İlk bebek ve aklımdaki sorular

Buraya yazılanlar da farklı olacak

Mesela biri tulum tavsiye etmiş ben asla etmem tulumların ayak kısmı hep garip

Alt üst çok rahat giydirdim

Sling asla kullanamadim kanguru aşırı kullandım ama bi arkadaşım hiç kanguru kullanmadı ihtiyaç da duymadı

Valla kendiniz yaşayıp göreceksiniz:)

17 aylık bebek hala kangurada mi

Yürümüyor mu

Bebek arabasında durmuyor mu

Artık bayaa ağır değil mi

Kafamda deli sorular ben sok:)

Bence tulum.no

En rahatı alt.ust

Doğunca niye park yatakta yatamazmis

Benim.bebegim yattı

Kademesi oluyor park yatağın doğunca üst kademede yatıyor buyuyujnce alt kademede

3.Ay yatacağı saçma sapan sepetlere besiklere karyolalara para vermedim

Geçen yıl bu zamanlar da doğum yaptım listemi sayıyorum
2 tane hastahane çıkışı (dogumdan sonra 2 ay kullandım minicikti bebegim)
5 takım alt üst kıyafet
5 tane zıbın
Agiz bezi
Islak mendil
Bez
Şampuan
Havlu seti
Saç fırçası
Tırnak makası
Vucud yağı
Bebeklere özel çamaşır deterjanı
Burun aspiratörü
Gögüs pompası ( doğumdan sonra elle sıkılandan almıştım çok ucuz)
Gögüs çatlağı için krem
Pişik kremi
Gögüs pedi (çok işe yarıyor )
Park yatak
2 kalın battaniye
3 Yastık (biz yaptık )
2 yer minderi
Ben mama ve biberonu bebek doğduktan sonra aldım
Yuvarlak emzik
Damaklı emzik
Yer beşiği, bebek çantası, puset setti ablam gönderdi
İlk 4 ay puset dışında hiç bir şey kullanmadım.
4. Ay bitince ergonomik kanguru
Ve bebek arabası aldım
Şimdilik bunlar geldi aklıma.
Herşeyin ucuzunu aldım

Ahahahahahahh istemsiz güldüm

Cinsiyeti beklemenin sakıncası yok

Cinsiyete göre bir şey yapılmıyor

9 au boyunca öğrenmeyip doğumda öğrenebilirsiniz hiç bi şey olmuyor ahahahhah

Park yatak.kullanmayan var mı Ya.

Kullanmayan ne kullanmış peki

Sakin yanında yatırmış demeyin de allah korusun o konulara hiç girmek istemiyorum neler neler olabilir

Park yatak.kullanmayan var mı Ya.

Kullanmayan ne kullanmış peki

Sakin yanında yatırmış demeyin de allah korusun o konulara hiç girmek istemiyorum neler neler olabilir
Evet kullanmayan var .Bebek orda yatmak istemeyince yatırmayıp başka çareler arıyoruz biz . 1 ay nöbetleşe yastık üzerinde kucağımızda kendi aldığı pozisyonda uyudu ,ondan sonra da kendi yatak odasında kendi yatağında yatmaya başladı Ve şuan 18 aylık hala bir yere de gitsek park yatakta yatmıyor .

Size liste yazmak istiyorum. Şimdi bu liste bize uyan yani bizim işimize yarayan liste. Herkes bu listeye uymak zorunda değil. Bazı insanlar eksik ya da fazla görebilir.

1- “anne yanı yatağı” Bebek uzun süre sizin odanızda yatacak (büyük ihtimalle ) belki 6 ay. O yüzden sizin için en kolay olanı anne yanı yatağı. Ablamın odasında küçük bir beşik vardı. O da işe yaradı ama şimdiki aklımız olsa anne yanı yatağı alırdık. Ailedeki ilk Bebek pek bilemiyorduk. Ablamlar beşiği birinden ödünç aldılar. Sizinde öyle bir imkanınız varsa değerlendirin. Mesela anne yanı yatağı kullanan bir tanıdığınızdan ödünç alabilirsiniz.
Örneğin ;

2- “ şifonyer ve raf ünitesi “ ( herkesin evi farklıdır.mesela dolabınızda yer varsa Bebek eşyaları için oraya koyabilirsiniz. Ablamlar şifonyer aldılar fazla eşyalar için kendi dolaplarını da kullandılar. )ikeadan bölmeli rafünitesi almışlardı. Yani şifonyer ve ikea raf ünitesi Bebek eşyaları için alındı. Fazlası da diğer dolaplara yerleştirildi. Siz isterseniz dolap alın ,isterseniz şifonyer isterseniz hepsini ya da hiçbirini almayın.

3- “Bebek karyolası ve yatağı “ evet bildiğimiz şu parmaklıkları olan karyola. İlk 6 ay pek kullanmaz ama sonrası için ihtiyaç. Büyüyen karyolalardan alın. Uzun yıllar kullanır. Büyüyenlerden almasanız bile uzun yıllar kullanacak. Birsüre sonra parmaklıkları çıkartacaksınız. İstediği gibi yatıp kalkacak. 4 yaşında bile yatmaya devam ediyorlar.

4- “2 çarşaf ve yatak koruyucu Alez ve başucu koruyucu “ bunlar tekstil ürünleri çok fazla tutmaz.
Alezi kesin alın. Aldığınız yatağı sağlıklı tutmanın tek yolu. Malum bebekler uzun süre altlarına yapıyorlar. Hele de WC eğitimi sırasında çoook ihtiyacınız olacak.

5- “battaniyeler “ kundak battaniyesi ve normal battaniye. Sayılarına siz karar verin. Hediye getirende oluyor. Toplam 2- 3 tane olsa yeterli.

6-“ 1 adet biberon + biberon fırçası+ küçük boy devam sütü 0-6 ay “
Tek bir adet küçük (125ml) yavaş akış. Yenidoğan emzikli biberon. Evde bulunmalı aniden beslenmeyi keserse acil mama ihtiyacınız olabilir. Ben güvenlik gereği bu üçünü ablamlara aldım. Ve evet birgün çok işlerine yaradı. Zaten ilerde kullanacaksınız biberon ve fırçasını (biberonun emziğini değiştirirsiniz ) o ikisi boşa alınmıyor. mama güvenlik amaçlı evde bulunmalı.

7- “göğüs pompası , göğüs Kalkanı, göğüs pedi , göğüs ucu kremi , yumuşak emzirme sütyeni , emzirme örtüsü , emzirme yastığı süt saklama poşetleri ,ek biberon “ Evet bence annenin en çok uğraşı bu . Buna tamamen siz karar vereceksiniz. Sütünüzün ne kadar olduğu , yaralarınız olacak mı , bunlar ihtiyaçlarınızı belirler.

8- “ kullan at alt değiştirme örtüsü , yenidoğan bebek bezi , yeni doğan ıslak mendil , pişik kremi “ yenidoğan bebek bezi çok kısa süre kullanılıyor. Bez çok küçük bir büyük boyuta hızlı geçiliyor. Ona dikkat edin. Yani çok almayın. Alt değiştirme örtüsü olarak kullan atlar çok pratik oluyor. Her defasında atmak zorunda değilsiniz. Yani kirletince atarsınız. Bir paket uzun süre gidiyor.

9-“Müslin örtü , ağız bezi , omuz örtüsü” bunlar tekstil ürünleri çok pahalı şeyler değil uygun fiyatlıları var. Çok işe yarıyorlar.

10-“Bebek şampuanı , bebek küveti , bebe yağı , bebek küveti süngeri , bebek için lif , su termometresi, yumuşak bebek saç fırçası “ ucuz olan küvet setleri var. Maşrapha ve kovası da oluyor. Onlar işinizi görür. İçine küvet süngeride alırsanız daha rahat olur. Özellikle yeni doğanda sünger işe yarıyor. Termometre sizin kararınız. Faydası oldu ablama

11-“ 0-13kg oto koltuğu ( Araç tipi ana kucağı ) , bebek arabası, kanguru “ çok seçenek var. Bütçenize uygun olanlardan seçin. Almadan seçtiğiniz ürünlerin internet üzerinden yorumlarını okuyun.

12-“elektronik Ateş ölçer , hava nemlendirici , bebek tırnak makası , burun aspiratörü “
Hava nemlendirici haricinde hepsi mecburi

13- “emzik “ bir tane 0-6 ay arası ikili set emzik alın. Ben emzikten yanayım. Ama birçok farklı görüş var bu konuda . Siz kendiniz karar verin.

14-“ kıyafet” yenidoğan fazla almayın. 1 veya 2 hastane çıkışı seti yeterli. Çok hızlı büyüyorlar İnanın giydirmeyeceksiniz. Aylara dikkat edin. Badi, tulum çorap , penye eldiven ( yüzünü çizmemesi için gerekli ilk günlerde özellikle ) , penye bere kışlık mont tulum. Mevsim yaz ve kış durumu kıyafet seçeneklerini değiştiriyor.

15- Bebek oyun jimnastik merkezi , çıngırak , diş kaşıyıcı

İlk zamanlar için bu kadar oyuncak yeterli.
İlk zamanlarda ablamlar bunları kullandılar.

İşte benden bir tane daha ! Hiç alıcı gözle bakmamışım yahu, herşey çok yabancı bana. Abartı da sevmem çok eşya da. Bu hafta tavsiye üzerine önce biraz lohusalık hazırlığı yaptım. Sade, önü açılmalı iki tane lohusa geceliği ve hafif bir kimono sabahlık. Bir kutu kullan at lohusa donu, emzirme sütyeni, 1 kutu göğüs ucu pedi. Bugün ise internetten aldığım birkaç şey elime geçti. 1 tane sadece üst alt bere eldivenden oluşan hastane çıkışı, 5li 0-3 ay zıbın, 1 tane kapüşonlu panço havlu. Daha derli toplu bir listem yok olmazsa olmaz şeylerden birer tane alarak ilerliyorum. Şu taşıma konusunda gerginim ben de. Kanguru fikrini seviyorum ama sevmeyen çocuk çıkarsa bizimki diye doğumdan önce almaya korkuyorum. Sling işi de bağlaması falan uzun geldi bilmiyorum. En sade kolay pratik slingler hangisi hanımlar? Bir de 6 aydan sonra adam akıllı oto koltuğuna oturuyorsa puset ve benzeri şeyleri almasak olmaz mı? Hiç sevmiyorum sepet gibi bebek taşıma fikrini ya.

Saydığım markaları denedim sadece, o yüzden onları tavsiye edebiliyorum. Neko'dan feci memnunum ama. Ve aynen bence de kanguru muhteşem bir icat. Bebek arabasından çok onu kullanıyoruz. Kaldırım kıtlığı olan İstanbul gibi bir yer için acayip işlevsel.

Ilgın ismi nasıl? Kızım olsa koyacaktım oğlum oldu. Dopumdan 1 gün önce karar verdik ismine son ana kadar fazla düşünmedik açıkcası ve çoook sade bir isim koyduk öyleki kimselere beğendiremedik ama bunu umursamadık hastane cıkısı kan filan olmadı bizim hiç ama cok ayrıntılı parcaları var gereksiz alt ust ve şapkadan olısan bir takım alın bence ve son aylarda bebeğin doğum kilosu az bucuk netleşince alın derim. Bol bol cıtcıtlı alın en rahatı.. Abartmaya hiç gerek yok zaten doğumdan sonrada ihtiyaca göre alabilirsiniz bazı şeyleri. Bebek arabası almadım pusetle taşıdık 4 ay sonra 1 yaşa kadar kanguru. 1 yaştan sonra 150 liraya baston araba aldım hem pratik hem haif hem her yere sığıyor. Sağlıkla kucağınıza alın her şey oluyor zamanla. Bol gülümseme çok sevgi her şeye yeter

Hemen bi soru sorayım.
Söylediğiniz bebek arabası modeli tek parça mı?
Yani puset takılan bir model mi yoksa pusete gerek kalmadan yenidoğan kullanımına uygun mu?
Pratik ve kullanışlı bir şey arıyorum desem budur der misiniz?
İkinci el mamas papas bakıyorum ben de ama bebek arabası tecrübem olmasına rağmen kafam çok karışık.

Hayırlı olsun saglikla gelsin meleginiz
Sorularınıza bende madde madde cevap veriyim
1 . Benim doğumuma şuan 12 gün kaldı tabi zamanında gelirse meleğim ve henüz isim konusu netleşmedi . Kafamızda bi isim var ama tam anlamıyla işte bu diyemiyoruz . Yani yalnız değilsiniz
2. Yatak konusunu kendi ev duzeninjzi ve ekonomik durumunuzu düşünerek karar verin. Ben ikeadan sundwik beşik aldım yatağımın yanına koydum meleğim biraz büyüyünce de aynı beşiği farklı odaya alıcam, bir tane de sifonyer aldım ikeadan melegimin her şeyini topladı. Dolap alicaktik ihtiyaç kalmadı. İkeada her şey uzun yıllar ve standart uretiliyo o yüzden ilerde ihtiyaç duyarsak bi tane de dolap alırız . Neticede öyle pahalı pahalı çocuk odası ,bebek odası takımlarına gerek görmedim.

3. Her şey gerçekten çok pahalı heleki yeni doğmuş melekler çok az kullanıyo her şeyi ama dünya para gerçekten. Biz oto koltuğu olan ana kucaklarindan, ev tipi Ana kucağı gibi bazı şeyleri letgo dan çok uygun fiyata aldık . Büyük abimin eşi doğum yaptı benim melegimle arası dört ay : kıyafetlerini bana gönderdiler sağ olsunlar ayrıca bı kaç yakınımızda da gönderdi .biz de öyle yeni doğan kıyafeti falan almadık . Beğendiğimiz şeyleri büyük aldık . Bebek arabasını çok araştırdık tam ebebekten joie alacaktık ,Elele italyan markasi Türkiye'de üretim yapan bi firma 400 TL baston arabayı aldık geldi o kadar arabayı gördük ,dokunduk bunu da çok beğendik. Bı bakın sizde.

Ben de iki takım yeni doğan ,iki takım da 0-3 ay var . İkisini hastane çantasına koyucam . İki paket bez aldım sleepy . Melegimin alerji olmayacağından emin olsam stok yapardım ama belli olmaz bebeğimin totosu karar vericek.

Biz alışverişi 7 aylıkken yapmaya başladık. Çok fazla bişey almaya gerek yok ,indirimleri takip edin eğer yakinlarinizda kıyafetlerini isteyebileceğiniz biri varsa isteyin ayıp bişey değil . Biz kardeslerimle öyle büyüdük

Benim oğlum 2 yaşında park yatağında yatıyor üstelik bendeki park yatağın ebatı diğerlerine göre daha küçük olmasına rağmen...
En 60 cm, boy 120 sanırım...
Ayrıca tek kişilik çocuk karyolası var ama henüz ona yatıramadım çünkü kenarlarında bariyer yok. Bakalım ilerde bi formül düşüncez

Avent natural canım

Aventi kabul etmedi malesef
20 aylık bebeğe biberon vermeyin. Hatta aslında daha küçüklere de verilmemesi lazım. Bardak, pipetli bardak kullanın.

En basta ben de vermedim. Beni reddeder mi acaba diye. Sonradan da kendisi kabul etmedi. Memeyi biraktirirken bebekte belki psikolojik emme ihtiyaci olursa diye biberon düşünüyordum. Memeyi birakinca gece kalkmiyor mu çocuklar? Benimki paso memede uyuyor. Birakinca da uyanir herhalde. Gece uykudan uyaninca biberonla sut veririm diye düşündüm.

Çok teşekkür ederim. Fiyatlar epey uçukmus gerçekten.
Kesinlikle lansinoh diyorum bende zamanında avent falan kullandım ucu çok sertti lansinohun ucu yumuşacık anne memesi gibi oğlum bayıldı ona ödüllü bi biberondur
Tesekkur ederim

Bu arada bez olarak ben de ebebegin bezini tavsiye ederim. Dogumdan beri onu kullaniyorum. Hic sorun yasamadim. Bu ara kızım enerji bombasi oldugu icin külot beze gectim. Keske ebebegin kulot bezi de olsaydi diyorum su an.
İslak mendil olarak da ilk basta a101de soffio diye bir marka var. İnsert ürünü olarak gelen yenidogan islak mendili aldim. Hatta stok yapmistim ben. Gerçekten parfümsüzdu, yapisi guzeldi ve fiyati cok iyiydi. Denk gelirseniz alın derim. Simdilerde sensitive diye satilani da var ama o parfümlü.
En sağlıklısı bebek temizleme pamuğu. Ebebekte satiliyor ondan da. Ama suyla islandiktan sonra buz gibi oluyor hemen. Sicak veya ılık suyla islatmak gerek.

Bizde ailelere çok uzağız. İki hafta sonra herkes gidince eşimle oturup bebeği izledik biz şimdi ne yapacağız diye :) millet haklı bu arada. Kızım 7 aylık oldu. Geçenlerde memlekete gittim bunaldım valla tavsiyelerden, nasihatlerden. İyi kötü yedi ay büyütmüşüm. Gelişimi tam ayında. Ama kimseyi memnun edemedim Evimizde rahatmışız onu anladım.

Cinnette geçirdik, oturup bebekle ağladıkta. Büyüdü ama :) alıştık zamanla. Yalnız büyüttüğümüz için sakin bir bebek oldu diye düşünüyorum. Hiç kasmadım. Doğumdan 25 gün sonra başladık gezmeye.

Kendi deneyimlerimizi yazayım. Çok uzun yazıyorum bilgin olsun

Bebek arabası ucuz bir tip aldım. Bebek için konforlu ama bizim için ağır bir model. Önümüz yaza güzel bir kabin tipi alacağız.

Park beşik kullanıyoruz. 70 cm eninde. İlk doğduğunda küçük bir beşik hediye gelmişti. Onu kullandım. Dördüncü ay civarı bıraktık o beşiği. Reflü yatağı hayat kurtardı. Yatakta yanımda reflü yatağıyla yatırdım bazı geceler. Gün içinde yine o yatakta yattı yanımda. Babynest hediye geldi. İkinci aydan sonra onu da kullandım.

Emzirme yastıkları hiç kullanamadım. Ama emzirme örtüsü dışarda kullandım. Pompa, süt saklama gereçleri gibi şeyleri ihtiyaca göre alman daha iyi olur. Biberon kullanacak olursan fırçası ve temizliği için özel deterjan alabilirsin.

Bebek kıyafetlerini yıkamak için özel üretilen deterjanları alman iyi olur. İçeriklerini iyi kontrol et.

Battaniye çeşit çeşit aldım. Müslin, pazen, penye battaniye, örgü şeklinde hazır battaniye. Koltuk ve yatak gibi yerlere koyarken altına mutlaka seriyorum örtü. Misafirliğe gittiğimde de battaniye sermeden yatırmam asla.

Sırt çantası aldım kesinlikle bunu tavsiye ederim.

Kıyafetleri her çıktığımızda bir iki parça aldık. 0-3 ay aldık genelde. Ama birkaç takım ve zıbını 3-6 aldım. Abartmamak lazım elbette ama az parçayla da olmuyor. Kusuyor veya bezi taşıyor. Gün içinde iki kere komple değişebiliyor üstü. Alt pijamaların lastiklerine dikkat et. Geniş olsun lastikleri. Bazıları çok sıkı olabiliyor. Veya sert o kısmı. Ama bazı parçaların lastikleri enli. Onlar en güzeli işte. Kıyafetlerin içinde sarkan ip vs olmasın. Giydirirken dolanabilir. Özellikle çoraplara dikkat et. Minik parmaklarına ip dolanmasın. Kıyafetlerde inci boncuk düğme vs olmasın. Koparsa ağzına kaçabilir. Veya giydirirken yüzünü başını çizer. Çıtçıtlı kıyafetlerde kontrol et alt kısmı sivri oluyor bazı çıtçıtların. Hiç hastane çıkışı almadım.

Büyüdükçe kıyafet bedeni kafanda oturuyor. Her bebeğin ölçüsü farklı. Cm üzerinden zaten bedenler. Biz şimdi yedi aylık olmasına rağmen 9-12 alıyoruz. Cm olarakta 74 cm alıyoruz. Bir mesajda nasıl ayarlanıyor demişsin. Zamanla oturuyor bu durum.

Dışarıda giymesi için lcw den pembe bir tulum aldım doğmadan önce şubatta. İçi tüylü, dışı örgü. Sırtında beyaz tavşan var. Hastane çantasına koymuştum onu. Yenidoğan bebeğe yetiyor. Birde örtüye sarıyorsun zaten. Mont tipi olanlar fazla gelebilir. Onlar seneye kış daha kullanışlı olur ama tabi karar sizin:)

Küvet, kova ve tas takımları oluyor. Banyo lifi, şampuan, tırnak makası, saç fırçası, dijital ve koltuk altı ateş ölçer(koltuk altı mutlaka olsun evde) , havlu tamamla. İçerikleri incele. Her şampuanı alma. İnstagramda çok hesap var bununla ilgili. Ben kızıma doğal sabun kullanıyorum. Onu da haftada bir- iki sabunluyorum. Yoksa sadece suda yıkayıp çıkıyoruz çok yağ kir yoksa. (Ek gıda dönemindeyiz de)

Islak mendili dışarda kullanıyorum altına. Evde pamuk ve ılık su. Bez için içerikleri araştır. En pahalısı en zararlısı oluyor genelde. Doğal seçeneklerde var. Kötünün iyisi diyelim yani. Alt açma örtüsü mutlaka al paketle. Çünkü dışarıda da çok kullanacaksın. ( çok büyükler o yüzden ortadan kesip kullanıyorum fikir olsun)

Burun temizliği önemli.

Evde yoksa ısıtıcı almayı düşün. Banyo yaptırınca lazım olabilir. Ne kadar sıcakta olsa ev yenidoğan bebek üşüyebilir.

Beş metre kumaş kestirdim 50 cm eninde. Bebeğimi sarıp gezdim öyle. Çok rahattı. Ama bacak duruşuna dikkat et. Bebeğini giyen anneler falan diye hesaplar var. Ben ikinci ayda yapılan kalça kontrolünden sonra giydim bebeğimi :) kanguru alacağım bir ara. Araştırmalardayım.

E bebekte alışveriş listesi var. İstersen verirler. Broşür gibi. Onu incele. İhtiyacın olacağını düşündüğün şeyleri al sadece.

Hastane için ben gecelik aldım. Hem de kısa diz üstüydü. Bi daha doğursam yine öyle alırım. Normal yaptığım için gecelik bana çok rahat geldi. İki çanta yaptım. Biri sadece bebek için biri sadece bana. İkisi de küçüktü. Eşyalarımı da küçük hurçlarla koydum. Pembe hurç bebeğimin ilk doğduğunda giyecekleri. Krem olan yedekleri. Kırmızı benim iç çamaşırım. Mavi de çıkış kıyafetim. Yeşilde ıvır zıvır eşyalar gibi ayırdım. Çok kolay oldu.

Çok abarta abarta anlattılar diye gümüş kalkan aldım bir sürü paraya. Bir kere kullandım bu ne ya deyip kaldırdım. Önce yaşa sonra ihtiyaç olursa al derim ben. Emzirme danışmanlığı alma imkanın varsa biliyorum deme al mutlaka. Yoksa videoları izle. İyice öğren. İlk hafta oluşan yaralar çoğunlukla emzirmeyi bilmemektenmiş. Öğrenince geçti iki güne ve bir daha altı aydır hiç acımadı bile.

Gebelik eğitimi denk gelirse kaçırma. Çok ama çok faydasını görürsün. Bazı devlet hastaneleri ve belediyeler açıyor gebelik okulu.

İki canlısın ye diyenleri dinleme. Ekmeği kesebilirsen kes. Ben 25 kilo aldım tiroid yüzünden sanırım. Diyetisyene gittim 13-16. Hafta civarı özellikle gidersen iyi olur. Ama gidemezsen de ekmek şeker ve kalorili şeyleri yememeye çalış. Sakatat ve işlenmiş et(sucuk salam sosis yasak) haftada iki üç balık yemeye çalış. Bol yeşil salata tüket. Bol bol yürüyüş yap. Çilek yeme, gül koklama, zeytini çıplak elle tutma, ciğere dokunma diyenlere he de geç. Hepsi hurafe. Sakatatlar sağlık için yasak.

Hastane çantasına da kendin için hurma atabilirsin.

Son olarak kızımın ismi Umay

Sizler de sağlıkla kucağınıza alın ❤

Son düzenleme:
Puset birisi verdi bize ama sevmedik. Port bebe diyorlar. Onu da hiç sevemedim almadım. Ağır geldi kol ağrıtıyor dışarda. Arabada biraz kullandık sadece. Bebek arabası çok kullanıyoruz. Sling alışınca rahat oldu bana yalnız çıkarken özellikle. Bir de şehir dışına çıkınca. Araba bagajda çok yer kaplıyor. Valiz koyamıyoruz. Altıncı ayda 9-36 kilo oto koltuğu aldık. Severek oturuyor. Oyuncakları olsun yeter. Camdan bakmayı seviyor.

17 aylık bebek hala kangurada mi

Yürümüyor mu

Bebek arabasında durmuyor mu

Artık bayaa ağır değil mi

Kafamda deli sorular ben sok:)
Yürüyor, bebek arabası var. Ama kanguru ya da ihtiyaç oluyor. Siz hiç yürümek istemeyen/ yürümesi.icin uygun ortam olmayan, bebek arabasına bazen binmek istemedigi için kucakta giden 17 aylik bebek gormediniz mi? Ya da 5 dakika ekmek almaya giderken koca bebek arabasıni cikarmak daha mı kolay olur?
Ergonomik bir kanguruda çocuğun ağırlığı eşit dağıldığı için oraniz buraniz ağrımaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…