• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkiyi bitirmek mi devam mı etmek?

Çok irite edici bir yorum bence.
Niye çocuk zorunluluk gibi görülüyor ki? Çocuk istememekte bir tercih.
Bu arada her evlilik üremek için değil sizin o niyetle evlendiyseniz o ayrı.
Bunu ben söylemiyorum iki insan neden evlenir birbirlerini severler neslin devamı için dünyanın kanunu bu. Millet evlenip çocuk yapmasa insanlık biter. Çocuk sahibi olamayanlar yada isteyerek çocuk yapmayanlara lafım yok yapmak zorunda değil kimse. Ben konu sahibine örnek verdim sadece niye bu kadar çocuk istemiyorsun erkek karar verme diye. Bu benim düşüncem kimsede bana katılmak zorunda değil. Herkese açık bir yerde soru sorulup konu açılıyorsa bende fikrimi belirtirim bu kadar.

Konu sahibi şuan zaten duygusal bir süreçten geçiyor mantıklı düşünmeye çalışıyor. Bence bu yorumunuz yanlış bir yönlendirme oluyor. Herkes evlenmek ya da anne baba olmak zorunda değildir. Sizin de çocuğunuz yok şuan düşünmüyorsunuz fikriniz değişebilir ama konu sahibi bu konuda net olduğunu söylüyor. "Çocuksuz evlilik TAM bir evlilik olmaz " cümlesi nedense beni çok rahatsız etti. İnsanların kendilerini bir bütün olarak hissedip mutlu olmaları için çocuk sahibi olma zorunlulukları yok. Mutluluk çocuk olmadan da olur. Neden olmasın?
Tabiiki olur buna bişey demiyorum bu sadece benim düşüncem çocuk ailenin neşesidir ya hani o olunca sanki tam oluyor gibi hissediyorum onun için öyle yazdım ben

evet maalesef banada öyle geliyor erkeklerin hemen hemen hepsi çocuğu olsun istiyor baskıcı bi kişilikte değil dediğim gibi tek anlaşamadığımız konu bu ama sanırım onu kaybetmektense bu fikre ısınmaya çalışacağım zor da olsa …
Hakkınızda hayırlısı olsun umarım mutlu olursunuz konu sahibi ✨
öyle mi diyorsunuz vay be çocuk istemeyenlerde varmış gerçekten ben hiç karşılaşmadım
Çocuk sahibi olmak istemeyen erkekler de var. Geçen yıl öyle biriyle tanışmıştım ama bazı uyuşmazlıklardan dolayı onunla da görüşmedim. Baba olmak istemeyen erkeklerin sayısı az değil yani.

Bunu ben söylemiyorum iki insan neden evlenir birbirlerini severler neslin devamı için dünyanın kanunu bu. Millet evlenip çocuk yapmasa insanlık biter. Çocuk sahibi olamayanlar yada isteyerek çocuk yapmayanlara lafım yok yapmak zorunda değil kimse. Ben konu sahibine örnek verdim sadece niye bu kadar çocuk istemiyorsun erkek karar verme diye. Bu benim düşüncem kimsede bana katılmak zorunda değil. Herkese açık bir yerde soru sorulup konu açılıyorsa bende fikrimi belirtirim bu kadar.
Tabi ki fikrinizi belirtin buna kimse bir şey diyemez ama çocuksuz evlilik tam evlilik olmaz derken kimleri kırdığınızı da düşünün, böyle sert ifadeler fikir belirtmek olmuyor bence.. Mesela çocuk sahibi olamayan çiftler de var. Ya da direkt tercih etmek de istemeyebilir.

öncelikle bu sizin fikriniz saygı duyarım fakat herkes sizinle aynı görüşte olmak zorunda değil! ben 3 çocuk ablasıyım ve henüz 4 yaşındayken bile sen büyüdün artık abla oldun dendi ve çocukken bile kendimi hep büyük hissettim onlara örnek olmam gerektiği söylendi evet kardeşlerim iyiki varlar orası ayrı ama bana sorulsaydı asla büyük çocuk istemezdim en basit örneği bu ikincisi ailesel sorunlarımız var annem babam ayrı ve mutlu bi aile görmedim çevremde asla üçüncüsü çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyor ve asla bitmeyen bi durum bu ölene kadar sizinle kalmak zorunda allah isteyen herkese versin ama ben eğer çocuğum olursa hayatım bitecek gibi hissediyorum ve hayatımın bi anlamı kalmayacak kendi düşüncelerim

Tabi ki fikrinizi belirtin buna kimse bir şey diyemez ama çocuksuz evlilik tam evlilik olmaz derken kimleri kırdığınızı da düşünün, böyle sert ifadeler fikir belirtmek olmuyor bence.. Mesela çocuk sahibi olamayan çiftler de var. Ya da direkt tercih etmek de istemeyebilir.
Tabiiki bu konuda haklı olabilirsiniz ben o an çocuk sahibi olamayanlar vs aklıma bile gelmedi düşünemedim diyelim. Kimseyi bile isteye kırmak istemem ben. Hele ki böyle ağır bir sınav veren kişileri aslaa. Ben iyi niyetle yazmıştım aslında o cümleyi. Çocuk ailenin neşesi olduğu için sanki çocuk olduğunda tam oluyormuşsun gibi hissettiğim için yazdım. Aklıma o an çocuk sahibi olamayanlar gelmedi o kadar ayrıntı ince düşünmedim çünkü o an

merhaba arkadaşlar öncelikle sırf buraya yazıp birilerinin fikrini alabilmek adına üye oldum gerçekten yardıma ihtiyacım var 2 yıllık bir ilişkim var ben25 sevgilim28 yaşında herşey çok güzel aslında fakat tek bi konuda anlaşamıyoruz o ileride evlendikten sonra çocuk istiyor sadece çocuk sevdiği için ve bense asla istemiyorum kendimi o şekilde hayal edemiyorum hiçbir zamanda sanırım edemicekmişim gibi geliyor ama sevgilimide çok seviyorum onsuz bir hayat düşünmek istemiyorum bu arada şuan farklı şehirlerdeyiz ve uzunca bi sürede eğer olursa (evlenene) kadar farklı şehirlerde yaşayacağız lütfen fikir verin bu durumu yaşayanlar var mı neler yaptınız? sırf birini çok seviyorum diye ileride ondan bi çocuk yapıp peki ya ben mutsuz olursam doğal olarak çocuk ve eş de mutsuz olur, günlerdir hatta haftalardır kafamı kurcalıyor bu konu ve işin içinden çıkamıyorum kızlar. Fikirlerinize açığım …..
Çocuk istememe konusunda netseniz bitirin.

evet maalesef banada öyle geliyor erkeklerin hemen hemen hepsi çocuğu olsun istiyor baskıcı bi kişilikte değil dediğim gibi tek anlaşamadığımız konu bu ama sanırım onu kaybetmektense bu fikre ısınmaya çalışacağım zor da olsa …

Tabii isterler ,baba olmakla anne olmak bir mi? Yükleyin annenin sorumluluğunu babaya ,bakalım kaçı isteyecek gönülden?
Çocuk gerçekten istemiyorsan bitir.Bu karar birini sevip de alabileceğimiz bir karar değil bana kalırsa.O kişi hayatından çıkabilir bir gün ama çocuğun hep çocuğun olacak o parça hep kalacak onu silip atamazsın,daha kolay bir seçenek varken neden zorlaştırasın?

Tabiiki bu konuda haklı olabilirsiniz ben o an çocuk sahibi olamayanlar vs aklıma bile gelmedi düşünemedim diyelim. Kimseyi bile isteye kırmak istemem ben. Hele ki böyle ağır bir sınav veren kişileri aslaa. Ben iyi niyetle yazmıştım aslında o cümleyi. Çocuk ailenin neşesi olduğu için sanki çocuk olduğunda tam oluyormuşsun gibi hissettiğim için yazdım. Aklıma o an çocuk sahibi olamayanlar gelmedi o kadar ayrıntı ince düşünmedim çünkü o an

Bence siz ayrıntıyı geçtim hiç düşünmeden yazdınız o yorumu,öyle inanmak istiyorum.

merhaba arkadaşlar öncelikle sırf buraya yazıp birilerinin fikrini alabilmek adına üye oldum gerçekten yardıma ihtiyacım var 2 yıllık bir ilişkim var ben25 sevgilim28 yaşında herşey çok güzel aslında fakat tek bi konuda anlaşamıyoruz o ileride evlendikten sonra çocuk istiyor sadece çocuk sevdiği için ve bense asla istemiyorum kendimi o şekilde hayal edemiyorum hiçbir zamanda sanırım edemicekmişim gibi geliyor ama sevgilimide çok seviyorum onsuz bir hayat düşünmek istemiyorum bu arada şuan farklı şehirlerdeyiz ve uzunca bi sürede eğer olursa (evlenene) kadar farklı şehirlerde yaşayacağız lütfen fikir verin bu durumu yaşayanlar var mı neler yaptınız? sırf birini çok seviyorum diye ileride ondan bi çocuk yapıp peki ya ben mutsuz olursam doğal olarak çocuk ve eş de mutsuz olur, günlerdir hatta haftalardır kafamı kurcalıyor bu konu ve işin içinden çıkamıyorum kızlar. Fikirlerinize açığım …..
Çocuk istemeyen birisini bulurdum.

Fikirler değişebilir belki de değişmez.Hiçbirşey için peşin konuşmayın.Henüz çok gençsiniz, evlenin önce, sonra akışına bırakın düşünmeyin derim.

Hakkınızda hayırlısı olsun umarım mutlu olursunuz konu sahibi ✨

Çocuk sahibi olmak istemeyen erkekler de var. Geçen yıl öyle biriyle tanışmıştım ama bazı uyuşmazlıklardan dolayı onunla da görüşmedim. Baba olmak istemeyen erkeklerin sayısı az değil yani.
çok teşekkür ederim yorumunuz için umarım herşeyin en hayırlısı olur hakkımızda 🥰🫶🏻✨

Şu hayata erkek olarak gelseydim belki çocuk isterdim.

Ben çocuk istemiyorum, nişanlım da istemiyor. Yaşlarımız ileri ya da salmış da değiliz. En başından konuştuk bunu. Ya fikrimiz değişirse olasılığını da konuştuk. Yol yakınken ayrılın bence. Bu ödün verilecek bir konu değil.

eğer hiçbir zaman hiçbir şekilde istemeyecekseniz bence ilişkiyi bitirmeniz daha doğru
ama sizin yaşlarda insanlar istemese de gelecekte istiyorlar
o yüzden hemen kestirip atmayın

Back
X