İlk 3 ay

asiyebilge

duam belli, amin.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2018
141
103
103
37
istanbul
Arkadaşlar merhaba.
Bilindiği gibi gebeliğin ilk üç ayı büyük bi heyecan ve ya bi şey olursa korkusuyla geçiyor. Ayrıca biyolojik olarak da en kritik dönem.
Ben de imzamda son regl tarihime göre farklı görünse de düzensiz adetim neticesinde 6+4 oldum bugün.
Çok şükür bu sabah kalp atışlarını duyduk, çok farklı bir histi.

Gebeliğinin ilk 3 ayı içerisinde olanlar tecrübelerini hafta bilgisi vererek paylaşabilir mi. Birbirimize destek oluruz.

Özellikle beslenme konusunda ben hala güzel bi düzen oturtamadım. Sizler neler yapıyorsunuz?

Öncelikle allah sağ salim kucağınıza aldırsın ben 6 eylülde kürtaj oldum kalbi durdu bebeğimin allah kimseye yaşatmasın ben pek düzenli beslenemedim ve sürekli gidip gelme halindeydim uzun mesefa yürüyodum ve çalışır haldeydim yani aha doğrusu çalışıyodum ablamın yanında akşam tekrar yürüyerek dönüyordum geldim mi bişey yemiyodum çoğu zaman ve uyuyodum kalp atışını duydum iyi sorun yok dedim 1 hafta sonra gittiğimde bana kalbi durmuş dediler o günden beri kendimi yiyip duruyorum acaba beslenemedim mi benim yüzümden mi diye mutlaka öğünleri düzenli yiyin vitaminlerinizi atın gerisi allaha kalmış tekrardan hayırlı olsun allah sağ salim kucağınıza aldırsın inşallah

Öncelikle allah sağ salim kucağınıza aldırsın ben 6 eylülde kürtaj oldum kalbi durdu bebeğimin allah kimseye yaşatmasın ben pek düzenli beslenemedim ve sürekli gidip gelme halindeydim uzun mesefa yürüyodum ve çalışır haldeydim yani aha doğrusu çalışıyodum ablamın yanında akşam tekrar yürüyerek dönüyordum geldim mi bişey yemiyodum çoğu zaman ve uyuyodum kalp atışını duydum iyi sorun yok dedim 1 hafta sonra gittiğimde bana kalbi durmuş dediler o günden beri kendimi yiyip duruyorum acaba beslenemedim mi benim yüzümden mi diye mutlaka öğünleri düzenli yiyin vitaminlerinizi atın gerisi allaha kalmış tekrardan hayırlı olsun allah sağ salim kucağınıza aldırsın inşallah
Geçmiş olsun tekrar istediğiniz zamanda hamile kalırsınız umarım. Ama bunun sizin beslenmenizle asla alakası yok. Kendinizi suçlamayın. Ben yararlı hiç bişey yiyemiyorum şuan bulantıdan. İlk üç ay bebek annenin yediklerinden almıyor.

Arkadaşlar merhaba.
Bilindiği gibi gebeliğin ilk üç ayı büyük bi heyecan ve ya bi şey olursa korkusuyla geçiyor. Ayrıca biyolojik olarak da en kritik dönem.
Ben de imzamda son regl tarihime göre farklı görünse de düzensiz adetim neticesinde 6+4 oldum bugün.

Gebeliğinin ilk 3 ayı içerisinde olanlar tecrübelerini hafta bilgisi vererek paylaşabilir mi. Birbirimize destek oluruz.

Özellikle beslenme konusunda ben hala güzel bi düzen oturtamadım. Sizler neler yapıyorsunuz?
Şimdilik hiç bişey yapamıyorum bulantıdan :110: hayırlı olsun sağlıkla alın kucağınıza

Benim 5+2 haftalik oldu. Persembe kalp atislari icin dr. Gidecem. Süt iciyorum (ilk gebelikte cok faydasi olmustu) ceviz yiyorum yumurta vs. Dikkat etmeye calisiyorum.. sağlıklı dogsunlar insallah

Geçmiş olsun tekrar istediğiniz zamanda hamile kalırsınız umarım. Ama bunun sizin beslenmenizle asla alakası yok. Kendinizi suçlamayın. Ben yararlı hiç bişey yiyemiyorum şuan bulantıdan. İlk üç ay bebek annenin yediklerinden almıyor.
İnşallah allah sağlıklı sıhhatli nasip etsin ne kadar da olsa yine etkiliyordur çünkü eve gittim mi adet olcakmışım gibi sancılarım oluyodu. Ama şöyle birşeye de inanırım nasipten ötesi yok yiyecek ekmeği yokmuş kuzumun cennete şefaatçi gönderdim bekliyordur beni :)

Ben 4+1 haftalik hamileyim.. Simdilik bulantim yok.. Ac kallmamaya calisiyoru kahvaltisiz evden cikmiyorum yani.. Ve yemeklerin yanina bol Bol sebze Brokkoli havuc tarzi hasliyorum. Buzluktan degil taze ve hazir yemekler yapmayi biraktim.. 8-5 calistigimdan dolayi yerdik önce den ama Artik bitti..

kızlar ben 5 haftalık hamileyim, çok yoğun bi iş tempom var. Sabahları evden çıkmadan 1 tane haşlanmış yumurta yiyorum. İş yerine de beyaz peynirli tam buğday ekmekli sandwiç hazırlıyorum.Ara ögunlerde kırmızı biber, ceviz,kuru kayısı ve elma gibi seyler tuketiyorum. Arada maalesef gunde 2 tane sigara iciyorum tam olarak bırakamadım. Bi de makyaj konusunda emin degilim, zararlı mı acaba, gozume suruyorum sadece kalem cekiyorum, cok az far.

Ben beslenme konusunda çok suçlu hissediyorum kendimi. Ne kadar istesem de dikkat edemiyorum ve çok şeyden tiksinmeye başladım. Artık daha dikkatli olucam inşallah. Süt içmek çok zoruma gidiyor mesela. Onun yerine peynir yoğurt falan aynı işe yarar mı kızlar sizce?

Ben de kızlar 9. Haftadayım. Midem rahatsız oluyor herşeyden ama yine de yiyorum. Annem sağolsun haftanın 2-3günü gelip yemek yapıyor bize. Kızlar bence ilk 4 ay zor ve riskli. Sonra hamileliğe alışıyor bünye. Bulantılar falan geçiyor. Bebeğin hareketlerini hissedeceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Merhaba ben de 3. ayımı yeni doldurdum. İlk aylarda hastalandım mide bulantısı, ishal mahvoldum, hiçbir şey yiyemedim. Şuanda bulantılarım devam ediyor ama süt, çay, kahve ve ekmekten bile tiksindim yiyemiyorum. Su bile midemi bulandırıyor. Biran önce düzelmek istiyorum. Doktorum ilk 3 ay bebeğin benim kendi depolarımdan beslendiğini söyledi ama 3. aydan sonra umarım düzelirim.

Arkadaşlar merhaba.

Benim de 10+6 oldu artık. Çok yoğun olmasa da bulantılar yaşadım. Ama hep panik halindeydim bulanti olmazsa neden yok birsey mi oldu diye kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Doktor kendini ferah tut hareketlerini hissetmeye basladigin an geçecek bunlar dedi. Doktorlar bebek düştüğünde aslında iyi birşey olarak bakıyoruz çünkü %90 i sağlıksız gebelikler tutunamiyor ve düşüyor diyorlar. O yüzden kendinizi ferah tutun. Benim kuzenimin 9. Haftada bebeğinin kalbi karnında durdu o beni çok etkilemişti. Yiyecek ekmeği varsa doğacak diye sakinlestiriyorum kendimi..

Benim de 10+6 oldu artık. Çok yoğun olmasa da bulantılar yaşadım. Ama hep panik halindeydim bulanti olmazsa neden yok birsey mi oldu diye kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Doktor kendini ferah tut hareketlerini hissetmeye basladigin an geçecek bunlar dedi. Doktorlar bebek düştüğünde aslında iyi birşey olarak bakıyoruz çünkü %90 i sağlıksız gebelikler tutunamiyor ve düşüyor diyorlar. O yüzden kendinizi ferah tutun. Benim kuzenimin 9. Haftada bebeğinin kalbi karnında durdu o beni çok etkilemişti. Yiyecek ekmeği varsa doğacak diye sakinlestiriyorum kendimi..
bende sorduğumda bana büyük ihtimal sağlıksız ondan ölmüştür dedi

Benim de d vitaminim düşük çıktı biraz doktor 3. Aydan sonra takviye yaparız şimdi gerek Yok dedi. Demek ki ilk 3 ay mevcuttan tüketiyor. İnşallah hepimiz sağ Salim kucağimiza alırız. Nasibimizi yaşıyoruz inşallah sonu mutluluk olur

Canım ben 3 ayımı bitirmek üzereyim. Allah sağ Salim kucağına almayı nasip etsin inşaallah. Biliyorum zor ama stresten uzak durmaya çalış. Kendini yorma, bol bol dinlen.
Aslında herzaman ki gibi normal beslen ilk 3 ay vücut kendi kendini idare ediyor. Dikkat etmen gereken bazı hususlar var sadece. Sana yardımcı olur belki.
Beslenme konusunda öğün atlama. Hatta öğünlerini 5e 6ya çıkar ve sık ye az ye. Miden boş kalmamış olur. Bu hem Mide yanması, bulantı gibi sorunlarını da azaltır. Gereksiz şeyler yeme; abur cubur gibi. Bol meyve, yeşil sebze, tahıllı proteinli lifli gıdalar ye. Çok yağlı, çok şekerli, çok tuzlu, asitli, baharatlı yeme. Ev yapımı yoğurt, yumurta, peynir bunları tüket. Benim şekerim çabuk düştüğü için; bademle cevizle karıştırıp; kuru dut, kayısı, üzüm, erik gibi karışık kuru meyvelerden girip çıktıkça ağzıma atıyorum.
En önemlisi de Kilo almamaya çalış; İlk 3 ay kilo almak ileriki aylarda seni yorar. Son aylarda alacaksın zaten. Bunun için de en iyisi akşam yürüyüşleri :) gazada iyi geliyor.

Iyi aksamlar arkadaslar. Ben de 5+4 haftalik hamileyim. Cok yogun calisiyoruum. Devamli ayak ustundeyim bu nedenle kasik ve bel agrim cok oluyor. Agrilarim normal mi? Sizler de devamli sizi agri yasiyor musunuz?

Süt içemeyenler semiz otu da tüketebilirsiniz. Omega-3, demir, kalsiyum ve c vitamini yönünden oldukça zengindir.

Ben beslenme konusunda çok suçlu hissediyorum kendimi. Ne kadar istesem de dikkat edemiyorum ve çok şeyden tiksinmeye başladım. Artık daha dikkatli olucam inşallah. Süt içmek çok zoruma gidiyor mesela. Onun yerine peynir yoğurt falan aynı işe yarar mı kızlar sizce?
Yoğurt sütten daha iyi dedi hem dr um hem diyetisyen..

Back
X