İlk birliktelik?

Genelde her şeyi konuşuruz biz. Bana da konuşmayan insanlar tuhaf geliyor. Kimsenin ne istediğini, tercihini, karşı taraftan beklentisini müneccim değilseniz bilemezsiniz. En doğrusu konuşmak bu doğrultuda devam etmek. En azından bana göre sağlıklı olanı. Ama tabi ki tercih tamamen.
Geri çekilme konusunda o ısrarcı zaten ama benim için söz konusu değil. Prezervatifi ben istiyorum o istemiyor hapta da tam tersi. Prezervatif olmazsa kabul etmeyeceğim en sonunda o olacak

Yok ben onu demek istemedim. Tabi ki beklentilerinizi, isteklerinizi konuşursunuz o çok normal. Plan yapmaktan bahsediyorum, yani benimki planlı olmamıştı o an bir kıvılcım patladı spontane gelişti. Şu gün birlikte olacağız diye plan yapsaydık belki gerilebilirdim, kendimi kasabilirdim. Onu kastediyorum plan yapmak derken, konuşmayı değil.

Yok ben onu demek istemedim. Tabi ki beklentilerinizi, isteklerinizi konuşursunuz o çok normal. Plan yapmaktan bahsediyorum, yani benimki planlı olmamıştı o an bir kıvılcım patladı spontane gelişti. Şu gün birlikte olacağız diye plan yapsaydık belki gerilebilirdim, kendimi kasabilirdim. Onu kastediyorum plan yapmak derken, konuşmayı değil.

Bizde aslında birlikte olacağımız günü konuşmadık akışına bıraktık ama olurda böyle bir şey olursa nasıl korunmalıyız onu düşünüyorum ben ve onunla da paylaştım. Akışına bırakamam bu konuyu çünkü.

Bende aslında bunu anlatmaya çalıştım. Tamamen şans eseri her şey olabilir.
Ayrıca erkek arkadaşım bile olsa olası herhangi bir sağlık problemini önlemek için sanki prezervatif daha sağlıklı gibi. Ama ilacı araştırıyorum şimdilik.
Teşekkür ederim.
Prezervatif sadece gebelikten korumaz aynı zamanda cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da korur bu devirde kocaya bile güvenilemezken erkek arkadaşa hiç güvenilmez hele ki bu konuda o yüzden kondom kesinlikle olması gerekir.ama iyi düşünün sonrampişman olmayın karşıdaki bunj hakediyor mu

Prezervatif sadece gebelikten korumaz aynı zamanda cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da korur bu devirde kocaya bile güvenilemezken erkek arkadaşa hiç güvenilmez hele ki bu konuda o yüzden kondom kesinlikle olması gerekir.ama iyi düşünün sonrampişman olmayın karşıdaki bunj hakediyor mu

Evet bende böyle düşünüyorum aslında. Hatta gerekirse tahlil bile yaptıralım isterim ama onun buna yaklaşımı ne olur bilmiyorum. Ya da böyle bir muayene tahlil yaptırabilir miyiz bilmiyorum.

Evet bende böyle düşünüyorum aslında. Hatta gerekirse tahlil bile yaptıralım isterim ama onun buna yaklaşımı ne olur bilmiyorum. Ya da böyle bir muayene tahlil yaptırabilir miyiz bilmiyorum.
Senin için kondom takmıyor tahlile yanaşmıyor peki sana ne kadar değer veriyor ??kondom kullanmamak tamamen kendini düşünmektir bir erkek için dedim ya seni hakediyor mu

Senin için kondom takmıyor tahlile yanaşmıyor peki sana ne kadar değer veriyor ??kondom kullanmamak tamamen kendini düşünmektir bir erkek için dedim ya seni hakediyor mu

Tahlili henüz söylemedim. Kondoma da mırın kırın etti ama başka şansı yok gibi şu an. Hatta kondom istemediği için işi evlenene kadar bekleriz o zamana kadar getirdi. Benim niyetim çocuktan korunmak değil ki sırf sonuçta evlendikten sonra hemen çocuk yapmak istemeyebiliriz . Ama adam kondom istemiyor. Birbirimizi hak ettiğimizi düşünüyorum.

Bizde aslında birlikte olacağımız günü konuşmadık akışına bıraktık ama olurda böyle bir şey olursa nasıl korunmalıyız onu düşünüyorum ben ve onunla da paylaştım. Akışına bırakamam bu konuyu çünkü.

Anladım. Bence de akışına bırakmamalısın. Yani madem böyle bir karar verdiniz, dikkatli korunmanızı öneririm riske atmamalısınız; şakası yok. Geri çekilme çok çok riskli; erkekler prezervatif sevmiyor genelde ama sen kendini riske atmamalısın. Düzenli birliktelik olmayacaksa hap gereksiz. Olacağı zamanlar da prezervatif ve doğurganlık dönemlerini takip ederek o dönemlerde ilişkiye girmemek. Yani riski en aza indirmek. Hem hamilelik için hem de cinsel yolla bulaşan hastalıklar için. Bir de ilişkiden sonra kondomda yırtık olup olmadığını kontrol et, varsa vakit kaybetmeden ertesi gün hapı al. Ama bu hapı alıyorsan en fazla yılda 2 kez kullanabileceğini ve arada en az 6 ay bulunması gerektiğini bil. Çünkü aslen tecavüze uğrayan kadınların hamile kalmasını engellemek için üretilmiş bir haptır ve sık kullanırsan metabolizmanı mahvedersin.

Burada zaten hiçbirimiz seni yargılama mercii değiliz, hayatındaki kararların kimseyi ilgilendirmez. Pişmanlık duymayacağından emin ol, yeter. Bu hayatta senin sorumluluğundaki hiçbir kararın için pişman olmamalısın ki mutlu olabilesin.

Madem karar verdiniz, erkek arkadaşınız daha önce cinsel birliktelik yaşadıysa doktora gidip gerekli tahlilleri yaptırsın...yaşamadım dese bile ben isterdim şahsen orası ayrı :) sonrasında sizde doktorunuzla birlikte en uygun yönteme karar verirsiniz. Ayrıca tekrar tekrar düşünün derim malum yaşandıktan sonra dönüşü yok...

ilk bikac cumleyi okudum da birliktelik oyle karar verdim oldu olacak bisey degil.

Tahlili henüz söylemedim. Kondoma da mırın kırın etti ama başka şansı yok gibi şu an. Hatta kondom istemediği için işi evlenene kadar bekleriz o zamana kadar getirdi. Benim niyetim çocuktan korunmak değil ki sırf sonuçta evlendikten sonra hemen çocuk yapmak istemeyebiliriz . Ama adam kondom istemiyor. Birbirimizi hak ettiğimizi düşünüyorum.
Yine de kondom.evlenmeden önce bile bazı tahliller yapılıyor ki bence daha geniş hastalıklara bakılmalı bu insanlar birlikte olacak bir hastalıkları var mı diye.evlendikten sonra durum farklı olabilir ama şu an illaki yapacağız diyorsanız kondom kullandırın başka yolu yok bu işin.bir hastalık ömür boyu hem sizi hem kuracağınız ailenizi etkiler

Anladım. Bence de akışına bırakmamalısın. Yani madem böyle bir karar verdiniz, dikkatli korunmanızı öneririm riske atmamalısınız; şakası yok. Geri çekilme çok çok riskli; erkekler prezervatif sevmiyor genelde ama sen kendini riske atmamalısın. Düzenli birliktelik olmayacaksa hap gereksiz. Olacağı zamanlar da prezervatif ve doğurganlık dönemlerini takip ederek o dönemlerde ilişkiye girmemek. Yani riski en aza indirmek. Hem hamilelik için hem de cinsel yolla bulaşan hastalıklar için. Bir de ilişkiden sonra kondomda yırtık olup olmadığını kontrol et, varsa vakit kaybetmeden ertesi gün hapı al. Ama bu hapı alıyorsan en fazla yılda 2 kez kullanabileceğini ve arada en az 6 ay bulunması gerektiğini bil. Çünkü aslen tecavüze uğrayan kadınların hamile kalmasını engellemek için üretilmiş bir haptır ve sık kullanırsan metabolizmanı mahvedersin.

Burada zaten hiçbirimiz seni yargılama mercii değiliz, hayatındaki kararların kimseyi ilgilendirmez. Pişmanlık duymayacağından emin ol, yeter. Bu hayatta senin sorumluluğundaki hiçbir kararın için pişman olmamalısın ki mutlu olabilesin.

Çok güzel açıklamışsınız gerçekten çok bilgilendirici olmuş. Her kelimesini dikkatle okudum. Mesajınız ve güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Madem karar verdiniz, erkek arkadaşınız daha önce cinsel birliktelik yaşadıysa doktora gidip gerekli tahlilleri yaptırsın...yaşamadım dese bile ben isterdim şahsen orası ayrı :) sonrasında sizde doktorunuzla birlikte en uygun yönteme karar verirsiniz. Ayrıca tekrar tekrar düşünün derim malum yaşandıktan sonra dönüşü yok...

Bunu istemeyi aslında bende düşünüyorum ama rencide etmeden beraber gidip yaptıralım diye teklif edeceğim.
Teşekkür ederim.

Yine de kondom.evlenmeden önce bile bazı tahliller yapılıyor ki bence daha geniş hastalıklara bakılmalı bu insanlar birlikte olacak bir hastalıkları var mı diye.evlendikten sonra durum farklı olabilir ama şu an illaki yapacağız diyorsanız kondom kullandırın başka yolu yok bu işin.bir hastalık ömür boyu hem sizi hem kuracağınız ailenizi etkiler

Aynen öyle çok haklısınız.
Tekrar çok teşekkür ederim.

Troll de olabilirsin bilemedim ama burayı korunma yöntemi düşünen başkaları da okuyacak elbet bir gün.

En sağlıklısı kondom. Ben kullanmak istemiyorum diye birşey olamaz. Evlenmiş olsanız doktor testi yapar bulaşıcı bir hastalığının olup olmadığını söylerdi. Şimdi bunu bilemezsin. Kendi sağlığını da düşünmek zorundasın.
Doğum kontrol haplarına gelince ben uzun süredir kullanıyorum. Sağlığıma bir etkisi yok. Hatta benim için daha iyi oluyor. Regl sancılarımı ve süresini azaltıyor.
İğneler var bir de onu hiç yaptırmadım, hakkında da iyi bir yorum duymadım. Kullananlar varsa onların bilgi vermesi daha sağlıklı olur.

!!! Sakın geri çekilmeye tamam deme. Şimdilik takmayayım sonra takarım vs.inanma. Menide de sperm bulunabiliyor. Kendini yakma. Türkiyedeki kadın erkek ayrımcılığını geçtim. Doğurayım desen senin vücudun, aldırayım desen yine senin vücudun etkilenecek. !!!

Ben deri altı implantı taktırdım
3 sene kafa rahat :KK45:
Hap gibi her gün hatırlamana da gerek yok
Bir kere taktırıyorsun 3 yıl gidiyor

Tabiki prezervatif. Hemen hemen bütün tehlikeli cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruyor seni.

Ben deri altı implantı taktırdım
3 sene kafa rahat :KK45:
Hap gibi her gün hatırlamana da gerek yok
Bir kere taktırıyorsun 3 yıl gidiyor
Memnun musun? Yan etki vs oldu mu? Süreç nasıl ağrı acı oldu mu? Dışardan belli oluyor mu? Sorularım bu kadar teşekkürler ;) :)
Konunun içine dalıyorum da konu sahibi kusura bakma :))

Erkek arkadaşınız en son ne zaman test yaptırmış? Herhangi bir cinsel rahatsızlığı ya da taşıyıcılığı olmadığına emin misiniz? En önemli nokta bu değerlendirmeniz gereken.

İkincisi, eğer düzenli beraberlik yaşayacaksanız doğum kontrol hapı olabilir, fakat ilk ayda koruyuculuğu yok; bir ay sonra korumaya başlıyor ve öyle bir ay kullanayım bir ay kullanmayayım diyeceğiniz bir şey değil. Düzenli her gün aynı saatte almanız gerekiyor. Herkeste farklı olmakla birlikte bazı yan etkileri sinir bozucu olabiliyor, kilo aldırma, aşırı hassasiyet, depresyon ya da ruh hali değişimleri gibi. Avantajı kondom kullanmamak.

Prezervatif bence şu durumda en mantıklı olanı, erkek arkadaşınız neden kullanmak istemiyor bilmiyorum. Hem hastalık kapma ihtimaliniz yok denecek kadar az, hem işlevsel, hem ayrıca bir ilaç kullanıp vücudunuzun hormon dengesi ile oynamıyorsunuz.

Geri çekilmeye güvenmeyin bence de.

Erkek arkadasinizla ne kadardir berabersiniz bilmiyorum ve bence pek bir onemi de yok surenin, yine de kendi sagliginiz icin lutfen bulasici hastaliklar icin test yaptirip - olasi asilanmayi olmadan prezervatifsiz iliski yasamayin.

Erkek arkadasinizin istemiyorum deme gibi bir luksu yok. Iliski yasamayi bilen, korunma sorumlulugunu da alacak. Zaten ben prezervatif kullanmam!!! diyen erkekle beraber olmak icin iki uc defa dusunun derim.

Back
X