İlişkinin kaçıncı ayında evet evleniyoruz denebilir ?

Zaman değil de ne kadar tanıdığınla ilgili bşy aslında.
Tez zamanda her yönünü tanıyamazsın. Biraz sğre ver. Ilk Başlarda herkes çok mutlu okur.

Bazen insan ilk gördüğü an karar veriyor o ayrı da, bizim somut karar vermemiz iki yılımızı aldı.
Anca tanıyorsun zaten, en az bir yıl lazım diye düşünüyorum.

Ablam 5 ay sonra evlilik teklifi almıştı ve sevgili olduklari günün senesine evlendiler. Bu ne hız tanımana nasil yetti diye onu sıkıştırıyordum ki bende sevgili olduktan 2 ay geçmeden ciddi konuşup 7. Ayimizda evlilik teklifi aldım ve tanıştıktan 1.5 yıl sonra evlendik. Ikimizin evliliği de çok güzel sorunsuz ilerliyor şükür ama ilk zamanlarin cicim ayları daha bir tatli emin olun anlamiyorsunuz karşı tarafı.

Gelin ata binmiş ya nasip demiş daha çok yenisiniz son ana kadar hiçbir şeyden emin olmamak gerekir hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Her ilişkinin dinamiği farklı oluyor. İster uzun sürsün, ister aylık bi ilişki olsun; olgunluk işin içindeyse zaman, mekan sadece ayrıntı olarak kalıyor...

Hislerin en doğru cevabı verir. Gerisi hikaye :)

Toplamda 2 ayın sonundaydı sanırım evlenelim mi demişti bana. Ben de oluuur dedim öle cok normal birseymiş gbi. Bu arada hiç evlilik düşünmeyip evlilik korkusu
YaSıyordum aynı zamanda. Gerci henüz evlenemedik nisanlıyız, saglıkla ilgili seyleri beklemek zorundayız. Totalde 1 yılın sonunda evlenmiş olmayı planlıyoruz. Bana erken gelmiyor sık görüşüp, aynı evi de paylastık zaman zaman. Düşüncem bu yönde eğer eminsen zaten evlenmeye cok uzatmak dogru değil cünkü sürec yıpratıyor.

Onu bunu bilmem ama biz esimle 2 ay arkadas, 1 ay da sevgili olup evlendik )))
3,5 yildir evliyiz ve cok mutluyum cok sukur.
Eşimi gorduyum ilk gun hiss etmistim hayatimdaki en degerli insan olacagini )))

1,5 ay çok kısa bir süre bence. Nesini tanıyıp "işte bu, ben bununla bir ömür geçirmeliyim" demiş olabilirsiniz ki?

"İstersen 5-6 sene sevgili ol yine de tanıyamıyorsun" diyenlere de katılmıyorum. Tanımayı bilen tanır.
Yoksa burada, 10 senelik kocasının belli toplumsal olaylara dair görüşlerini yeni öğrenip şok olanı da gördü bu gözler.
Önemli olan zamanınızı nasıl geçirdiğiniz, karşınızdakini doğru analiz edip edemediğiniz.

Sizin için 5-6 ay yeterliyse sizin kararınız.
Ama ne olursa olsun tartışmadığınız, öfkesini görmediğiniz adamla evlenmeyin.
1,5 ayda kimse kavga etmez, kötü yönlerini göstermez çünkü.

İlla evleneceğim diyorsanız nişanlılık sürecini uzun tutun.
Diyene bak :KK53:
Sevgili olarak 3 aylık beraberlik ve nişanlıyım.
Hemen hemen her gün beraberiz ama..
Her gecen gün yeni birşeyler öğreniyor ve keşfediyorum onunla alakalı..
Bir hayal kırıklığımın olmamasını şans olarak görüyorum şuan.
Şayet zamanla aksini düşünürsem beraberliğimizi tabiki evlilikle sonuçlandırmam.
Bol şans ve mutluluklar diliyorum. ❤

"İstersen 5-6 sene sevgili ol yine de tanıyamıyorsun" diyenlere de katılmıyorum. Tanımayı bilen tanır.
buna katılıyorum, tanıyamıyorsak bundan önceki zibilyon tane sevgilimi neden terk ettim ben demek ki tanıyıp bana göre olmadıklarını anladım, tanımayı bilen nereye dikkat edeceğini bilen gayet iyi tanıyor, bütün iyi oyuncular da bir yerde illa patlak veriyor.

Ben 1.5 sene aynı evde yaşayıp evlendim. En garanti yol. 😁 Ama daha 2 ay dolmadan aynı eve çıkmıştım 😊 7 senelik birlikteliğimiz var.

Kızlaar benimki bir nevi anket olmak üzere sayın evli, nişanlı, evlenme teklifi almış tatlış telaşlar içinde kendini bulmuş arkadaşlarım :))

Çoook yeni olmakla birlikte ( 1.5 aylık bir ilişki) çooook muntazam (nazar boncuğu) ilerleyen bi ilişkinin içinde buldum kendimi. Nasıl olur kesin bi b.kluk olacak derken ki hala diyorum bir baktık ki acaba ne zaman evlensek konuları konuşuluyor, hayal baabında değil bildiğin ciddi şekilde gidiyoruz kafamızda bi tarih var evet böyle giderse sömestr da aileleri tanıştıralım diyoruz.

Merak ettiğim şu; hep arkadaşlarım 3 4 5 yıllık flörtler sonucu evlendiler, benim gibi bi anda bulup aşık olan ve mantık çerçevesinde de uyumlu olan bir arkadaşım olmadı, aceleci olduğumu düşünüyorum ama bi yandan da aşk bu diyorum. Sizlerin evlilik sürecinde zamanlamanız nasıl oldu ? Bu kadar hızlı bu konuları konuşmamız ilişkimize zarar verir mi acaba ? Yaşlarımız 26 - 28 :))
Herşey yolundaymis bence anlaşılabiliyorsaniz ilişkinin şu ayında gelebilecek diye bir kural yok her iki taraf isterse her an yaşanabilecek bksey diye düşünüyorum

Şahsen benim erken evlilik kararı almam için karşımdaki insanı uzun süre tanıyor olmam lazım keza öyle de oldu.2005 te tanıştık 2015 te evlendik :)tabi bu tamamen nasip işi çünkü aslında ben onunla evlenmeyi hiç düşünmezken kader yine bizi bir araya getirdi :)

Kızlaar benimki bir nevi anket olmak üzere sayın evli, nişanlı, evlenme teklifi almış tatlış telaşlar içinde kendini bulmuş arkadaşlarım :))

Çoook yeni olmakla birlikte ( 1.5 aylık bir ilişki) çooook muntazam (nazar boncuğu) ilerleyen bi ilişkinin içinde buldum kendimi. Nasıl olur kesin bi b.kluk olacak derken ki hala diyorum bir baktık ki acaba ne zaman evlensek konuları konuşuluyor, hayal baabında değil bildiğin ciddi şekilde gidiyoruz kafamızda bi tarih var evet böyle giderse sömestr da aileleri tanıştıralım diyoruz.

Merak ettiğim şu; hep arkadaşlarım 3 4 5 yıllık flörtler sonucu evlendiler, benim gibi bi anda bulup aşık olan ve mantık çerçevesinde de uyumlu olan bir arkadaşım olmadı, aceleci olduğumu düşünüyorum ama bi yandan da aşk bu diyorum. Sizlerin evlilik sürecinde zamanlamanız nasıl oldu ? Bu kadar hızlı bu konuları konuşmamız ilişkimize zarar verir mi acaba ? Yaşlarımız 26 - 28 :))
Bu kişiden kişiye değişir. Benim 1 ayda tanışıp evlenen arkadaşlarım da var 10 yılın üstüne evlenen arkadaşlarım da. Göreceli biraz. Biz esimle 2.5 yilin ustune evlenme karari aldık ama acaba hep oldu kafamda. Çok şükür hiç pişman da olmadım.

1 senede

Bence süre değil süreç önemli. Beraber iş yapmak, onun sizinle değil diğer insanlarla olan ilişkilerini gözlemlemek, ruh dünyasında sorun var mı yok mu bakmak Lazım.

Back
X