- 24 Haziran 2016
- 359
- 158
- 103
- Konu Sahibi Minimidimaksi
-
Bizde tam tersi ben çok istedim. Ama duygusal değil mantıklı davranmak lazım. Çevre baskısına gaza gelmemek lazım. Çünkü çok ciddi bir sorumlulukannelikten korkan ama eşi çok bebek isteyen biri olarak konuyu takipteyim.
katılıyorum size rahat olmak gerek. Allah sabrımızı arttırsınfazla umursamayın
siz ne kadar pimpirikli gergin olursanız o da gergin olur
benim bebeğim 10 gibi yatar 2 gibi kalkar sonra da iki saatte bir kalkardı
evden sabah 8 de çıkıp akşam 7 de girerdim
mesela uykusuzluktan hiç şikayet etmedim
akşam 11 gibi yattım
ev işi vs yapmadım
tüm enerjimi bebeğe ayırdım
ağlayan bebeğe bakmak vs zor ama biz gerildikçe onlar daha da geriliyor
yetiştirmeye gelince de bazı şeyler bizim elimizde değil zira biraz büyüyünce dış etkenler ortaya çıkıyor vs vs
biraz sakince hareket edin o zaman her şey yolunu bulur
31 yasında anne oldum ılk cocugum benımde su an 7. ayın ıcınde bır kızım var, bır kere cocugum oldu dıye kendımı kısıtlamadım gezdım tozdum yerı geldı cocugumdan ayrı da kaldım bana aılem yardımcı onlar bakıyorlar cunku calısıyorum 3,5 aylıkken ıse basladım...Arkadaşlar merhaba. 28 yaşında 3 yıllık evli 7 aylık anneyimEvet annelik güzel ama zormuş. İlk aylar kızım kolikti ve çok zordu. Şimdide diş çıkaracak onun huzursuzluğu var. Birileriyle sohbet etmeye ihtiyacım var. Birine bir şey söylesem şükret Allah vermiş diyorlar. Tabiki şükür ediyorum ama anlayış bekliyorum. Kızımı çok seviyorum ama uykusuzluk beni çok yoruyor. Kızımın akıllı uslu sakin bir bebek olmasını istiyorum (kim istemez ki). Onu nasıl büyütmeliyim. Kendimi özgür hissetmiyorum. Allah korusun kötü bir huyu olursa kendimi suçlarım iyi yetiştiremedim mi diye. Yaa ne bileyim tecrübeli anneler yardımcı olun nasıl büyütmek gerek. Tabiki sevgiyle ama başka nelere dikkat etmeliyim. Sizlerde zorlandınız mı ilk çocukta. Zamanla daha kolaylaşıyor mu çocuk büyütmek.
31 yasında anne oldum ılk cocugum benımde, su an 7. ayın ıcınde bır kızım var, bır kere cocugum oldu dıye kendımı kısıtlamadım gezdım tozdum yerı geldı cocugumdan ayrı da kaldım bana aılem yardımcı onlar bakıyorlar cunku calısıyorum 3,5 aylıkken ıse basladım...
ama yalnız baktıgım zamanlarda oluyor yada ısten gelınce genelde ben ılgılenıyorum bır kere tam oyun cagı dıyebılırım alın onunla oyunlar oynayın, arabasına koyun avm olur park olur carsı pazar olur gezdırın gezmeyı cok sevıyorlar, ev ıslerıne yogunluk vermeyın oldugu kadar
kuralcı takılmayın yemek ıstıyorsa verın yesın, uyumak ıstemıyorsa zorlamayın, onunla kesfedecegınız seyler bulun...
mumkunse arada annenıze vs bırakın yalnız yada esınızle basbasa zaman gecırın..
vs vs..
Yaa eşim biraz kısıtlayıcı biri ve eşim olmadan dışarı çıkamıyoruz maalesef. Annem ve kayınvalidem uzakta. Öğretmenim ve bakıcı ayarlayamadık daha o yüzden ben bakıyorum. Bulunduğumuz yere tayinimiz yeni çıktı kimseyi tanımıyoruz. İnşaallah güvenilir birini bulursak daha rahatlarım diye düşünüyorum31 yasında anne oldum ılk cocugum benımde su an 7. ayın ıcınde bır kızım var, bır kere cocugum oldu dıye kendımı kısıtlamadım gezdım tozdum yerı geldı cocugumdan ayrı da kaldım bana aılem yardımcı onlar bakıyorlar cunku calısıyorum 3,5 aylıkken ıse basladım...
ama yalnız baktıgım zamanlarda oluyor yada ısten gelınce genelde ben ılgılenıyorum bır kere tam oyun cagı dıyebılırım alın onunla oyunlar oynayın, arabasına koyun avm olur park olur carsı pazar olur gezdırın gezmeyı cok sevıyorlar, ev ıslerıne yogunluk vermeyın oldugu kadar
mumkunse arada annenıze vs bırakın yalnız yada esınızle basbasa zaman gecırın..
vs vs..
Oluyor Allah razı olsun. Ama söyleniyor da. Benim kadar sabır edemiyorumeşiniz destek olmuyor mu bakım aşamasında
Yaa eşim biraz kısıtlayıcı biri ve eşim olmadan dışarı çıkamıyoruz maalesef. Annem ve kayınvalidem uzakta. Öğretmenim ve bakıcı ayarlayamadık daha o yüzden ben bakıyorum. Bulunduğumuz yere tayinimiz yeni çıktı kimseyi tanımıyoruz. İnşaallah güvenilir birini bulursak daha rahatlarım diye düşünüyorum
öyle eşle evlilik olmaz ama olmuş bir kere, eminim çocugun bakımınada yardım etmıyordur kı umarım ben yanılıyorumdur....Yaa eşim biraz kısıtlayıcı biri ve eşim olmadan dışarı çıkamıyoruz maalesef. Annem ve kayınvalidem uzakta. Öğretmenim ve bakıcı ayarlayamadık daha o yüzden ben bakıyorum. Bulunduğumuz yere tayinimiz yeni çıktı kimseyi tanımıyoruz. İnşaallah güvenilir birini bulursak daha rahatlarım diye düşünüyorum
Kısıtlayıcı derken şöyle örnek vereyim. Dün hava çok güzeldi burda. Eşim okuldaydı o da öğretmen. Aradım ve markete gidelim kızımla diye hayır ne gereği var ben gelirken alırım ne lazımsa dedi. Çevreye insanlara güvenmiyor özellikle haberlerde olan olaylardan sonra bak gördünmü vs diyor. İkinci dönem ders programı ayarlacak inşallah bide bakıcı bulursak iyi olur her şey zamanla düzelir diye umut ediyorum dua ediyorumeee sıkıntı anlaşıldı
sen esasen evde bunalmışsın
kocan nasıl kısıtlayıcı
öğretmensin işe giderken de kısıtlıyor mu yani
ikinci döneme bakıcı bul ve işe başla
zira çocuk büyüdükçe ayrılmak daha zor oluyor
o mızmız çocuk da daha mızmız oluyor
en azından git bir konuş okulunla
branşına göre az ders vermek iki üç güne toplamak vs mümkün mü
cidden mümkün oluyorsa başla
hem sen hem çocuk nefes alır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?