İlk adımdan çekinme sorunsalı s.o.s

Belki bu sefer içinizdeki "Biraz kendimle baş başa kalmalıyım " çağrısına kulak vermelisiniz.
Koskoca 2-3 ay olmuş ama daha da koca bir 4 ay daha dinleyebilirsiniz. Bilemedim hiçbir şey anlamadım çünkü sadeve sizin anlam verdiğiniz ve siz anlam verdiğiniz için sizi yönlendiren olay var çünkü.
O çağrı hala var, şuan yalnızlık çok iyi geliyor bana, böyle bir isteğim zaten yoktu, arkadaşlarımın tanıştırmak istediği insanları vs hep reddettim yok ben gerçekten kimseyi tanımak istemiyorum şuan iyiyim böyle diye ama nasıl bir yıldızlar çaktı bilmiyorum keşke tanışsak diyorum onun için.

Çok teşekkür ederim, benim de bir tarafım tam olarak böyle düşünürken diğer hevesli aceleci tarafım baksan ne olacak ki diye dürtüp duruyor. Mantıklı cümleler duyabilmek adına konuyu açmıştım katkı sağladınız. Sosyal medyayı karıştırmamak lehime gerçekten.
bi katkı sağlıyorsak emin olun acı tecrübelerle kafaya darbeleri yiye yiye deyim yerindeyse, öyle öğrenmişizdir :KK70:
hevesli aceleci tarafı duymazdan gelin. bu işler aceleye gelmez.
ben ne zaman aceleci davrandıysam her şeyi mahvetmişimdir. ne zaman gaza gelip fevri davranmışsam ya da özgüvenim gereksiz artmışsa hep elimde patlamıştır. denge çok önemli.
insanlar biraz ilgi görmeyegörsün hemen değişiyor, kendini hint kumaşı zannediveriyor.
sosyal medyasına bakacaksın da ekleyeceksin de, ay acaba hatırladı mı diye kafa yoracaksın da, hem çok zahmetli hem de hatırlasa bile aaa beni aramış buradan bulmuş, işi gücü bırakmış beni bulmuş diye düşünecek.
kadını erkeği yok bu işin, aynı hint kumaşı etkisini yaratıyor.
aynı ortamda denk gelin, yani siz denk getirin anladınız beni :) gidin yanına sıradan konulardan sohbet açın. ne bileyim içtiği kahve hakkında bişey sorun, adres sorun, yol sorun. şu dışarıdaki beyaz araba sizin mi diye sorun. içerik önemli değil, önemli olan sohbet açmak. her sohbet edeni kendisiyle tanışmaya hevesli diye algılamayacağına göre... işte o zaman belli olur beğenip beğenmediği, bir ilgisi varsa zaten her türlü anlarsınız. her kadın anlar. hem etkilenirse eğer, onun aklında özgüvenli bir kadın olarak kalırsınız. çünkü sosyal medyadan yazmak kolay, dışarıda iki cümle kuramayan insan sosyal medyada aslan kesiliyor. asla kıstas olamaz yani, ne özgüven için ne de etkileme adına, bence.

Bir daha niçin karşılaşma olmadi. Gelmiyor mu yani artık mekana? Yoksa siz mi gitmiyorsunuz? Bence de reelde gördüğünüz birini direkt sosyal medya olayına çekmeyin. Önce reelde tanışın. Arkadaşlari hâlâ geliyorsa onlarla falan tanışmaya iletisim kurmaya çalışın.
Ben gitmiyorum malum sömestr tatili, öğretmenim ben. Arkadaşlarıyla geliyor evet veya bilgisayarıyla tek başına.

bi katkı sağlıyorsak emin olun acı tecrübelerle kafaya darbeleri yiye yiye deyim yerindeyse, öyle öğrenmişizdir :KK70:
hevesli aceleci tarafı duymazdan gelin. bu işler aceleye gelmez.
ben ne zaman aceleci davrandıysam her şeyi mahvetmişimdir. ne zaman gaza gelip fevri davranmışsam ya da özgüvenim gereksiz artmışsa hep elimde patlamıştır. denge çok önemli.
insanlar biraz ilgi görmeyegörsün hemen değişiyor, kendini hint kumaşı zannediveriyor.
sosyal medyasına bakacaksın da ekleyeceksin de, ay acaba hatırladı mı diye kafa yoracaksın da, hem çok zahmetli hem de hatırlasa bile aaa beni aramış buradan bulmuş, işi gücü bırakmış beni bulmuş diye düşünecek.
kadını erkeği yok bu işin, aynı hint kumaşı etkisini yaratıyor.
aynı ortamda denk gelin, yani siz denk getirin anladınız beni :) gidin yanına sıradan konulardan sohbet açın. ne bileyim içtiği kahve hakkında bişey sorun, adres sorun, yol sorun. şu dışarıdaki beyaz araba sizin mi diye sorun. içerik önemli değil, önemli olan sohbet açmak. her sohbet edeni kendisiyle tanışmaya hevesli diye algılamayacağına göre... işte o zaman belli olur beğenip beğenmediği, bir ilgisi varsa zaten her türlü anlarsınız. her kadın anlar. hem etkilenirse eğer, onun aklında özgüvenli bir kadın olarak kalırsınız. çünkü sosyal medyadan yazmak kolay, dışarıda iki cümle kuramayan insan sosyal medyada aslan kesiliyor. asla kıstas olamaz yani, ne özgüven için ne de etkileme adına, bence.

Öyle bi güzel açıkladınız kiiiiiii ! Eflatuns baksana ne olacak diyen arkadaşlarıma bu yazıyı alınlarına yapıştırıcam gerçekten. Onlar da kafamı çok karıştırıyorlar.

Denk getirmek mühim, onu yapabilirim akşam saatlerinde geliyor çünkü. Kapının yanında oturuyor genelde bak şimdi aklıma geldi ellerim dolu olup açmasını rica edebilirim sonra tatlı bir gülümseme teşekkürü :D

Sosyal medyayla bir giriş yaparsam beni unutmamış bak diyebilir, kaldı ki onun unutma ihtimalini göz önüne alırsam çok kalp kırıcı olur benim için de.

Ama asla yanına gidip merhaba diyemem ki. Hiç tanımıyorum hiç, bunu nasıl yapabilirim çok garip olmaz mı ?
merhaba demeyeceksiniz tabii ki de. ya da merhaba tanışalım, sizi de hep burada görüyorum vs demek değil kastım.
rasgele çok sıradan bir şeyden bir soru sorabilirsiniz. kitap okuyorsa kitabı hakkında, içtiği çay kahve hakkında. ben hiçbir şey bulamazsam gider iphone şarjınız var mı diye sorarım mesela ki zamanında yapmışlığım var :D hoşuna gittiyseniz konuyla ilgileniyor ve yardımcı olmaya hevesli oluyorlar. artık soru içeriği size kalmış. buranın kahvesi güzel mi diye başlatılan bir sohbet bile sosyal medyada eklemekten daha kaliteli bence artık.

Öyle bi güzel açıkladınız kiiiiiii ! Eflatuns baksana ne olacak diyen arkadaşlarıma bu yazıyı alınlarına yapıştırıcam gerçekten. Onlar da kafamı çok karıştırıyorlar.

Denk getirmek mühim, onu yapabilirim akşam saatlerinde geliyor çünkü. Kapının yanında oturuyor genelde bak şimdi aklıma geldi ellerim dolu olup açmasını rica edebilirim sonra tatlı bir gülümseme teşekkürü :KK70:

Sosyal medyayla bir giriş yaparsam beni unutmamış bak diyebilir, kaldı ki onun unutma ihtimalini göz önüne alırsam çok kalp kırıcı olur benim için de.
yahuu elinizdeki bir eşyayı şakacıktan onun masasının altına, ayağının dibine falan düşürün illa ki farkeder. öküz oğlu öküz değilse yerden alıp size verir. teşekkür ederim kusura bakmayın birden elimden kaydı falan dersiniz. o da önemli değil ne demek falan der. zaten ilgileniyorsa gözündeki bakıştan, yüzündeki gülümsemeden belli olur. sırf devam edebilmek adına masasındaki bir eşyayı ya da yediği, içtiği şeyi bahane edip ya ne zamandır aklımda ama hala denemedim, filtre kahvesi güzel mi buranın? diye sorun. kısa kesip ilgilenmezse teşekkürler der yolunuza gidersiniz en fazla. bu mini sohbeti yakalarsanız zaten isimleşmeler, tanışmalar olur :)

Ben gitmiyorum malum sömestr tatili, öğretmenim ben. Arkadaşlarıyla geliyor evet veya bilgisayarıyla tek başına.
Gitme imkanin varsa gitmeye devam et ve bir yolunu bulup tanış ya da kısacık minicik bir sohbet. Soru cevap alışverisi vs. Dikkatini çekersen o yürür zaten. Baktın tepki yok sen de vazgeçersin.

merhaba demeyeceksiniz tabii ki de. ya da merhaba tanışalım, sizi de hep burada görüyorum vs demek değil kastım.
rasgele çok sıradan bir şeyden bir soru sorabilirsiniz. kitap okuyorsa kitabı hakkında, içtiği çay kahve hakkında. ben hiçbir şey bulamazsam gider iphone şarjınız var mı diye sorarım mesela ki zamanında yapmışlığım var :KK70: hoşuna gittiyseniz konuyla ilgileniyor ve yardımcı olmaya hevesli oluyorlar. artık soru içeriği size kalmış. buranın kahvesi güzel mi diye başlatılan bir sohbet bile sosyal medyada eklemekten daha kaliteli bence artık.
Adam fotoğrafçı tonla soru sorarım aslında ama fotoğrafççı olduğunu bildiğimi bilmiyor :D

yahuu elinizdeki bir eşyayı şakacıktan onun masasının altına, ayağının dibine falan düşürün illa ki farkeder. öküz oğlu öküz değilse yerden alıp size verir. teşekkür ederim kusura bakmayın birden elimden kaydı falan dersiniz. o da önemli değil ne demek falan der. zaten ilgileniyorsa gözündeki bakıştan, yüzündeki gülümsemeden belli olur. sırf devam edebilmek adına masasındaki bir eşyayı ya da yediği, içtiği şeyi bahane edip ya ne zamandır aklımda ama hala denemedim, filtre kahvesi güzel mi buranın? diye sorun. kısa kesip ilgilenmezse teşekkürler der yolunuza gidersiniz en fazla. bu mini sohbeti yakalarsanız zaten isimleşmeler, tanışmalar olur :)
Son denk gelişimizde baristanın oradaydım o da oraya gelmişti kahveden konuşuyorlardı, yorum yapabilirdim ama ahhh ilgilenmiyormuş gibi döndüm önüme oturdum resmen. Köpek seviyorlardı bir seferinde herkes masada git sev sen de değil mi yabani gibi durdum resmen. Özgüvenimi birazcık toparlamam gerektiğini de anlıyorum.

Ben de belkim benzer bir yorum yazıcam, konu sahibesi hep aynı şekilde tanışıyorum - sosyal medya, ben yazıyorum , son hep hüsran yazmış. O yüzden konu sahibesi belki bu sefer farklı davranmalı.:KK48:Yani madem bu şekil tanışmak işe yaramıyor konu sahibesi artık farklı şekillere yönelmelisin diyorum ben de :KK1:
Benim yorumum yeri geldiğinde adım atmaktan çekinmemesi içindi 🥰

Özellikle de şu evrede sosyal medyadan adım atmasın tabii ki, çok hevesli görünür ve karşı taraf itici bulabilir doğal olarak.

En güzeli cafede tanışmak olur. Eğer söz konusu kişi de konu sahibesinden etkileniyorsa ne yapıp eder tanışmanın bir yolunu bulur😊 Acele etmemeli kesinlikle.

Ben çekingen biri degilimdir hiç ama yani yok bakti yok güldü yok göz kirpti diye kimseyi kafamda kurmam bana sağlikli gelmiyor boyle şeyler yanlis anlasilmaya da musait ustelik.

O birinin varligimdan haberi varsa ve gercek bir adim gormediysem onu takip edip herhangi bir adim atmam.
🙄 Hayatimda hiç platonik olmadim anlayamayacagim o kismi hic

Gitme imkanin varsa gitmeye devam et ve bir yolunu bulup tanış ya da kısacık minicik bir sohbet. Soru cevap alışverisi vs. Dikkatini çekersen o yürür zaten. Baktın tepki yok sen de vazgeçersin.
Bu hafta bitsin de okullar başlayınca gitmeye devam edeceğim.
Aynen öyle zaten hissederim etkileşim olduktan sonra tepkisiz kalırsa şayet ne uğraşacağım yahu :D

Ben çekingen biri degilimdir hiç ama yani yok bakti yok güldü yok göz kirpti diye kimseyi kafamda kurmam bana sağlikli gelmiyor boyle şeyler yanlis anlasilmaya da musait ustelik.

O birinin varligimdan haberi varsa ve gercek bir adim gormediysem onu takip edip herhangi bir adim atmam.
🙄 Hayatimda hiç platonik olmadim anlayamayacagim o kismi hic
Ben ilkokul 1den 5e kadar platonik bir çocukluk aşkı sendromu yaşadığım için bana hiç zor ve ütopik gelmiyor :D Sağlıklı olduğunu söyleyemiyorum haklısınız ama ben güvende hissediyorum kendimi nedense.

Ay bu Eslemin konularını hatırlattı bana. :olamaz:

Adınızı duymuş olması birşey ifade etmiyor pek aslında, siz ekstra heyecanlısınız.

Önceki sıkıntılı tipten ayrılmanız iyi olmuş, en son eşya bakıyorkende kalmıştık.

Bu hafta bitsin de okullar başlayınca gitmeye devam edeceğim.
Aynen öyle zaten hissederim etkileşim olduktan sonra tepkisiz kalırsa şayet ne uğraşacağım yahu :KK70:
Yakın zamanda biriyle benzer bir durum yaşamıştım öyle bir katakulliye getirdim ki ruhu bile duymadı. Kendisinin ilk önce bana yürüdüğünü zannetti halbuki ilk adımı ben atmıştım haberi yok😂

Son denk gelişimizde baristanın oradaydım o da oraya gelmişti kahveden konuşuyorlardı, yorum yapabilirdim ama ahhh ilgilenmiyormuş gibi döndüm önüme oturdum resmen. Köpek seviyorlardı bir seferinde herkes masada git sev sen de değil mi yabani gibi durdum resmen. Özgüvenimi birazcık toparlamam gerektiğini de anlıyorum.
tamam nasıl olsa mekana gitmeye devam edeceksiniz. biraz avcı modunda olmayı deneyin işte. demek ki konuşacak malzeme çıkıyor. yabani durmayın sakın. mesela bilgisayarla tek başına geliyor demişsiniz. pardon, merhaba. siz buranın internetine mi bağlanıyorsunuz? ben bağlanamadım da. en basit örnek. ya bana bir keresinde telefonumu kurcalarken ''pardon o telefon samsung bilmem ne bilmem ne mi'' diye sorarak sohbet açan oldu :D konuşmak isteyene konu çok yani. o çekinikliği atın üzerinizden. çocuk da kalkıp ay bana wifi sordu kesin hoşlanıyor kesin bana yürüyor kendimi bişey sanayım kafasına girmeyeceğine göre... sonuç olumsuz bile olsa en azından bu havaya giremez.

Back
X