- 11 Temmuz 2008
- 7.771
- 210
- 163
- Konu Sahibi BeyazBulut
-
Lucitam.. oyleyse guzel bir terch yapmissin sevgili konusunda..
Bizim de iliskimiz baslarken sevgilim son derece sosyal heryseyden haberi olan kulagi delik derler ya oyle bir insandi.. zamanla ne degisti bilmiyorum ama daha sessiz sakin evinde bilgisayar oynayip tv izlemekle ve ise gidip gelen bir insan oldu.. birseyleri takip etmek haber vermek ne yazik ki tek tarafli olmuyor.. bi yerde ilgini ceken birsey goruyorsun uff bosver diyor karsindaki mesela.. umru degil onun..
bu tur seyler moral bozucu ve iliskinin ilerlemesini keyif alinmasini engelleyen seyler.. sevgim saygim cok buyuk amenna ama bugun 3 saat oturup da konusacak birsey bulamadiksa bir yerde sorun var bana gore..
iyi de günceli takip etmek kişilik yapısı.. ne kadına ne erkeğe mahsus bişey.. benim sevgilim elinden geldiğince herşeyi takip eder, ben de aynı şekilde.. devamlı birbirimizden bişeyler öğreniriz.. 2buçuk seneyi bitirdik, monotonlaşmanın m'si yok henüz..
insanların çoğu ilişkiyi akışına bırakıyor, özellikle birkaç senelik zaman da geçmişse.. saçımızla ilgilendiğimiz gibi, gardrobumuzla ilgilendiğimiz gibi ilişkimiz ile yakından ilgilenmiyoruz, özen göstermiyoruz, yenilemiyoruz.. sevgilimize/eşimize ilgi göstermek ile ilişkimize ilgi göstermek aynı manaya gelmiyor ve sanırım en çok da bu ikisi birbiriyle karışıyor.. monotonluğun bundan kaynaklandığını düşünüyorum naçizane...
bu genelde iş hayatının yoğunluğunun çok tipik bir yan etkisi.. ayrıca büyükşehirde yaşamanın da bu tavrın oluşmasında yine çok fazla etkisi olduğunu düşünüyorum çünkü bir yerden bir yere gidene kadar zaten enerji tükeniyor..
tabi ki.. senin de şevkini öyle bir kırar ki.. aslında bir ilişkide bunu kadın yaptığında bir süre sonra erkek dışarıyı gözlemeye başlar.. çünkü içindeki enerjiyi sevgilisiyle/eşiyle dışarıya vuramıyordur.. ama bir şekilde harcaması lazımdır.. kadın ise genelde dışarıya bakmaz, kendi içinde küser dimi.. kadın küstü mü de o ilişki adam olmas artık.. kısırdöngü gibi biişey..
bir de askere gidiyor simdi nasil bir donguye girdigimi kelimeler anlatamaz sanirim. kendi icimde kuskunlugumu kirginligimi iiyilestirip yeniden hicbisey yok gibi davranip, cunku o askerde ya kuskun tavirli davranamam ben, herseyi normale cevirecek askerlik.. ama sonrasi?? iste o sonrasiini merak ediyorum ben..
bu genelde iş hayatının yoğunluğunun çok tipik bir yan etkisi.. ayrıca büyükşehirde yaşamanın da bu tavrın oluşmasında yine çok fazla etkisi olduğunu düşünüyorum çünkü bir yerden bir yere gidene kadar zaten enerji tükeniyor..
tabi ki.. senin de şevkini öyle bir kırar ki.. aslında bir ilişkide bunu kadın yaptığında bir süre sonra erkek dışarıyı gözlemeye başlar.. çünkü içindeki enerjiyi sevgilisiyle/eşiyle dışarıya vuramıyordur.. ama bir şekilde harcaması lazımdır.. kadın ise genelde dışarıya bakmaz, kendi içinde küser dimi.. kadın küstü mü de o ilişki adam olmas artık.. kısırdöngü gibi biişey..
askerlik pek herşeyi normale çevirmez bence.. sadece o süreçte geçici bir süre için sorunların üzerini örter... çünkü uzakta diye fazla üstüne gitmek istemezsin, konuşabildiğin kısıtlı vakitlerde de özlem gidermekten sorunları halletmeye fırsat kalmaz..
sonrasında da iki şey olabilir: ya hiçbişey değişmez ve sen de o kadar uzak kalmayı, o kadar sıkıntıyı sineye çekmiş olduğunla kalır ve hepsi boşunaymış diye düşünürsün veya bir şekilde (çabayla veya kendiliğinden) herşey daha iyiye gitmeye başlar..
iyi de günceli takip etmek kişilik yapısı.. ne kadına ne erkeğe mahsus bişey.. benim sevgilim elinden geldiğince herşeyi takip eder, ben de aynı şekilde.. devamlı birbirimizden bişeyler öğreniriz.. 2buçuk seneyi bitirdik, monotonlaşmanın m'si yok henüz..
insanların çoğu ilişkiyi akışına bırakıyor, özellikle birkaç senelik zaman da geçmişse.. saçımızla ilgilendiğimiz gibi, gardrobumuzla ilgilendiğimiz gibi ilişkimiz ile yakından ilgilenmiyoruz, özen göstermiyoruz, yenilemiyoruz.. sevgilimize/eşimize ilgi göstermek ile ilişkimize ilgi göstermek aynı manaya gelmiyor ve sanırım en çok da bu ikisi birbiriyle karışıyor.. monotonluğun bundan kaynaklandığını düşünüyorum naçizane...
Bilmiyorum, ben belki zamanla dışarıya da bakıcam. Ya da dışarıya baktığı için ayıplanan kadınlar belki de zamanında bunları yaşayan kadınlar mafoldumben
zamanla yavaslar sonra artar sevgı sankı...
bende aynı durumdayım...10 yıllık tanısıklık..6 yıllık evlılık...yaşanacaksa yaşanacak..ayrılıkta olabılır bu...
ama kötüsünü aklına getırme..sorun yokken kendıne dert etme herşeyi...
olabilir,tabii ki olabilir.. belki onlar da aynısını yaşadı, bilemeyiz ki..
koşullar insanın hayatında olması gerektiğinden çok daha fazla şeyi belirliyor ne yazık ki.. eğer geçmişte biraz daha farklı koşullar altında yaşıyor olsaydınız bugün daha farklı bir kişi olup daha farklı bir hayat sürüyor olurdunuz eminim ki..
yaptıklarımızın çoğu içinde bulunduğumuz koşullarla o kadar bağlantılı ki.. ama bazen insanı yanlış davranışlara sevkediyor.. ama bence yine de koşullar mazeret olarak kabul edilmemeli.. herşeye rağmen bu şekilde düşünüyorum nasıl oluyorsa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?