• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk birlikteliğim,en büyük korkularım..

siz deee günah değil nasıl dersiniz yahu günah bencee
bu kadar cüretkar olmayın vebal alırsınız vallahi :KK17:
Ben konu sahibine git öpüş istediğini yap demiyor hayat onun vijdan onun inanç onun.
Ben kendi yaşam tarzımda her önüne gelenle yapmadığın sürece günah olmadığına inanıyorum, siz kendi hayatınızda günah diyorsunuz saygı duyarım.
O yüzden sizde benim düşünceme saygı duymalısınız.
Ben hanımefendiye rahat rahat takılın demiyorum kusura bakmayın ama birbirini seven ve evlenmeyi düşünen 2 insanın öpüşmesi bana güaanah gelmiyor, demekki yaşanılması gerekiyormuş.
Eğer kaderde ayrılık olursada allahın bizim kaderimize yazdığı yaşanmışlıklar olarak görüyorum.
Gerisi konu sahibinin seçimine kalmış, ben sadece kendini kötü hissetmemesi gerektiğini söyleyerek rahatlmasını öneriyorum o da bir kadın sonuçta.

kesin bi dille hayır de o zaman önce yapıp da sonra kendimden tiksiniyorum vs vs edebiyatı yapma arkasında dur sevdim öpüştüm de bunda birşey yok

Tesettürlü olsabizda siz bir kadınsınız, o d bir erkek. İç güdüleriniz var ve yalbiz kalınca kendinizi doğal olarak öpüşürken buluyorsunuz.
Öncelikle öpüşmenin ayıp yada günah olmadığını bilin (her önünüze gwlwnle yapmadığınız sürece) sonuçta allahın izniyle birbirinizle evlenmeyi düşünüyorsunuz.
Eğer bu günah olsaydı allah bu güdüleri bize vermezdi, bize kalan bunları doğru insanlarla kullanmak.
Sevdiğiniz adamla öpüşmek size günah yada yük olmasın aksine bu sizi daha çok bağlar birbirinize.
Yaradan Rabbim ne iç güdüleri veriyor ama hepsini herzaman kullanamayız değil mi?
Nefs denen şeyde var ortada.

Konu sahibesi arkadaşım Herşey insanlar için.Belliki için rahat değil tövbeni et,namazlarına devam et,sınırlarını belirle.

Ben konu sahibine git öpüş istediğini yap demiyor hayat onun vijdan onun inanç onun.
Ben kendi yaşam tarzımda her önüne gelenle yapmadığın sürece günah olmadığına inanıyorum, siz kendi hayatınızda günah diyorsunuz saygı duyarım.
O yüzden sizde benim düşünceme saygı duymalısınız.
Ben hanımefendiye rahat rahat takılın demiyorum kusura bakmayın ama birbirini seven ve evlenmeyi düşünen 2 insanın öpüşmesi bana güaanah gelmiyor, demekki yaşanılması gerekiyormuş.
Eğer kaderde ayrılık olursada allahın bizim kaderimize yazdığı yaşanmışlıklar olarak görüyorum.
Gerisi konu sahibinin seçimine kalmış, ben sadece kendini kötü hissetmemesi gerektiğini söyleyerek rahatlmasını öneriyorum o da bir kadın sonuçta.
İçinize siniyorsa bir şey diyemem
açıkçası benim mantığım almıyor..
bence evlenecek bile olsa günah..
gelin ata binmiş ya nasip demiş
ha bile bile yapıyorsa yapsın ben kınamıyorum umrumda da değil tanımıyorum bile kişiyi niye kınayayım .....

Tesettürlü olsabizda siz bir kadınsınız, o d bir erkek. İç güdüleriniz var ve yalbiz kalınca kendinizi doğal olarak öpüşürken buluyorsunuz.
Öncelikle öpüşmenin ayıp yada günah olmadığını bilin (her önünüze gwlwnle yapmadığınız sürece) sonuçta allahın izniyle birbirinizle evlenmeyi düşünüyorsunuz.
Eğer bu günah olsaydı allah bu güdüleri bize vermezdi, bize kalan bunları doğru insanlarla kullanmak.
Sevdiğiniz adamla öpüşmek size günah yada yük olmasın aksine bu sizi daha çok bağlar birbirinize.
Gunah degil mi?
Hangi dine gore konusuyoruz, bir kere orayi bir netlestirelim.
Eger islam dinine gore konusuyorsaniz bu cehalettir.
Harami helal gormek islam dairesi icinde kalmamaniza sebeptir.

Cok bilmislik gibi olmasin ama bu yorumunuz dini acidan kiymetsiz, sizin acinizdan da en genel ifadeyle dinden cikmaya sebeptir.
Zira helali haram sayamazsiniz, harami da helal sayamazsiniz.

Sevgiliyi arkadaştan ayıran en önemli unsur, tensel çekim, arzulanmasıdır..

Çok merak ediyorum sevdiğine dokunmadan, öpmeden kaç gün yaşayabilirsin? Bunlar karşılıklı sevgi içerince kötü şeyler değil..
ben de merak ediyorum sadece konuşarak aşk nasıl yaşanır.. aşkın cinsellikle birleşmeyen tek bir noktası bile yokken

yaptığının yanlış olduğunu düşünüyorsan - ki okuduğum kadarıyla düşünüyorsun- o zaman yapılacak şeyi de biliyorsundur. tövbe et. bir daha yapma... bu kadar basit...

Tövbe et, Allah büyük affeder, sonrasında da nasıl yaşaman gerektiğine inanıyorsan öyle yaşa. Bir de şu noktayı asla unutma, isterse dünyanın en iyi karakterine sahip insan olsun, sen dünyalar kadar güven, %100 emin ol evleneceğinden, şu an o adam senin helalin mi ? Değil. Ona göre davranman gerek o zaman. Tabii bunu yazdıklarına dayanarak söylüyorum. Yoksa herkes her türlü özgürlüğe sahip...

Gunah degil mi?
Hangi dine gore konusuyoruz, bir kere orayi bir netlestirelim.
Eger islam dinine gore konusuyorsaniz bu cehalettir.
Harami helal gormek islam dairesi icinde kalmamaniza sebeptir.

Cok bilmislik gibi olmasin ama bu yorumunuz dini acidan kiymetsiz, sizin acinizdan da en genel ifadeyle dinden cikmaya sebeptir.
Zira helali haram sayamazsiniz, harami da helal sayamazsiniz.
Hanımefendi yaşam tarzı diye bir şey var. Ben dışarda ssevgilinin orasına burasına yapış kucağına otur demiyorum.
Burda şimdi din tartışması yapmanın manasıda yok.
Kız zaten kendini iyi hissetmiyor biz napalım çok günah yapmişsın cehennemde yanıcaksın mı diyelim napalım?
Ben sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum siz niye bunu yapmıyorsunuz?
Dinden çıkartma diyorsunuz ne alaka, kel alaka. Sanki ben iyi yapmişsın böyle devam et siyorum hayat onun hayatı ama kadınlık hormonlarına yenilip sevdiği adamı öpmesi cehennemde yanıcak kadar dünyanın sonu gelmiş gibi davranması gerekmediğini savunuyorum.

Oncelikle şunu belirteyim ki kesinlikle tesettürlü/tesettürsüz ayrımı yapma maksadiyla veya da açık olan insanlara laf çarpma gayesi ile yazmadım bu gönderimi . Bende 4 ay öncesine kadar tesettürlu değildim . Kesinlikle böyle bir yorum yapmam ve eğer böyle anlaşıldı isem de Özür dilerim . Benim anlayışımda Öpüşmek gibi bir kavram özel de ne bileyim evinde yuvanda üçüncü bi sahsın görmeyeceği bir yerde yaşanması gereken bir olaydı . Netice de neden başka gözler şahit olsun neden bunu gören biri benim yüzümden ortume laf etsin diyordum . Şuan yaşadığım şey bu . Sevgiye gelince elbette onu seviyorum hatta gözümü karartırcasına seviyorum ve belkide bu yüzden bu kadar taviz in önüne geçemedim ve dedikleriniz gibi bu yüzden karşılık verdim . Şuan ise Vicdanım beni öldürüyor , Allah katında işlediğime inandığım günah in ağırlığı altında eziliyorum. Nefsime böylesine kapılıp gittiğim için kızıyorum , belkide bu haram yüzünden sevdiğim bu adamı kaybetme ihtimalini düşünüp kendimi kahrediyorum. Öneri istiyorum sizlerden çünkü gerçekten kendimi 21 yaşında bir genç kız gibi değil de 14 yaşında liseli bir çocuk gibi herseye yabancı biri gibi tahayyül ediyorum . Ve sırf onun iyiliği için bu ilişkiyi bitirmeyi bile göze alacak şekilde düşünüyorum , daha bu sabah gördüm yine içim cız etti , haram dan helal e yol olur mu bunun fikri eziyet ediyo yüreğime .

Oncelikle şunu belirteyim ki kesinlikle tesettürlü/tesettürsüz ayrımı yapma maksadiyla veya da açık olan insanlara laf çarpma gayesi ile yazmadım bu gönderimi . Bende 4 ay öncesine kadar tesettürlu değildim . Kesinlikle böyle bir yorum yapmam ve eğer böyle anlaşıldı isem de Özür dilerim . Benim anlayışımda Öpüşmek gibi bir kavram özel de ne bileyim evinde yuvanda üçüncü bi sahsın görmeyeceği bir yerde yaşanması gereken bir olaydı . Netice de neden başka gözler şahit olsun neden bunu gören biri benim yüzümden ortume laf etsin diyordum . Şuan yaşadığım şey bu . Sevgiye gelince elbette onu seviyorum hatta gözümü karartırcasına seviyorum ve belkide bu yüzden bu kadar taviz in önüne geçemedim ve dedikleriniz gibi bu yüzden karşılık verdim . Şuan ise Vicdanım beni öldürüyor , Allah katında işlediğime inandığım günah in ağırlığı altında eziliyorum. Nefsime böylesine kapılıp gittiğim için kızıyorum , belkide bu haram yüzünden sevdiğim bu adamı kaybetme ihtimalini düşünüp kendimi kahrediyorum. Öneri istiyorum sizlerden çünkü gerçekten kendimi 21 yaşında bir genç kız gibi değil de 14 yaşında liseli bir çocuk gibi herseye yabancı biri gibi tahayyül ediyorum . Ve sırf onun iyiliği için bu ilişkiyi bitirmeyi bile göze alacak şekilde düşünüyorum , daha bu sabah gördüm yine içim cız etti , haram dan helal e yol olur mu bunun fikri eziyet ediyo yüreğime .

tövbe diye kavramı biliyorsun değil mi?

olmaz dur diyeceksin.bir şeklide yaptıgın hatalar karşına çıkacak

Hanımefendi yaşam tarzı diye bir şey var. Ben dışarda ssevgilinin orasına burasına yapış kucağına otur demiyorum.
Burda şimdi din tartışması yapmanın manasıda yok.
Kız zaten kendini iyi hissetmiyor biz napalım çok günah yapmişsın cehennemde yanıcaksın mı diyelim napalım?
Ben sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum siz niye bunu yapmıyorsunuz?
Dinden çıkartma diyorsunuz ne alaka, kel alaka. Sanki ben iyi yapmişsın böyle devam et siyorum hayat onun hayatı ama kadınlık hormonlarına yenilip sevdiği adamı öpmesi cehennemde yanıcak kadar dünyanın sonu gelmiş gibi davranması gerekmediğini savunuyorum.
Estgf.
Neden size saygi duymayayim?
Saygi duydugumun en buyuk kanitidir yorumunuza yorum yapmam.

Eger yasam tarzima gore diye baslasaydiniz ve devaminda oyle gitseydi yorumunuz, asla alintilamazdim cunku saygi duyulmasi gereken budur.

Amaaa siz kalkip gunah degildir, derseniz orada durun demek vazifemdir.

Bu sudur 1+1=3 derseniz matematikciler size dogruyu gosterir.
O da benim alanimdi ve elbette sizi uyarmaliydim.

Ben konu sahibinin vicdan azabi cekmesinden hoslandim.
Cunku bu Allah korkusu anlamina gelir.
Elbette cehennemliksin diyemeyiz, ne haddimize ama tovbe et diyebiliriz ki dedik de.
Ama tovbe et derken gunah degildir, bosveer, diyemeyiz, demedik de.

İslam dininde haram ve helal çok net çizgilerle belirlidir. Sizin helaliniz olmayan bir kadınla ya da adamla, değil öpüşmek, ona dokunamazsınız, el ele dahi tutuşamazsınız. Evet cinsellik günah değil, ama sizin helaliniz olan insanla. İslamiyeti kafamıza göre yorumlayamayız, ben bununla evlenmeyi düşünüyorum eee işte biz evleneceğiz o yüzden cinsellik de yaşıyoruz ne var bunda zihniyeti kadar saçma ve kafa bulandırıcı bir zihniyet olamaz. Zina tam da bu demek işte. Doğru insanla yapınca zina olmuyor, ama yanlış insanla yapınca mı zina oluyor ? Allah aşkına ne dediğimize dikkat edelim. Burayı okuyan çoluk çocuk var...

Konu sahibi zaten bence gayet farkında gerçeklerin, tuhaf söylemlerle kafasını bulandırmayalım. Doğru olanı kendi isterse gayet kolay bulur...

Kendinden eminsin tatlım tamam da sevgilinin sana söylediği kadar biliyorsun
onun ilki olduğundan o kadar emin olma burda ilahiyat öğrencileri bile neler yapıyor hiç şaşırmadım
senin samimiyetine inandım çünkü bana da bu kullanılmak gibi geliyor ve karşındakinin seninle olan niyetini anlayamıyorsun

Ben sizin vicdan azabinizdan hoslandim sizin adiniza.
Cunku bu, Allahtan korktugunuz anlamina gelir ki cok kiymetli bir duygudur.

Haramdan helale yol mu olur demissiniz, uzuldum.
Bocalayislariniz, korkulariniz, huznunuz belki de Leyladan Mevlaya gecme faslidir, ne dersiniz?

Ben sizin vicdan azabinizdan hoslandim sizin adiniza.
Cunku bu, Allahtan korktugunuz anlamina gelir ki cok kiymetli bir duygudur.

Haramdan helale yol mu olur demissiniz, uzuldum.
Bocalayislariniz, korkulariniz, huznunuz belki de Leyladan Mevlaya gecme faslidir, ne dersiniz?

:KK9::KK9::KK9::KK9:

Estgf.
Neden size saygi duymayayim?
Saygi duydugumun en buyuk kanitidir yorumunuza yorum yapmam.

Eger yasam tarzima gore diye baslasaydiniz ve devaminda oyle gitseydi yorumunuz, asla alintilamazdim cunku saygi duyulmasi gereken budur.

Amaaa siz kalkip gunah degildir, derseniz orada durun demek vazifemdir.

Bu sudur 1+1=3 derseniz matematikciler size dogruyu gosterir.
O da benim alanimdi ve elbette sizi uyarmaliydim.

Ben konu sahibinin vicdan azabi cekmesinden hoslandim.
Cunku bu Allah korkusu anlamina gelir.
Elbette cehennemliksin diyemeyiz, ne haddimize ama tovbe et diyebiliriz ki dedik de.
Ama tovbe et derken gunah degildir, bosveer, diyemeyiz, demedik de.
Hayır bende zaten boşver demiyorum bundan sonrası kendine kalmış zaten. Herkes haramı günahı dibine kadar yaşamak zorunda değil tabiki hiçbirimi günah işlemek istemez ama ben öpüstükten sonra ay öpüştüm yanar mıyım günah işledim allah cezamı vericek düşünceainde değilim. Sadece kendini yıpratmamasını söyledim. Sonuçta birçok insan nefsine yenik düşüyor kimiside bu tarz şeyleri takmıyor.
Neler neler görüyoruz çarşafta olupta sokaklarda sevgilisinin kucağından inmeyen nice kızlar var.
Benim düşünce yapım bu yönde evet ama çok şükür onlar gibi değilim.
Tekrarlıyorum ben konu sahibine günah degil rahat ol demiyorum nasıl ki hepimiz düsüncelerimizi söylüyoruz benimkide bu yönde.
Saygı duymak da bize düşer zaten.

Ben anlatım biçiminden samimiyetine inanıyorum sen kılıf maske için değil gerçekten inandığın için kapalısın.

Yaşamış oldukların hormonel arada sevgide var duramazsın tabi durdurmakta istemiyorsun. Ama erkek arkadaşını frenlemezsen daha çok pişman olacağın şeyler olabilir erkek bu yapar eder sonra ah canım cicim edebiyatı yapar. Aslında dinin gereği erkek arkadaşın bile olmamalı yanlışım varsa düzelt mesafeli yürütecekse yürütsün erkek arkadaşın yok kaldıramıyorsa yol ver tatlım. Yarın gelir imam nikahı der aman sakın sakın.

Üni.de türbanlılar neler yapıyor o ablalar onlar gibi değilsin ne güzel tövbeni et al karşına konuş yukarda dediğim gibi.

Kardeşim bak sende yanlışların farkındasın gel burda ki yorumları vesile olarak gör. Gel dön yalnişlarindan.. Rabbine yönel. Tamamen ayrıl. Daha önce nasıl sevgilin olmadan yaşadiysan yine aynı hayatı dim dik alnIn ak yaşaya bilirsin..
Namazlarini da kilamiyorsun bak .. kendinden utandığın için işte.. kendin itiraf ediyorsun ..hadi ilk adımı atın, gerisi de gelir Allahın izniyle..
Sevgilin gerkecekten iyiliğini istiyorsa senden ayrılmayı kabul edecektir. Allah büyük bi bakmişsin kaderiniz bir yazılmış ileriki zamanda helal daire çerçevesinde evlilik görünür. Belki de o senin için hayırlı değil.

Allah hakkında hayırlı olanı gönlüne razi eylesin..

Back
X