iliskinizde kıskanclıgın dozu nedir?

Bence kıskançlık bir ruh hastalığıdır, öz güven eksikliğidir. Ve kesinlikle tedavi edilmelidir. Şimdi böyle sevgiliyken, nişanlıyken iyi hoş geliyor da evlenince bu kıskançlıklar hiç hoş gelmeyecek işte.

normal be canım...
Benim kocam da hiç bir erkek arkadaşımla görüşmemi istemedi herkesi sildim keza o da kız arkadaşlarıyla görüşmüyor.

Yaşadığımız şehir mutaassıp ve öküz gibi bakıyorlar yanında kocan mı var abin mi var baban mı var umursamıyorlar o yüzden burda topuklu ayakkabı ve diz üstü elbise giymemi istemiyor ama onların memleketi Antalyaya gidince kısacık şortuma bile laf etmiyor. ( burdaki kıskançlık olayı değil biri laf atarsa veya bakarsa onu döveceği endişesi)

Kırmızı takı dahil hiç bir şey giydirmiyor, nazarı çektiğine inanıyor ve asla izin vermiyor (ben de çok severdim en ok bu koydu)
Makyaj yapmamı pek istemiyor ama hafif olursa izin veriyor.
Birlikte çıkıyorsak daha iyi özenli makyajlı vs olmam onun için sorun değil ama yalnızken dikkat çekici olmam rahatsız ediyor.

HA bi de yeni farkettiğim bi şey oldu erkeklerle tokalaşmamı istemiyor
Buna çok şaşırdım çünkü modern biri ve rahat yerde büyümüş. Bu isteği bana biraz yobazca geldi ama o ben yapmıyorum deyince bişey diyemedim
Huzurumuz bozulacağına elin adamının elini sıkmamayı yeğliyorum.

Size asılan 10 yıll arkadaşınız sevgiliniz varken mi yaptı bunu? Eğer sevgiliniz varken yaptıysa bunun adı şerefsizlik olur arkadaşlarınızı sorgulamanız lazım. He sevgiliniz yoksa bunca yıllık tanışıklığın ardından bu arkadaşınız sizden hoşlanmaya ve birlikteliğiniz mantıklı olacağını düşünmeye başlamış olabilir. O arkadaşınız eğer şu an sınırlarını bilecek aklı başında bir insansa görüşmenizin sakıncası olacağını düşünmüyorum. Ama hiçbir zaman eski samimiyet olmaz.

Kıskanmak özgüven eksikliğidir. Başka erkeklerin seninle ilgili cinsel istekleri olabileceğini ilişkide öne sürmek sapıklıktır çok çirkin bir yaklaşımdır. Siz bugüne kadar namusunuza laf getirttiniz mi giyim tarzınızla? Banane adamların ne düşündüğünden. sokaktaki erkek benim kıafetimden ötürü beni çıplak hayal edebiliyorsa hayal gücüne hayran kalmaktan öteye gidemem. Babanız da bir erkek. Onun aklından böyle düşünceler geçti mi? O zaman erkek arkadaşınızın hiç geçemez.

Taviz vermemeniz gerektiğini düşünüyorum. Siz bir şeylere uyum sağladıysanız o da sağlayacak. Taviz tavizi doğurur.

Babamdan başka hiçbir erkek bana ne yapmam gerektiğini söylemedi şimdiye kadar. O bile çok ağrıma gitti. Babamızı seçemiyoruz ama hayatımıza girecek erkeği seçme lüksümüz var. Onu değiştirme lüksümüz de var. Biraz becerikli olmak lazım. Biraz kitap okuyun okutun. KAdın olmanın bu kadar aşağılık bir şey olmadığını öğretin şu sevgililerinze kocalarınza.

Athenenoctua'ya katılıyorum, ben de kesinlikle böyle düşünüyorum.

Demiştiniz ya evlilik özveri ister diye. Siz veriyorsunuz ama o hiçbir şey vermiyor. Şimdi ama o da arkadaşlarını sildi falan diyeceksiniz ama bu onun açısından bir fedakarlık değil. Eğer çok katı düşünüyor olmasına rağmen sizin de ne düşündüğünüze değer verip biraz da sizin açınızdan bakabilirse işte o zaman o da fedakarlık yapmış olur. Yoksa zaten onayladığı bir tavrı sergilemesi nasıl fedakarlık olabilir? Zor olanı yapabildiği an fedakarlık yapıyor demektir. Tıpkı sizin yaptığınız gibi.

seninki normal bence yani seni erkeklerden kıskanması veya kıyafetlerine karışması çok dogal şeyler ama benimkine ne demeli, benimki hani küçük çocuklar annelerini herkesten kıskanır ya buda öyle, ben kimi seviyorsam onu kıskanıyor, insallah bu huyu degisir, çünkü 2 yaşındaki yegenimden çok bahsetsem kıskanıyor ve bunu söylüyor

aynı benim erkek arkadaşım gibiymiş ben demeden kızma ihtimalim olan herşeyi yapıyor bana diyecek bişey kalmıyor benden önce çok kız arkadaşı varmış şimdi hiçbiriyle konuşmuyor benden de aynısını bekliyor ama ben sert duruyorum hayır diye gece yazmazlarsa aramazlarsa sorun çıkarmıyor şimdilik ama bazen surat asıyor anlamamazlığa veriyorum:) Halbuki diyorum kız arkadaşlarınla ( benim tanıdıklarımla) arada bir konuşmana birşey demem benden mi çekiniyorsun diye hayır ben konuşmak istemiyorum huzurumuz neden kaçsınki diyor inadı inat :) işyerinde üniversiteden samimi 2 3 kız arkadaşı var onlarla bile işyeri dışında neredeyse hiç konuşmaz işyerinde de mesafeli benden de aynısını bekliyor ama benimde samimi 3 erkek arkadaşım var 2si farklı şehirlerde zaten her zaman görüşemiyorum görüştüğümüzde de genelde sevgilimde oluyor yoksa 1 hafta 5 karış suratla geziyor kıyafetime hiç karıştırmam o söylüyor da ben dinlemiyorum:) zaten yerine göre giyinirim olmayacak yerde açık giyinmem genelde rahat giyinmeyi severim arada bir mızmızlanıyor karışma kıyafetime ben nerde nasıl giyineceğimi biliyorum diyorum yarım saat surat asıyor geçiyor :) Her istediklerine tamam diyincede sonu gelmiyor eğer gerçekten kardeş gibiyse o arkadaşın keşke silmeseydin eskisi kadar sık konuşmam deseydin.

Kaç yaşında ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…