Aşılama İlk aşılama ile hamile kaldım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

bebikimoluyor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2021
19
56
3
Arkadaşlar herkese merhaba
Sebepsiz interfilite nedeniyle çocuğumuz olmuyordu 2,5 yıllık evliyim.1 yıl denedik çocuğumuz olmadı bende interflite bölümüne başvurdum. Doktor tahlillerimi yaptı rahim filmi çekildim (çok ağrılı olmuştu benim rahim filmim) bir sorun çıkmadı sadece eşimin sperm sayısında biraz düşüklük vardı 11 milyon çıkmıştı,doktor ona bağlı olabilir dedi. Aşılama yapmaya karar verdik ve doktor gonal f iğne başladı yaklaşık 1 hafta boyunca 75 lik vurdum 2 günde bir kontrole gittim yumurtam 18 mm olduğu günün gecesi çatlatma iğnesi verdi ovıtrelleydi sanırım adı tıp merkezinde gece 23.00 de vuruldum ,Ertesi gün gittik eşim test verdi ve aşılamamız yapıldı, aşılama sonrası sadece 5 dk uzandım sonra kalktım eve geldim, o gün hiç iş yapmadım 2 gün boyunca yatıp dinlendim aşılama günü duphaston başla dedi doktorum ve günde 2 kere onu içtim hala da içiyorum.. Sürekli kasık ağrım oldu ve göğüslerimde büyüme hissetim aşılama sonrası onun dışında bir belirtim olmadı. Zaman geçmek bilmedi vallahi zar zor bekledim ve sonunda 13. gün evde test yaptım Silik çıktı, hemen kan vermeye gittim sonuç 74 tü, 2 gün sonra bidaha kan verdim 140 olmuştu.. 08.02.2021 de bir daha kan verdim 842 olmuş 4+2 hamileyim arkadaşlar :)) ha bu arada eşim aşılama öncesi 1 ay boyunca Emodex isimli bir vitamin kullandı 300 tl ye aldık ama çok etkili sperm sayısı 17 milyon olmuştu aşılama günü baktıklarında :)) size tavsiyem umudunuzu kaybetmeyin ben çok umutsuzdum,aşılama günü sürekli ayetel kürsi okudum, rabbi heb li mines Salihin dedim bu dua peygamber duasıymış.. ve eşinizle sizin dışınızda kimse bilmesin aşılama yaptırdığınızı veya yaptıracağınızı sürekli dua edin allah ol derse herşey olur. Ben çok üzüldüm çok ağladım bir nebze de olsa size umut olsun istedim.. Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın

Sağlıkla kucaklayın yavrunuzu hangi hastanede yapmıştınız acaba bende adeti bekliyorum ama kafam karışık. Adet gününde gittiğinizde ne yapıldı süreç nasıldı sabah mı gittiniz.

Ne kadar güzel biz aşılama olanlara umut oluyor bu hikayeler. Bende 3.5 yıldır bekliyorum 1 kaybım oldu doğal yoldan olmuştu bidaha olmadı. Bugün 11.günüm zaman geçmek bilmiyor. Bende hep dua ettim işlem olurkende hep okudum. Başka bir belirtiniz olmuş muydu peki. Kimisi kesin adet geliyor diyip öğreniyor

Sağlıkla kucaklayın yavrunuzu hangi hastanede yapmıştınız acaba bende adeti bekliyorum ama kafam karışık. Adet gününde gittiğinizde ne yapıldı süreç nasıldı sabah mı gittiniz.
Ilk defa mı aşılama olcaksınız?
Ben adet 3.günü geçmeden doktora gittim iğne verdi kendin vuruyorsun aynı saatte aynı dozda. Sonra doktor yumurta takibi yapıyor yumurta uygun boyuta gelince catlatma iğnesi vuruluyorsun. Genellikle 36 saat sonra (her doktor başka bi zamanı tercih ediyor kimi 32.saat kimi 40.saat) aşılama oluyor. Eşin Aşılama işleminden 2 saat önce sperm veriyor spermler yıkanıyor bir şırınga kanül yardımıyla muayene olur gibi senin rahmine tüplere en yakın yere bırakıyor spermleri. Acısız ağrısız bir işlem

Allah razı olsun, Ümraniye devlet hastanesi doktor İbrahim bey çok ilgili bir doktor devlet hastanesi olmasına rağmen işimi hızlı hallettim. Adetliyken alttan muayene ettiler sonra ilaç başladı evet sabah gittim 10 gibiydi , adetin 2.günü giderseniz iyi olur hemen iğne yazıyorlar gonal f yazmıştı fiyatı 250 lira gibi bişeydi

Evet ilk olacak adet günlerinde gittiğimde yapacakları şey ığne vermek mı olacak kan alma vs. Yapılıyor mu bu akılsız kafam kan vermekten korkuyor çünkü boşa stres yapmayayım erken saatte gitmek lazım o zamn dr. Saati söylemedi de ayyy bn çok karıştım ilk bi gitsem çözülecek herşey de teşekkür ederim inşallah sizin de tutmuştur inanın insan gebe kalamayan birinin gebe kaldığını duyunca seviniyor inşallah tutmuştur

Ayy inşallah bu sefer güzel haberler alırsınız adet ağrısı gibi ama adet ağrısında kasıkta bir nokta da baskı gibi bir his oluyor ama gebelik ağrısında bel ağrısı ve kasık ağrısı daha fazla bence tarif edebildiysem tabi :))

Benimde ilk aşılamam gercekten kim ne yapmis nasıl olmuş diye okumak istiyor insan siz adetinizin ilk ya da ikinci günü doktora gidin sabah erkenden o size zaten tüm süreci anlatıp rahatlatcaktır. Umarım sizinde bebisiniz size sıkı sıkı tutunsunn Rabbim hepimize nasip etsin. Beklemek maddi manevi yıpratıyor

CANIM KAÇ YAŞINDASIN BENDE ÜSKÜDARDAYIM VE SÜREKLİ ORDA MUAYNENE OLUYORUM EŞİNİZLE Mİ GİTTİNİZ İBRAHİM KALE HERALDE ADI

Adetliyken muayene mı 2. gün gidersem muayene etmeden ığne mı verilir yanı bende kartal lütfi kırdar a gidiyorum dr.iyi diyorlar.. devlet hastanesinde ığne ücretli demek kaç tane aldınız toplam mı 250 tl ?

Evet anladım ama iğneler yan etki yapıyor gebelik hormonu içerdiği için hamile olmasakta istemsiz öyle hissediyoruz psikolojik olarak zaten beklediğimiz için vücudu dinleyip duruyoruz. Sizin adınıza çok sevindim sizin belirtilerin sonucu çok güzel olmuş Rabbim bizede nasip etsin Inşallah sizde sağlıkla kucaklayınn

Evet rahmin durumunu aşılamaya engel her hangi bir kist var mı diye görmesi lazım canım. sen rahim filmi çektirdin mi genellikle ondan sonra oluyor aşılama

Aminnnn Sizde güzel haberler alırsınız inşallah tez zamanda Allah annelik makamına yüceltsin

Evet rahmin durumunu aşılamaya engel her hangi bir kist var mı diye görmesi lazım canım. sen rahim filmi çektirdin mi genellikle ondan sonra oluyor aşılama
Evet çektirdim pkos vardi zaten rahimde polip cıktı. Eşimde sorun yok . Alttan muayene de rahatsız edici ama ne yapalım her denilen mecbur yapılacak

Evet çektirdim pkos vardi zaten rahimde polip cıktı. Eşimde sorun yok . Alttan muayene de rahatsız edici ama ne yapalım her denilen mecbur yapılacak
Öyle canım ama aşılama işlemi aynı alttan muayene gibi hiç bir acı ağrı olmuyor. Bendede pco var sadece ultrasonda gözüküyormus hormonlar falan normal belirtiside yok hiç ama işte bekliyoruz ne zaman son bulcak bu beklemeler diye

Evet beklemeler insanı yoruyor inşallah bitecek kısa süre sonra hayırlısı diyelim. Insan böyle zamnda bir yakınıyla konuşmak istiyor ama yakınlarımızda biz üzülmeyelim diye pek konuşmuyorlar. Içimde tuta tuta şiştim bende henüz olmayan çocuğuma yazıyorum size de öneririm. Duygularınızı hislerinizi yazmalısınız belki ilerde çocuğunuza verebileceğiniz bir defter olur çok üzünçlü yazmayın tabi azciğı içimizde kalsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…