ilk aşk,ilk öpücük,ilk sevgili ve ölüm..

pembemaviii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
661
1
0
Bursa
Dert değil ama merak ediyorum.
Benim sadece bir sevgilim oldu,8 senelik birlikteliğimizin sonucunda daha 3 gün önce evlendik. Her şey çok güzel,Rabbime bin şükür
Tahmin ettiğiniz gibi ben eski sevgili sendromları yaşamadım.
ilk sarıldığım,ilk öptüğüm,ilk omzunda ağladığım insanla evlendim. Şanslı olduğumuzu düşünüyorum,bende onun ilk sevgilisiyim çünkü:)

Asıl sormak istediğim; ilk aşk,ilk öpücük unutulur mu? Birisinden ayrılırsınız,onun yerini başka bir adam alır bu yeni kişiyle de çok mutlusunuzdur,seviyorsunuzdur.. Ama ilk sevgilinizi unutabildiniz mi? Arada da olsa aklınıza geliyor mu,tebessüm ederek mi hatırlıyorsunuz veya? Lafın kısası ilk'ler unutulur mu?

Bir de şöyle bir durum var.
En yakın kız arkadaşımın 6 sene önce ilk sevgilisi lösemiden vefat etti. Ben dahi perişan oldum, geceleri uyuyamaz oldum, ki arkadaşımı düşünün.. intihar girişimlerinde bulundu birkaç kez. Ama beceremedim yapamıyorum işte diye benim omzumda ağladı, kabullenemedi hiç. Sevgilisinin ölümünden 4 sene sonra birisiyle sevgili oldu ve halen beraberler. Ama dertleştiğimizde " unutamıyorum işte kahretsin,kimse onun yerini alamıyor onu o topraktan çekip yaşaması için herşeyimi veririm yeter ki bir kere sarılayım" diyor ve hıçkıra hıçkıra ağlayarak anlatıyor bunları. Şuan ki sevgilisini de seviyor,saygı duyup değer veriyor ama hala kendini suçlu hissediyor. Benim kalbimde hala ölen sevgikim,ne olacak benim bu halim diyor. Sizce en doğru olan ne? Ne yapmalı, çok karmakarışık düşüncelerde. Nasıl teselli etmeliyim bilemiyorum, o anlatırken dayanamıyorum bende ağlıyorum. Ölümü bilirim,9 yaşındayken babamın ölmesiyle tattım bu acıyı. Allah düşmanımın başına dahi vermesin bu acıyı.. Unutulmuyor, ama sizce de insan ne olursa olsun güçlü olup hayatına devam etmemeli mi? Ölenle ölünmez lafını doğruluyor musunuz?

Bu konuda çok doluyum. Eşimi de kaybedersen ben de biterim gibi düşünceler kaplıyor zihnimi,bunu düşünmek bile beni perişan ediyor. Arkadaşımdan etkileniyorum fazlasıyla..

Biraz uzun oldu ama okuyanların gözlerine sağlık. Düşüncelerinizi yazarsanız da çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle tekrar mutluluklar diliyorum.
Ve bir yandan kızmadım değil...
En güzel zamanlarını bunları düşünerek mi harcıyorsun?

Arkadaşının yaşadığı bambaşka bir olay, onun unutması ya da bu acının izlerinin yokolması mümkün değil.
Ama ilkler öyle güzel unutulur ki...
Yeter ki insan unutmak istesin.
Ben unuttum mesela ve şuan yaşadığım ilişkimi 'ilk' olarak nitelendiririm.
Daha önce yaşadığım ne hissiyat ne de karşılıklı öğretme boyutunda bir şey değişmiş.
O zamanlar böyle bilmiyordum tabi, aşkımdan ölüyorum sanıyordum.
Bir daha yeri dolmaz, ömrümce onu beklerim deyip zırlıyordum resmen.
İnsanoğlu komik bir canlı hakikaten.

Ha şunu da söyleyeyim, sen unutmayacaksın.
İnşallah ilkin ve sonun da olacak,çok çok güzel zamanlarınız olacak, dolayısıyla unutmana gerek olmayacak.
O sebeple bu konuları düşünmen, biran bile olsa mutsuzluğa kapılman çok yersiz.

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim.
Aslında bu düşünceler hiç aklımda yoktu,daha dün yani evliliğimin 2.günü bu bahsettiğim arkadaşım geldi evimize. Yine ağladı anlattı destek olmaya çalıştım ama bende çok etkilendim. Haklısın, en güzel zamanlarımı bunları düşünerek geçirmemeliyim.

Gerçekten bende bir ara ayrıldığımızda ağlardım sinir krizleri geçirirdim Ama değmiş ya, eşim-kocam diyebiliyorum şuan kaderimmiş :)

Tekrar teşekkür ederim,yazdıkların için.

Öncelikle mutluluklar dilerim

Konuya gelince arkadaşınızın yaşadığı olay çok başka boyutta ölüm bu. ama insan sevgilisinden ayrılınca 3-5 ay ağlarsın üzülürsün. Hayatın normale döner.
Benim bildiğim ilk aşk, ilk öpücük unutulur.

benim ilk sevgilim 19 yaşımda olmuştu çok ağlayarak ayrıldık ama şu an aklıma bile gelmiyor. şimdiki sevgilimi çok seviyorum o olmazsa yapamam iyi ki de ayrılmışız gözüm körmüş...

seninle aynı durumda sayılırım-çocukluk aşkı hariç. o yüzden bilemiyorum :26:

Mutluluklar dilerim canım
İnsanlar anne, babalarını kaybediyorlar da hayatlarına devam ediyorlar . Bana bu kadar yas çok mantıklı gelmiyor açıkcası .
Eğer söylediği kadar acı çekseydi; yeni birini hayatına sokamaz, onun elini tutamaz ,onu öpemezdi.

arkadaşına üzüldüm, sana da mutluluklar. ilkler unutulmaz olayı biraz abartılı. yani ilk işini de unutmazsın ama ahh ahh ilk ofisimden başka yerde yapamıyorum demezsin:) yani duygular biter ama ilk oldukları için hafızada kalır, yola devam edilir. sevginin boyutuna vs bağlı tabi.

arkadaşın ilkinin unutamadığından değil, yarım kaldığından böyle.. sevgilisiyle ayrılsa, soğusa vs unuturdu ama o severken iradeleri dışında ayrı düşmüş. travmatik bir durum. bi psikologla konuşsa iyi gelir belki..

Son düzenleme:

Rica ederim, ne demek.
Açıkçası şimdi arkadaşına da kızdım.
İnsan daha evleneli 2 gün olmuş birinin evine gidip ağlar mı hiç?
Ağlayacaksa gelmeseydi keşke...
Zaten yeni bir hayata alışmaya çalışıyorsun, bu düşünceler ve korkular ister istemez aklına girer insanın elbette ki girmiş...

Bilemiyorum belki ben çok katıyım ama 3 ay önce bir arkadaşım evlendi, çok çok da samimiyiz.
Evine beş-altı kere çağırdı daha gitmedim, yıl başı gelsin öyle gideceğim.
Olur da can sıkıcı bir konu açılır ya da istemsiz yaşadığım şeyleri anlatırım, onu da üzerim ayıp olur diye gitmiyorum.
Cicim aylarını baş başa ağız tadıyla doldursunlar, sonra bize sıra gelir nasılsa.
Siz de 8 yıldan sonra kavuştunuz, bir baş başa kalın önce, birbirini her halinizle tanıyın, saat sınırı olmadan yan yana olmanın keyfini sürün.

Bunları düşünmek yok, önünüzde inşallah çok çok güzel ve uzun bir hayat var.
Şöyle söyleyebilirim, her gün bile o kadar önemli ki aslında, sadece bunların farkında değiliz.
Eşinin yanında olduğun, gözlerinin içine bakabildiğin her gün 'ilk gün'müş gibi yaşa, ne sıkıntın varsa at bir tarafa ve şuursuzca aşkını yaşa.

bence insan bi kere aşık olur
ilk sevgilisine ya da daha sonraki sevgilisine bilinmez..
hepsine aşık olduğunu sanır ama o sadece beğenidir, sevgidir vs.
yalnızca birine tutulur ve o asla unutulmaz
demek ki arkadaşın da senin gibi benim gibi ilk aşkına tutulanlardan
öncelikle Allahtan sabır diliyorum
çok çok ağır bi durum. yani bundan ötesi yok sanırım, çok acı demek bile hafif kalıyor
empati kurmaya çalıştım, malesef yardımcı olamıcam, düşünemedim çünkü, şu an bunları yazarken bile gözlerim dolu dolu
yani aldatmasını bile ölmesine tercih ederim, o kadar diyeyim.
bu arada sana da mutluluklar diliyorum
ilk seni seviyorum dediğin adamın eşin olması paha biçilemez darısı başıma :97:

Unuttum tabi öyle saçma, çocukça bir ilişkiydi zaten ilk ilişkim, aşktan ölmeler falan yoktu, odunun tekiydi, çok kıskançtı, baskıcıydı, güle güle deyip kaçmıştım

İlk aşkımı da unuttum. Çok zor oldu bu. 3 yıl bekledim olur mu diye diye ama olmadı. Şimdi aklıma bile gelmiyor.

İkinci aşkımı unutmadım henüz, unutamadım. Belki bir 3 yıl da onu unutmak için çabalarım.

Keşke ben de sadece evleneceğim adama aşık olsaydım.

Ama zaten öncekilerden herhangi biriyle olmuyorsa bu "gerçek aşk" değildir.

O arkadaşınızın kaderi de o değilmiş. "Gerçek aşk" ı hala dışarıda bir yerlerde onu bekliyor.

Tabii inşallah beni de.

Bu arada mutluluklar dilerim sana da

Son düzenleme:
Oncelikle tebrik ederim. hayat boyu mutluluklar dilerim size..
Arkadasinizin ve sizin basiniz sagolsun.. cok zor olmali..

Kendime gelince, ilk sevgilime asik olsaydim belki herseyi unutulmaz olurdu. ama ben ilk sevgilime asik degildim. cikmak icin cikilan sacmalik var ya,iste onu yapmistim. ilk opucugude onunla yasadim (hic istemeden). benim icin kesinlikle unutulmaz bi insan degil. hafizami zorlayarak hatirliyorum onu optugum gunun ayrintilarini. yani ilk benim icin ozel degildi. ikici, ucuncu de ozel olmadi cunku hic birine asik olmadim. ben sanirim iliskilerimde hic asik olmadim hahaha... cok sevdim, cok mutlu oldum, cok huzurlu oldum ama aski hissetmedim hic.

bi tek lise 1 e gececegim yil mahalleden bi cocuga sanirim asik olmustum. ama o da cocukluktu. 14 yasindaydim. tabi ki cikma falan olmadi. oylede bitti gitti. unutmasi uzun surdu ama. 2.5 - 3 yil sevmeye devam etmistim kendisini uzaktan ((=

Son düzenleme:
Kkımse onun gbı olamaz onun yerını alamaz cunku o hep ozel kalıcak bellı bır zamandan sonra tebbessumle gulucek mutlu olucakmzamnı gelınce

Su bır gercek erkek arkadasımala cıkarken Onu kaybedersem asla yasayamam demıstım
Yasıyorum ama o vefat ettı
Ve bende yerı cok ayrı
He bıde asla onsuz yasayamam demısken bır yazı okudum Rabbınden cok kımseyı sewme. Cunku onu senden alır
O gun bugundur kımseyı cok sewdıgınımı ve onsuz yasayamam demedım bıdaha bu bna cok buyuk ders oldu

unutulur gider...bende merak ediyorum unutmayanlar neden unutmuyor..

bu arada tebrikler....yeni evlisin takilma bunlara..

ben evlenince kapatacam kendimizi odaya 8 yilin hincini alacam:)

Son düzenleme:
amaaaan iş ilk öpücüğe gelene kadar nice nice aşklar geçiyo:)
ilk aşk dersen,valla benim hormonlarım 11-12 yaşında bile kımıl kımıldı,durup durup aşık olurdum
ciddi ciddi ilk birlikteliğim üni 1'in sonunda oldu ama,ilk öpücük falan...
gayet güzel bir yeri var kalbimde, ikimizin de ilkti filmlerde gördüğünü yapmaya çalışan iki salak çocuk gibiydik
ömrümce unutmam o anı ama hayatımı da geçmişi düşünüp ah vah ederek geçiremem...Zaten çok ahım şahım bi aşk olsa bitmezdi
Her aşk güzeldir,ilki biraz daha özeldir
Ama yaşadıklarından biraz ders çıkarıp geride bırakmayı bilmeli insan...Ben bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum,arasıra rüyalarıma girmesi dışında aklımın ucuna bile gelmiyo ilk aşkım,

bi de facede E yazsam çıkıyo Ö yazsam çıkıyo,neden anlamıyorum^^
Özellikle girmiyorum sayfasına devamlı açılmasın diye ama yıllardır bu şekilde hayatıma müdahil

İlk öptüğüm adam ya da çocuk okadar üzdü ki şuan sadece o masum duygularımı hatırlayıp, gülümserim. Hatta bunda da varmış bi'hayır ki şimdi kalbimi böyle sevgisiyle sıcacık tutan adamın değerini daha iyi bilebiliyorum diyorum.

Bence arkadaşın sonu vefat olduğu için, yani ucunun bilinmemezliği için unutamıyor. Belki hayatta olsaydı böyle olmayacaktı, ayrılacaklardı vs vs. İşte o bilinmemezlik, onun artık hayatta olmayışı onu üzen... Çünkü durup durup acaba yaşasaydı nolurdu düşüncesi onu bırakmıyor, izin vermiyor.

Yoksa emin ol unuturdu. Yani bu kadar kahrolacak kadar yıpratmazdı eski aşk. Adı üstünde eski olurdu, geçmiş...

Ama zor şimdi düşündüm de, düşünürken bile içim sıkıldı. Allah sevdiklerimizin yokluğunu yaşatmasın kimseye... Ama ölenle ölünmüyor işte, yaşamak lazım, bunun için gayret etmek lazım. Eminim ki arkadaşın mutlu oldukça, o çok sevmiş olduğu adam yattığı yerde huzurla uyur. İnsan sevdiği üzülsün ister mi ki?

Of bilemedim işte Allah yardımcısı olsun

(Bi'de sana mesaj atmıştım, gelmedi mi ki?Bilemedim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…