İlk adım!!! Dost sandıklarınız

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
İLK ADIM DOST SANDIKLARINIZ

Bir yerlerde okumuştum “Şayet dostlarınızdan endişeleriniz varsa,her zaman ilk adımı siz atmayın(Telefon,ziyaret,hediye,yemek davetleri,bazı teklifler gibi) “İki adım gerileyin ve bekleyin size ilk adım geliyor mu,kimden geldi ”
Çok hoşuma gitmişti bu öneri zaman içinde dostluklarından emin olamadığım dostlarımla yüzleşmeliydim . Sadece bir elin parmakları kadarı sınıfı geçmişti..Ondan sonra ayıkladım pirincin taşını Ama her zaman gerçek dostlarımın kıymetini bilirim.Onlar gibi..

Doğum günü,benden bir hafta önce olduğu için arkadaşıma her yıl hediyesini alırdım .Adet edinmiştim Öyle pahalı şeylerde değildir. Onun seveceği türden kitaplar.
Burada olmadığım bir doğum gününde, telefon açıp kutlamış,yine hediyesini almıştım söylemedim tabi ki. Benim doğum günümde de o aradı kutlaştık..

Çok sonra buluştuk,konuştuk çantamdaki kitabı tam uzatıyordum ki “Önce benim doğum günüm ,sen her seferinde beni mahçup ediyorsun bende almak zorunda kalıyorum”Dedi .Evet aynen böyle dedi Kitabını verdim,onu öptüm “Söz bundan sonra hediye yok “Dedim
Halbuki ben haz alıyor ,onunda mutlu olduğunu sanıyordum. Yanlış anlaşıldığım için günlerce üzüldüm “ Nerede yanlış yaptım” Diye. Ben vermekten mutlu oldukça arkadaşım tedirginmiş.
İyi ki herkes aynı değil,ne can dostlar vardır,sizi sizden daha çok seven
Hepinize güzel bir hafta daha diliyorum

Yeşilimin duyguları a.s.a.s.a.s.

valla benimde çok sevdiğim dostum var ben biraz vurdumduymazmıyım neyim arada onu aramayı onun hatrını sormayı unutuyorum o beni, arar ve bir sürü sitem sayar alındığını söler bunun üstüne konuşuruz ölece unutur gider.aslında ben aramayınca beni özlediği için aramıştır maksadının bu olduğunu bilirim.yani bu zamanda böle dost bulmak zor..teşekkür ederim canım tomurcuğuma...

Son zamanlarda çok gözden geçirdim dostlarımı özellikle birini... çok sevdiğim dostumu...bir kaç aydır O' nun yüzünden çok ağladım bana bişey yapmadı ama beni çok yalnız bıraktı neden olduğunu bilmiyorum ama onsuz yaşıyorum nerdeyse aylardır ben yanına uğrayınca muhabbette bir problem yok ama uğramayınca seste yok bekliyorum 3 hafta oldu aramadım oda aramadı ...10 nisan doğum günü ,o kadar üzdü ki beni yanına gitmeyeceğim telefonla kutlayacağım ve hediye almayacağım mecbur kalmasın diye :)

Ben arıyorum diye aramasın benim dostum, ben onun yanındayım diye benim yanımda olmasın, istediği için sevdiği için huzur bulduğu için yanımda olsun istiyorum... çok şey mi istiyorum

Canım yeşilim canım dostum beni duygulandırdın dostumla ilgili yüreğimde kanama varken yazını okumak bana seninle birlikte huzur getirdi..Dostum yeşilim seni seviyorum ...

o kadar zor ki dostum diyebilmek.sevincimi kendi sevinci bilen,üzüntümü kendi üzüntüsü bilen,her daraldığımda yanımda olan,her derdimi hiç sılıkmadan anlatabildiğim,karşılıksız,çıkarsız,içten davranabilen ama maalesef eşim dışında bir dostum yok..arkadaşım çok ama gerçek anlamda dost çok zor...paylaşımınız için çok teşekkür ederim....

Figom,benim duygularım senide depreştirdiyse doğru kararlar almanı isterim..İyi düşün canım benim.. Haksızmıyım..? Sana gerçek dostlarınla huzur dolu günler diliyorum a.s.

yeşilim çok güzel bir konuya parmak basmışsın ben ne yazıkki bu konularda hiç akıllanmayanlardanım belkide dostluğa çok önem vermemden kaynaklanan birşey başta herkesi dostum zannediyorum oysa dostluk hemen kazanılan birşey değil ,karşılıklı özverilerle ve sürekli bazı şeyleri konuşarak kazanılıyor dost olduğum kişilere hemen lütfen karşılıklı birşeyden alınırsak bunu birbirimize söyleyelim , birtakım şeyleri çözebilmemiz için bu şart diyorum gerçektende karşındaki insanı tam olarak tanımanın yolu bundan geçiyor çok arkadaşım var hatta bunları kategorilere bile ayırmış durumdayım eğlence arkadaşım alışveriş arkadaşım vs. ben aslında küslüğü hiç sevmem karşımdaki kim olursa olsun bir merhabam kalmalıdır ama iki kişi varki artık onları hayatımdan tamamiyle çıkarmış durumdayım yani onları artık görmüyor ve duymuyorum allah yollarını açık etsin ama benim için adeta yaşamıyorlar
dost sandıklarımı eliyor ait olduğu kategoriye koyuyorum elekte kalanlar işte onlara paha biçilemez benim gerçek dostlarımdır onlar için gerekirse düşünmeden canımı bile veririm şu anda dört kişiler ama dahada artacaklarını umut ediyorum sevgiler

Ben mutlu olunca, o da mutlu oluyor mu gerçekten?

Bu sorunun cevabı evet ise; bence gerçek dosttur karşımdaki..

Dost üniforması giymiş, o kadar çok insan var ki çevrede..Bazen onları tanımamız acı tecrübeler sonucunda oluyor..

Deneme...Bence deneyin karşınızdakini bir şekilde,eğer şüpheniz varsa karşınızdakinden..Gerek duyduğumda başvurduğum ve olumlu_olumsuz beklediğim cevabını aldığım bir yöntemdir bu.

Gerçek dostlarımı seviyorum.Sayıları fazla olmasa da..

Benim hiç yok ya. Uzun zamandır yok. Arkadaşlarım var sadece, hepsi -doğal olarak- kendi hayatının peşine düşmüş arkadaşlarım. Eşim dostum da olur aynı zamanda diyordum önceleri, ama o da yok henüz...
Yalnız mıyım ne :çok üzgünüm:

Hep derim ya; şükürler olsun ki hiç bir dostumdan kazık yemedim şu yaşıma kadar.
Yıllarımız beraber geçti dilerim ki ömrümüzün sonuna kadar da sürer..
Dostluk sadece aynı fikirde olmak değil,birbirini anlamaya çalışmaktır derim ben her zaman..:1hug:

gerçek bir dost bulmak çok zor.
yaşadıkça yüzlerce binlerce arkadaşın oluyoo belki ama bir dostun olmuyooo... gerçek bi dostt yanii.
haa oluyodur tabikii dostun ,güveniyorsun inanıyorsun gün geliyo kii hersey bitmiss
fedakarlık ister ,güven,sevgi ,saygı sorumluluk daha sayamadığım bütün unsurlar .
insan ister ki milyonlarca arkadaşın yerine bir dostun olmasını her şeye değer belki de ama her zaman her istenen olmuyor
içten olmadığına inandığım farklı yüzlerini gördüğüm bu kişileri çakarttım hayatımdam…..

şuan yanımda olmasa da o burada olsaydı bana böle derdi diyebildiğim,ağzını açmadan ne diyebileceğini bildiğim,gözlerinin içine bakınca huzur bulduğum şu hayatta iki dostum var…..
:1hug:
umarım ömrümün sonuna kadar da devam eder……..

sanırım etrafım hep üniformalı insanlardan oluşmuş:a015:

Dostluklar oluşuyor yada kuruluyor. Dostuluklar alışveriş olabiliyor yada paylaşım. Kurulandan çok oluşanı, alışverişten çok paylaşımı yaşamak isteyenlerdenim.
Paylaşırken mutlu olacağın bir cümleyle 40 kahkaha atabileceğin, bir harfle beraber ağlayabileceğin, konuşmadan anlayabileceğin dostluklar olsun isterim hep.
Yazdığın örnek çok iyi özetliyor aslında Yeşilim.
Ben hani sınamayı pek sevmem dostluklarımı, zamana bırakırım, zaman elbet gösterir doğruyu, dostu, postu...
Allah herkese hayırlı dostlar nasip etsin.
Figom dostumada burdan sevgilerimi gönderiyim. Herşeyde vardır bir hayır dostum. Ya sabır.
Şu dünyaya geliyoruz, sayılı zamanlar, sayılı mekanlar... Herşey sayılı... Bunları güzellikle geçirmeyi nasip etsin herkese.
Ellerine sağlık yeşilim.
Cümle hala aklımda, "bende almak zorunda kalıyorum."...!!!

Sanal reel herkesle samimi olmam ama olduklarımda beni hiç yanıltmadı yeşilim.
Sanaldakilerden bitanesi de Barçmandır ona burdan sevgilerimi yolluyorum.

senin adına çok sevindim laleciğim hiçbir şeye üzülmemeyi fazlasıyla hakeden bir insansın inşallah bundan sonrada kimseden kazık yiyip üzülmezsin her konuda anlaşacağın dostu ararsan uzaya bile gitsen bulamazsın asgari müştereklerde birleşmek yeterlidir sonuçta herkesin ayrı bir kişiliği ve zaafları var karşındaki insanı olduğu gibi kabul etmezsen dostunda olmaz benim dostlukta en önem verdiğim şey iyi niyet ve hoşgörüdür bu dört gerçek dostum en az 15 yıllık arkadaşlarım ve benim muzurluklarmdan az çekmediler ama beni böyle kabul ettiler ve çok seviyorlar hele bir dostum varki o kadar alıngan ve kırılgan bir kişiliği varki anlatamam kendiside bu huyunu biliyor ve açıkça dile getiriyor banada inanırmısın hayatta tek kırılmadığım kişi sensin diyor yakınlarıda bunu doğruluyor ben onada birsürü muzurluk yapıyorum ama diğer zaaflarını biliyorum ve o konularda hiç üstüne gitmiyorum sanırım bundan kaynaklanıyor herkesle hep dost kalman dileğiyle sevgiler

Arkadaşı hemen edinirim,iki güler yüz,bir tatlı dil kafidir..Amaaaa dostluklar hemen öyle kolayca kazanılmaz bana göre..
İyi kötü her atılan adımda,dost kendini belli eder..

Hani bazılarımız; ''ben sevinince sevinen,üzülünce üzülen dostumdur.'' der ya..Yok bana göre asıl yüzünü dost iyi günde,hoş zamanda,güzel vakitte belli eder..

Kötü günde;herkesin,dostun yada dost gibi görünenlerin yüzü asılır,belki gerçekten üzülür yada üzülmüş maskesi takar yüzüne..Bunu fark edebilmek hiiiç de zor değil..

Ama hoş günde,mutlu günde asıl dost; dost olduğunu kanıtlar..Öyle sevinir,öyle mutlu olur ki dostunun adına,yüzünde maske olup olmadığını tek bakışta anlayabilirsiniz..

Kısaca diyeceğim şudur ki:gerçek dost kötü günde değil,iyi günde yanında beliriverendir..Şükürler olsun dostlarımı hep onikiden seçtim..Yanılmadım,onları yanıltmadım..

Etrafımda dost postuna bürünmüş onca dostçuklardan bana zarar gelmez,gelemez..Çünkü bu fırsatı asla onlara vermem..

Konu için teşekkürler harika bir konuydu..

Dost seçilir,sayısı önemli değildir ..Çok gençken:):) Bilinmez kim arkadaş ,kim dost..Zaten sınamak bile bilinmez ..Yıllar geçip dost sandıklarımız acıtınca yürekleri,okur hatırlarsınız bu yazdıklarımı..
Sevgiyle kalın gerçek dostları gerçekten bulmanız dileği ile
Tüm yorumlara teşekkürler... İyi ki varsınız

zaten hayattaki en büyük lüksümüz dostlarımızı seçme şansına sahip olmamızdır ailemizi
seçemeyiz ama eşimizi dostumuzu seçme şansımız var bu arada tca ya bende sevgilerimi sunuyorum benim dostluğum lafta değildir her saftadır allah hepinize üzüntünüzle kederlenen sevincinizle sevinen dostlar seçmeyi nasip etsin sevgiler

Katılıp yorum yazan arkadaşlar ...Gerçek dostlar bulmanız dileği ile
Hayattta gerçek dost bulamak şanstır. O şansı yakalayan hepinize ..Sevgilerimle..

gurbete gelince yalniz kaldim ve bir tek arkadasim hatta dostum bildigim kisiyle 8 senemi gecirdim. onun sayesinde baskariyla tanistim.ben o kisilerle konusup görüseyim bu arkadasimi memnun etmez bilakis rahatsiz olurdu ,hal ve hareketlerinden,konusmalarindan bunu anladim. 4 yila yakin konusmuyorduk aramizda benim bile anlamadigim bir sorun yüzünden.gelelim diger arkadaslara yani dostum bildigim diger kisiye. uzun zaman ev tasinma olayim vardi herkes biliyordu ve arayip yardim edilecek isin varmi diye soruyorlardi,ama o dostum diyemiycem artik arkadasim ne aradi ne sordu. bir gün tesadüfen karsilastik ve bana kizmaya basladi insan tasiniyom diye bir haber eder diye suc bastirmaya basladi.o ara telefonum kapaliydi ve o na komsu gitmistim. daha halen beni arayip sormuyor ve evimede gelmis degil. cok kirildigimi da söyledim yüzüne. ben arkadas icin yeri gelir esimle yeri geldi kaynanamla tartistim.ama asla degmez ben bunu anladim.yesilimin dedigi gibi iki hatta üc adim geride durup o ararsa ararim,o davet ederse giderim.bu konu yüzünden cok üzüntülü ve sikintili günler yasadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…