• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkimiz monotonlaştı

Vay be :rolleyes: ben eşimin yanında ilber ortaylı gibi kalıyorum. yani genel kültürü fena değildir ama okumaz
Eşimde bizim İlber ortaylı çok gaza geliyorum bazen okuyorum ama onun kadar değil ya uykum geliyor bi noktadan sonra tavla oynasak o sıkılıyor bu aralar örgü yapıyorum bende o da arapça ya merak sardı saat 7 de eve geldi karşımda bilgisayara kulaklık takip çalışıyor ve hala bırakmadı ya nazar degdirmeyeyim ama ben o ara battaniyemi ördüm burda takıldım oyun oynadım dizi izledim o hala aynı durumda :işsiz:

Sizce biten ya da ölen duyguların canlanması mümkün mü ?

Zaman ilerlerken insanlar da değişir.
Bu degisim olumsuz yönde olduysa o kişiyle ilişkinizi gözden gecirirsiniz.
Eğer kolaylıkla çözülebilecek birsey ise "karşılıklı" olarak bunun için çaba gösterirsiniz.
Yine de olumlu bir karşılık alamıyorsanız kimse kimsenin mutsuzluguna ortak olacak biçimde bir hayat yaşamak zorunda degil bence.

Bir süre sonra bu degisim olumlu hale de gelemez mi? Gelebilir tabii ki. Fakat o artık "kasım2016'daki squidy ve o tarihteki eşi" degildir. Yeni biri gibi degerlendirip tanıdıgınız eski bir dostunuzdan cinsel çekim hissetmeniz gibi birşey olur yani.

Degisimin pozitif yönde olma ihtimali üzerine ömrünüzü mutsuz, bıkkın bir şekilde geçirmeyi danışıyorsanız asla yapmayacagım ve tavsiye etmeyecegim birşey.
Bitmişse bitmiştir. Hayat, mutlulugumuzu bir kişiye baglayarak onun degismesini ümit ederek gecirecek kadar uzun degil bence.
Yeniden başlaması ise hayatınızdaki herhangi bir tadı tekrar denemek ve onu yeniden kesfedip sevmekten farkı yoktur bence.

Üstelik zamanla tutkunun yoklugu mecburiyet olarak devam ettirdiginiz ilişkinin saygısızlaşmasına ve sevgisizlige de dönüşür.
Forumda aşina oldugumuz üzere bazı insanlar o son noktayı görmeden bittigine kanaat getiremiyor, bazısı görse de saplantılı bir şekilde devam ediyor.
Bazısı ise sizin şu an yaptıgınız sorgulamalarla daha en başında birşeyler yapıp yapamayacagını düşünüp yaşadıklarına göre kararını veriyor.
Umarım mutlu olursunuz...

Evlilik uzun bi yolculuk aşk heyecan bi yere kadar ondan sonra yerini sevgi sadakat yaşam arkadaşlığı alıyor biten duygunun ne olduğuna bağlı durum dur evlenelim 2 3 yıl geçti ay sıkıldım ayrılalim yeni bi heyecan yeni bi evlilik hop o da bitecek gerçekten bu mu ya bu akılları verenin aile yapısını merak ediyorum ömurleri böyle mi geçecek neyin kafası bu anlamıyorum

Birbirinizi cok tanimadan evlenmişsiniz ikiniz de renksiz karaktersiniz zıt kutuplar ve ten uyumu yok bence. Evliliklerin %90inda oldugu gibi.

Yaslarda genç, evlilik zor bizim dönemimizde, orta yolu bulmakda her zaman mümkün olmuyor, ama çok ciddi sorun göremedim hareket gelir inşallah hayatınıza, olumlu yönde tabi
Çok büyük, aşılmayacak bir şey degil ama diğer kadınlar nasıl başa çıkıyor fikir almak istedim

Evlilik uzun bi yolculuk aşk heyecan bi yere kadar ondan sonra yerini sevgi sadakat yaşam arkadaşlığı alıyor biten duygunun ne olduğuna bağlı durum dur evlenelim 2 3 yıl geçti ay sıkıldım ayrılalim yeni bi heyecan yeni bi evlilik hop o da bitecek gerçekten bu mu ya bu akılları verenin aile yapısını merak ediyorum ömurleri böyle mi geçecek neyin kafası bu anlamıyorum

Bahsettiginiz evlilikte tutku nerede?
Bir insan neden hicbir şekilde onu heyecanlandırmayan bir ilişkiye devam etsin? Amaç ne?
İnsan cinsel cekim duymadıgı birini eş olarak nasıl sever? ya da nasıl sadık olacak, ondan başkasını gözü görmeyecek?

Aynen dediğiniz gibi bir yerden sonra bazı şeyler tükeniyor ya da azalıyor. ben tamamen tükenmeden azalmanın çaresini bulmaya çalışıyorum. onun dışında sırf bu yüzden evlilikler bitse dünyada evli çift kalmaz. atmaktansa onarmak en iyisi

Çok iyi fikirler geliyor :KK5:

Hatta yakın arkadaşlarınız varsa çift olarak falan görüştüğünüz ya da akrabalarınız dostlarınız varsa halı saha maçı ayarlasınlar siz de izlemeye gidin hanımlar olarak. O size gelmiyorsa siz gideceksiniz artık. Ya da yine arkadaşlarınızla buluşup tabu, 101 falan oynayabilirsiniz. Yeter ki ortak nokta bulun. Mesela yabancı dizi izliyorsa siz de onunla beraber takip edin diziyi.

Bahsettiginiz evlilikte tutku nerede?
Bir insan neden hicbir şekilde onu heyecanlandırmayan bir ilişkiye devam etsin? Amaç ne?
İnsan cinsel cekim duymadıgı birini eş olarak nasıl sever? ya da nasıl sadık olacak, ondan başkasını gözü görmeyecek?
Bu zamana kadar birikmiş çok güzel değerlerimiz var. hiçbir şey olamasa onlar için sadakat olur.

Bu zamana kadar birikmiş çok güzel değerlerimiz var. hiçbir şey olamasa onlar için sadakat olur.

Yani dostlugu kaybetme korkusu üzerine kurulu bir evlilikten bahsediyorsunuz.

Bir insanın kendi dogasına, cinselligine ket vurması, mutsuz oldugu birşey hissetmedigi bir ilişkinin içinde sırf geçmiş günlerin hatrına vefa borcu olarak kalması hiçbir suç işlenmemesine ragmen büyük bir ceza.

Karşınızdaki kişiyi buna mecbur bırakmıyor, kendinizle ilgili bir secim yapıyorsunuz. O yüzden daha fazla uzatmayacagım, şikayet eden de kabullenen de sizsiniz, sizin tercihiniz.

Öyle bi yorumlar geliyorki sanki cinsel hayat sıfır adam gay falan dersin sende yazık bu yaşta daha böyle bi hayata mahkum edilmişsin ayyy tansiyonum yükseliyor ama merak işte bakıyorum yorumlara bi fikir olur diye :işsiz::olamaz:

Öyle bi yorumlar geliyorki sanki cinsel hayat sıfır adam gay falan dersin sende yazık bu yaşta daha böyle bi hayata mahkum edilmişsin ayyy tansiyonum yükseliyor ama merak işte bakıyorum yorumlara bi fikir olur diye :işsiz::olamaz:

Şikayet ettigi monotonlaşmanın neyle ilgili oldugunu konu sahibi açmamış.
Tutkudan söz ettigimde ölen biten duygular dedi.
Buna karşın tam olarak problemlerini tam olarak açıklamadıgı için duygulardan bahseder bahsetmez sevmiyorsan ayrıl demek yerine hissedemedigi değerleri gözden gecirip tıbben düzelebilir birşey mi yoksa değil mi bunu gözlemlemesini söyledim.

Sizin tansiyonunuzu bilemem keza evliliginizde neleri kabullenip kabulenemeyeceginizi de. Sizin için yalnızca evlenmiş olmak,evli kalmak da bir tatmin saglayabilir mesela, bu da tamamen sizin seçiminiz olur.

Şikayet ettigi monotonlaşmanın neyle ilgili oldugunu konu sahibi açmamış.
Tutkudan söz ettigimde ölen biten duygular dedi.
Buna karşın tam olarak problemlerini tam olarak açıklamadıgı için duygulardan bahseder bahsetmez sevmiyorsan ayrıl demek yerine hissedemedigi değerleri gözden gecirip tıbben düzelebilir birşey mi yoksa değil mi bunu gözlemlemesini söyledim.

Sizin tansiyonunuzu bilemem keza evliliginizde neleri kabullenip kabulenemeyeceginizi de. Sizin için yalnızca evlenmiş olmak,evli kalmak da bir tatmin saglayabilir mesela, bu da tamamen sizin seçiminiz olur.
Benim Hakkımdaki tahminleriniz için sagolun ilişkim iyi 3. yılımız bebegimiz olucak inşallah rabbim bundan sonrasını da guzllestirsin insanın başına ne geleceği belli olmaz tabiki ama benim lafım daha önceki msjda da belirttigim gibi bi kaç konuyu da takip ediyorum herkesin en ufak bi problemde bosan ayrl tavsiyesi hersey emek ister öyle oturup yerimizde hersey 4 4luk olsun demeyiz tüm ilişkilerde de bi sorun varsa kökünden atmak değil çözüm odaklı olmak gerek bana dair yargilarinizin dışında sizinde benimle aynı kanaati taşıdığınızi düşündüm son msj çözüm odaklı olmuş öyle seylere lafım yok ama herseye bosan diyenlere lafım çok yuva kurmak zor dağıtmak çok kolaydır siz böyle düşünmuyorsaniz neyine gucendiniz anlam veremedim

Benim Hakkımdaki tahminleriniz için sagolun ilişkim iyi 3. yılımız bebegimiz olucak inşallah rabbim bundan sonrasını da guzllestirsin insanın başına ne geleceği belli olmaz tabiki ama benim lafım daha önceki msjda da belirttigim gibi bi kaç konuyu da takip ediyorum herkesin en ufak bi problemde bosan ayrl tavsiyesi hersey emek ister öyle oturup yerimizde hersey 4 4luk olsun demeyiz tüm ilişkilerde de bi sorun varsa kökünden atmak değil çözüm odaklı olmak gerek bana dair yargilarinizin dışında sizinde benimle aynı kanaati taşıdığınızi düşündüm son msj çözüm odaklı olmuş öyle seylere lafım yok ama herseye bosan diyenlere lafım çok yuva kurmak zor dağıtmak çok kolaydır siz böyle düşünmuyorsaniz neyine gucendiniz anlam veremedim

Tamamen farklı da düşünebiliriz, bunun için herhangi birine gücenilmez.
Sizin evliliginizle ilgili bir yargıda da bulunmadım aslında. Siz cinsellikten bahsedildiginde tansiyonunuzu yazdıgınız için heyecanın ya da cinselligin bazı insanlar için önemli oldugunu, bazıları içinse cok önemsenmeyebilecegini söyledim.

Başka bir üye "monotonlaştıysa boşanmalısın" da yazabilirdi.
Böyle birşey hakaret değil ki, o zaman neden tepkisel yaklaşılsın?
Ben kendim için bunun nedenlerini araştırırak karar veririm, başkası direkt sonuç odaklı olabilir.

Herkes kendi gözlemlerine ya da yaşadıklarına göre yorum yapıyor. Kimse kimseyi kendi öngördügü biçimde yaşaması ya da yorumlaması için zorlayamaz.
Eleştiride uslup, had bilmek ve farklılıklara saygı önemlidir benim için.

Siz "bu akıllar" diyerek yorumunuzu yapmışsınız ben de anlamak için soru sordum. O yorumunuzda aileler hakkında direkt olumsuz bir kelime kullanmasanız dahi olumsuz anlamda yazmanıza bile birşey demedim, meraktan bahsediyorsunuz çünkü.
Oysa kimsenin kimseye kendi ailesini dogrusu veya yanlışıyla kanıtlamak gibi bir zorunlulugu da yok.

Herkes burda fikrini söyleyebilir daha oncede msjima yorum yaptınız konu sahibi cevapladigi için gerek duymadım ama ikinci de tekrar bana yönelik msj atmanız tuhaf geldi sizde bana tepkisel yaklasiyorsunuz duruma bakılırsa :KK24:

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. farklı öneriler ve bakış açıları kazandım. umarım en yakın zamanda eski halimize döneriz :dua:

Back
X