daha çok yoksunluk çekiyordur valla ben boşansam inan geriye dönüp bakmam ilerle yolunda seni kaybeden üzülsün hayırlı olsa devam ederdi zaten sakın aynı hataya ikinci kez düşme

Bence beni seviyor mu diye değil, benim istediğim sevgi nasıl olmalı diye sorun. Siz sevdiğiniz insana hakaret eder misiniz, el kaldırır mısınız? S...git der misiniz? Hiç sanmıyorum. Kavga dışında seviyorum demesi neye yarar ki? Siz böyle bir sevgi mi istiyorsunuz? Sizi bu kadar üzen, yıpratan, size değer vermeyen insan sevse ne olur sevmese ne olur? Kaldı ki insan sevdiğini incitmek istemez, sevgi bu değil.
O hakaret edince bn aynı sekilde karsılık vermiyordum. Hem argo konuşmayı sevmiyorum hem de ona argo bir kelimeyi, sıfatı yakıştıramıyorum. En fazla sensin o demişimdir (korkarak).

Dengesiz adam senin de ruh dengeni bozmus. Seni o kadar gizel manipule etmis ki akil oyunlariyla adamin sevmedigini biliyorsun asl8nda ama adamin seviyorim.dedigine de inanmak istiyorsun. Sevgi dilde olmaz. Seven sevdigini incitemez, kiramaz, kiyamaz. Arada iki guzel soz soyleyip arada hot hut deyip kalp kiran adamin sevgisi sadece dilindedir, yudeginde degil. Sevgi emek ve fedakarliktir. Senin icin hicbirseyinden fedakarlik yapmadiysa sevmiyordur. O sadece kendini seviyor merak etme.

Aileden kaynaklı sevgi açlığı sorunlarınız evliliğinize de olduğu gibi yansımış. Eş seçiminiz bunu gösteriyor. Tavsiyem Öncelikle boşandıktan sonra boşanmak ve anne-baba durumundan dolayı oluşan psikolojik travmaları çözmek olmalı. Sonuçta yeni evlilik yaptiginiz zaman aynı hatalara düşmek istediğinizi düşünmüyorum. Eşiniz sizi sevmiştir ama o da sorunlu görünüyor. Size saygı duymuyor, size başkaları yanında da değer vermiyor size hakaret edip şiddet gösterebiliyor. Ciddi sorunlar bunlar. Sevgi tek başına asla yetmez. Size böyle davranan birinden bosanmakla doğru yapıyorsunuz. Yuvani yıkıyorsun diyenlere aldırmayın. Ne bilip ne konusacaklar. Çok sinirinize dokunursa al sen evlen bakalım ne kadar sabredeceksin diyin susturun
Yani şöyle bir algı oluşturdu. O beni cok seviyormuş, canından cok seviyormuş da terk edip onu mağdur etmişim. Çevresini ve kendisini buna inandırmış durumda. Nankörlük yaptın diyor. Mahvoldum ya ayrılık daha cok üzdü beni

El kaldıran, ota moka bağrınıp duran adamın sevgisinden ne olacak, böyle sevgi olmasada olur. Gerçeğini henüz yaşamadığınız için,iyi zamanda onun gösterdiği ilgiyi, sevgi sanıyorsunuz. Seven adam her şeyden önce değer verir, incitmekten korkar. Bu ne?
Dediğiniz gibi gerçek sevgi yaşamadım herhalde cunku hayata dair hiçbir umudum kalmadı, insanlardan soğudum. Hep mutsuz kalacak gibiyim

Ailenizde ve eşinizden önce gerçek sevgiyi görmediğiniz için bu sevgi sorgulamanız.
Birde eşiniz cahil cühela ailesinin de sizi suçlu görmesi kafanızı karıştırıyor belki ama sevgi böyle birşey değil.

Seven insan, el kaldırmaz, hakaret etmez. İstediği gibi davrandığınız zaman size gösterdiği iyi halinin de önemi yok çünkü orada sizi birey olarak değil emri altında yaşayan biri olarak görüyor, en ufak onun istediği dışına çıkınca gerçek yüzünü gösteriyor. Yani size sadece siz olduğunuz için hiç değer vermemiş.
Evet bu ilişkide kendi kişiliğim ile var olamadım. Fiziksel ve ruhsal olarak her şeyimi değiştirdi.

Bence sizi sevmiş ama o kadae dengesiz ki en iyisi ayrılmak.
Benim eşim de canim hayatım diye yanımdan ayrılma zdi ama bir tartışma olsa sebebi ben olurdum. Hiç unutmam bir gün evin anahtarları ni evde unutmuş beni aradı deli gibi bağırıyor benle ne alaka deyince sen beni birkaç gün önce sinir etmiştin kafam dalgindi ondan unuttum diye bana çıkış ti. Aman kaç kurtul hayatın zindan olur.

Sevgi birini kafese kapatıp , sinirlenince el kaldırmak , canı isteyince sevmek değil. Birini sevmek bu tarz davranışları kendine hak ilan etmek değildir. Sizi sevmiş olabilir onu bilemeyiz ama daha fazla da üzmüş bu durumda ortada bir sevgiden bahsedebilir miyiz ? Sizi istediği kalıba sokamayınca başından savmış. Hiç sevilmemiş olabilirsiniz ,tecrübesizliğiniz de vardır anlarım ama buna sevgi diyenin alnını karışlarım.

Sevgi birini kafese kapatıp , sinirlenince el kaldırmak , canı isteyince sevmek değil. Birini sevmek bu tarz davranışları kendine hak ilan etmek değildir. Sizi sevmiş olabilir onu bilemeyiz ama daha fazla da üzmüş bu durumda ortada bir sevgiden bahsedebilir miyiz ? Sizi istediği kalıba sokamayınca başından savmış. Hiç sevilmemiş olabilirsiniz ,tecrübesizliğiniz de vardır anlarım ama buna sevgi diyenin alnını karışlarım.
Haklısınız .Benım evlendiğim hayvanda bana demişti ki ben seni istediğim gibi kalına sokarım sen istediğim gibi biri olursun ama baktım sen değişmiyosun seni değiştiremiyorum ama ben de illa kendi dedğimin olmasını istiyorum öyle bir kadında yokturda olsun ben öyle istiyorum diyodu .....Lanet olasılr peki neden bizi sectiler ?

Dengesiz adam senin de ruh dengeni bozmus. Seni o kadar gizel manipule etmis ki akil oyunlariyla adamin sevmedigini biliyorsun asl8nda ama adamin seviyorim.dedigine de inanmak istiyorsun. Sevgi dilde olmaz. Seven sevdigini incitemez, kiramaz, kiyamaz. Arada iki guzel soz soyleyip arada hot hut deyip kalp kiran adamin sevgisi sadece dilindedir, yudeginde degil. Sevgi emek ve fedakarliktir. Senin icin hicbirseyinden fedakarlik yapmadiysa sevmiyordur. O sadece kendini seviyor merak etme.
Beni mahvetti ya tam bir enkazım şu an. Kendisi normal hayatına devam ediyor. Sudan çıkmış balık gibiyim ne okul ne iş ne hobi bıraktı. Kendisi hayatında hiçbir seyi değiştirmediği için aynen devam ediyor. Beni bomboş hale getirmiş

Haklısınız .Benım evlendiğim hayvanda bana demişti ki ben seni istediğim gibi kalına sokarım sen istediğim gibi biri olursun ama baktım sen değişmiyosun seni değiştiremiyorum ama ben de illa kendi dedğimin olmasını istiyorum öyle bir kadında yokturda olsun ben öyle istiyorum diyodu .....Lanet olasılr peki neden bizi sectiler ?
Evlenmeden önce böyle biri olduğunu bilip kabul ettiysen seni seçmiştir. Doğru insan zaten seni tanıdığında nasıl biriysen öyle olmanı ister , evlenmedeki amaçta bu değil mi zaten . seni böyle beğeniyorum ve seviyorum o yüzden evleniyorum demek. Ama durum her insan için aynı olmuyor kocanız gibiler , hayatlarına aldıkları insanı oyun hamuru gibi oynamayı pek seviyorlar en sonunda kendi çıkardıkları kişiliği kendileri de sevemiyorlar ve ayrılmak istiyorlar. Yalnız hissetme kendini seni de anlıyorum bunu sevgi adı altında yapıyorlar , baskıyla , işlerine gelmeyince de çekiliyorlar. Böyle kimlik bunalımı yaşayan bir arkadaşım vardı kız psikolojik olarak çöktü zor toparladı diyeyim. Umarım sizde bir an önce yaralarınızı iyileştirip mutlu olursunuz.

Evet başından savdığını hissediyorum ben de. Seninle mi uğraşacağım gibi bir hava yarattı

Yani şöyle bir algı oluşturdu. O beni cok seviyormuş, canından cok seviyormuş da terk edip onu mağdur etmişim. Çevresini ve kendisini buna inandırmış durumda. Nankörlük yaptın diyor. Mahvoldum ya ayrılık daha cok üzdü beni
Hep böyle olur. Kim der ki ben karımı dövüyorum ondan benden boşanıyor diye. Ayrıca bknz kadir şekerci olayı. Kadının ifadesini okumussunuzdur.

Konunuzu yorumlamayı kendime borç bildiğim için yazıyorum. Üzülerek söylemeliyim ki, eşinizin bir psikolojik anormaliden muzdarip olduğunu düşünüyorum. Ayrıca anneleriniz yanınızdayken sizi yok sayması ne demektir? Birilerinden destek mi alıyor sizi ezebilmek için? Mümkündür. Bir de, tartışma sebebi kendisi olmadığı sürece sizinle iyi geçiniyor ve size karşı uçlarda davranıyormuş. Yani ya çok iyi, ya da çok kötü. Manipülatif hareketler... Narsisist olabilir mi eşiniz?
Sevgi, kesinlikle böyle adamlar tarafından gösterilen duygu ve hareketler bütünü olamaz. İyi yapmışsınız evi terk etmekle. Ama mutsuz bir ailede büyüyen insanların genellikle mutsuz evlilikler yaptığını duyduğum için yaşadıklarınız beni nedense şaşırtmadı... Umarım bu süreci en az hasarla atlatabilirsiniz. Ama sevginin tanımını başka bir şekilde ve başka bir beden vasıtasıyla öğrenmek için henüz geç değil... Önce kendinizi iyileştirmelisiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim

Yanımızda herhangi biri varken benimle muhatap olmuyor, bir sey soylersem de mesafeli davranıyor. Hanımına iyi davranan erkek olarak görünmek istemiyor yani.

Uçlarda davranıyor evet ve kötü şeyler yaptığı zaman senin yuzunden, sen suçlusun diyerek üste çıkıyor. Hiç içten bir şekilde özür dilediğini görmedim. Hatta hakkımı savunduysam hele, hiç hoşuna gitmiyor.

Flörtten beri onun hayatında hiçbir şey değişmediği için ayrılık sonrası da etkilenmeden hayatına devam etti. Ama benim her şeyimi değiştirdi ne okul, ne iş, ne arkadaş, ne bir hobim kaldı. Bomboş kaldım şu an.

Yuvam oldu diye ona seviniyordum yıkıldı, acaba yapmasa mıydım diyorum hep. Ailem de dağınık olduğu için iyi kötü bir yuvam varmış bırakmasaydın diye kendime kızıyorum

Doğru aslında, ayrılmadan önce bile hatasını kabul etmiyordu şimdi etmemesi çok doğal. Boyle düşünmemiştim
Emin olun sizi anlıyoruz. Böyle hissetmeniz de çok doğal. Yaşanması gereken bir süreç var önünüzde. Siz güçlü olmaya çalışın. En dipte olsanız bile bulutlardaymis gibi görünün. Nasıl olsa hepsi geçecek

Back
X