- 19 Haziran 2013
- 1.350
- 1.417
- 333
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Ben bebeğin kıyafetlerini ayrı yıkadığımdan az biriksin diye üç gün beklerdim, yıkaması kurutması ütülemesi bir haftayı buluyordu ama ayaklı tulumlara grimiyordu bebe :) hastane çıkışı bi tane al kesinlikle zaten bir tulum bide alt üst takım oluyor içinde, birde başka tulumlar alınır hediye de çok gelcek. Ben de öyle yapıcam şimdiki bebemde. e- be... Mağazasında indirim var bu arada tulum ve çıtçıtlı badilerde.Okukdaki arkadaşlar mutlaka 2 tane al, yanında götür dedi. Birisi kanlı oluyormuş. Onu değiştirmek gerekiyormuş falan. O hastane çıkışı bir daha kullanılmıyor mu ya. Neden iki hafta sonra olmuyor. O kadar hızlı mı büyüyor bu bebe milleti. Ay hayatımda bu konuda olduğu kadar cahil hissetmedim kendimi. Resmen sıfır bilgi.
Vallahi biz de mutlu olduk. Böyle bir yük kalktı ki anlatamam. Özellikle de tam benim tarzım isim. Kimsede yok, millet nerden bulmuşlar diyecek.Anaaaam. Ben size kitap yazarının ismini vermiştim aslindaay ne guzel denk geldi iyi mi. Rica ederim cok sevindim. Ay mutlu oldum suan bir bebege isim bulmus oldum durduk yere
Teşekkür ederim. Gerçekten paylaştıklarınız tam aradığım şeyler. Yaşamayan gerçekten bilemiyor. Yaşayarak öğrenmek ve ihtiyaca göre satın almak gerekiyor. Eksiklerimi hemen not alıyorum. Tekrar teşekkür ederimBizde ailelere çok uzağız. İki hafta sonra herkes gidince eşimle oturup bebeği izledik biz şimdi ne yapacağız diye :) millet haklı bu arada. Kızım 7 aylık oldu. Geçenlerde memlekete gittim bunaldım valla tavsiyelerden, nasihatlerden. İyi kötü yedi ay büyütmüşüm. Gelişimi tam ayında. Ama kimseyi memnun edemedimEvimizde rahatmışız onu anladım.
Cinnette geçirdik, oturup bebekle ağladıkta. Büyüdü ama :) alıştık zamanla. Yalnız büyüttüğümüz için sakin bir bebek oldu diye düşünüyorum. Hiç kasmadım. Doğumdan 25 gün sonra başladık gezmeye.
Kendi deneyimlerimizi yazayım. Çok uzun yazıyorum bilgin olsun
Bebek arabası ucuz bir tip aldım. Bebek için konforlu ama bizim için ağır bir model. Önümüz yaza güzel bir kabin tipi alacağız.
Park beşik kullanıyoruz. 70 cm eninde. İlk doğduğunda küçük bir beşik hediye gelmişti. Onu kullandım. Dördüncü ay civarı bıraktık o beşiği. Reflü yatağı hayat kurtardı. Yatakta yanımda reflü yatağıyla yatırdım bazı geceler. Gün içinde yine o yatakta yattı yanımda. Babynest hediye geldi. İkinci aydan sonra onu da kullandım.
Emzirme yastıkları hiç kullanamadım. Ama emzirme örtüsü dışarda kullandım. Pompa, süt saklama gereçleri gibi şeyleri ihtiyaca göre alman daha iyi olur. Biberon kullanacak olursan fırçası ve temizliği için özel deterjan alabilirsin.
Bebek kıyafetlerini yıkamak için özel üretilen deterjanları alman iyi olur. İçeriklerini iyi kontrol et.
Battaniye çeşit çeşit aldım. Müslin, pazen, penye battaniye, örgü şeklinde hazır battaniye. Koltuk ve yatak gibi yerlere koyarken altına mutlaka seriyorum örtü. Misafirliğe gittiğimde de battaniye sermeden yatırmam asla.
Sırt çantası aldım kesinlikle bunu tavsiye ederim.
Kıyafetleri her çıktığımızda bir iki parça aldık. 0-3 ay aldık genelde. Ama birkaç takım ve zıbını 3-6 aldım. Abartmamak lazım elbette ama az parçayla da olmuyor. Kusuyor veya bezi taşıyor. Gün içinde iki kere komple değişebiliyor üstü. Alt pijamaların lastiklerine dikkat et. Geniş olsun lastikleri. Bazıları çok sıkı olabiliyor. Veya sert o kısmı. Ama bazı parçaların lastikleri enli. Onlar en güzeli işte. Kıyafetlerin içinde sarkan ip vs olmasın. Giydirirken dolanabilir. Özellikle çoraplara dikkat et. Minik parmaklarına ip dolanmasın. Kıyafetlerde inci boncuk düğme vs olmasın. Koparsa ağzına kaçabilir. Veya giydirirken yüzünü başını çizer. Çıtçıtlı kıyafetlerde kontrol et alt kısmı sivri oluyor bazı çıtçıtların. Hiç hastane çıkışı almadım.
Büyüdükçe kıyafet bedeni kafanda oturuyor. Her bebeğin ölçüsü farklı. Cm üzerinden zaten bedenler. Biz şimdi yedi aylık olmasına rağmen 9-12 alıyoruz. Cm olarakta 74 cm alıyoruz. Bir mesajda nasıl ayarlanıyor demişsin. Zamanla oturuyor bu durum.
Dışarıda giymesi için lcw den pembe bir tulum aldım doğmadan önce şubatta. İçi tüylü, dışı örgü. Sırtında beyaz tavşan var. Hastane çantasına koymuştum onu. Yenidoğan bebeğe yetiyor. Birde örtüye sarıyorsun zaten. Mont tipi olanlar fazla gelebilir. Onlar seneye kış daha kullanışlı olur ama tabi karar sizin:)
Küvet, kova ve tas takımları oluyor. Banyo lifi, şampuan, tırnak makası, saç fırçası, dijital ve koltuk altı ateş ölçer(koltuk altı mutlaka olsun evde) , havlu tamamla. İçerikleri incele. Her şampuanı alma. İnstagramda çok hesap var bununla ilgili. Ben kızıma doğal sabun kullanıyorum. Onu da haftada bir- iki sabunluyorum. Yoksa sadece suda yıkayıp çıkıyoruz çok yağ kir yoksa. (Ek gıda dönemindeyiz de)
Islak mendili dışarda kullanıyorum altına. Evde pamuk ve ılık su. Bez için içerikleri araştır. En pahalısı en zararlısı oluyor genelde. Doğal seçeneklerde var. Kötünün iyisi diyelim yani. Alt açma örtüsü mutlaka al paketle. Çünkü dışarıda da çok kullanacaksın. ( çok büyükler o yüzden ortadan kesip kullanıyorum fikir olsun)
Burun temizliği önemli.
Evde yoksa ısıtıcı almayı düşün. Banyo yaptırınca lazım olabilir. Ne kadar sıcakta olsa ev yenidoğan bebek üşüyebilir.
Beş metre kumaş kestirdim 50 cm eninde. Bebeğimi sarıp gezdim öyle. Çok rahattı. Ama bacak duruşuna dikkat et. Bebeğini giyen anneler falan diye hesaplar var. Ben ikinci ayda yapılan kalça kontrolünden sonra giydim bebeğimi :) kanguru alacağım bir ara. Araştırmalardayım.
E bebekte alışveriş listesi var. İstersen verirler. Broşür gibi. Onu incele. İhtiyacın olacağını düşündüğün şeyleri al sadece.
Hastane için ben gecelik aldım. Hem de kısa diz üstüydü. Bi daha doğursam yine öyle alırım. Normal yaptığım için gecelik bana çok rahat geldi. İki çanta yaptım. Biri sadece bebek için biri sadece bana. İkisi de küçüktü. Eşyalarımı da küçük hurçlarla koydum. Pembe hurç bebeğimin ilk doğduğunda giyecekleri. Krem olan yedekleri. Kırmızı benim iç çamaşırım. Mavi de çıkış kıyafetim. Yeşilde ıvır zıvır eşyalar gibi ayırdım. Çok kolay oldu.
Çok abarta abarta anlattılar diye gümüş kalkan aldım bir sürü paraya. Bir kere kullandım bu ne ya deyip kaldırdım. Önce yaşa sonra ihtiyaç olursa al derim ben. Emzirme danışmanlığı alma imkanın varsa biliyorum deme al mutlaka. Yoksa videoları izle. İyice öğren. İlk hafta oluşan yaralar çoğunlukla emzirmeyi bilmemektenmiş. Öğrenince geçti iki güne ve bir daha altı aydır hiç acımadı bile.
Gebelik eğitimi denk gelirse kaçırma. Çok ama çok faydasını görürsün. Bazı devlet hastaneleri ve belediyeler açıyor gebelik okulu.
İki canlısın ye diyenleri dinleme. Ekmeği kesebilirsen kes. Ben 25 kilo aldım tiroid yüzünden sanırım. Diyetisyene gittim 13-16. Hafta civarı özellikle gidersen iyi olur. Ama gidemezsen de ekmek şeker ve kalorili şeyleri yememeye çalış. Sakatat ve işlenmiş et(sucuk salam sosis yasak) haftada iki üç balık yemeye çalış. Bol yeşil salata tüket. Bol bol yürüyüş yap. Çilek yeme, gül koklama, zeytini çıplak elle tutma, ciğere dokunma diyenlere he de geç. Hepsi hurafe. Sakatatlar sağlık için yasak.
Hastane çantasına da kendin için hurma atabilirsin.
Son olarak kızımın ismi Umay
Sizler de sağlıkla kucağınıza alın ❤
Sendende razi olsun canimArkadaşlar bu arada herkesin yazdığını okuyorum. Hatta eşime alınacakları burdan sesli okuyorum. Psikolojisini hazırlasın diye. Herkese cvp yazamıyorum ama ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Gerçekten o kadar yardımcı oldu ki bu başlık. Herkesten Allah razı olsun.
Hayır tam yatar baston bebek arabaları var.araştırın.biz aldık 40 ı cıktığından beri kullaniyorum.bir sorun yok.İyi ki açmışım konuyu. Ben de baston bebek arabası istiyordum. Yeni doğanfda kullanılmadığını şimdi öğrendim. Etrafta danışabileceğim öyle akraba yok. Öğretmen arkadaşlardan ne duyuyorsam. Müslin ne? Şart mı? Bunu da ilk defa duydum şu anda. Kıyafet için 1000*tl normal o zaman.
Kasım’da oğlum 3 yaşını bitirecek inş, yanlış yazmışım, emmeyi bırakmadı :) ama dediğim gibi aklına gelirse günde 1 bazen hiç emmiyor filan. Benimki de uyanıyordu zamanla düzene girdi kendi kendineBiraktirali mi 3 ay bitecek tam anlayamadim o kısmı?
Keşke kalkmasa da emmese gece. O kadar işime gelir ki. Butun gece ben sirt üstü yatiyorum memintolar fora. Hanimefendi de döne döne emiyor uyuyor emiyor uyuyor. Malesef böyle bir aliskanlik edindi. Gece boyu en uzun uyudugum kesintisiz uyku yarim saat.
Umut oldu şimdi söylediğiniz. İnsallah uyanmaz gece bizimki de.
Hangi markanın tam yatar baston arabasını almistiniz.bende travel almayacağım.tam yatar çift yönlü hafif bir araba düşünüyorumHayır tam yatar baston bebek arabaları var.araştırın.biz aldık 40 ı cıktığından beri kullaniyorum.bir sorun yok.
Park yatak alma derimAy park yatağı öğretmen arkadaşlar dedi.başka bir şey sakın alma. Bizimkiler hep onda büyüdü diye. Peki doğunca nerde yatacak. Mutlaka bir şeyin içinde yatması lazım. Hasır sepet beşikler parasına değmez. Çünkü 4 "ay falan kullanılıyormuş.
Çift yönlüleri de vardır daha iyi markalarda ben babyhope aldım.genelde heryere arabayla gidiyoruz.açıkcası kışın da pek dışarı çıkarmıyoruz.büyuyünce de zaten herhangi bir baston araba yeter diye düşündük.dediğim gibi 40 i çıktı tam yazın gayet rahat kullandık.kişın da avmye gidersek(ki ben daha bebek diye oraya da götürmüyorum) bir iki defa kullanirız sonra da 1 yaşına gelecek zaten.e bebek mağazasına bakin bol çesit var orada.Hangi markanın tam yatar baston arabasını almistiniz.bende travel almayacağım.tam yatar çift yönlü hafif bir araba düşünüyorum
Benimki surekli memede gunduz de hep aklina geliyor. Soyleyebildigi tum kelimeleri art arda soylemeye basladi bu ara. Emmek istedigi zaman da nuna der. Su, mama, oyun, kedi, kitap, nuna diye siraladiktan sonra nunada takili kaliyorKasım’da oğlum 3 yaşını bitirecek inş, yanlış yazmışım, emmeyi bırakmadı :) ama dediğim gibi aklına gelirse günde 1 bazen hiç emmiyor filan. Benimki de uyanıyordu zamanla düzene girdi kendi kendine
Hangi marka model acaba merak ettim bende arayıştayım daBen anne yanı beşik aldım gayette uygun fiyata.hemde 4 fonksiyonlu (Anne yanı, park beşik,harici beşik,karyola olabiliyor) Benimde ilk bebeğim insaALLAH rahat eder
Heyner marka canım.hepsiburadadan aldım organik boyasız çok hoşumuza gittiHangi marka model acaba merak ettim bende arayıştayım da
Bir inceleyeyim çok teşekkürlerHeyner marka canım.hepsiburadadan aldım organik boyasız çok hoşumuza gitti
Tesekkürler canimSebamed banyo kopüğu
Sebamed sampuan
Sleepy naturel bez
Uni baby yeni dogan ıslak mendil
Johnson's baby pamuk yağı
Johnson's baby pisik kremi
Biz bunları kullaniyoruz
TesekkürlerMUstela şampuan
Hindistana cevizi yağı
Molfix püre&soft bez
Baby me temizleme pamuğu
Hametan krem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?