İlk bebek ve aklımdaki sorular

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
Az buçuk takıntılı biri olarak ilk bebek bende bir miktar gerilim yarattı.
1. İsim yok. Gerçekten içimize sinen bir isim yok. Haftalardır bütün sanal alemi dolaştım ama yok. Bebek kız bu arada. İçime sinen tek isim var, o da eşimin ablasının adı. Kesinlikle yakın akraba adı koymam. Dolayısıyla bu konuda çok rahatsız hissediyorum.

2.Bebek için ne alınır?Herşey ne kadar pahalıymış ya. İnternette alışveriş sitelerinde dolaşayım dedim ağzım açık kaldı. İnsanlar o kadar çocuğu asgari ücretle nasıl bakıyor?
Ben ne alayım? Herşeyler çok janjanlı. Hep al beni diyor ama gereksiz bir şey almak istemiyorum.
1. İki adet hastane çıkışı
2. park yatak
3. Şu sallanır ana kucaklarından
4. Bebek arabası (bu konu beni çok kararsız bıraktı. 400-4000 TL arasında fiyat aralığı var. Türlü türlü çeşidi var)
5.
6
7
Alış verişi ne zaman yapmalıyım. 15. Haftada bebeğin çeyizini düzen de var, 8. Ayında alan da var.
(Allah başka dert vermesin. Herkesin çoluğu çocuğu sağlıklı olsun. Allah sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin. En önemlisi bu tabii)

2 hastane cikisi alma 1 tane al 2 hafta sonra olmaz zaten bebege onun yerine baska bisi alirsin. Tulum zibin vs.bn yanilmiyosam 6 aylikken baslamistim hazirliga. Saglicakla al kucagina bebegini insallah

Kız ismi bulmakta ben de çok zorlandım, burada geçen bir başlıkta güzel fikirler verilmişti. Bakabilirsiniz.
Alışveriş konusunda da fazla abartmaya gerek yok diye düşünüyorum. Zaruri ihtiyaçlarını yazmışsınız zaten. Ne zaman doğacaksa mevsime uygun zibin tulum alirsiniz. Çok çok hediyeler de gelir zaten, aşırı merakiniz yoksa abartmayın derim kiyafet olayini.
Ben maddi sebeplerden alisverisi doguma yakin yaptim, bir sıkıntı olmadi
Hatta kışı evde geçirdik bebek arabasına ihtiyaç duymadım, 8 aylıkken filan aldık. Biz pek gezmedik, siz gezecekseniz onu bilemem :)
Bebek arabasının çok çeşidi var dediğiniz gibi, bütçenizi belirleyin önce, her bütçeye uygun gayet güzel arabalar var.
Allah anali babali büyütsün şimdiden

2 hastane cikisi alma 1 tane al 2 hafta sonra olmaz zaten bebege onun yerine baska bisi alirsin. Tulum zibin vs.bn yanilmiyosam 6 aylikken baslamistim hazirliga. Saglicakla al kucagina bebegini insallah
Okukdaki arkadaşlar mutlaka 2 tane al, yanında götür dedi. Birisi kanlı oluyormuş. Onu değiştirmek gerekiyormuş falan. O hastane çıkışı bir daha kullanılmıyor mu ya. Neden iki hafta sonra olmuyor. O kadar hızlı mı büyüyor bu bebe milleti. Ay hayatımda bu konuda olduğu kadar cahil hissetmedim kendimi. Resmen sıfır bilgi.

Çok çabuk büyüyorlar canım bende ilk bebegimde heves edip ne bulduysam aldım çoğunu bir kere ya giydi ya giymedi malesef giydirmeye firsat kalmadan büyüdü bizim kız birde mevlüt yapmıştım sandık dolusu elbise geldi hepside duruyor bi köşede onları da evlenince kardeşime verecem :)) isim konusunda bende çok zorlandım doğuma 15 20 gün kala kesinlestirdik iki çocuğumda da aynısı oldu kolay değil vesselam isim olayı :) ama güzel şeyler bunlar Allah isteyen herkese nasip etsin

Ay bi de eşim gürcü. Onların alfabesi de farklı biraz. O da isimde f, ş, ç, ö, ü, ğ harfleri olmazsa iyi olur dedi.olursa kimse telaffuz edemez çünkü ismi. İyice kısıtlandım isim konusunda. Kıyafet konusunda yıka yıka giysin yapmayı planlıyorum. Az ve öz. Eğer herşey yolunda giderse ben gezerim. Dolayısıyla araba mı kanguru mu arasında kaldım. Gezme işi yürüyüş temposuna ama. Yavaş yavaş değil.

Amin. İnşallah isteyen herkesin sağlıkla bebişi olsun. Biz de hediye alacak kimse yok. Zaten ikimizin memleketine de çok uzağız. Ne kullanacaksa biz alacağız. Herşey de o kadar akıl çelici ki hepsini alası geliyor. Ama yazık günah işte. Eskimeden küçülecek

Güzel kangurular var, doğduğundan itibaren kullanılacak. Ya da sling kullanılabilir, önce onları araştırın aklınıza yatan markaları inceleyin.
Kıyafet konusunda zaten hiç sıkıntı çekmezsiniz, en kötü gider alınır yani eksiği, çok önemli görmüyorum açıkçası.

Ben Defne, Bilge, Leyla, Duru isimlerini severim mesela. Bu yeni çıkan değişik isimleri sevmiyorum :)

Estağfurullah. Tamam yanimda yedek kiyafetler elbet goturuceksin ama bu hastane cikisi olmucak. Yenidogan kiyafetlere bakicaksin. Hastanede cikisi dedigin icinde hersey var battaniyesine kadar ama bombos. Eger bilseydim birtane bile almazdim cok kullanissiz. Illa almak. Istiyosan 1 paket yeter de artar bile

Çok hızlı büyüyorlar. Ben aldığım kıyafetleri giydiremedim neredeyse tertemiz duruyorlar.

Bir de bebek Planladığımızdan kilolu ve uzun doğdu 3 ay bittiğinde 6 ay kıyafetleri küçük geldi doğduktan sonra da alabilirsiniz.

Alt üst takım yerine tulum tavsiye ederim.
Bebek arabası tamamen sizin nasıl istediğinize bağlı biz mesela katlanmasına bakarak aldık.
İsim konusu da doğduktan sonra boş yere bu kadar düşünmüşüz diyeceksiniz. Fazla düşünmeden beğendiğiniz hikayesi olan bir isim koymanızı tavsiye ederim.

eşit: bebe milleti hızlı büyüyengillerdir. Ama çok tatlılar

Sling ne? Aha bir kelime daha ekledik bebek sözlüğünde. Bi de onlara bakayım o zaman. Teşekkür ederim bu bilgiye.
Yeni isimleri Biz de istemiyoruz. Çok ilginç isimler çıkmış ortaya. Okudukça şaşırdık.

Artık anneler bebeklerini giyiyorlar, babywearing :))

Örnek bu. Google amcaya sorun :)

Evet bir diğer soru işaretimden bahsetmişsiniz. Kimisi diyor ki 2, 5 kilo doğdu, kimisi 4,5 kilo. Ben de onu düşündüm bu kıyafetler hepsine nasıl oluyor ki. 3-6 ay arası diyor. Kimisi 3. Ayında 5 kilo kimisi 6. Ayında. Ama ocak ayında doğan bebeğin 3. Ayı kış mevsimi ve soğuk, 6. Ayı yaz mevsimi ve sıcak. Ben aldığım kışlık kıyafeti belki 3. Ayında giydirmeyeceğim .büyük gelecek. 6. Ayında da sıcak olunca bu defa kıyafet bebeğe uygun, mevsime uygunsuz olacak. O kıyafet hiç kullanılmadan kalacak mı o zaman?
Bir de alt değiştirmek için tulum sıkıntı değil mi? Alt üst daha kolay olmaz mı? Neden tulum

Bilge çok güzel isim. Anlamı da güzel.
Alışveriş konusunda çok haklısınız. Herşey pahalı. İndirim takip etmeye çalışın.
Bütçenizi bilemediğim için önerebileceğim markalar var ama fiyatları çok gelebilir.
Emzirmeyi düşünüyorsanız. (büyük ihtimalle düşünüyorsunuzdur ama yine de bazı durumlarda emzirmeyi düşünmüyorlar. Saygı duyuyorum tabiki herkesin kendi kararı )
1Emzirme sütyeni( bedeninize göre büyük alın göğüsleriniz büyüyecek , dantelli almayın göğüs ucunuz hassas olacak ya da yaralarınız olabilir. Yumuşak olsun )
2Emzirme yastığı
3 Göğüs süt pompası
4 Göğüs Kalkanı ( yaraların oluşmasını engellemek için )
5 göğüs pedi ( kesinlikle öneririm ablam çok rahat etti )
6 göğüs ucu kremi ( yaralar için )
7 süt saklama torbası ( kutu yerine torba alın. Dolapta daha az yer kaplıyor )
8 emzirme örtüsü
9 sağdığınız süt için biberon ( ağız kısmı anne göğsüne benzeyen modellerden alın öyle modeller var ürün araştırırken görürsünüz ) biberonu en yavaş akışlı olandan alın. 1. derece
10 sterilizasyon makinası ( pek kullAnışlı olmuyor. ) eğer almazsanız tencerede de suyun içinde biberonu emziği kaynatabilirsiniz.
Ve sırf bu emzirme bile ne kadar masraflı oluyor.göğüs pompasını Göğüslerinizin rahatı sağlığı için pahalı bir Marka tercih etmenizi öneririm. Tabi imkanınız varsa.

Benim çocuğum yok ablama alışverişte yardım etmiştim. Zaten birçok bebek ürününü ben ve annem almıştık. İsterseniz tam liste yazarım size. Bu sadece işin emzirme kısmı.

Ben 4 tane yeni dogan kiyafeti aldim gerisi 0-3 ay ki toplasan boyle 10 takim yok. Kustuklari ve kirlendikleri icin ilk yedekli olsun istedim ama hepsinin yetmeyecegi asikar. Bebek dogunca bakariz gerisine dedim acikcasi. Boyunu kilosunu bilmiyorum ve cok hizli buyuduklerini 10 gunde 15 cm uzayan oldugunu falan okuyunca fazladan almadim. Ben hem kanguru hem bebek arabasi aldim. Bebek arabasinin pusetli travel aldik. Baston dusunuyorduk ama bastonu yenidoganken kullanamiyormussun o sebeple travel aldik ama oldukca hafif bir araba tek elle katlaniyor falan bunlara baktik.

Acikcasi kiyafet konusunu cok abartma bence de.

Agiz bezi muslin nevresim gibi gerekli parcalari kendimiz diktik. Hazir alinca cok pahali imkanin varsa dik ya da kumascilar dikiyor onlarla konus.

Bunun disinda benim ihtiyac duydugum emzik bineron sagma makinasi gibi seyleri de aldim. Alisverisin cogunu 25. Haftadan sonra yaptim. Kiyafetleri toplu aldim. Bir seferde 1000 kusur lira tuttu sadece kiyafet sonrasinda ise indirimleri takip ederek diger ihtiyaclari aldim.

Herseyi koştur koştur önden almayın .mesela benim oğlum park yatakta hiç yatmadı ,nefret etti diyebilirim .çylece duruyor ,abime verdik .başka arkadaşın kızı kangurudan nefret etti hiç kullanamadı.
Kıyafet için de öyle hastane çıkışı yerine arkadaşların dediği gibi tulum,body falan alın .onu da son aylara doğru bebeğin kilosuna göre 3 ay vs alırsın .
Sakın önden pompa vs de alma belki bebek çok iyi emecek gerek kalmayacak falan.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar .

Peki bunlar doğum sonrası alınacak değil mi? Emzirmeyi düşünüyorum tabii ki. Ama olur da süt gelmedi yada bebek emmedi. Doğum sonrası almak daha mantıklı gibi mi

Liste zahmet olmazsa çok iyi olur. Çünkü ben de öyle bir şey düşündüm.

Ay park yatağı öğretmen arkadaşlar dedi.başka bir şey sakın alma. Bizimkiler hep onda büyüdü diye. Peki doğunca nerde yatacak. Mutlaka bir şeyin içinde yatması lazım. Hasır sepet beşikler parasına değmez. Çünkü 4 "ay falan kullanılıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…