• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk bebek beşiğini kız tarafımı alır erkek tarafımı?

bende hamileyim ama böyle birşey hiç söz konusu olmadı . .ilk çocuğum ve ben kendim almak istermm. . belki her iki tarafınd da ilk torunu olduğu için onlar almk isteyebilri ama gerek yok onlar başka bir hediye alsınlar. kimseyi zorlamamak lazım :42:

Son düzenleme:
Aslında en iyisini düşünüyorsun kimseden bişey istememkle en iyisi en azından herşeyi kendim aldım dersin. Ama eşinin tarafı kız tarafı alckta ısrar ediyorsa eğer (ne büyük bi terbiyesizlik yaptıkları )
söyle de eşine kız tarafı beşik alırsa erkek tarafıda bebek arabası alır yada tam tersi

bi daha aynı şeyi söylerlerse bebek arabasına onlar alsın o zaman de.

Bu insanlar niye böyle ya anlamıyorum akıl veriyorlar bol bol sinir şeyler akıl verceklerine para versinler yada hiç karışmasınlar Para olduktan sonra herkezde akıl var

aman bunlar çok saçma şeyler niye mi
karşı taraf yolunsun bize dokunmasın diye beklenelerin zihniyetidir böyle şeyler
Allah kısmet eder de birgün bebeğim olursa
çocuk odasını kız tarafı alır diyeceklere tokat gibi cevaplarım olur
bunun kız erkek tarafı mı olur
eğer gelinini damadını seviyorsan elinden geleni yaparsın
ister bir zıbın olsun ister çocuk odası
imkanınıca yaparsın içinden geleni
ama sırf ce binde akrep var diye bunu kız tarafı yapar bunu oğlan tarafı diye söyleyenlere kıl oluyorum

ne kız tarafı ne erkek tarafı sizin almanız lazım cnm :34:

Sizin için demiyorum yanlış anlamayın lütfen. Kız tarafı şunu alır erkek tarafı bunu alır muhabbetlerini sevmiyorum. kim ne hediye etmek istiyorsa onu hediye eder.
Biz kendimiz alacaktık ama eşimin kardeşi ben almak istiyorum benim hediyem olsun deyince kabul ettik.

Evet genelde öyledir kız tarafı alır,, Herkezde farklıdır belki ama kız tarafı alır diye bilinir

Biz evlenirken bile ne benim ailemden ne eşimin ailesinden bir iğne bile istemediğimiz ve kabul etmediğimiz için, kendi imalatımız olan evladımız için ASLA birşey istemeyiz.

Yüce Rabbim muhtaç etmesin..

Ha bir de şu var, kendi ailem bile olsa kimseye gebe kalamam.. Kimsenin lafını çekemem. Kuzenime babası almıştı bebek odası, kızcağız o odayı satmak zorunda kaldı, boya kokusu geliyordu odadan çünkü sürekli, babası 1 sene küstü, konuşmadı.

Yok kardeşim, oyuncak, elbise öyle ıvır zıvır gönlünden kopanı alsın, sunsun torununa. Ama büyük eksiğimi kimseye gördürmem. Hele ki k.validem böyle bir konuda asla yorum yapmaz, yapamaz. Eşimin de ağzından böyle bir cümle çıkamaz..:20:

Sizin için demiyorum yanlış anlamayın lütfen. Kız tarafı şunu alır erkek tarafı bunu alır muhabbetlerini sevmiyorum. kim ne hediye etmek istiyorsa onu hediye eder.
Biz kendimiz alacaktık ama eşimin kardeşi ben almak istiyorum benim hediyem olsun deyince kabul ettik.

O ayrı bişey tabi. Yarın öbür gün siz de onun evladına güzel bişey alırsınız, belki bir ihtiyacını giderirsiniz, hediyeleşmek güzeldir, bağları güçlendirir.

Benim sevgili elticiğim ve kaynım, düğünden 10 gün önce gelinlik parası için kaynımın teyzesinden 1000 TL borç almışlar, bundan birkaç sene önce. Kadıncağız demişki, kızımın harç parasını veriyorum size, düğün günü vermeniz şartıyla.
Hemen düğün günü de toplanan paradan almak istemiş verdiği borcu, ertesi gün kızına kayıt yaptıracakmış ve bir de biliyor kaynımın-eltimin paragöz huyunu..Sonra vermezler diye korkuyor.
Nitekim haklı da çıkıyor, düğünde cıngar çıkıyor, eltim hüngür hüngür ağlıyor, vermiyor o 1000 TL' yi..

K.validem ödedi o borcu, ne yaptı etti vermedi elticiğim, üstüne bir de teyze hanımla küs yıllardır.

Sonra hamile kaldı, son ana dek alışveriş yapmadı bebeğe. K.validesinin eline baktı. K.validem de günübirlik işlerle evini geçindirmeye çalışan, kocası yatalak hasta olan, 55 yaşında bir kadın.. Faturlarını bile zor öder, bazen destek alır bizden.

Bu kadını çıkartmışlar alışverişe, karı-koca.. Bebeğe ne lazımsa aldırtmışlar. Tabi kendi torununa alıyor diye memnuniyet bile duymuştur k.valide. Oğluna tapar çünkü. Eltiye de bişey demiyorum, paragöz yetiştirilmiş. Ama kaynıma suç buluyorum, insan acımaz mı annesine..

bizim buralarda da ilk çocuğa kız ailesi çeyiz gibi hazırlık yapar yani beşik uyku seti battaniye giysi gibi ihtiyaçlarını alır.gelenek böyle ama durumu olmayan almıyor kimseyi de zorlayamazsın sonuçta:6:
herkes içinden geleni yapsın en güzeli bu bence:31:

Hiç yorumlara bakmadan topic e göre yorum yazıyorum.
Adet denen şey örf adet gelenek görenek adabınızda var isi sülalenizde eğer...
Kız tarafı alır ilk bebeğin odasını beşiğini..
Bizde de böyle babam aldı..
halam kızına aldı
ananem teyzeme aldı..
böle gitti nesilden nesile.. bizde böyle:17:

Bana göre ne kız ne erkek tarafı alır...
Aile kendisi alır...
Dediğim gibi bana göre...

Amaaan ne saçma bir durum...

Böyle şeyleri ilk kez duyuyorum ömrümde.

İmkanı olan alsın. Bu tür şeylerin hesabımı olur Allah aşkına...:68:

Hala boyle seyleremi takiliyosunuz ya,ne anne,babaya yuk olcaksiniz alin kendiniz biz oyle yapmistik..:34:

benim kzımın bebek odasını eşimin ailesi ,yatak odasına ayrıca koyduğumuz ufak beşiği benim ailem almıştı...ya aslında pek mevzu olacak bişey değil kim isterse o alsın :80:kayınvalidemler almasalardı ben alacaktım..

bebeğin kayın validesi ve kayın pederi yoksa..yanii beşik kertmesi yapmadıysanız..tabikiii anne ve babası alır..allam yaa ne güzell ama ne kadar da tuhaf ananelerimiz var ya...

bebeğin kayın validesi ve kayın pederi yoksa..yanii beşik kertmesi yapmadıysanız..tabikiii anne ve babası alır..allam yaa ne güzell ama ne kadar da tuhaf ananelerimiz var ya...

bebeğin kayınvalidesi mi? beşik kertmesi mi? yok artık canım
:53::53::53:

kimseye bana beşik al da denmezki annene bile diyemezsin
içlerinden geliyosa durumları kötü değilse alsınlar
yoksa bir kaide yok bana göre
kayınvalide dayatma yapmış saçmalık bence

Aile kendisi alsın bence besigi.
Ne erkek tarafı alsın , nede kız tarafı.
Kayınvalidenize biz kendimiz alıcaz deyip kapasaydınız agzınızı keske.
Valla ne bizimkilerden nede esim olacak kisinin tarafından birsey beklemem kendi sectigim , begendigim seyi almak isterim. Onlarada fırsat bırakmazdım zaten.

Back
X