İlişkinizin tükendiğini hiç düşündünüz mü ?

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.544
423
eşimle 10 yıldır birlikteyiz beş yıl flört beş yıl evlilik
flört dönemi süperdi birgün görüşmeden yapamıyorduk
şu andada onsuz hayat düşünemiyorum o hep vardı sanki
benim hayatımda doğduğum günden beri tanıyormuşum gibi
annemsiz nasıl olmazsa eşimsizde olmaz diyorum
ama zamanla tükeniyoruz bunu farkettim bu gece
aslında ilk bakışta problem yok mutluyuz ama biraz düşününce
aslında büyük bir problem var birbirimizi unutmuşuz nelerden hoşlandığımızı bile
hayatla boğuşurken kendimizi boşvermişiz ortak yaptığımız hiçbişey yok
sohbetlerimiz sadece borçlardan aylık giderlerden ve kızımızdan oluşuyor
sarılmalarımız bile azaldı ama onu seviyorum eşimde söyler sık sık
acaba gerçekten sevgimi yoksa alışkanlıkmı eşim benim hem arkadaşım
hem sevgilimdi acaba arkadaş olmak mı hataydı birbirimize olan tutkumuz bitti
ya birgün sevgide biterse.....

Sizin ilişkiniz monoton olmakdan ötürü böyle olabilir.. Biraz heyecan katmak yeniden güçlenidirecektir eminim.. Eşinizle küçük süpizler paylaşabilirsiniz bence biraz da insanın elinde yani hayat kavgasında tükenip gitmemeye gayret etmeliyiz ben böyle düşünüyorum..

24 saatinizi sadece ama sadece kendinize ayırın birbirinize ne kadar aşık olduğunuzu ne kadar çok sevdiğinizi anlayacaksınız. lunaparka gidin çocuklar gibi eğlenin, 1 günlüğü yakın bir şehre gidin altını üstüne getirin, 1 gecelik konaklayın o şehirde beraber pamuk şeker yiyin, gidin bir yere dans edin....ne zaman monotona bağladığımızı hissetsem 24 saatimizi ayırıp sadece beraber vakit geçiririz biz. kaliteli geçiririz o 24 saatimizi sadece birbirimize ayırırız.borcu unutun o 1 günde çocuğu teslim edin yakınınıza ve birbirinize sarılın yerimseniben

biz 2,5 yıldır birlikteyiz bunun 1 yılı flört olarak geçti ama ben her kavgamızda bu anlattıklarnı hissediyorummafoldumben
her kavgada saygı tükeniyor, aşkta öyle...
acaba birgün yeniden aşık olur muyuz birbirimize bilmiyorum ama ben onu hala çok seviyorum
ne zaman kavga etsek çok kırıcı oluyor, mahalledeki arkadaşlarına bile daha kibar davranıyor mafoldumben
her seferinde yapma böyle çok üzülüyorum çok kırıyorsun beni diyorum ama sinirlendiğinde verdiği tüm sözleri unutuyor, birbirimizi tüketiyoruz, olan bizim aşkımıza oluyor, çok üzülüyorum mafoldumben

evliliğimizin bazı dönemlerinde yaşadım bu duyguyu..
ama çocuk olduktan sonra,kızıma sevgisine tekrardan aşık oldum kocama ben.:1hug:
babalığı kocalığını tamamladı ve çok yakıştı benim kocama baba olmak..
şimdi ikimizde daha hassasız ilişkimizde.daha iyiz.
kızdığımız kırıldığımız davranışlarımızı yinelemiyoruz..:asigim:

evet son zamanlarda düşünüyorumm bebeğimiz bugün tam bir aylık ama bebeğimiz olduğundan beri eşimle anlaşamıyoruzz nedendir bbilmem her yapılan batar oldu bana umarım düzelirr ama aşkla sevdiğim adamm şuan sanki düşmanımm mafoldumben

hiç düşünmedim, hiç de hissetmedim.rabbim kimseye de hissettirmesin. eşimi çok seviyorum, onsuz hiç bir anın anlamı yok.

bence hıc tartısılmayan evlılık yoktur..
bızde önceden hıc tartısmazdık
ne zman bebegımız oldu bız kızmaya basladık bırbırımıze..
ıkımızde bebegımız ıcın cok hassasız
aynı duyguları bende yasıyorum tartıstıgımız zamanlar..
hatta daha taze yarım saat önce tartıstık..
küsüm şimdi ..
gitti mutfakta kendine kestane pişiiyor
sen elleme ben yaparım dedım
''ben yaparım'' dedı böğürerek..
su an gözume hıc sevımlı gelmıyor..
böyle zamanlarda işte cok üzülüyorum cooook..

Biz de az önce kavga ettik.Ben de eşimin beni 2 adım öne taşımasını isterdim ama malesef kendine yeten ve artan kadınların kaderi bu sanırım, eşimin bana yetemediğini düşünüyorum çoğu zaman. Etrafına daha ilgili ol diyorum, kafanı kaldır tabelaları oku, beni haberdar et birşeylerden, ben sana yetişmeye çalışıyım, acaba bugun ondan ne öğrenicem diye merak ediyim diyorum ama hiç. Boğa burcu mu öküz burcu mu karar veremiyorum bazen !

benımkıde ikizler....
offf hıc anı anına tutmaz
nerde ne yapıcagı ne konusacagı bellı olmaz
öle cins bişi benım adammm
oglumda senın öküz dedıgın burctan boga..
off cekesim var ıkısındende...

sakin olun kizlar ya.. kadinlarin yapisi bu sanirim.. her zaman kendini yenilemeye her zaman kendini yetistirmeye aciktir.. erkekler ne ise o yani.. degismiyolar gelismiyolar.. siz onu alirken ne ise simdi de o..
konu sahibinin dedigine gelince, 3 senedir sevgilimle beraberim bunun oncesinde 1 seneden fazla arkadasligimiz var.. kavga ettikten tartistiktan sonra artik sevgimizin azaldigini kimi zaman beni sevmedigini eski heycanli benim icin endiselenen yaninin yok oldugunu dusunuyorum..
erkekler sanirim sahip olduklarinda birisine hayatlarinda uzun zaman yer alinca onun icin emek sarfetmekten onu hergun yeniden tanimaktan vazgeciyolar..
bilmiyorum en azindan ben artik bunu hissediyorum.. erken hissetmeye basldigimin da malesef farkindayim..

önceki ilişkimde düşünmüştüm ama şu an öyle bi düşünce aklımın ucundan bile geçmüyor çok şükür =) bizim ki de gerekli şeylere özenmez,olsa da olur olmasa da gözüyle bakar.buna deli olurum..ileri de belki bu düşünce bende de oluşacak :S

Ya tamam içerikçi olalım da, ben de zaten uzun uzun felsefe, hayat, insan ilişkileri ve psikoloji konuşabilecek kapasitedeyim ama azcık da şekil de olsun be kardeşim. mafoldumben

ıyiyle kötüyü ayırt etmeyen, önüne ne gelse yiyen, hayatla ilgili detayları farketmeyen bi insanın yanında kendimi "seçilmiş" hissetmiyorum hiç . Belki de ben biraz huysuz, herkesle yapamayan, sadece benle yapabilen birisiyle beraber olup kendimi değerli hissetmenin yolunu bulmalıydım . Dediği gibi bi arkadaşın, ben onla evlendiğimde de öyleydi, değişen birşey yok yani. Ama alırken buydu zaten , bilerek aldın demek de haksızlık değil mi? Belki bi umuttu yaşatan insanı :gitme: Belki de bir çoğumuzun derdi artık değiştirme umutlarının da kaybolması. Ben de şu an napıcağımı gerçekten bilmiyorum. Dışarıda insan müsveddelerinin dolu olduğunu biliyorum ama bi taraftan da beni artık heyecanlandırmıyor, beni hayata bağlamıyor. Ben yerde bulduğu gazete kağıdını bile gözucuyla okuyan bi tipim, yanımdaki adam yürürken sadece önüne bakan :1no2: Sanırım bi yerlerde çok fena hata yaptım :1closedeyes: Kusura bakma konu sahibi, bi dokundun bin ah işittin bugun benden .

marjinalfaydali: iste tam bu noktada sunu dusunuyorum ben de neden bilmem, dedgin gibi bir erkek varsa bile bir sure sonra o da monotonlasicak.. yani az cok etrafimdaki erkekleri taniyorum ben kaci tiyatrolari gelen sinemalari kulturek etkinlikleri takip ediyor? kaci en azindan bir kursa gideyim diyor? kaci bir gun yaptigin farkli makyaji farkedip iltifat edebiliyor? kaci sizin ozene bezene hazirlandiginiz zamanlarda bir gomlek pantolonla cikip gelmiyor?
hayir eger varsa bu turlusu benim icin gec degil en azindan bir care dusuneyim :)))

Valla Asmin'cim haklısın bi taraftan, ama diğer taraftan da bazı erkek arkadaşlarıma (dostlarıma) da bakıyordum üniversitede, ne kadar meraklılar, teknolojik gelişmelere, nereye ne restoran açılmış, nerde hangi yemeği güzel yapıyorlar, adamlar öğrenciydi sonuçta, hiç birimiz gurme olacak kadar cebimiz para dolu gezmiyorduk. Ama en azından adını duymuşluğumuz, gitmesek de bi yerde ilanını görmüşlüğümüz olurdu. Ama benim öküz burcuna bakıyordum, bişey dediğimde haberi bile yok, duymamış bile. Onun arkadaş çevresi ancak kendi aralarında geyik yapsınlar, gülsünler. Birbirlerine öğrettikleri hayatın bi tadı yoktu. Ben o zaman da sürekli kızıyordum al bi dergi oku, bi şeye bi merakın olsun diye, yok yahu, adamın öyle bi derd yok. Belki de sürekli sevgili değiştiren bi tip olmadığından, kızları etkilemek için kendini kızların dikkat edecegi konularda yetiştirme ihtiyacı duymamış. Nasılsa yanında güzel ve akıllı bi kız olmuş yıllarca. Gerçekten kendi kendimi harcamışım gibi hissediyorum şu an. Çok temel şeyler çok düzgün, ona bi itirazım yok, ama bence bu da çok temel bişey. Ben ki evlilikten korkan bi insandım, biliyodum çünkü başıma gelecekleri, ama kendi değişken ve yenilikleri takip eden yapıma güvendim, karşımdakini de biraz değiştiririm sandım. Sanırım vazgeçiyorum, ve takip edip öğrendiklerimi bunu yapanlarla paylaşıcam sadece. Oysa ben bunları eşimle paylaşmak isterdim. :gitme:

oof off.. ayni seyler hissediyoruz sanirim.. ustelik biz daha yolun basindayiz.. ne moral bozucu..

Zamanla iliskiler, evlilikler monotonlasabiliyor ama sanirim asil konu,hayata iliskin beklentilerin ve buna bagli olarak hayat tarzlarinin farklilasmasi ,cok uzun suredir kangren olmus bir iliskiyi sonuclandirmak uzere olan biri olarak bence sevginin, sayginin kalmadigi bir iliski ne yazik ki tukenmis demektir.::umursamaz:

iyi de günceli takip etmek kişilik yapısı.. ne kadına ne erkeğe mahsus bişey.. benim sevgilim elinden geldiğince herşeyi takip eder, ben de aynı şekilde.. devamlı birbirimizden bişeyler öğreniriz.. 2buçuk seneyi bitirdik, monotonlaşmanın m'si yok henüz..

insanların çoğu ilişkiyi akışına bırakıyor, özellikle birkaç senelik zaman da geçmişse.. saçımızla ilgilendiğimiz gibi, gardrobumuzla ilgilendiğimiz gibi ilişkimiz ile yakından ilgilenmiyoruz, özen göstermiyoruz, yenilemiyoruz.. sevgilimize/eşimize ilgi göstermek ile ilişkimize ilgi göstermek aynı manaya gelmiyor ve sanırım en çok da bu ikisi birbiriyle karışıyor.. monotonluğun bundan kaynaklandığını düşünüyorum naçizane...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…