• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk bebek beşiğini kız tarafımı alır erkek tarafımı?

bizde beşiği benim annem aldı.erkek tarafı herzaman olduğu gibi bu işlere de yanaşmadı.hatta diş hediği yaptım, uzak akrabanın cenazesi var deyip oraya gittiler,daha sonra da bi 10 liraya kıyıp bi atlet bile almadılar.
benim asla maddiyatta gözüm yok ama zaten bunların pek maddi değeri de yok ama gönül almadır işte,düşündüklerini anlardık en azından hani onlarında az biraz torunu oluyor ya.bebeğin hastane çıkışını falan da yine benim annem aldı.:59:

Son düzenleyen: Moderatör:
iki tarafta yeni gelin gibi oturdu...
hiç bişey yapmadılar...:53::53:

Allaha şükür herşeyi eşimle ben yaptım...
Üçüne de:53::64::64::61:

bizde beşiği benim annem aldı.erkek tarafı herzaman olduğu gibi bu işlere de yanaşmadı.hatta diş hediği yaptım, uzak akrabanın cenazesi var deyip oraya gittiler,daha sonra da bi 10 liraya kıyıp bi atlet bile almadılar.
benim asla maddiyatta gözüm yok ama zaten bunların pek maddi değeri de yok ama gönül almadır işte,düündüklerini nalardık en azından hani onlarında az biraz torunu oluyor ya.bebeğin hastane çıkışını falan da yine benim annem aldı.:59:

çok sinir bozucu ya, neden bizim annelerimz bu kadar emek verirken üstüne düşerken diğer taraf yan gelip yatar..aldıkları yada alacakları şeye ihtiyacımz olduğundan değilki bizim sitemimiz,neden bu kadar genişler? diyorum ya kayınvalidem annene söylede torun hazırlıklarına başladın deyip kahkaha atıyor..birşey yapmayacaksın bari sesinide çıkarma dimi..

çok sinir bozucu ya, neden bizim annelerimz bu kadar emek verirken üstüne düşerken diğer taraf yan gelip yatar..aldıkları yada alacakları şeye ihtiyacımz olduğundan değilki bizim sitemimiz,neden bu kadar genişler? diyorum ya kayınvalidem annene söylede torun hazırlıklarına başladın deyip kahkaha atıyor..birşey yapmayacaksın bari sesinide çıkarma dimi..

bense hiç sesimi çıkarmıyorum ne k.valideme ne eşime.ama adım gibi biliyorum ki beşiği kıyafetleri falan onun ailesi alsaydı,bizimkiler bir şey yapmasaydı sürekli annesinin aldıklarını anlatıp beni ezmeye çalışırdı.

Allah allah bunu da ilk defa duydum.
yok soz bohcami yapmadilar yok nisanda sunu yapmadilar bunu yapmadilar,dugunumuzde kimse elini cebine atmadi.
hadi bunlari gectim bebek meselesinde bile niye senin taraf benim taraf deniyo ya?
bi zahmet dunyaya getircegimiz bize ait olan bebek icinde anne baba bisey yapsin.kendiniz alin besigini de kiyafetinide.
hala mi kiz tarafi erkek tarafi diye soylenir?
hayret valla!!!

valla yapmasın zaten kayınvalidem beşik falan. kendi zevkime göre yapayım isterim ben bebeğime, onlar hem ucuzuna kaçıp en uyduruğunu alırlar hem de herkese bunların parası yok bakın beşiği bile biz yaptık diye hava atarlar. aman yapmasınlar, günahlarını bile istemiyorum :63:

hıı bir de eşim doğum masraflarının altından kalkamamıştı,kendi yaptığı borçları yüzünden.bir de babamdan borç istedi.adam da yok olsa verirdim demiş.hala diyor "bin lira borç veremedi" diye sanki kendi ailesi binlikler yağdırıyor tepemizden.

Alt tarafı beşik..Kız tarafı alsın erkek tarafı alsın ne fark eder..Bazen çok basit adetlerimizin olduğunu düşünüyorum..Kimse almasın hatta çocuğumun beşiğini..Ben kendim alır yatırırım çocuğumu mis gibi.
Konu sahibesi sizde kimseye lafını ettirmeden kendiniz halledin bu konuyu bence..

adettir kız tarafı yapar bizde teyzem doğum yaptığında kıza 1 milyar para harcadık tam herşeyini biz aldık

Walla bence herkes işine nasıl geliyosa öyle davranıyo
çok saçma o alsın bu alsın diye yüklemek ne alaka ya
iki tarafta bence anlaşıp ortak yardımcı olabilirler ama alınacakları bi tarafa yüklemek çok saçma gençlere yardım olsun istiyolarsa destek versinler onun dışında kimse almaya mecbur değildir..
Hem sonadan hava atılmasınıda hiç sevmiyorum ben aldım ben yaptım denmesine sinir oluyorum.

bizim burda böyle bi adet varmıdır biliyorum ama bence en güzeli kimin ne icinden geliyorsa onu alsın..sonucta dogum yaklasınca neyın eksık kızım dıye herkes sorar..tabi kızın ailesı genelde daha heveslı olurlar toruna..

konu sahibi arkadaşım..kimseye bişey söylemeden kendin al beşiğini,otur..
kız tarafı falan derler ama öyle mecburiyet yok..kimin durumu varsa o alır..hee birde taraflardan hangisi torun için heves ediyorsa o belli olur zaten..senin kaynanan da pek masraf yapma taraftarı değil galiba.. O öyle söylediği için ,ben annemlere de aldırmazdım gıcıklığına..:32:

boyle biseyide ilk defa duydum ne sacma seyler var:53: kendiniz alirsiniz besigi buununda tarafimi olur :53:ha maddi durumunuz yoksa kimin ailesinin varsa o alsin:44: yada ortaklasa alsinlar ama bole biseyide hic duymadimm :53:

benimde kendi annem babam aldı beşiğimizi eşimin tarafıda neyin eksikse bizde onları alalım die sordular sadece eşimin anneannesi ana kucağımızı alcak herşeyimizi kendimce almaya çalıştım

bizdede beşiği kızın annesi alır aldıda zaten para verdi her gidişimde ne eksiğiniz varsa alın dedi kılık kıyafet gerek hep birlikte aldık kayınvalidemde bebek arabasını aldı oda bikaç bişeyler aldı hakkını yiyemem
hem annemler hemde kayınvalidemler cumhuriyet aldını hediye getirdiler

hamileyim ilk bebeğim.kimseden beşik istemiyorum ama kaynanam kız ailesi alır demiş eşime.
şimdi söyleyin kızlar hangi taraf alır beşiği?

Direk basligi okuyup fikrimi yaziyorum, benim ailemde ablama besik parasini gondermisti ve kiz tarafi almis oldu. fakat bence kayinvaliden bunu dile getirmemeli, bu sizin ailenizle kendiniz arasinda olan birsey, kayinvalidenizi alakadar etmez:63:

Aileniz almicaksa kendisimi almayi duusnuyordu aceba gunahinida almiyayim:31:

canım benim kızımın bütün elbiseleri yatağı uyku seti herşeyini annem aldı 1 yaşında oldu kızım hala alınanları giyiyor valiz valiz almıştı ilk çoçuk da öyle olurmuş derler gerçi benim kızım tek olduğu için herşey alınıyo ona belkide adetten değildir..

gicik oluyorum $öyle söyleyen kayinvalidelere.i$lerine geldimi biz artik senin aileniz olur,i$lerine geldimi kiz ailesi yapsin herseyi..sanki doguracagimiz cocuklari ailemizden gelirken getirdik!!ben birgün kayinvalideme dedim i$ine geldimi cocuk babanin kanindan biz sadece tasiyiciyiz,i$ene geldimi kiz tarafi alsin diyosun.babamdan gelirken getirmedim dedim cenesi bir güzel kapandi:21:ohh canima deysin:9:

gicik oluyorum $öyle söyleyen kayinvalidelere.i$lerine geldimi biz artik senin aileniz olur,i$lerine geldimi kiz ailesi yapsin herseyi..sanki doguracagimiz cocuklari ailemizden gelirken getirdik!!ben birgün kayinvalideme dedim i$ine geldimi cocuk babanin kanindan biz sadece tasiyiciyiz,i$ene geldimi kiz tarafi alsin diyosun.babamdan gelirken getirmedim dedim cenesi bir güzel kapandi:21:ohh canima deysin:9:

ohh aferin kız iyi demişsin böylelerine bu az bile kız tarafından almaya alışmışlar pis beleşçiler istisnalar harıç:)

Back
X