İlk bebek ve aklımdaki sorular

isim hakkında fikir verebilirim. kızım olursa bunlardan birini koyacağım ben de ileride inşallah :)
Ece
Bilge
Nil
İpek

bence kısa, öz çok güzel isimler.

Ebrar, asel, alvin, ecrin, elvin, lina tarzı isimleri sevmiyorum.

Biraz önce yazdığım herkesin kullanım gereksinimi farklı konulu yorum olmuş. :KK48:

Ben de yara olduğu dönem her emzirme sonrası memeyi yıkayıp sürünce çok faydasını gördüm.
Bende de yara oldu, hıc faydası olmadı kremın, ama zeytınyagı 1 günde toparladı. Anlayamadım şimdi :) kremın fayda etmesınede şaşırdım, memnun kalan yok cevremde ama yınede almıstım.

ben ilk bebeğimde hiç bir şey almadım. babam hep derdi doğmamış çocuğa don biçilmez die haklıda. ilk bebek olunca hediyelerde çok oluyor. gerçekten doğuma kadar hiç bir şey almadım heveslendim ama durdurdum kendimi. şanslıydık annane babane dede herşeyini karşıladılar bebek görme hediyeleri falan.. kıyafet konusu çok abartılmamalı rahat edebileceği şeyler olmalı ilk zamanlar bir giydiği ikinci yıkamada olmuyor küçük geliyor. şuan 2. kzm geliyor ona ise sadece 2 tane kıyafet aldm :) oda hatra kalsın die ablasının kıyafetleri yeter .

ama en önemli tavsiyem kesinlikle kanguru kullan neko switch tavsiye ederim. kanguru ergonomik olsun. sakin bir bebeğin olur. mama verme gerekmedikçe yani sütün olduğu halde vay kilo almıyor die anne sütünün yanında mama verme bu konuda instagramda sayfalar var emzirenanneler gibi. eve kapanma bebeğini kangurunu al yürü sürekli.
bu arada daha çok erken bişeyler almak için son ayda en acil ihtiyaçlarını alırsın bikaç yeni doğan zıbın kıyafet şampuan nemlendirici beşiği bezi yeterli bence bide göğüs ucu çatlak kremi.
doğuma 16 günüm var ve benim doğum çantam bile hazır değil. eşime diyorum acil gidersek hastaneye dolaptan birşeyler getir oda kızımın eski kıyafetleri yıkadaım koydum.... yani önemli olan sağlıkla doğması stres yapmayın bi anda herşey olur her işin başı sağlık. sağlıkla gelsin bebeğiniz....

Bu konuyu takipteyim aynı durumdayım 28 haftalık olduk . 2 hafta sonra toplu bir alışveriş yapacağım Kıyafetleri ve kişisel malzemeleri için ebebeği beğeniyorum oraya bakacağım . Biberon ve emziği avent alacağım . Bezi molfix pure&soft . Islak mendil kullanmayacağız bebek pamuğu tercih ediyorum e bebekte var oradan alacağım. Pişik kremi hametan kullanacağım deneye yanıla daha doğrusu . Beşiği ikeadan sipariş vereceğiz 700 tl fiyatı . Yastık yorgan battaniye 3 takım nevresimi var annem yaptırmıştı . Dolabı için birkaç mobilyacı bakıp çizeceğim fiyat uyarsa öyle yaptırırız yoksa Koçtaştan sipariş veririm . Bebek arabasını e bebekten alacağız baby plus diye bir markası var serisi canyon ona bakabilirsin yorumları güzel e bebekte de baktık beğendik biz . Aralık başı bebeğin dolabını yerleştiririm . İsim konusunda biz oğlumuz için isme karar verdik . Ama eşim ailesine söylemek istemiyor sürekli uyarmama rağmen . Babasının adını koymuyoruz diye surat asacaklar eminim kocam da ondan söylemiyor son anda söyleyecek aileler Doğum için geldiklerinde kesin surat asacaklar . Benim lohusalığımın içine edecekler kesin kocam onu istiyor. Ama artık kafaya koydum telefonda soran olduğu zaman direk söyleyeceğim bebe benim bebem çünkü. Ailelerden kıyafet vs kabul etmiyoruz hediye ben istediğim kalitede giydirmek istiyorum. Ayrıca kv görümcemin kızına 20 tl ye minik terlik almıştı Doğum günü hediyesi onun lafını 100 kere ettiği için kimseye birşey aldırmayacağım

10lu hastane cikisini ben cok hevesle aldim. Hatta ikinciyi almadigima üzülüyordum dogmadan once. Dogunca cok gereksiz oldugunu anladim. Hastanede hic kullanmadik. Evde de 2 3 parcasi disinda hic kullanmadik. Yani asiri gereksizdi bilsem almazdim.
Bebek arabasi Joie Chrome aldim. Oglum 2.5 yasinda hala elim ayagim. Cok memnunum.
Bebek alisverisini de ben cinsiyet kesinlesince yaptim. Oncesinde birkac parca sey almistim puset, agiz bezi vs gibi.

isim hakkında fikir verebilirim. kızım olursa bunlardan birini koyacağım ben de ileride inşallah :)
Ece
Bilge
Nil
İpek

bence kısa, öz çok güzel isimler.

Ebrar, asel, alvin, ecrin, elvin, lina tarzı isimleri sevmiyorum.
16 gün sonra sağlıkla gelsin inşallah kızım adı BİLGE olacak :)

Bebeğiniz sağlıkla doğsun inşallah :)
Kıyafet konusunu minimum tutmanız güzel. Ben yenidoğanları daha az almıştım bodyleri. 3ay,6 aylık daha fazla almıştım onlarıda giydiriyordum uzunsa kollarını katlıyordum
Yeleği olsun mutlaka. tulumun üzerine geçirirsiniz yeni doğduğu zaman çok hassas oluyorlar malum
Kıyafet konusunu bakmışsınızdır ben diğer aldıklarımı yazayım size benimde kızım 7 aylık :)
-Dijital ateş ölçer
-İndirimden takiple bez,ıslak mendil,alt değiştirme örtüsü(ıslak mendil unibaby, bezde prima kullanıyorum memnunum)
-Banyo küvet takımı, lifi,filesi, bebek şampuanı,bebek yağı,pişik kremi(Ben bübchen kullanıyorum çok memnunum ayrıca pişik kremi olarak sudocremde kullanıyorum çok memnunum), bebeğiniz için tarak, tırnak makası, kulak çubuğu, burun temizleme aparatı, bebek havlusu
-Biberon ve emzik, emzik saklama kutusu, emzik askısı
-Kaliteli bir süt sağma makinası, çalışmaya devam edeceksenizde ayrılmaz bir parçanız olacak çünkü :)
-Bebek beşiği
-Bebeğiniz için yastık, nevresim takımı
-Yada park yatak images.jpg ben kraft murphy aldım kızım 4 aylıktan itibaren kullanıyor daha küçükkende kullanılabilir ben memnunum
-Biberon temizleme fırçası
-Kaliteli bir bebek arabası, hem kullanışlı kolay olmalı, hem bebeğiniz rahat etmeli içinde

Şuanlık aklıma gelenler bunlar. E-bebekte şubat ayında büyük indirimler oluyor. Ben çoğu şeyi o şekilde almıştım. Hatta bebekler için termos, alıştırma bardağı, kaşık falanda almıştım. İyiki almışım şuan kullanıyoruz onları ve aldığım fiyat çok çok uygundu
Aklıma gelenler bunlar, şimdiden kolay gelsin sizlere :)

Az buçuk takıntılı biri olarak ilk bebek bende bir miktar gerilim yarattı.
1. İsim yok. Gerçekten içimize sinen bir isim yok. Haftalardır bütün sanal alemi dolaştım ama yok. Bebek kız bu arada. İçime sinen tek isim var, o da eşimin ablasının adı. Kesinlikle yakın akraba adı koymam. Dolayısıyla bu konuda çok rahatsız hissediyorum.

2.Bebek için ne alınır?Herşey ne kadar pahalıymış ya. İnternette alışveriş sitelerinde dolaşayım dedim ağzım açık kaldı. İnsanlar o kadar çocuğu asgari ücretle nasıl bakıyor?
Ben ne alayım? Herşeyler çok janjanlı. Hep al beni diyor ama gereksiz bir şey almak istemiyorum.
1. İki adet hastane çıkışı
2. park yatak
3. Şu sallanır ana kucaklarından
4. Bebek arabası (bu konu beni çok kararsız bıraktı. 400-4000 TL arasında fiyat aralığı var. Türlü türlü çeşidi var)
5.
6
7
Alış verişi ne zaman yapmalıyım. 15. Haftada bebeğin çeyizini düzen de var, 8. Ayında alan da var.
(Allah başka dert vermesin. Herkesin çoluğu çocuğu sağlıklı olsun. Allah sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin. En önemlisi bu tabii)
yeni moda, anlamsız isimler koymazdım ben olsam...modası geçmeyen, klasikleşmiş isimlerden koyardım....insanlarda duyulmamış, isim koyma sevdası var, aşırı saçma geliyor bana...önemli olan duyulmamış değil, bebeğin karekterine gidecek bir isim konulmalı...bebeğin karekteride, doğacağı ailenin şartlarına göre tahmin edilebilir bence...ailenin kültürel yapıs, ekonomik düzeyi, siyasi görüşü vb... ölçüler düşünülmeli...
bebeğe acil ihtiyaç dışında alınan, herşey boş...ben olsam boş yere pahalı ve gereksiz şeylere para harcayacağıma, doğduğu zaman bir altın hesabı açar, 18 yaşına kadar elime ne geçerse o hesapta biriktirirdim...

Evet bir diğer soru işaretimden bahsetmişsiniz. Kimisi diyor ki 2, 5 kilo doğdu, kimisi 4,5 kilo. Ben de onu düşündüm bu kıyafetler hepsine nasıl oluyor ki. 3-6 ay arası diyor. Kimisi 3. Ayında 5 kilo kimisi 6. Ayında. Ama ocak ayında doğan bebeğin 3. Ayı kış mevsimi ve soğuk, 6. Ayı yaz mevsimi ve sıcak. Ben aldığım kışlık kıyafeti belki 3. Ayında giydirmeyeceğim .büyük gelecek. 6. Ayında da sıcak olunca bu defa kıyafet bebeğe uygun, mevsime uygunsuz olacak. O kıyafet hiç kullanılmadan kalacak mı o zaman?
Bir de alt değiştirmek için tulum sıkıntı değil mi? Alt üst daha kolay olmaz mı? Neden tulum
Alt değiştirirken tulum zorluk çıkarmadı genelde bacağın iç tarafı çıtçıtlı oluyor ya da fermuar. Bebeğim 4 aylık bir ya da iki defa alt üst giydirdim çocuğu kucaklarken çok zorlandım. Tulumla bebek de çok rahat ediyor kıyafet toplanmıyor, beli açılmıyor v.s.
İnanın bebeğin yenidoğan kıyafetleri tertemiz hala. Gerçekten çok kısa süre giyiyorlar. Şöyle diyeyim üç kıyafet olsa yeter. Sonra zaten bebek sizi yönlendirir alışveriş yaparsınız. Doğduktan sonraya bırakmakta fayda var kıyafet işini.
Bir de benim bebeğim yaz bebeğiydi müslin örtüler gerçekten çok iş gördü mevsime göre tavsiye ederim 👍🏻

1. İsim yok. Gerçekten içimize sinen bir isim yok. Haftalardır bütün sanal alemi dolaştım ama yok. Bebek kız bu arada. İçime sinen tek isim var, o da eşimin ablasının adı. Kesinlikle yakın akraba adı koymam. Dolayısıyla bu konuda çok rahatsız hissediyorum.

2.Bebek için ne alınır?Herşey ne kadar pahalıymış ya. İnternette alışveriş sitelerinde dolaşayım dedim ağzım açık kaldı. İnsanlar o kadar çocuğu asgari ücretle nasıl bakıyor?
Ben ne alayım? Herşeyler çok janjanlı. Hep al beni diyor ama gereksiz bir şey almak istemiyorum.
2. park yatak
4. Bebek arabası (bu konu beni çok kararsız bıraktı. 400-4000 TL arasında fiyat aralığı var. Türlü türlü çeşidi var)
5.
6
7
Alış verişi ne zaman yapmalıyım. 15. Haftada bebeğin çeyizini düzen de var, 8. Ayında alan da var.
(Allah başka dert vermesin. Herkesin çoluğu çocuğu sağlıklı olsun. Allah sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin. En önemlisi bu tabii)

Kaç haftalık hamilesiniz?

0-3 ay alt üst 2 parçalı takım almayın ayaklı tek parça tulum alın, çünkü küçücük oluyorlar kafadan geçirmek zor oluyor.
Yenidoğan ölçüsünde de birkaç parça tulum, zıbın alın ama doğuma yakın alın ki doğum kilosu az çok belli olur.
Bazen 0-3'ler çok büyük geliyor doğumdan sonra, bebek içinde kayboluyor:)
3-6 ay fazla doldurma 2 alt üst 3 çıtçıtlı body kenarda dursun. Gelişimine, kilosuna göre alırsın. Bazen aylar tutmuyor çünkü.
Detaylı ultrasondan sonra cinsiyet de kesinleştikten sonra yani 22. haftadan sonra gördükçe, beğendikçe bir iki parça alıp kenara atarsan hem maddi olarak tek aya yüklenme olmaz.
İnternetten, güvenilir sitelerden alışveriş yapmak çok karlı olabiliyor.
Kızımda park yatak kullandım memnundum, dikkat etmen gereken kapılardan rahat geçmesi iyice ölç ki odadan odaya taşıyabil.
Bebek arabası tamamen kişisel bir konu ne istediğine bağlı :)

İsim icin yorum yapamam , herkesin zevki vs farkli

Alinacaklar konusunda ise netteki listelere bakin ama pek cogu gereksiz

Hastane cikis seti hic almayin , asiri gereksiz ve para tuzagi , maddi durumunuza gore kaliteli yumusak bir body seti alin ( en iyisi mothercare) , 5 tane de tulum alin 0-3 ay bedeni olan
Zaten 1 , en fazla 2 ay giyecek bunlari sonra buyuyecegi icin giyemeyecek
1 tane biberon alin emmezse diye hazirda bulunsun
2 battaniye yeter
Agiz bezi vs alin
Eldiven almayin zaten durmuyor ellerinde , ilk hafta coraplarini gecirirsiniz ellerine sonra da eldivene ihtiyac yok zaten
3-4 tane bere alin , basi cok onemli bebeklerin soguktan korumak icin ilk haftalarda evde bile takmaniz gerekiyor
Bez stoklamayin , cok cabuk buyuyecek numarasi degisecek elinizde patlar stok
Alacaginiz herseyden azar azar alin
Kis bebegi olacak ise mutlaka astronot tulum alin
Ve arabaniz varsa mutlaka oto koltugu alin , uclu puset setler de var bence en ideali o ama fiyat yuksek gelebilir
Bir de bebegi yikamak icin kuvet setini alin mutlaka , cok pratik ve kolay , tek basiniza da yikarsiniz o sette
3 tane havlu alin
Sampuanini alin dogmadan once banyoyla ilgili herseyi hazir olsun
Bir de burun aspiratoru alin mutlaka o da hazir olsun , bebekler agizdan nefes alamaz , burnunu acik ve temiz tutmak zorundasiniz her daim , en onemli seylerden biri sakin atlamayin

2. park yatak
5.
6
7
Tam aklımdaki soruları soran birini görünce çok mutlu oldum, bu işlerde tecrübe çok önemli, takipteyim 😘

Benim iki hastane çıkışım vardı. İkisini de kullandım. Zıbın önemli. Hazırda 5 adet falan olsun . E bebekte 5 al 4 öde zıbınlar var güzel. Ama çok alma yenidoğan çünkü çok çabuk büyüyecek. Doğumdan sonra alırsın tekrar bebeğin büyümesine göre. Çok da kıyafet doldurmaya gerek yok bence çünkü bazılarını hiç giyemeden büyüyor. Nasıl olsa artık kolay ulaşılabiliyor bu tip şeylere. Müslin bez kurtarıcı 120×120 olanlardan 3 adet falan alabilirsin. Benimki 8 aylık hala müslin bezleri kullanıyoruz. Müslin ya da pamuklu ağız bezlerinden 10-15 adet alabilirsin. İlk zamanlar çok kaka yapıyorlar bir de ilk kakaları çok yapışkan zift gibi bi şey oluyor, ıslak mendil yerine ılık suda ıslattığımız bebek pamuklarını kullandık o dönemlerde. Tavsiye ederim. Bepabthol pişik kremi ve onarıcı bakım kremi kullandım. Çok memnun kaldım. Bulabiliyorsan gerçek kantaron yağı da olsun bir kenarda. Zeytinyağı ile karıştırıp onu da kullandık pişikler için.

2. park yatak
5.
6
7
Bence çok bişey alma çünkü 2. Gün bi bakıyorsun büyümüş denk gelmiyor ben beşik falan da almıştım pişman oldum İnan hiç yatmadı sevmedi yok gaz sancısıymış bilmem neymiş derken beşikte falan durmuyor eve geldik en fazla 3 gün yattı sonra hoppa elle salla çok zordu bütün beşik türlerini denedik durmadı hiçbirinde de en son artık dayanamadım yatak odasına iki toka salıncak kurduk 🙂 duruyor şükür elbiselerinde az alıyorum zaten 1 hafta snra giyemiyo sağlıkla kucağına al inşaAllah 😊😊

İlk bebegimde süt sağma makinesine kadar almış biri olarak,ikincide asla gereksiz birşey almadım akıllanıp.
Google amcaya sorsanız çıkan listelerde fazlaca gereksiz şey oluyor dikkate almayın,ben aldım ordan biliyorum.
Hastane çıkışı 1 tane alsanız yeter. O kadar çabuk büyüyor ki bebek,giydiremiyorsunuz bile doğru düzgün.
Ben ikinci bebekte aldıklarimı yazayım az çok fikir olur size.
Müslin battaniye almıştım ben 1 tane,yaz bebeği olduğu için,siz mevsime uygun 1 tane alın.
1 takım hastane çıkışı(1 iç body,1 tulum ,eldivenli,patikli ve bereli basit birşeydi)
İçine giydirmek için,kruvaze tarz iç bodyler almıştım 5-6 tane. Kruvaze diyorum zira bebegin kafasından geçirmek yerine onu giydireceğiniz yere serip,bebegi üzerine yatırıp zorlanmadan giydiriyordum,kafasını tutamadığı için tabi. 3 aydan sonra kafadan geçmeli modelleri daha rahat kullanırsınız.
Alt üst yada boydan tulum aldım,alt üst takimlarda ,tulumlarda hep 3 ay aldım ve yine önden düğmeli yada çıtcıtli tercih ettim. 4-5 parça yeter. 2-3 tanesi kirlenince yıkarsınız hemen zaten.
1 tane kapşonlu bebek havlusu aldım.
Bebek arabası chicco Liteway almıştım,baston uzerine anakucağı takilan bir model,pahalı travel sistemlerden ağzım yandı ilk bebeğimde bu sebeple tercihim o yönde oldu.
Ev tipi anakucağı almadım ikinci bebeğimde,ilk bebeğimde sallanan,titreşimli,müzikli birşey almıştım ama kullanmadı,içine koyayım uyusun,dursun durumu olmadı ,bu sebeple almadım,iyiki de almamışım.
evde bebek arabasının anakucağını kullandım ufak tefek islerimi halletmek için zaten.
Bebek bezi aldım 1 paket yenidoğan,sonra zaten bittikçe aldım yada siparis verdim getirttim.
Kısacası şayet alisveris yapabilecek durumdaysanız stok yapmayin,bebek büyüdüğünde çıkıp alabilecek durumdaysaniz inanın gerek yok. Lazım oldukça ihtiyaca göre alırsınız.

Hastane çıkışı bir adet yeterli diger kıyafetleri yenidoğan bölümünden alırsınız bol bol zıbın ve patikli alt alin. Muslin örtü alabilirsiniz lazım oluyor. Ebebekte zıbınlar falan uygun oluyor oraya bakabilirsiniz. Bebek arabası alırken bizde çok zorlanmıştık ama sonra joie marka aldik hem tek seferde katlanması hemde tekerlekleri hoşumuza gitti abartılı fiyatı da yoktu indirimleri takip ederek almıştık. Bebek küveti ve filesi önemli. Park yatak alırsanız zaten sallanır ayakları oluyor bi çoğunun ikinci bir anne yanına pek gerek olmuyor.
Emzik ve biberon bulundurun birer adet belli olmaz çünkü ne olacağı.
Alt acma örtüsü alin ki koltuklarınız halılarınız falan batmasın 😀
İyi marka ateş ölçer yine ilk alınması gerekenlerden bence.
Bebek şampuanı doguma yakın alabilirsiniz içeriği temiz olanlardan mustela öneririm
Bunları da not alıyorum. Teşekkür ederim

İlk bebegimde süt sağma makinesine kadar almış biri olarak,ikincide asla gereksiz birşey almadım akıllanıp.
Google amcaya sorsanız çıkan listelerde fazlaca gereksiz şey oluyor dikkate almayın,ben aldım ordan biliyorum.
Hastane çıkışı 1 tane alsanız yeter. O kadar çabuk büyüyor ki bebek,giydiremiyorsunuz bile doğru düzgün.
Ben ikinci bebekte aldıklarimı yazayım az çok fikir olur size.
Müslin battaniye almıştım ben 1 tane,yaz bebeği olduğu için,siz mevsime uygun 1 tane alın.
1 takım hastane çıkışı(1 iç body,1 tulum ,eldivenli,patikli ve bereli basit birşeydi)
İçine giydirmek için,kruvaze tarz iç bodyler almıştım 5-6 tane. Kruvaze diyorum zira bebegin kafasından geçirmek yerine onu giydireceğiniz yere serip,bebegi üzerine yatırıp zorlanmadan giydiriyordum,kafasını tutamadığı için tabi. 3 aydan sonra kafadan geçmeli modelleri daha rahat kullanırsınız.
Alt üst yada boydan tulum aldım,alt üst takimlarda ,tulumlarda hep 3 ay aldım ve yine önden düğmeli yada çıtcıtli tercih ettim. 4-5 parça yeter. 2-3 tanesi kirlenince yıkarsınız hemen zaten.
1 tane kapşonlu bebek havlusu aldım.
Bebek arabası chicco Liteway almıştım,baston uzerine anakucağı takilan bir model,pahalı travel sistemlerden ağzım yandı ilk bebeğimde bu sebeple tercihim o yönde oldu.
Ev tipi anakucağı almadım ikinci bebeğimde,ilk bebeğimde sallanan,titreşimli,müzikli birşey almıştım ama kullanmadı,içine koyayım uyusun,dursun durumu olmadı ,bu sebeple almadım,iyiki de almamışım.
evde bebek arabasının anakucağını kullandım ufak tefek islerimi halletmek için zaten.
Bebek bezi aldım 1 paket yenidoğan,sonra zaten bittikçe aldım yada siparis verdim getirttim.
Kısacası şayet alisveris yapabilecek durumdaysanız stok yapmayin,bebek büyüdüğünde çıkıp alabilecek durumdaysaniz inanın gerek yok. Lazım oldukça ihtiyaca göre alırsınız.
Allah razı olsun. Tam ihtiyaç listesi olmuş. Teşekkür ederim. Fazla bir şey istemiyorum ben de

Bence çok bişey alma çünkü 2. Gün bi bakıyorsun büyümüş denk gelmiyor ben beşik falan da almıştım pişman oldum İnan hiç yatmadı sevmedi yok gaz sancısıymış bilmem neymiş derken beşikte falan durmuyor eve geldik en fazla 3 gün yattı sonra hoppa elle salla çok zordu bütün beşik türlerini denedik durmadı hiçbirinde de en son artık dayanamadım yatak odasına iki toka salıncak kurduk 🙂 duruyor şükür elbiselerinde az alıyorum zaten 1 hafta snra giyemiyo sağlıkla kucağına al inşaAllah 😊😊
Teşekkür ederim. Ben de az taraftarıyıö

Back
X