ilişkinin başındayken taviz verilmeyecek konular açık açık söylenmelimi

Öncelikle herkesin yapısı bir değil belki kv dünya iyisi biri, seni el üstünde tutacak, bilebilirmisin tanımadan? - hayır! Ailesiyle ilgili önyargılı konuşmalar yapacağın en son şey olmalı. Arkadaş çevrene gelince o konuda uyarabilirsin, mesafeli olmanı istiyorum dersin. Kabullenmeyeceğin şeyleri baştan belirtmende tabi fayda var.

Valla benc bazi kalıp doğrular vardir taviz vermemekten yanayim.ve en bastan cok sert olmamak sartiyla çizgimizin belli edilmesinden yanayim

yeni yeni tanıdığım biri bi türlü emin olamıyorum çevresiyle ilişkilerinden kız ilişkilerine bağlı olarak din konusunda da bazıbeklentilerim var kkda işin içine din girince konu çok başka tarafa kayıyo ondan dile getirmek istemiyorum

şu an gözümde değişmesi gereken birisi gibime geliyo değişmesini isticeksem açık açık konuşmalıyım diyorum kararsız kaldım , peki nasıl dile getirilir ki böyle şeyler daha önce bi erkeğe böyle isteklerde bulunmadım zıtlaşma olcakmş gibime geliyo

Söylemen mantıklı canım ama yumuşak bir şekilde. Ama şunu da unutma başında yapmam dediğin şeyleri yapabilirsin ilerde zaman ne gösterir bilemeyiz. En güzeli zamana bırak yeri geldiğinde taviz vermeyeceğin şeyi söyle.

En basta her seyi siraladik. Ben gelemem tahammul edemedigim seylerin yapilmasina. Asla tavis vermeyecegimiz seyleri birbirimize soyledik. Ve cok şükür hâlâ hicbir sorun yok. Olmaz da insallah. Ir insani seversen kötü huylarina alisirsin ama sevmeden sart kosulmali bana göre. .

O halde biraz zaman tanımalısınız ilişkinize, adamı tanımalısınız, sizin kısıtladığınız haliyle değil gerçek, öz haliyle. Diğer türlü adamın gerçek yüzünü nasıl göreceksiniz ki? Sonuçta herkesin bir mizacı var eğer ki siz adamdan daha onu tanımadan bir takım kısıtlamalar talep ederseniz adam belki yeni bir ilişkiye başlamanın verdiği heyecanla bunu kabul etmiş bulunur. 1 ay , 2 ay bilemediniz 1 sene bu şekilde sizin istediğiniz şekilde davranır. Ama sonra ilişkinizdeki ilk zamanlardaki heyecan gidince adam yavaş yavaş gerçek yüzünü göstermeye başlar ve bu gerçek yüz hiç de olmasını dilediğiniz gibi çıkmayabilir . Ama artık çok geçtir, siz ona bağlanmışsınızdır ve hatta belki işi resmiyete dökmek üzeresinizdir, artık o saatten sonra ayrılık çok acı verici olur. Bu sebeple karşı tarafı kısıtlarken şunu unutmayın: Bir insan ne kadar rol yaparsa yapsın, olmadığı biri davransın günün sonunda yine kendi karakteriyle çıkar karşınıza.

Sevgilinizi rahat bırakın, özgür bırakın . Bırakın ki kendi karakterini göstersin size, huyunu suyunu öğrenin o size kendini beğendirmek için kamufle etmeden. Sonra kararınızı verirsiniz 'Tamam mı? Devam mı?'

Kesinlikle konus bastan bilip kabul etsin sonra sikinti olur. Bastan islersen ilerde bi sorun ciktiginda rahatlikla biz bunlari konusmustuk diyebilirsin.

Bu mesajından sonra ilişkiler hakkında baştan sona yanlış düşündüğünü farkettim.

Ailevi mevzular, kız arkadaşlarıyla ilişkileri, ve din.. Bir kere daha bu adamla yeni başlamış bir ilişkiden bahsediyorsun. Daha şimdiden bu konularda talebin olamaz. Elbette kıskanacaksın, elbette sevgilisi olan erkek kız arkadaşlarıyla yakınlığına dikkat etmeli. Ama kız arkadaşlarınla görüşme diyemezsin.

Ailevi konular iş ciddiye bindiği zaman konuşulur. Zaten o vakte kadar tartarsın, bakarsın davranışlarına. Zaman zaman konusu açılır, fikirlerini dayatırmış gibi değil ama bende böyle düşünüyorum diye açıklarsın.

Din ise çok kritik bir konu. Kimsenin vicdan özgürlüğüne, inanç özgürlüğüne karışamazsın. İnsanlar bu konuda çeşitli aşamalardan geçerler. Sorgularlar, çeşitli tecrübeler yaşarlar hayata ve ahirete dair, sonrasında kimi daha çok inanır, kimi din değiştirir, kimi içinde yaşar, kimi ateist olur, neyi isterse onu tercih eder. Sen özellikle de bu konuda değişmesini istiyorum diyemezsin. Sevgilisi de olsan, karısı da olsan böyle bir hakkın yok.

Benim gördüğüm, bu adam aradığın kriterlerin önemli bir kısmına sahip değil. Değiştirmek istiyorum diye yola çıkma. Erkekler bundan nefret eder. Kabul edebiliyorsan, bu haliyle kabul et. Elbette karşılıklı fedakarlıklar yapılacak ama değişmesini istiyorum demişsin ya, bu çok iddialı ve bütün kadınların istisnasız bütün kadınların en sonunda hayal kırıklığına uğradığı bir durum.

Bence yol yakınken vazgeç, ikinize de yazık olmasın. Hazır çok bağlanmamışken en iyisi bu.

teşekkür ederim düşnceleriniz için değişim konusu kilit noktaydı bi olur değişir belki diyorum bide pembe gözlüklerini çıkar 30unu geçmiş birisi bu saatten sonra değişimez diye düşünüyorum ama bi türlü karar veremiyorum,
yazdığınız satırları tekrar okuyarak düşünücem tekrar sağolun

Evet soylemelisin , basta ne ekersen onu bicersin.
Kesinlikle taviz verme!
Sonrasinda cok sorun yasarsin , ben iliskimin basinda dik basliydim , bugunde oyleyim .
Neden kendimi cevremi sevdigim seyleri o istiyor diye degistireyimki.
Suan evliyiz ve basta taviz vermedigim icin , hic sorun yasamiyoruz.
Cünkü boyle alisti.

Seni kırmak istemem, ama samimiyetle söylüyorum sana değiştiririm diye çıkma yola, hayal kırıklığına uğrarsın.

Benim okulda kadın-erkek ilişkilerine kafa yoran bir hocam, kadınların en büyük hatası erkekleri değiştirmeye çalışmak derdi. Erkekler bakar, beğenir, ve sever. Evlendikten sonra değişsin istemez, ama kadınlar gördüğünü değil, hayal ettiğini sever ve erkeği değiştirmeye çalışır. Erkek değişmez Shiningg, değişmiş gibi yapar, kadın da kendini kandırır demişti.

Çok doğru.

Elbette, sosyal yaşantısına dikkat edecek ama arkadaş çevresi genişse, ve belirli düzeyde dialogu varsa insanlarla, onu koparamazsın o çevreden. Sen de dahil olacaksın.

Ailevi konularda baştan konuşman ters tepki yapar, zamana bırakıp görüp tartacaksın.

Din konusunda ise hiçbir beklentin olmayacak. Karşılıklı olarak birbirinizi asla baskı altına almayacaksınız. Elbette sen inancına göre yaşarsın ama onu zorlayamazsın.

Sen nasıl bu konularda anlayışlı isen, o da sana, karakterine, düşüncelerine ve en önemlisi kadınlığına saygı gösterecek. Taviz vermeyeceksin.

Her şey karşılıklıdır. En önemlisi de şu. Zaman zaman ters düştüğünüz noktalar olacak. Ama eğer hoşgörebiliyorsan ilişkiniz yürür. Katlanmayacaksın, hoşgöreceksin. Katlandığın adamdan uzak dur. Çünkü gün gelir, sabrın taşar, katlanamazsın.

Erkekler çok tuhaf. çok çabuk unutuyorlar o yüzden olayları yaşadıkça yapilsa daha mantikli olur

Oncelikle hangi konularda acik acik konusmak istediginizi tam anlamadim ancak sanirim kiz arkadaslariyla konusmasindan samimi olmasindan rahatsiz olacaksiniz. Bu benim goruslerime gore yanlis ama bunun dogrulugu yanlisligi size kalmis. Siz eger bunun boyle olmasini istiyorsaniz iliskinin baslarinda lafi acildiginda soylemelisiniz.
Ben de mesela iliskiye baslamadan once ben bir iliskiye baslayacaksam bu evlenecegim kisi olsun istiyorum demistim o da daha ilk gunden evleniriz o zaman demisti Allah tamamina erdirsin 4 yilin sonunda 9 gun sonra nisanlaniyoruz :)

Oncelikle hangi konularda acik acik konusmak istediginizi tam anlamadim ancak sanirim kiz arkadaslariyla konusmasindan samimi olmasindan rahatsiz olacaksiniz. Bu benim goruslerime gore yanlis ama bunun dogrulugu yanlisligi size kalmis. Siz eger bunun boyle olmasini istiyorsaniz iliskinin baslarinda lafi acildiginda soylemelisiniz.
Ben de mesela iliskiye baslamadan once ben bir iliskiye baslayacaksam bu evlenecegim kisi olsun istiyorum demistim o da daha ilk gunden evleniriz o zaman demisti Allah tamamina erdirsin 4 yilin sonunda 9 gun sonra nisanlaniyoruz :)

İlişki ticari bir anlaşma değildir. Sözleşme yapılmaz yani en başta. Kaldı ki hangi konularda taviz verip vermeyeceğini baştan bilemezsin. Bu ilişkinin gidişatına, karşındaki kişinin yapısına ve senin yapına bağlı. Ayrıca biri bana gelip de daha ilişkinin ilk günü 'şunları şunları istiyorum, bunları benden asla isteme, şöyle bir olay olursa mutlaka böyle davranırız' gibi bir şartnameyle gelseydi sanmıyorum o ilişkiye devam etmek isteyeceğimi.

Hehhhh tamda bu konu iste
Seninle ayni durumda olsam keske
Benim duzenli giden bir iliskim var masallah
Ama bizimde sorunumuz onun en yakin kiz arkadasi
Ne dediysem, ne yaptiysam yokk. Kizdan vazgecmiyo
En son sizi tanistiricam oyle karar verirsin dedi de tamam dedim

Keskee iliskimizin en basindayken yani beni tavlama asamasindayken soyleseydim ben samimi kiz erkek arkadasligi istemiyorum diye!

Cunku o donemlerde erkekler yeter ki kizin gonlunu yapayim dedigi icin cogu seye tamam diyorlar

Bende basta soyleseydim suan biz bu durumda olmazdik

Bak diger konulari en basindan soyleyip adami sogutma kendinden, ama bu arkadas konusunu mutlaka soyle :)

Ben direk söylerim valla

Benim sevgilim mesela çok katıdır bazı konularda maçonun dibi desek yeridir..
Mesela kısa etek tayt askılı üstler mayo bikini fln bunlar naaayyyyynnnn
İlk zamanlarda tam kendini açmamıştı ama bana şey demişti gözünü korkutmamak için herşeye müdahale etmiyorum ama kattiyen izin vermeyeceğim şeyler var demişti
Tabi bazı yasaklar yine var ilk baştanda var olduğu gibi ama zamanla ilişki oturunca bazı yasaklara af çıkıyor zamanla birbirinize güvendikçe karşıdaki insanın huyunu suyunu tanıdıkça hangi hareketi ne niyetle yaptığını anlıyosunuz zaten..
O yüzden haliyle bazı yasaklar kalkıyor veya daha ılımlı olunuyor bazı konularda...

Ama yinede ilk baştan bazı kesin rahatıszlık duyulacak şeylerin konuşulması gerektiğini düşünüyorumm..
Çünkü ilk baştan saldım çayıra modundan geçip inanılmaz kısıtlayıcı birine dönüşmek ilişkiyi kötü etkiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…