İlk bebek ve aklımdaki sorular

Ben de öyle düşündüm. Birden maddi olarak çok kabarık oluyor çünkü

Bence de 2 tane alın, doğumdan sonra ilk giyilen kanlı olabiliyor, ama birini 10 lu birini 5 li setlerden alabilirsiniz.
Hastane harici 2 takım 0-1 ay, 10 tane kadarda 0-3 ay kıyafeti alabilirsiniz. Tulum bence daha kullanışlı aklınızda olsun, birde üstü kendinden eldivenli tulum ve üstler çok kullanışlı oldu, ellerinde eldiven tutmuyorlar çünkü.
Gezmeyi seviyorsanız sling ilk 4 ay için falan muhteşem bir şey , ben evde de hep onunla gezdim, çünkü ilk zamanlar kucakta olmak orda uyumak istiyor, sling kesinlikle kurtarıcı
Bebek Arabası da e bebeğim markası joi var sanırım ona , ve Chico lite way e bakabilirsiniz. Fiyatları ortalama. Eğer çoğu yeri arabanızla gidiyorsanız bebek arabası çok kullanılmıyor, ve arabaya oto koltuğu alırken güvenlik anlamında ona biraz para vermek gerekiyor o yüzden bebek arabasına çok para vermeyin derim ben. Slingten sonra da kanguru geçersiniz yada doğumdan itibaren kullanılan Kangurular var onlardan alabilirsiniz.neko switch mesela
Doğum ne zaman bilmiyorum ama bence ucuz buldukça alın, zamanınız varsa şubatta sanırım e bebekte büyük indirim oluyor.

Demek ki her bebek için kıyafet kullanım süresi de farklı oluyor. 4 ay gerçekten iyi bir süre. En azından parasına değer

Bütçe esnek ama ben pahalı kalitelidir mantığına sahip değilim. Yani 600 "liralık araba işimi görürse çok memnun olurum. Neticede çok da abartmanın anlamı yok. Neticede bi şekilde büyüyecek. İsim konusunda karışan yok ama biz hiç beğenemedik. İçimize sinen bir isim olmadı. Keşke biz de tam da bu desek

Ay bu ne? Neler yapmışlar ya. Tövbe yarabbim. Araştırayım bakalım
Çok tatli ve cok komiksiniz tecrubesizlik konusu eşlerinizin gürcü olmasi isim bulamama durumu pek ortak noktamiz varmiş.yalniz olmadigima sevindim.bende daha hic bisiy almadim acele etmicem az ve öz enniyisi kolay gelsin cnm

Kaç haftalık hamilesiniz şu an? Mutlaka içinize sinen bir isim bulursunuz. Doğuma kadar zamanı var :)
Alacağınız her eşya için, (bebek arabası, ana kucağı, beşik vs) tam olarak istediğiniz özellikleri belirleyin o halde. Mesela bizim bebek arabası için “tek elle açılıp kapansın, hafif olsun, çift yönlü kullanılsın ve tam yatma özelliği olsun” idi. Bu özelliklere göre araştırdık ve bulduk. Beşik ve anakucağı hediye geldi onlar için böyle bir liste yapamadım :) ama dediğim gibi kendi istediğiniz özellikleri belirlerseniz ona göre bulup seçim yapabilirsiniz. Bu seçimler sadece çocuk doğunca da bitmiyor üstelik, sonrasında da bunun eğitici oyuncağı var, araba koltuğu var, var da var yani :) ama genel olarak liste çıkarmak iyi geliyor bana. Tavsiye ederim.

Gerçekten mi? Ay çok zor olmuştur. Ben de sanıyorum ki beşiğe bırakacağız, o da uyuyacak. Hayal ettiğimden farklı bir süreç beni bekliyor ya hayırlısı
Moralinizi bozmak istemem ama her bebek öyle olmuyor ,bizimki doğduğu andan itibaren kucakcı bir bebekti .

Ben de öyle düşündüm. Birden maddi olarak çok kabarık oluyor çünkü
Tutumluanne diye bir uygulama var ,ben de orda kullanmadığım birçok şeyi uyguna sattım .ilerisi için mesela sterilizatör alacak bütçen yoksa (500tl civarı) ordan daha uyguna alabilirsin .
E bebek ,joker gibi mağazalar dönem dönem indirim yapıyor .yine bu aralar Migros’ta bebek bezlerine bir alana ikincisi yüzde 40 indirimli (tabi internetten gerçek fiyatları da araştırmak kaydı ile ,bazen pahalıya gelebiliyor )

Ben 4,5 kilo doğmuşum. Eşim de iri. Genleri hesaba katarsak büyük ihtimalle tosuncuk olur. Zıbın alacağım. Şöyle bir internette baktım da el kadar zıbınlar maşallah 15-20 "TL.
Öyle canım maalesef bebek kıyafetleri pahalı ban keç defa 400-500 tllik yaptim bilmiyorum belli mağazalardan değilde marka bebe mağazalarındam daha uygun olan var çünkü ilk zamanlar çabuk büyüyor çok pahalı şeyler almaya gerek yok

Once genel anlamda fikir edinin hangi magazada ne kdr nasil urunler var cok baskili boyali mi figurlu kiyafetler tercih edecekmisiniz cinsiyete goremi cogunluk unisex mi alacaksiniz bunlara karar verin. Bazi markalar pahali bilinsede dogru zamanda gayet makul fiyatlara aliniyor. Hem cocuk yumusacik seyler giyer hem 2. Ye kalabilir.
Cok begenirseniz mevsimlik 3 6ay ve buyuk beden alin ama kucukleri gelisimine gore son anda alin. Cok iride olabilir daha kucuk te dogabilir o zmn ilk gunlerde cocuk kiyafetlerin icinde kaybolur. Kis bebegi bol kiyafet ile üsüyebilir. Ama yazin dogacaksa ztn zibindan baska bsy cok kullanilmiyor hastahane cikisi bile gereksiz oluyor.
Agiz bezi muslin ve pazen battaniye havlu onluk alabilirsiniz.

Koyulaştırdığım kısımda yazanlardan süt sağma makinası ve biberon ve emzik dışında hiçbirini almadım ped filan vardı ama hiç kullanmadım. Çalışacaksa pompa tamam ama yoksa çok gerekli olmayabilir. Bu yazdıklarınız ihtiyac halinde alınabilir. Mesela sütü çok olur da akar taşarsa ped , göğüs ucları şayet yara olursa kalkan ve krem gibi. Tabi bu biraz da tercih meselesi

Ben bır suru gereksız şey almısım,
Alman gerekenler 1 tane hastane cıkışı hanı şu battanıyelı olabılır tam set, battanıyen 1 tane daha olsun.
Bol bol patıklı alt, :) ve zıbın kısa kol ve uzun kol. Hastaneye giderken ya da dışarı çıktıgında bu zıbın ve patıklının uzerıne guzel yelek yada hırka gıydırıyosun bu kadar ınan bana. Tulumda olabılır, fermuarlı bulabılırsen çok güzel, e bebek de var bunlar fıyatları uygun oluyor. Başka şeye gerek yok gıyımde. Cunku bebegının rahat olmasını istiyorsun.
Pusete gelınce yoyko hot mom ın pusetini aldım öyle heves ettım ki, sımdı olsa baston puset alırdım, konfor acısından rahat ama buyuk ve agır, mesela markete gıderken ve tek başıma ısem o pusetı cıkaramıyorum, baston puset ıyıdır. Pusetlerdede ındırım oluyor e bebek de. Kendıne de 1 tane gecelık elbıse penye, elbıse rahat oluyor muayene edıyorlar cunku hastanede. Bebegımın takımlarını, emınonundekı pasajdan almıstım hem uygundu hem çeşit coktu ama zibinları patıklı altları e bebekden uyguna aldım..
Bırde beden olarak 0-3 ay fazla almayın, hemem buyuyorlar, kg alımına göre tekrar alısverıs yaparsınız

Son düzenleme:
Cinsiyeti ne zaman öğrendiniz. Yani tam olarak alışverişe ne zaman başladınız. Küvet mi? Her mesajda yeni bir şey öğreniyorum. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Onu da ekliyorum listeye
11hafta 3günlükken öğrendim cinsiyeti. O gün de iki takım giysi aldım mesela.. Hep yavaş yavaş yaptım alışverişleri ve şimdi iki dolap giysisi var.. Hiç zorlamadı bu şekilde aldığım için.. Yenidoğan çok az aldım genelde 0-3-3-6-6-9 ay aldım.. Bolca patikli alt ve zıbın al.. Küvet evet bebek küveti ve filesi de var ayrı satılıyor.. İndirimleri takip et, çok fiyat farkı oluyor

Çok tatli ve cok komiksiniz tecrubesizlik konusu eşlerinizin gürcü olmasi isim bulamama durumu pek ortak noktamiz varmiş.yalniz olmadigima sevindim.bende daha hic bisiy almadim acele etmicem az ve öz enniyisi kolay gelsin cnm
Çevremde de hiç öyle yakınım doğum yapmadı. Hep uzaktalar. Dışarıdan böyle gözükmüyordu olay. İşin içine girince Allah çok çocuk sahibi olanlara kolaylık versin dedim. Ben de az ve öz taraftarıyım. Kesinlikle kendimi kontrol etmem lazım bu konuda

Ben de liste taraftarıyım. Bebek arabası sanırım en detaylı olay. Resmen sektör varmış bu konuda. Dışarıdan bakınca hepsi arabaydı ama öyle değilmiş. Hatta park yataklarla ilgili birkaç video izledim. Resmen teknolojik araçlarmış da bizim haberimiz yokmuş. Ben ne istediğimi bilmiyorum daha doğrusu ne istemem gerektiğini. Sizin ne güzel belli beklentileriniz varmış.

Çok hızlı büyüyorlar, kilosu normal olmasına rağmen 2 aylık bebeğime 6 aylık kıyafetleri giydiriyodum rahat hareket etsin diye , şuan 1 yaşında bebeğim 2,3 yaş kıyafeti alıyorum hem sıkmasın hem uzun süre giyebilsin diye

Valla hıc kanlı olmuyor, nerden cıkarmış kanı:) zaten bebek dogdugunda kaka beklıyosun az bı kaka yapıyor ılk dogdugu gün. Sen bızı dınle :) eheh benımde kafam cok karısmıstı:)

2 tane 10 lu hastane çıkışı
bolca zıbın
geri kalan kiyafetleri takım almasanizda olur ama pamuk olmasina dikkat edin
agiz mendili
havlu bornozlar kullanisli olmuyor
pisik kremi tirnak makasi
sampuan tarak
cok janjanli kiyafetler almaniza gerek yok 3 ay bile giyemiyorlar cunku
kiyafetten ziyade tulumlar daha kullanisli oluyor
alt acma bezi cantayada koyulabilenler var ince ama kullanisli yikaninca hemen kuruyan tarzda
bebek cantasi
bebek puseti
bebek bezi stoklamayin cabuk degisiyor bedeni ama silme pamugu yada islak mendil hangisini kullanicaksaniz onu stoklayin biraz derim
biberon emzik
aklima gelenler bunlar
ha birde kendiniz icin hastanede kullanmak uzere yetiskin hasta bezi alin hastanede veriyorlar ama xxl falan uzerinizden dusuyor
26.
haftadan sonra yapin alisverisinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…