• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk birlikteliğim,en büyük korkularım..

Arkadaşlar hepinize selamlar,
Belki size çok komik gelecek belki de çok çocukca bulacaksınız ama ben 1 aydır kıvranıyorum..
21 yaşında üniversite öğrencisiyim.Bugüne kadar hiç kimseyle sevgili olmamış ,hiçbir erkeğin eline elim değmemişti tabiri caizse ve bir felsefem vardı; " Arkadaştan sevgili olmaz,bi insana ilk bakışın neyse o baki kalır " derdim her zaman ama hayat sanki bütün büyük konuşmalarımı başımdan aşağı geçirdi şu son 4 aydır...
4 ay önce gerçekten arkadaş olarak gördüğüm okuldan bir arkadaşımla sürekli mesajlaşmaya başladık,klasik bir sürece girdiğinin başlarda farkında değildim ama daha sonra bir baktım ki 28 Eylül itibariyle sevgili olmuşuz..
Hayatımda ilk kez biriyle canımlı/aşkımlı mesajlaşmalar yazıyordum ve bu çok güzel bi histi.. Sevgililiğe dair birşey bilmiyordum ki halen bilmiyorum ve acemiliğimin kurbanı oluyorum her seferinde..
01 Ekim günü koluna girmemi ve elimi tutmamı istedi utana sıkıla dediklerini yaptım ama vicdan azabından öle öle,sürekli olarak ona " Taviz tavizi doğuracak" diyordum ama kendisinden çok emindi..
daha sonra tam bir hafta sonra 8 Ekim de beni eve bırakırken birden öpmeye başladı,dur diyemedim kendimden itemedim ne yapacağımı bilemedim. ve öpmenin sonunda da dudağımdan öptü beni. Ne kadar dağıldığımı ne kadar kötü olduğumu anlayınca yeminler etti bir daha olmayacak söz diye ama aradan bi hafta geçip gidince yine bi gün öpüştük,daha sonra bu her yalnız kaldığımızda fırsat bekleme haline dönüştü. yani daha henüz 37.günümüz daha hepi topu 1 aydır birlikteyiz ama sokakta hayvanlar gibi öpüşmek nedir...
ve ben tesettürlü biriyim,kendimden de örtüm den de utanıyorum. Hele bugün yine beni eve bırakırken uzunca öptü,daha sonra aradı konuştuk ve "Ben kendimden iğreniyorum ,bu yaptığımız gerçekten iğrenç birşey ve sana namusum üzerine yemin ediyorum ki bir daha sana dokunmıycam,dokunursam ayrılalım ,seni gerçekten seviyorum ve bunu anladım." dedi.
bu konuşma yüzünden kendimi daha iğrenç hissettim.İnsanlarda kınadığım ne varsa başıma geldi resmen,ne yaptımsa başıma geldi ve bu öpüşme yüzünden de kendimden ayrıca iğreniyorum. Onun yüzüne nasıl bakacağımı bilmiyorum.Namaz kılamıyorum,dua edemiyorum. Gerçekten vicdanen çok kötü haldeyim. Hayatımın ilk el ele tutuşmasını ilk öpüşmesini onunla yaşadım tamam ama ya onunla evlenemezsek? Allahın kaderi evet ama ya bi başkası ile evlenirsek,bunun hesabını ben eşime nasıl veririm? Bu arada benim de onun da ilk sevgilisi.Sözde muhafazakar insanlar olduğumuz için evlilik fikri olmadan kimseyle ilişki yaşamayız düsturumuz vardı...O da bugüne kadar kimseyle bi ilişki yaşamamıs.. İkimiz de birbirimizin ilkiyiz.
şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum,bu ilişki nasıl yavaşlatılır veya nasıl düzene girer ben bu azaptan nasıl kurtulurum,ne yapmalıyım nasıl iç huzuru elde ederim eskisi gibi...
örtünüzle öpüşmenizin ne alakası var ? öpüşmek masumca bir eylem bana göre ben açığım ama evlenene dek öyle uzun uzadıya dakikalarca öpmedi eşim zaten sokak ortasında öpüşmek de biraz abes ama TESETTÜR KONUSUNA gelince üni.lerde imam nikahı kıyıp sevgileriyle aynı evlerde kalan haylice kapalı öğrenci vardı ve bir tanesi yurda 2 gün gelmedi diye oda arkadaşları olarak hepimizi sorguya çektiler tam da vize arifesiydi, neyse özetle biz açıkların da bir edep anlayışı var ! lügatınıza dikkat edin

Ya o örtünün hakkını ver yada çıkar at onu başından.
Öpüşmek ani olacak bir şey değil belli ki sende tepki vermemişsin.
Bu arada 37. günde bunlar oluyorsa ben sizin 60. gününüzü falan düşünemiyorum..
İşte bu yüzden kızı da erkeği de bu derece sıkmak iyi değil.
Çocuk resmen cinsel açlık yaşıyor demedi deme..

ay öyle yönlendirmeyin kimse kimseye mecbur değil
onu rahatlatacak olan evlenmesi değil
tövbe etmesi kesinlikle çünkü sonra sonu gelmeyen fedakarlıklar ayrılınca bunalımlar bilmemneler
hem ayrıca bu Allah'la arasında bir mevzu o çocukla değil aslında...

katılıyorum ama ben tövbe etmek istediğini falan sanmıyorum

arada kalmış yaptıkalrı şeyler onu mutlu ediyo ama bi yandan da inancından dolayı rahatsız oluyo

Belki size çok komik gelecek belki de çok çocukca bulacaksınız ama ben 1 aydır kıvranıyorum..
21 yaşında üniversite öğrencisiyim.Bugüne kadar hiç kimseyle sevgili olmamış ,hiçbir erkeğin eline elim değmemişti tabiri caizse ve bir felsefem vardı; " Arkadaştan sevgili olmaz,bi insana ilk bakışın neyse o baki kalır " derdim her zaman ama hayat sanki bütün büyük konuşmalarımı başımdan aşağı geçirdi şu son 4 aydır...
4 ay önce gerçekten arkadaş olarak gördüğüm okuldan bir arkadaşımla sürekli mesajlaşmaya başladık,klasik bir sürece girdiğinin başlarda farkında değildim ama daha sonra bir baktım ki 28 Eylül itibariyle sevgili olmuşuz..
Hayatımda ilk kez biriyle canımlı/aşkımlı mesajlaşmalar yazıyordum ve bu çok güzel bi histi.. Sevgililiğe dair birşey bilmiyordum ki halen bilmiyorum ve acemiliğimin kurbanı oluyorum her seferinde..
01 Ekim günü koluna girmemi ve elimi tutmamı istedi utana sıkıla dediklerini yaptım ama vicdan azabından öle öle,sürekli olarak ona " Taviz tavizi doğuracak" diyordum ama kendisinden çok emindi..
daha sonra tam bir hafta sonra 8 Ekim de beni eve bırakırken birden öpmeye başladı,dur diyemedim kendimden itemedim ne yapacağımı bilemedim. ve öpmenin sonunda da dudağımdan öptü beni. Ne kadar dağıldığımı ne kadar kötü olduğumu anlayınca yeminler etti bir daha olmayacak söz diye ama aradan bi hafta geçip gidince yine bi gün öpüştük,daha sonra bu her yalnız kaldığımızda fırsat bekleme haline dönüştü. yani daha henüz 37.günümüz daha hepi topu 1 aydır birlikteyiz ama sokakta hayvanlar gibi öpüşmek nedir...
ve ben tesettürlü biriyim,kendimden de örtüm den de utanıyorum. Hele bugün yine beni eve bırakırken uzunca öptü,daha sonra aradı konuştuk ve "Ben kendimden iğreniyorum ,bu yaptığımız gerçekten iğrenç birşey ve sana namusum üzerine yemin ediyorum ki bir daha sana dokunmıycam,dokunursam ayrılalım ,seni gerçekten seviyorum ve bunu anladım." dedi.
bu konuşma yüzünden kendimi daha iğrenç hissettim.İnsanlarda kınadığım ne varsa başıma geldi resmen,ne yaptımsa başıma geldi ve bu öpüşme yüzünden de kendimden ayrıca iğreniyorum. Onun yüzüne nasıl bakacağımı bilmiyorum.Namaz kılamıyorum,dua edemiyorum. Gerçekten vicdanen çok kötü haldeyim. Hayatımın ilk el ele tutuşmasını ilk öpüşmesini onunla yaşadım tamam ama ya onunla evlenemezsek? Allahın kaderi evet ama ya bi başkası ile evlenirsek,bunun hesabını ben eşime nasıl veririm? Bu arada benim de onun da ilk sevgilisi.Sözde muhafazakar insanlar olduğumuz için evlilik fikri olmadan kimseyle ilişki yaşamayız düsturumuz vardı...O da bugüne kadar kimseyle bi ilişki yaşamamıs.. İkimiz de birbirimizin ilkiyiz.
şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum,bu ilişki nasıl yavaşlatılır veya nasıl düzene girer ben bu azaptan nasıl kurtulurum,ne yapmalıyım nasıl iç huzuru elde ederim eskisi gibi...

İnançlarına göre nefsine hakim olacaksın o zaman. Mesela başbaşa kalmayın, yani ulu orta insanların içinde öpüşemezsiniz sonuçta değil mi?

neden bu kadar sert yorumlar yapılıyor kız iki arada derede kalmış derdini yazmış , yazısında kimseyi de kınamamış daha önce kınadığım başıma geldi çok kötü hissediyorum demiş. bizde burda ters cevaplar yazarken kınamış olmuyor muyuz yani,

konu sahibi insan her şeyi planlarına göre yaşayamıyor . bende ilk elimi tutan insanın eşim olmasını isterdim olmadı ama bu kadar rahatsız olup dua etmeni engelleyecek vs boyuttaysa tövbe edip bir daha aynı davranışlarda bulunmazsın sorununu çözmüş olursun. kendi kendini yiyip bitirme sürekli de iğrenç davranışlar deyip durma bunlar normal içgüdüler.

Ya yapmıycaksın bir daha ya da güvendiğin emin olduğun bir insansa evlenceksin.Başka türlü vicdan azabından kurtulamazsın.Aslında evlilik için ilişkiniz erken sayılır, en iyisi biraz daha tanıyana kadar pişman olacağın şeyler yapmamak.

yani daha henüz 37.günümüz daha hepi topu 1 aydır birlikteyiz ama sokakta hayvanlar gibi öpüşmek nedir...

Teşekkürler.

"Hep kınadığım şey nasıl başıma geldi" derken hala insanlara -üstelik farkında bile olmadan- hakaret ediyorsunuz.

İmza: Sokakta öpüşen hayvan.

perde yırtılmış artık yavaşlamaz hızlanır.uzak durun yalnız kalmayın sokakta tesettürlü oldugunuzu ve bunun sorumluluklarını düşünün, namazı önemseyin kuran okuyun dua edin bol bol.

Böyle olma ihtimali veya bu tip şeylerin yaşanma ihtimalini akklımdan dahi geçirmiyordumki. onun kalbini kırmamak için başta surat astım ,anlar daha da yapmaz diye ama sonradan bende karşılık verdim hepsi tabiki onun suçu değil

ateşle barut meselesi.ancak arada aşk var mı onu anlamadım neticede "aşk " meşru kılabilir en taşkın hareketi ya yoksa?

Canım öncelikle seviyorsanız bitirmek nedir ? Bunu düşünme.. Ve onuda suçlama sen istemesen tepkini koyardın demek sende istiyorsun. İradeli olunması gerek bu durumlarda. Ve çok müsait olacağınız ortamlarda bulunmayın. Belki gerçekten evleneceksiniz? Aylırsan için mi rahatlıyacak.Yaşananlar unutulacak mı ? Hatıralar silinecek mi.. HAYIR.. O yüzden ayrılık düşünme. Birbirinizi frenlemeyi öğrenin. Belki de o evleneceğin adamdır.. Ayrıca bunun için namazı falan bırakma. Tövbe et ve bir daha yapmayacağınıza dair birbirinize söz verin. Belli ki erkek arkadaşın senin tavırlarından dolayı pişman olup o lafları söylemiş.

neden bu kadar sert yorumlar yapılıyor kız iki arada derede kalmış derdini yazmış , yazısında kimseyi de kınamamış daha önce kınadığım başıma geldi çok kötü hissediyorum demiş. bizde burda ters cevaplar yazarken kınamış olmuyor muyuz yani,

konu sahibi insan her şeyi planlarına göre yaşayamıyor . bende ilk elimi tutan insanın eşim olmasını isterdim olmadı ama bu kadar rahatsız olup dua etmeni engelleyecek vs boyuttaysa tövbe edip bir daha aynı davranışlarda bulunmazsın sorununu çözmüş olursun. kendi kendini yiyip bitirme sürekli de iğrenç davranışlar deyip durma bunlar normal içgüdüler.

bana çok samimi geldi yazdıkları her şeyi ilk kez yaşıyor, bocalıyor ve hepimiz bu yollardan geçtik

Konu, tesetturlu/ tesettursuz namuslu/namussuz'a dogru ilerliyor ama bu biraz alinganlik oluyor bence.
Zira sadece aciklarin opusmesi degil genel olarak opusme kinaniyor konu sahibesi tarafindan, cok yuksek ihtimal gunah kavramiyla alakalandirip kiniyor.
Ki kinamak mefhumu abartili, yanlis buldugunu ifade etmeye calismis diye dusunuyorum.
Dolayisiyla acik ya da gizli tesettursuzlere bir ima, bir laf sokma varmis gibi gorunmuyor buradan.
Maksat kalpler kirilmasin.

Disarda opusmeyi illa bir tesetturlu degil, bir tesettursuz hanim da bir erkek de bir cocuk da bir yasli da yanlis bulabilir ve bu hakaret ya da kucumseme degildir bence.
Hayat tarzinin uyup uymamasiyla ilintili.

Ya o ortunun hakkini ver ya cikar at diyenler bile olmus, cok sasirtici.
Yani tesetturlu diye butun insani yanlialardan ari olmak mi anlasiliyor?

Konu sahibine gelince, bir kere baslayinca genel olarak devami gelir, hiz keser gibi dursa da bir ara.
O yuzden en kotusunu dusunerek karar almalisiniz.
Ki bu derece rahatsizsaniz bu da bir avantaj karar almanizda.
Ne dedigimin anlasildigini umuyorum.

Ve elbette samimi bir kalple tovbeyi tavsiye ediyorum.

Tesettürlü olsabizda siz bir kadınsınız, o d bir erkek. İç güdüleriniz var ve yalbiz kalınca kendinizi doğal olarak öpüşürken buluyorsunuz.
Öncelikle öpüşmenin ayıp yada günah olmadığını bilin (her önünüze gwlwnle yapmadığınız sürece) sonuçta allahın izniyle birbirinizle evlenmeyi düşünüyorsunuz.
Eğer bu günah olsaydı allah bu güdüleri bize vermezdi, bize kalan bunları doğru insanlarla kullanmak.
Sevdiğiniz adamla öpüşmek size günah yada yük olmasın aksine bu sizi daha çok bağlar birbirinize.

Tesettürlü olsabizda siz bir kadınsınız, o d bir erkek. İç güdüleriniz var ve yalbiz kalınca kendinizi doğal olarak öpüşürken buluyorsunuz.
Öncelikle öpüşmenin ayıp yada günah olmadığını bilin (her önünüze gwlwnle yapmadığınız sürece) sonuçta allahın izniyle birbirinizle evlenmeyi düşünüyorsunuz.
Eğer bu günah olsaydı allah bu güdüleri bize vermezdi, bize kalan bunları doğru insanlarla kullanmak.
Sevdiğiniz adamla öpüşmek size günah yada yük olmasın aksine bu sizi daha çok bağlar birbirinize.
siz deee günah değil nasıl dersiniz yahu günah bencee
bu kadar cüretkar olmayın vebal alırsınız vallahi :KK17:

Konu, tesetturlu/ tesettursuz namuslu/namussuz'a dogru ilerliyor ama bu biraz alinganlik oluyor bence.
Zira sadece aciklarin opusmesi degil genel olarak opusme kinaniyor konu sahibesi tarafindan, cok yuksek ihtimal gunah kavramiyla alakalandirip kiniyor.
Ki kinamak mefhumu abartili, yanlis buldugunu ifade etmeye calismis diye dusunuyorum.
Dolayisiyla acik ya da gizli tesettursuzlere bir ima, bir laf sokma varmis gibi gorunmuyor buradan.
Maksat kalpler kirilmasin.

Disarda opusmeyi illa bir tesetturlu degil, bir tesettursuz hanim da bir erkek de bir cocuk da bir yasli da yanlis bulabilir ve bu hakaret ya da kucumseme degildir bence.
Hayat tarzinin uyup uymamasiyla ilintili.

Ya o ortunun hakkini ver ya cikar at diyenler bile olmus, cok sasirtici.
Yani tesetturlu diye butun insani yanlialardan ari olmak mi anlasiliyor?

Konu sahibine gelince, bir kere baslayinca genel olarak devami gelir, hiz keser gibi dursa da bir ara.
O yuzden en kotusunu dusunerek karar almalisiniz.
Ki bu derece rahatsizsaniz bu da bir avantaj karar almanizda.
Ne dedigimin anlasildigini umuyorum.

Ve elbette samimi bir kalple tovbeyi tavsiye ediyorum.

insan olmak zor vesselam.gerçekten hakkıyla dinini yaşamakta zor.herkeste nefis var ve hiç rahat bırakmıyor

En çok dikkatimi çeken ve beni rahatsiz eden şeye yorum yapıcam.

Kinadigim şey başıma geldi demişsiniz. Demekki elele tutuşan opusen çiftleri kinamissiniz. Bir kere inancin gereği yanlış dahi bulsan kinamaman gerektiğini yine inancin gereği bilmen gerekirdi. Ağır bi yorum olacak belki ama ben iyi olmuş bi daha kinamazsin demek istiyorum.

Sevgiliyi arkadaştan ayıran en önemli unsur, tensel çekim, arzulanmasıdır..

Çok merak ediyorum sevdiğine dokunmadan, öpmeden kaç gün yaşayabilirsin? Bunlar karşılıklı sevgi içerince kötü şeyler değil..

Doğamızda var bu dürtüler. İnancın ve kendine belirlediğin doğrular gereği böyle davranmamalıydın evet ama bu dünyanın sonu değil. Sen bir insansın mükemmel olabileceğini mi düşünüyordun? Manevi olarak kendine işkence çektirmenin sana faydası yok.

Back
X