İlk Bebeğine Düşük Yapanlar Gelin Beraber Dertleşelim

Merhaba arkadaşlar geçen hafta bebeğimi kaybeetim 5 haftalikti hic bir skintim yoktu sadece ara ara kaşık agrim olurdu doktor normal dedi geciştirdi hep.. çok şiddetli kanamam oldu düşükten sonra yeni yeni toparlaniyorum kontrole giitim benimle ilgili bir sikintı yokmus olur İlk gebelikte dediler özel hastane olmasına rağmen hic araştırma yapılmadı çok üzgünüm ve çok korkuyorum birdahakine sıkıntı yaşicagim diye

bir yıldır bebek istiyorduk bu ay hamile kaldığımı öğrendim. sevincimiz üç gün sürdü. şu an düşük yapıyorum. psikolojim nasıl düzelir bilemiyorum..

Merhaba kızlar. Gecen haftalarda sürpriz bir şekilde 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Ancak sevincim yalnızca 1 hafta sürdü. İlk başta kahverengi lekenmem oldu doktora gittim progestan verdi. ama sadece bir güncük içtim. Geçen cuma kanama ve şiddedetli ağrı ile doktora gittim. Düşmememiş ama aşağı inmiş düşecek dedi. şu an bekliyorum. Kendiliğinden düşer inşallah. küçük küçük kan pıhtıları görüyorum ama parça parça mı düşüyor acaba?

Merhaba arkadaşlar
Yaklaşık 2 senedir evliyim.
Geçtiğimiz aralık ayında hamile olduğumu öğrenmiştim. Doktora gittiğimde 5 haftalık olması gereken bebeğim 4 haftalık çıkmıştı. Doktorum geç döllenmedir, aradaki farkı ilerleyen süreçlerde kapatır demişti, ilk bebeğimdi ve çok sevinmiştim. 5. Haftamda kahverengi kanama yaşadım doktora gittim rahimde ve kese etrafında bir kanama olmadığını söyleyip progestan hapı verdi ve bir kerelikte iğne verdi. 6. Haftamda kırmızı kanama yaşadım hemen acile gittim fakat gene aynı şeyi söylediler,bir kez iğne daha yapıldım. Bu arada kalp atışlarını duymuştuk. 7. Haftada da aynı sorunlar devam etti ama içimiz hep rahattı çünkü bebeğimin kalp atışlarını duymuştuk. 8. Haftada aşırı kanama ile hastaneye gittiğimde bebeğin kalp atışının durduğunu söylediler ve ertesi gün 24 ocakta kürtaj oldum.pataloji sonucu normal düşük olarak geldi. Bu arada 3 aydır korunuyorum, bu ay sonunda sürem bitiyor. Tekrar denemelere başlayacağım. Fakat aynı durumu yaşamaktan çok korkuyorum. Biraz araştırdım ve iyi bir kadın doğum uzmanı doktor buldum.ayın 25 inde randevum var. İkinci hamileliğime tüm kontrollerim sağlanmış bir şekilde odaklanmak istiyorum. Sanırım doktor yönlendirme yapar ama sizlerden de tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum. Lütfen bana yardım edin .

Çok gecmis olsun canim ben de gecen hafta içi kürtaj oldum bende herşey gayet normalken kontrolumde onuncu haftaya girerken bebegin kalp atışlarının durduğunu öğrendik çok çok üzücü bi durum insan sok oluyor o an ne umutla kontrolüne gidiyorsun ne duyuyorsun.Ve kürtaj oldum perşembe kürtaj sonrası ilk kontrolün var ultrason kontrolü.. Daha sonra da doktorun özel muayehanesine gidecem hamile kalmadan önce senin testleri yapacaz orada dedi bakalım kismet hayırlısı Rabbim ikincileri nasip ederse onlarda boyle bi aci yasamayiz insallah

İlk gebelik olduğu hic arastirmiyorlar ikinci üçüncü durumlarda araştırma başlatılıyor diolar bu durumu yasayan çok insan varmış megerse basina gelince duyuyorsun herkesten..Allahım herşeyin hayirlisini sagliklisini omurlusunu versin

Sanada çok geçmiş olsun canım. Umarım ikinci bebeklerimizde böyle birşey yaşamayız. Bana da ilk gebelikte bu durumda araştırma yapmadıklarını söylediler , sağlıklı bir bebek olmadığı için bu şekilde olduğunu söylediler ama ben bir daha böyle bişey yaşamak istemiyorum. Artık daha bilinçliyim ve bir sorun varsa öncesinden önlem almak istiyorum. 3 aylık sürecim sonrasında kendimi fiziksel ve ruhsal olarak yeni toparladım.
Bakalım ayın 25 inde doktor ile görüşünce ne diyecek.
Seninde kontrolünde bir sıkıntı çıkmaz inş.

Kızlar merhaba.. İnanın küçük olarak yani 5 6 haftalık düşük yapmak daha iyi.. Ben 22 haftalık bebeğimi kaybettim. Geç düşük benimki. Eli,ayağı,gözleri,herşeyi belliydi.. Rabbim kimseyi kaldıramayacağı bişeyle sınamaz elbette. Ya sabır.. 18 kasımda kaybettim ama hâlâ kendimi toparlayamadım. Bi yandan çok istiyorum ama tekrar aynı şeyleri yaşamak çok üzücü.. Tekrar anne olamayacakmışım gibi geliyor.. Denemelere yeni başladık.. Ama adet oldum geçen hafta.. Bir daha hamilelik için stres yapmamam gerekiyomuş,çok düşünmicekmişim bunu.. İyi de aklımdan çıkmıyo ki. Napıcam kızlar ben böyle

Kiyamam kesinlikle bizim de avundugumuz sey henüz hareketlerini hissetmeden bitmiş olması,benim 9+3de alindi kalp atışı durduğu için...İnsallah buradan ikinciler de aynı durumlari yaşamadan dünyaya gelirler..İnsani onu kaybettikten sonra hemen tekrar hamilelik günlerine dönmek istiyor daha da çok istemeye basliyorsun senin acın daha derin insallah bidaha boyle olmayacak.Korkma daha çok yeni baslamissiniz olur Allahin izniyle

İnşaAllah canım.Rabbim isteyen herkese hayırlı bi evlat versin. İçinde bize de

Merhaba arkadaşlar... Geçmiş olsun hepinize... Hiç beklemediğimiz bir gebelikti.. Ben de ilk bebeğimi kaybettim kürtaj oldum... 2013 aralıktaydı... Kalp atışı için gittiğimizde kalbinin atmadığını öğrendik bir umut bi sürü doktora gittim ama aynı sonuç... Dünyanıza güneş doğmuyor gibi geliyor.. Çok ağlamıştık eşimle... Sonuç kürtaj oldum... Hala ultrason resimlerini saklıyorum 4 mm lik miniğimin... Doktor 2 ay korunma süreci verdi.. O kadar yavaş geçti ki o süreç.. Ama o süreçte ben her türlü testi yaptırdım evet ilk olduğu için yapmıyorlar bir doktor da bana demişti ilk gebelik olabilir rahim sağlıksız bir bebekse kendi atıyor demişti ama içim elvermedi tıbbı genetik hematoloji her bölüme gidip bir nevi küçük yalan söyledim iki dşük bir kürtajım var dedim ve her testi yaptılar... Hiçbir sıkıntı çıkmadı... 2 ay sonrasında da gebe kaldım.. Tabi o kalp atışını duyana kadar ki 12 hafta bitene kadar ki stresi bana sorun.. Şükür ki bir sorun çıkmadı ama doğumdan sonra öğrendim ki bu bebeğim de mucize gibi bir şey.. Çünkü rahmimde perde varmış normalde perde olması erken doğuma sebep oluyor bebek gelişemeyebiliyor ama benim bebeğim 39+4 te dünyaya geldi şimdi diyorum ilk düşüğümün sebebi de bu perdedir büyük ihtimalle...
Rabbim kimseni bu güzel duygudan mahrum etmesin hiçbir kadını bu güzel duygusan mahrum etmesin.. Ama eğer fırsatınız varsa muhakkak yaptırabildiğiniz testleri yaptırın önlenecek bişi varsa başka canlar gitmesin.. Allah'a emanet olun..

Mrb arkadaslar bende gectigimiz pazar 8+5 lik bebegimi kaybettim hemde hic inanmazdim bu denilene ama beklemedigimiz dusunmedigimiz bir anda tasinma ev derdiyle ugrasirken hamile kalmistim 2 sene deneme sonucunda olmustu ve dunyalar bizim olmustu Bende pko var esimde de varikosel gecen sene ameliyat olmustu ama halen degerleri dusuktu hic beklemiyorduk yani olunca okadar sevindik hayaller kurduk ki evimiz bile boyaniyordu boyanmisken kiz erkek ikisine gidecek bir renk olsun diye odasi bile boyanmisti bidaha ekstra is olmasin diye biliyorum cok erkendi ama esimde Bende aileler de yikildik.aileler sevincinden soylemedik insan birakmadilar5.6. Haftam biraz rahatti ondan sonra hep kanamalarim basladi ilk kahverengiydi acile gittik bisey yapmadilar ertesi gun kalp atislari 97 cikti bidahaki hafta 8. Haftanin basi 49 cikti bebegim gidiyor diye Ben bi feryat aglama herkes olur o 9 ay kanamasi bile olan var diye kimse inanmak istemedi sma Ben biliyordum kanamalarim aktif kanamaydi hep kipkirmiziydi sancilar kramplar cogalmisti pazar gunu el gibi pihtilar dusurdum aglamama bagirmama esim kostu tuvalete acilde yine bisey yapilmadi Eve geldim agri kesici ictim aninda bayilma gibi ben gittim sabah tuvalete gitmekten korkar bi haldeyfim cunku agrim kalmamisti hic anladim mecbur gittim o an ayaga kalkinca bebegim klozetin icine dustu ve Ben elimle cikardim onucok kotuydu minicikti bedeni govdesi basi kalbi herseyi vardi inanamiyacaksiniz sma o goruntu gozumun onunden gitmiyor surekli agliyorum kaynanam bahcemize gomduicimde de parca vermis hap Verdi pazar gununden beri evde agri cekiyorum bugun kalanda biraz dustu sanirim et parcalari dusurdum resmen ve surekli pihti geliyor soylemesi ayip bu da agri yapiyor dusmezse kurtaj olcakmisim Dr 2 ay korun dedi varikosel pko oldugu icin hamile kalamam yada aynisi olur diye Cok korkuyorum cok uzgunum

Kiyamam çok çok gecmis olsun Allah bi daha versin insallah sagliklisiyla..Bende dokuzuncu haftada kaybettim benimkinin kalp atışı durmuş,kontrolde öğrendik çok zor..Ben sekiz aylık hamileliklerde vliyim son uç ayında istemiştim şükür çok bekletmeden olmuştu bakalım artik bi daha ne zamana kismet olursa, bi kaç ay dusunmem zaten,istediğimiz zaman da Rabbim çok bekletmeden verir insallah,bu kez sağlıkla dünyaya getirirz dilerim ki

Insallah cnm sanada gecmis olsun Allahim bidaha gostermesin bu aci gunleri tez vakitte kucagimizi doldursun

Ben 4aylık düşük yaptım bebek kendılıgınden çıktı o gün çok yorulmuş ve stres yapmıştım kanamam başladı ve 5gun sonra düştü doktor rahım ağzı genıslıgı var dikiş atmak gerekıo dedi ben korkuyorum dıkısten tekrar düşük olursa dıe.ıkı buçuk ay oldu tekrar ıstıyorum dıkısle ılgılı bir bılgısı olan var mı

Bunu yaşamış bi arkadaş var forumda o Dikiş öyle zor bi durum değil o da şu an hamile adı oglak_kadini idi

ALLAH bunu yasayan herkese acil sifalar versin. Ve kolaylik versin ve hayirlisiyla yeniden evlat nasip etsin İNŞALLAH.
Benimde gebeligim ilk ve ogrendigimde sevindim cok şükür. O duygulari yasatan RABBİM ze hamd olsun o duyguyu yasayamayan cokbinsan var ve tamaminida yasamayi nasip etsin RABBİM İNŞALLAH hayırlısıyla . Bebegi baktiklarinda rahimde keseyi gorduler. Sonraki kontrollerimde kesenin icinde bebek gorulmesi gerekirken gorulmedi. Tekrar larindada oleydi ve 6 7 haftalik arasiydi yanlis hatirlamiyorsam.doktora gidoyordum kontrole . Bi gun kalktim leke geldi ve korktum . Sonra doktora gelismiyor dedi ve dusebilecegini yada alabileceklerini soyledi. Ama bunu birkac muayne sonrasi soyledi .Ama ilk gebeligim oldugundan kedi dusebilir ve cok agrin kanaman olursa gel dedi. Ben gitmek istemedim korktum acikcasi ve belki beklersem gorulur hani gelisir dusuncesi vardi kafamda direk gidip aldirmak istemedim .beklemek istedim Zaten ALLAH oyle guzel duzenek kurmus ki olmasa bile o rahmi temizliyor. Sonra tekrar kontrole gitim ( bu arada progestan vermedi kese gelismiyor diye galiab ) neyse sonra gittigimde kesenin icinde beyaz nokta gibi biseyler goruldu ben sevindim ama gelismemisti ve gun gectikce kese biraz kuculuyordu. Biraz buyuyordu ve olmasi gereken boyutunda degildi. Eve gittim . kolay bi sekilde evde dussun istedim cok dua ettim. ALLAH kolaylastirdi cok sukur o zor sureci atlattim . Size tavsiyem doktorunuzun imanli ve inancli olmasida cok önemli bunuda göz onunde bulundurun derim. Kizlar bize cani veren ALLAH yasatmak isterse eger o bebgin dunyada rizki varsa sen istersen 5. Kattan düş yinede ALLAH onu yasatir. Eger omru yoksa ve yasamayacaksa istersen pamuk beze sar kendini yat butun gun fark etmez yine düşer. ALLAH herseyin en iyisini bilir tevekkül ne guzel bir şey zor zamanlarda bile bizi rahatlatiyor RABBİMİZ. COK VE BOL dua edelim hepimize ALLAH 'A hayirli kul bize hayirli evlat olucak salih ve saliha hayirli evlatlar nasip etsin RABBİM' iz İNŞALLAH. Bizlere mutluluk getirecek hayirli evlatlar olsunlar İNŞALLAH. ALLAH kötü olaylardan bizleri korusun. Amin . Dualarda bulusmak dilegi ile .ALLAH'a emanet olun.

Merhaba arkadaslar
Benimde ilk gebeligimdi hersey cok normaldi 6 haftalikdi kalp atisinida duymustuk sonra hafif kanamam oldu bende igneye basladim 2 kere yapildi fakat kanama durmadi gun gun artti ve bayramin 2.sabahi kan revan icinde uyandim o manzarayi asla unutmayacagim hemen acile gittik fakat bebek tamamen düsmustu kurtaja alip kanamayi durdurdular.6 ay korunacaksin dediler.bu gercekten cok aci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…