• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkiyi bitirmek mi devam mı etmek?

Neden bu kadar çocuk istemiyorsun? Tamam bende şuan çocuk hiç istemiyorum ama ilerde olsun diyorum bu kadar katı değilim. Sen kesinlikle istemiyorum diyorsun neden? İnsanlar üremek için neslin devamı için evlenir bi müddet sonra bence çocuksuz evlilik tam bir evlilik olmaz. Onun için şuan bu kadar önyargılı olma çocuk istemiyorum diye. Evlenince hemen çocuk yapmak zorunda da değilsin. 2 3 yıl bekler öyle yaparsın belki o zaman kendin istersin bunu yaşamadan bilemezsin. Bide ne kadar çocuk istemesende onu kucağına alınca asıl gerçek mutluluk buymuş diyormuşsun niye daha önce yapmadım diyormuşsun anne olanlar öyle söylüyor.

merhaba arkadaşlar öncelikle sırf buraya yazıp birilerinin fikrini alabilmek adına üye oldum gerçekten yardıma ihtiyacım var 2 yıllık bir ilişkim var ben25 sevgilim28 yaşında herşey çok güzel aslında fakat tek bi konuda anlaşamıyoruz o ileride evlendikten sonra çocuk istiyor sadece çocuk sevdiği için ve bense asla istemiyorum kendimi o şekilde hayal edemiyorum hiçbir zamanda sanırım edemicekmişim gibi geliyor ama sevgilimide çok seviyorum onsuz bir hayat düşünmek istemiyorum bu arada şuan farklı şehirlerdeyiz ve uzunca bi sürede eğer olursa (evlenene) kadar farklı şehirlerde yaşayacağız lütfen fikir verin bu durumu yaşayanlar var mı neler yaptınız? sırf birini çok seviyorum diye ileride ondan bi çocuk yapıp peki ya ben mutsuz olursam doğal olarak çocuk ve eş de mutsuz olur, günlerdir hatta haftalardır kafamı kurcalıyor bu konu ve işin içinden çıkamıyorum kızlar. Fikirlerinize açığım …..
siz çocuğu evliliğin hiçbir zamanında mı istemiyorsunuz yoksa sadece hemen çocuk olmasın birkaç sene geçsin evliliği anlayalım baş başa kalalım mantığıyla mı istemeyip çok sonradan olursa olsun diyorsunuz , bu ikisi farklı durumlar ondan soruyorum eğer hiçbir aşamada çocuk istemiyorum diyorsanız sizinle aynı kafada birisi olması lazım yoksa diğer türlü çok zor zaten türkiye aile yapısına ters başta biliyorsunuz çocuksuz evliliği evlilikten ve aile olmaktan saymayan insanlar bile var ve size sıkıntı yaratırlar bu konuda baskıcı olurlar. eğer çok ilerde olabilir diyorsanız da bunu eş adayınıza güzel bir dille anlatıp ona göre ortak yol çizilebilir diye düşünüyorum en azından karşı tarafta eninde sonunda çocuk sahibi olacağım kafasıyla daha rahat olur

evet dediğiniz gibi geleceği göremeyiz elbette ama fikrimin değişeceğini sanmıyorum en azından çok uzun yıllar boyunca değişmeyecek onunda hayalinden vazgeçmesini istemiyorum sadece ayrılığı nasıl anlatıcam bilmiyorum çünkü maalesef çok aşığım ve arada geçen onca iyi kötü zaman ailesi bile beni biliyo ve sever sayarlar hatta düğün ne zaman diyorlar o evrede iken ayrılmak bana çok koyucak peki sizce beklemek ahmaklık mı olur yani kendimi mi kandırırım?
Beklemek saçma olur bence. Boşuna yıllarınızı harcamış olursunuz. Üzerinizde psikolojik olarak yük kalır. Çünkü aklınızda hep çocuk mevzusu dolanacak. Ya şöyle olursa ya böyle olursa diye düşünerek yoracaksınız kendinizi. Sevgilinize de haksızlık etmiş olacaksınız. O yüzden şimdi ayrılıp üzülmek daha mantıklı geldi bana. 3-4 yıl sevgili kalmaya devam etseniz ayrılmak,kopmak daha çok zorlaşacak.

merhaba arkadaşlar öncelikle sırf buraya yazıp birilerinin fikrini alabilmek adına üye oldum gerçekten yardıma ihtiyacım var 2 yıllık bir ilişkim var ben25 sevgilim28 yaşında herşey çok güzel aslında fakat tek bi konuda anlaşamıyoruz o ileride evlendikten sonra çocuk istiyor sadece çocuk sevdiği için ve bense asla istemiyorum kendimi o şekilde hayal edemiyorum hiçbir zamanda sanırım edemicekmişim gibi geliyor ama sevgilimide çok seviyorum onsuz bir hayat düşünmek istemiyorum bu arada şuan farklı şehirlerdeyiz ve uzunca bi sürede eğer olursa (evlenene) kadar farklı şehirlerde yaşayacağız lütfen fikir verin bu durumu yaşayanlar var mı neler yaptınız? sırf birini çok seviyorum diye ileride ondan bi çocuk yapıp peki ya ben mutsuz olursam doğal olarak çocuk ve eş de mutsuz olur, günlerdir hatta haftalardır kafamı kurcalıyor bu konu ve işin içinden çıkamıyorum kızlar. Fikirlerinize açığım …..
iki taraf da kararlıysa ayrılmaktan başka şansınız yok çünkü devam etmek için birinin fedakarlık yapıp taviz vermesi gerekir bu da muhtemelen pişmanlık ve suçlamayla sonuçlanacak

Yani öyle yıllara yayıp adamı da oyalamanın manası yok tabii, iki yıldır çocuk istemediğini biliyordur o ne diyor mesela size?
biliyor tabiki o hep ben senin fikirlerinin değişeceğine inanıyorum ileride diyor ama ben hiç zannetmiyorum insan kendini az çok tanır ayrıca 3 çocuk ablasıyım kardeşlerime küçük yaştan itibaren az çok baktım ve büyüttüm hala dertleri bitmiyor aksine git gide çoğalıyor ve o çocuk konumumda ben olmak istiyorum birisi beni düşünsün ben artık kimseyi düşünmeden sorumluluk almadan özgür bi şekilde yaşamak istiyorum

Neden bu kadar çocuk istemiyorsun? Tamam bende şuan çocuk hiç istemiyorum ama ilerde olsun diyorum bu kadar katı değilim. Sen kesinlikle istemiyorum diyorsun neden? İnsanlar üremek için neslin devamı için evlenir bi müddet sonra bence çocuksuz evlilik tam bir evlilik olmaz. Onun için şuan bu kadar önyargılı olma çocuk istemiyorum diye. Evlenince hemen çocuk yapmak zorunda da değilsin. 2 3 yıl bekler öyle yaparsın belki o zaman kendin istersin bunu yaşamadan bilemezsin. Bide ne kadar çocuk istemesende onu kucağına alınca asıl gerçek mutluluk buymuş diyormuşsun niye daha önce yapmadım diyormuşsun anne olanlar öyle söylüyor.
Konu sahibi şuan zaten duygusal bir süreçten geçiyor mantıklı düşünmeye çalışıyor. Bence bu yorumunuz yanlış bir yönlendirme oluyor. Herkes evlenmek ya da anne baba olmak zorunda değildir. Sizin de çocuğunuz yok şuan düşünmüyorsunuz fikriniz değişebilir ama konu sahibi bu konuda net olduğunu söylüyor. "Çocuksuz evlilik TAM bir evlilik olmaz " cümlesi nedense beni çok rahatsız etti. İnsanların kendilerini bir bütün olarak hissedip mutlu olmaları için çocuk sahibi olma zorunlulukları yok. Mutluluk çocuk olmadan da olur. Neden olmasın?

siz çocuğu evliliğin hiçbir zamanında mı istemiyorsunuz yoksa sadece hemen çocuk olmasın birkaç sene geçsin evliliği anlayalım baş başa kalalım mantığıyla mı istemeyip çok sonradan olursa olsun diyorsunuz , bu ikisi farklı durumlar ondan soruyorum eğer hiçbir aşamada çocuk istemiyorum diyorsanız sizinle aynı kafada birisi olması lazım yoksa diğer türlü çok zor zaten türkiye aile yapısına ters başta biliyorsunuz çocuksuz evliliği evlilikten ve aile olmaktan saymayan insanlar bile var ve size sıkıntı yaratırlar bu konuda baskıcı olurlar. eğer çok ilerde olabilir diyorsanız da bunu eş adayınıza güzel bir dille anlatıp ona göre ortak yol çizilebilir diye düşünüyorum en azından karşı tarafta eninde sonunda çocuk sahibi olacağım kafasıyla daha rahat olur
yani açıkcası 35-40 dan sonra belki 1 tane olabilir ki ondan bile emin değilim bir ihtimal bu aile yaşantımız farklı ben çocukkende çocuk bakarak büyüdüm ve hayatım boyunca hep sorumluluk sahibi olmak zorundaydım açıkcası erkek olsam bende çocuğum olsun çok isterim çünkü sorumluluğu kadına kalıyor ayrıca çok kaygılı bi kişiliğim var kendi kardeşlerim için bile sürekli endişe halindeyim parka gitmesin oraya buraya gitmesin başına bişey gelir vs ve gitgide dünya olarak kötü biryere gidiyoruz maalesef bununda çok etkisi var ben kendi geleceğimi bile göremiyorken birini dünyaya getirip ona eziyet etmek asla ve asla istemem

biliyor tabiki o hep ben senin fikirlerinin değişeceğine inanıyorum ileride diyor
Şimdiden manipüle etmeye başlamış eğer evlenirseniz bir çocuğum olsun istiyorum kızımız-oğlumuz olsa da şöyle olsa fena mı olur. Benim baba olmaya hakkım yok mu elli şey söyler. Kesinlikle çocuk düşünmeyen biriyseniz bu ilişki bitirilmeli. Çocuk sahibi olmak sizin de bildiğiniz üzere kolay değil ömür boyu sorumluluğunu alıyorsunuz. Annelik dediğin çocuk 20 yaşına bile gelse dertleri bitmeyebiliyor aklın hep onda kalıyor

fikrinizin değişmeyeceğini düşünüyorsanız bence de uzatmamak lazım. Ama yaşınız da gençmiş.

öncelikle bu sizin fikriniz saygı duyarım fakat herkes sizinle aynı görüşte olmak zorunda değil! ben 3 çocuk ablasıyım ve henüz 4 yaşındayken bile sen büyüdün artık abla oldun dendi ve çocukken bile kendimi hep büyük hissettim onlara örnek olmam gerektiği söylendi evet kardeşlerim iyiki varlar orası ayrı ama bana sorulsaydı asla büyük çocuk istemezdim en basit örneği bu ikincisi ailesel sorunlarımız var annem babam ayrı ve mutlu bi aile görmedim çevremde asla üçüncüsü çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyor ve asla bitmeyen bi durum bu ölene kadar sizinle kalmak zorunda allah isteyen herkese versin ama ben eğer çocuğum olursa hayatım bitecek gibi hissediyorum ve hayatımın bi anlamı kalmayacak kendi düşüncelerim bunlar.

Şakaya gelmez bir konu bu, anlaşmadan evlilik yoluna girmeyin. Bende çocuk istemedim evlenmeden önce net olarak konuştuk bunu. Eşimin ilk evliliğinden iki çocuğu var, baba olmamış bir adam değil yani ama hiç baba olmamış birine ileride bunu kabul ettiremezsiniz, ettirseniz de haksızlık olur, bu konuyu net olarak konuşun olmuyorsa ilişkiyi daha ileriye taşımayın derim

Konu sahibi şuan zaten duygusal bir süreçten geçiyor mantıklı düşünmeye çalışıyor. Bence bu yorumunuz yanlış bir yönlendirme oluyor. Herkes evlenmek ya da anne baba olmak zorunda değildir. Sizin de çocuğunuz yok şuan düşünmüyorsunuz fikriniz değişebilir ama konu sahibi bu konuda net olduğunu söylüyor. "Çocuksuz evlilik TAM bir evlilik olmaz " cümlesi nedense beni çok rahatsız etti. İnsanların kendilerini bir bütün olarak hissedip mutlu olmaları için çocuk sahibi olma zorunlulukları yok. Mutluluk çocuk olmadan da olur. Neden olmasın?
Aynen ya sanki bir düzine çocuğu olanların hepsi de TAM evlilik o da ne demekse , çocuksuzların ki yarım , gereksiz genellemeler.

yani açıkcası 35-40 dan sonra belki 1 tane olabilir ki ondan bile emin değilim bir ihtimal bu aile yaşantımız farklı ben çocukkende çocuk bakarak büyüdüm ve hayatım boyunca hep sorumluluk sahibi olmak zorundaydım açıkcası erkek olsam bende çocuğum olsun çok isterim çünkü sorumluluğu kadına kalıyor ayrıca çok kaygılı bi kişiliğim var kendi kardeşlerim için bile sürekli endişe halindeyim parka gitmesin oraya buraya gitmesin başına bişey gelir vs ve gitgide dünya olarak kötü biryere gidiyoruz maalesef bununda çok etkisi var ben kendi geleceğimi bile göremiyorken birini dünyaya getirip ona eziyet etmek asla ve asla istemem
evet canım anlıyorum seni ama endişelerin için terapi alabilirsin çünkü görüyorum ki sende aslında hiç çocuk sahibi olmak istememe gibi bir durum yok ayrıca bende eş adayın gibi fikrinin ilerde değişeceğini düşünüyorum o duygu çok farklı bir şey çünkü içine o can düştüğü an her şey bambaşka olacak diye düşünüyorum o yüzden asla ve katiyen sözlerini kullanmadan önce biraz daha düşün derim

Anne olmayanların da hayatları, fikirleri ve evlilikleri var, çocuksuz evlilik olmaz lafı dibine kadar yalandır, bence de evliliği en çok yoran şey çocuk. Yapmama kararımdan hiç pişman olmadım, gençken acaba mı diyordum ama şimdi iyi ki yapmamışım diyorum. Bu konu insana göre görecelidir, üremek için evlenmek ya da çocuksuz evlilik olmaz söylemleri bana doğru gelmiyor. Anne olup çok mutlu olan kadınlar da var, anne olup pişman olanda var, her iki durumda çok insani

Evliyim çocuk istemiyorum. İnsanlar üremek için nesli devam etsin diye çocuk yapar evlenir demişsin , bu senin fikrin ben mesela soyum devam etsin neslim devam etsin derdinde değilim 3 günlük dünya soyum devam etmese ne olur etmese ne olur yani. Keşke bir çok kişi de böyle düşünse ve üremese etrafta sevgisiz mutsuz paramparça evliliklerine çocuk dünyaya getiren cahil bir kesim var. Ayrıca çevremde yakın iki arkadaşım bizzat çocuk yaptığı için pişman olduğunu itiraf etti çünkü çok büyük bir sorumluluk he ama siz aman dünyaya gelen büyüyor kafasında biriyseniz o başka. Zaten genelde bilinçli eğitimli insanlar ya çocuk istemiyor ya bir tane yapıyor. Sözüm meclisten dışarı ama eğitimsiz cahil ekonomik durumu olmayan insanlar da doğurdukça doğuruyor. Ne sevgi var çocuklara ne ilgi ne maddiyat sırf üremek için ürüyorlar. Size tavsiyem bakış açınızı geliştirin biraz kendi fikirlerinizi dikte etmeyin kimseye herkes üremek zorunda değil.

Zamanla fikirler değişebiliyor. Benimde eşim istemiyordu bunu bilerek evlendim. Şimdi benim kadar istiyor. Karşılıklı anlaşma varsa ki illa ki ileride evleneceksen, bundan ayrılıp başka birinden de çocuğun olursa üzülürsün. Tekrar düşün derim.

çok önemli bir konuda fikir ayrılığı yaşıyorsunuz. göz ardı edilebilecek bir şey değil. bu çocuk konusu ne zamandır aranızda konuşuluyor? 2 senelik ilişkiniz muhtemelen artık ciddiyet kazanmıştır ve evlilik teklifi gelmeden sizin bu konuda kafanızın netleşmesi gerekir. bence ciddi ciddi ne isteyip ne istemediğinize karar verince açık açık konuşun. çünkü istemediğiniz bir bebeği dünyaya getirmek sizi de bebeğinizi de eşinizi de çok olumsuz etkiler. ne gerek var. yol yakınken ayrılırsınız.

Anne olmayanların da hayatları, fikirleri ve evlilikleri var, çocuksuz evlilik olmaz lafı dibine kadar yalandır, bence de evliliği en çok yoran şey çocuk. Yapmama kararımdan hiç pişman olmadım, gençken acaba mı diyordum ama şimdi iyi ki yapmamışım diyorum. Bu konu insana göre görecelidir, üremek için evlenmek ya da çocuksuz evlilik olmaz söylemleri bana doğru gelmiyor. Anne olup çok mutlu olan kadınlar da var, anne olup pişman olanda var, her iki durumda çok insani
kesinlikle katılıyorum ve şöyle bişey var eğer çocuk yapmazsam en fazla ben pişman olurum ileride ama eğer çocuk yapıp pişman olursam bu sefer 2 kişide üzülücek onu üzmeye hakkım yok benim o yüzden kendimden emin olamadığım için de istemiyorum çünkü eşe dosta anaya babaya güvenerek çocuk yapılmaz yapılmamalı bununda farkındayım

Back
X