- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.480
- 1.123
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Merhabalar ben kanguru ya oğlum 5 aylıkken başladım. Uygun fiyatlı diye solomombaby aldım. Genel olarak memnunum. Oğlum 17 aylik sayılır. Hâlâ M pozisyonda ama ilerleyen süreçte hangisini önerirsiniz? Ve kaç aylıkken uygun olur. Bu arada kullanmaya başlayınca anladım verilen her kuruşa değer bir icat
Evet bir diğer soru işaretimden bahsetmişsiniz. Kimisi diyor ki 2, 5 kilo doğdu, kimisi 4,5 kilo. Ben de onu düşündüm bu kıyafetler hepsine nasıl oluyor ki. 3-6 ay arası diyor. Kimisi 3. Ayında 5 kilo kimisi 6. Ayında. Ama ocak ayında doğan bebeğin 3. Ayı kış mevsimi ve soğuk, 6. Ayı yaz mevsimi ve sıcak. Ben aldığım kışlık kıyafeti belki 3. Ayında giydirmeyeceğim .büyük gelecek. 6. Ayında da sıcak olunca bu defa kıyafet bebeğe uygun, mevsime uygunsuz olacak. O kıyafet hiç kullanılmadan kalacak mı o zaman?
Bir de alt değiştirmek için tulum sıkıntı değil mi? Alt üst daha kolay olmaz mı? Neden tulum
Ay park yatağı öğretmen arkadaşlar dedi.başka bir şey sakın alma. Bizimkiler hep onda büyüdü diye. Peki doğunca nerde yatacak. Mutlaka bir şeyin içinde yatması lazım. Hasır sepet beşikler parasına değmez. Çünkü 4 "ay falan kullanılıyormuş.
Su ısımleri lütfen koyma yoldan gecenin cocugunun adı ahsen, asel, eymen, duru, ecrin,nisa vs.. Vs nolur bu ısımlerden uzak dur. Herkes farklı dıye koyuyor ama hıcte farklı degıl kımısı kutsal ısım ama klasık oldu artjk. simdide lilya lila lina mira dıye degısık ısımler cıkmıs. Ben de sonu a ile bıten ısımlerı severım ama o yazdıklarımda cok uydurma durjyor. Ne bıleyım ben mesela yasınde eydına gecıyor onu cok begenıyorm ama esım begenmıyor. Ben de senın gıbı heryerdd dıdık dıdık ısım arıyorum. Bulamıyrum. İlk bebegım olacagı ıcın akrabalarında ısım koymasını ıstemıyorm sındıden o dıyor ben koyaym ısmı o dıyor ben. Sinir oluyorum. Tabı bızde daha cınsıyet bıle bellı degılalısverıs ıcunde cınsıyrtı beklıyorz. Dedıgın gıbı hersey cok pahalı ben youtubedan falan vloglar ızlıyorum hastane csntasıyla ılgılı sende izle yardımcı olur belkı.
Kızlar ayrıyeten bısey sorucsm sımdi ben 14. Haftamdayım bebegın cınsıyeti artık kesınlesmıstır sanırım ama esım yurtdısında 3aykıgına gıtti aralık 14te gelecek ozamana kadt ben 21 haftalık olacam ve esım cınsıyetı bensız ogrenme bırlıkye ogrenelım dıyor bende meraktan catlıycam ama onu beklıycem cınsıyetı 21.haftaya kadr bekletmenın bır sakıncası varmıdır ne bıleyım belkı bı test falan gerekır cınsıyete gore bıseyler yapıljyordur vs sabırsızlıkla beklıycem ama dogrumudur yaptıgım bılemedm
Sanırım bebekten bebeğe değişiyor durum. Park yatak kiminin çok işime gelmiş, kimisi hiç kullanmamış. Araba konusunda kesinlikle katılıyorum. Hafif olması önemli. Devasa ağır araçlara gerek yoktur.
Evet kullanmayan var .Bebek orda yatmak istemeyince yatırmayıp başka çareler arıyoruz biz . 1 ay nöbetleşe yastık üzerinde kucağımızda kendi aldığı pozisyonda uyudu ,ondan sonra da kendi yatak odasında kendi yatağında yatmaya başladı Ve şuan 18 aylık hala bir yere de gitsek park yatakta yatmıyor .Park yatak.kullanmayan var mı Ya.
Kullanmayan ne kullanmış peki
Sakin yanında yatırmış demeyin de allah korusun o konulara hiç girmek istemiyorum neler neler olabilir
Saydığım markaları denedim sadece, o yüzden onları tavsiye edebiliyorum. Neko'dan feci memnunum ama. Ve aynen bence de kanguru muhteşem bir icat. Bebek arabasından çok onu kullanıyoruz. Kaldırım kıtlığı olan İstanbul gibi bir yer için acayip işlevsel.Merhabalar ben kanguru ya oğlum 5 aylıkken başladım. Uygun fiyatlı diye solomombaby aldım. Genel olarak memnunum. Oğlum 17 aylik sayılır. Hâlâ M pozisyonda ama ilerleyen süreçte hangisini önerirsiniz? Ve kaç aylıkken uygun olur. Bu arada kullanmaya başlayınca anladım verilen her kuruşa değer bir icat
Hemen bi soru sorayım.Geçen seneki kendimi gördüm konunuzda.
Kıyafet sorununu tutumluanne.com sayesinde aştık zira mağazalardaki fiyatlar beni benden almıştı. Birkaç tane toplu alım yaparak ufaklığın ilk 3-4 ayını kurtarmıştım. Tavsiye ederim.
Zaten başka da bir şey almayın, benim kızım şu an 6,5 aylık, kışın giyer diye indirimde bulup aldığım 1 yaş tulumlar küçük geliyor. 4300 ve 53cm doğdu, yenidoğanlar da kaba tabirle düdük gibi olmuştu :)
Burun aspiratörünü bebevac almıştım, hala kendimi tebrik edip duruyorum müthiş işimize yaradı/yarıyor. Yedek uç derdi de yok.
Bebek bezi ve ıslak mendil olayında ebebek markası baby&me kullanıyoruz gayet memnunum, hiç sorun yaşamadık. Hatta genel olarak ebebek markalarından memnunum diyebilirim. Özellikle bebek bezinde ucuzdan başlayıp memnun kalmadıkça pahalıya geçecektim ama gerek kalmadı.
Yatak konusunu da yatak almayarak aştık :) ilk aylar zaten benimle uyudu reflü yatağının içinde (hala gündüz uykularını orada uyuyor artık kendisine küçük gelmesine rağmen) sonra da odasına çift kişilik bir yatak alıp attık yere, döne döne yatmaya bayılıyor.
Bebek arabamız Mamas&Papas armadillo flip xt2, ben ikinci el alacaktım ama kardeşimin eşi yengesi olarak hediye etti sağolsun. Doğumdan itibaren kullanılabiliyor. Bagajınız genişse konforlu ve kullanışlı bir araba.
Ergonomik bir kanguru almıştım ama efektif kullanamadık diyebilirim. Sıcak bir bölgede yaşıyorduk, kızım daha evde giyer giymez terden çığlığı basıyordu. Yazın atıl kaldı. Geçen hafta bir kullanayım dedim (karasal iklim bir yere taşındık), bu sefer de ben çabuk pes ettim zira kızım neredeyse 9,5 kilo artık.
Evde ana kucağı olarak Nuna Leaf kullandık, ben memnun kaldım. Şimdilerde kullanamıyoruz küçük hanım dönüp kendini attığı için ama biraz daha büyüdüğünde koltuk olarak tekrar kullanıma girecek.
Göğüs kalkanınız olsun, ben onlar sayesinde hiç yara derdi yaşamadım. Pompa bana hiç gerekmedi, zaten pompa yerine mochi tavsiye ederim, ona bayıldım.
Biberon - emzik bence eve bile sokmayın.
Pişik kremi olarak en büyük boy Sudocrem aldım neredeyse 6 ay oldu daha bitmedi, memnunum.
Kendinize güçlü bir powerbank ve kaliteli bir kulaklık alın derim, ilk aylar uykusuz çok gece oluyor, bebek memedeyken uyuyakalmamak için her gece bölüm bölüm dizi izliyordum..
Bu arada Şubat ayında bebek mağazalarında ciddi indirimler oluyor(muş) takip ederek bazı ürünleri uygun getirebilirsiniz.
Şimdiden tebrik ediyorum, iyi eğlenceler.
Hayırlı olsun saglikla gelsin meleginizAz buçuk takıntılı biri olarak ilk bebek bende bir miktar gerilim yarattı.
1. İsim yok. Gerçekten içimize sinen bir isim yok. Haftalardır bütün sanal alemi dolaştım ama yok. Bebek kız bu arada. İçime sinen tek isim var, o da eşimin ablasının adı. Kesinlikle yakın akraba adı koymam. Dolayısıyla bu konuda çok rahatsız hissediyorum.
2.Bebek için ne alınır?Herşey ne kadar pahalıymış ya. İnternette alışveriş sitelerinde dolaşayım dedim ağzım açık kaldı. İnsanlar o kadar çocuğu asgari ücretle nasıl bakıyor?
Ben ne alayım? Herşeyler çok janjanlı. Hep al beni diyor ama gereksiz bir şey almak istemiyorum.
1. İki adet hastane çıkışı
2. park yatak
3. Şu sallanır ana kucaklarından
4. Bebek arabası (bu konu beni çok kararsız bıraktı. 400-4000 TL arasında fiyat aralığı var. Türlü türlü çeşidi var)
5.
6
7
Alış verişi ne zaman yapmalıyım. 15. Haftada bebeğin çeyizini düzen de var, 8. Ayında alan da var.
(Allah başka dert vermesin. Herkesin çoluğu çocuğu sağlıklı olsun. Allah sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin. En önemlisi bu tabii)
Avent natural canım
20 aylık bebeğe biberon vermeyin. Hatta aslında daha küçüklere de verilmemesi lazım. Bardak, pipetli bardak kullanın.
Ben kendi bildiğim araştırdığım kadarıyla bir marka önerebilirim. Ucu anne memesine en benzeyen ürün deniyor. Dünyada da meşhur
Eki Görüntüle 2541834
Gördüğünüz gibi fiyatı çok. Bazı insanlar doktor önerisi olarak alıyorlar.
Bunu geçiş biberonu olarak kullanırsınız. Sonra diğer markaların biberonlarına da alışır. Daha hızlı akışlı olanları alırsınız.
Anne memesine benzeyenlerde hızlı akışlı olanlar olmuyor. En yavaş akış. Anne memesiyle aynı.
Sonra como tomo diye bir marka var.
Eki Görüntüle 2541835
Bu da tutmak konusunda anne memesine benziyor.
Bunları sadece geçiş dönemi için kullanırsınız. Sonra normal biberonlara geçersiniz.( Philips avent , chicco , nuk) Madela nın ucu anne memesi ile aynı şekilde çalışıyor. 20 aylık çocuk aslında daha hızlı akışlı kullanır biberonu. Ama daha sizinki başlamadığı için bunlardan alabilirsiniz.
Ama çok pahalı. Bildiğim bunlar. Türkiye alım gücü düşük bir ülke bu ürünler dünyada ünlü olmasına rağmen fiyatlarından dolayı çok az kişi alabiliyor. Bulmak zor oluyor. İnternette var.
Tesekkur ederimKesinlikle lansinoh diyorum bende zamanında avent falan kullandım ucu çok sertti lansinohun ucu yumuşacık anne memesi gibi oğlum bayıldı ona ödüllü bi biberondur
Çevre yok ki. Eşimin ve memleketime çok uzağız. Annem ve babam var. Başka kimse gelemez zaten. Millet çok şanslısın karışanın olmayacak diyor. Ne yaparsak eşimle artık. Cinnet mi geçiririz oturur bebekle ağlarmıyız hiç bilmiyorum
Puset birisi verdi bize ama sevmedik. Port bebe diyorlar. Onu da hiç sevemedim almadım. Ağır geldi kol ağrıtıyor dışarda. Arabada biraz kullandık sadece. Bebek arabası çok kullanıyoruz. Sling alışınca rahat oldu bana yalnız çıkarken özellikle. Bir de şehir dışına çıkınca. Araba bagajda çok yer kaplıyor. Valiz koyamıyoruz. Altıncı ayda 9-36 kilo oto koltuğu aldık. Severek oturuyor. Oyuncakları olsun yeter. Camdan bakmayı seviyor.İşte benden bir tane daha ! Hiç alıcı gözle bakmamışım yahu, herşey çok yabancı bana. Abartı da sevmem çok eşya da. Bu hafta tavsiye üzerine önce biraz lohusalık hazırlığı yaptım. Sade, önü açılmalı iki tane lohusa geceliği ve hafif bir kimono sabahlık. Bir kutu kullan at lohusa donu, emzirme sütyeni, 1 kutu göğüs ucu pedi. Bugün ise internetten aldığım birkaç şey elime geçti. 1 tane sadece üst alt bere eldivenden oluşan hastane çıkışı, 5li 0-3 ay zıbın, 1 tane kapüşonlu panço havlu. Daha derli toplu bir listem yok olmazsa olmaz şeylerden birer tane alarak ilerliyorum. Şu taşıma konusunda gerginim ben de. Kanguru fikrini seviyorum ama sevmeyen çocuk çıkarsa bizimki diye doğumdan önce almaya korkuyorum. Sling işi de bağlaması falan uzun geldi bilmiyorum. En sade kolay pratik slingler hangisi hanımlar? Bir de 6 aydan sonra adam akıllı oto koltuğuna oturuyorsa puset ve benzeri şeyleri almasak olmaz mı? Hiç sevmiyorum sepet gibi bebek taşıma fikrini ya.
Yürüyor, bebek arabası var. Ama kanguru ya da ihtiyaç oluyor. Siz hiç yürümek istemeyen/ yürümesi.icin uygun ortam olmayan, bebek arabasına bazen binmek istemedigi için kucakta giden 17 aylik bebek gormediniz mi? Ya da 5 dakika ekmek almaya giderken koca bebek arabasıni cikarmak daha mı kolay olur?17 aylık bebek hala kangurada mi
Yürümüyor mu
Bebek arabasında durmuyor mu
Artık bayaa ağır değil mi
Kafamda deli sorular ben sok:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?