İlk Buluşma Hesabı

bittersweets

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
742
25
118
Merhabalar hanımlar :)

Tatlı bir derdim var, elektrikleştiğimiz bir bay arkadaşla ilk defa buluşacağız. kendisiyle şimdiye kadar hiç bir yerde oturup muhabbet etmişliğimiz yoktur. O yüzden huyunu suyunu pek bilmem, birbirimizi tanımak istediğimiz için yani bu buluşma :) Fakat aklıma hesap ödeme mevzusu düştü. İlk buluşmadan sonra illa ki teklif ederim, öderim de, ama bu ilk kez olduğu için kaba görünmek istemem açıkçası. Tanıdığım bir insan olsa niyetimi bilir de, böyle bir durumda nasıl davransam bilemedim.Hesap geldiğinde ödemek için elime cüzdanıma atmalı mıyım, teklif edersem ayıp olur mu? Edersem de ayıp olacak gibi, etmezsem de ayıp olacak gibi.

Kafamda deli sorular:26:

Bence elinizi cuzdaniniza atmayin ayip olur o alman usilu yapalim derse zaten arkaniza bile bakmayin derim :) samimiyetnz ilerldikce sende birseyler ismarlarsin elbetye ama ilk bulusma erkegin hesap odemsi lazm

Bu kadar kafa yormaya gerek yok. Hesap gelince niyetlenin, "lütfen beraber ödeyelim" deyin, ödetmezse de ilk günün hatrına sezini cıkarmayın.

Niye ayıp olsun.

ilk buluşma sen ödeme tabii,zaten hesap çok kabarık gelmez sanırım e malum elektiriklenme iştahsızlık yapar genelde

ödetmez zaten ama teklif etsem hoş durmaz mı diye aklıma takıldı :)

Bence elinizi cuzdaniniza atmayin ayip olur o alman usilu yapalim derse zaten arkaniza bile bakmayin derim :) samimiyetnz ilerldikce sende birseyler ismarlarsin elbetye ama ilk bulusma erkegin hesap odemsi lazm

tabii ki,ilerleyen zamanlarda muhakkak yaparım ama ilk kez olunca kararsız kaldım. ben de sizin gibi düşünmüştüm teklif edersem ayıp olur diye,sonra asıl etmezsem mi ayıp olur dedim. ve sonra kafam dolaştı buraya konu açtım

Bu kadar kafa yormaya gerek yok. Hesap gelince niyetlenin, "lütfen beraber ödeyelim" deyin, ödetmezse de ilk günün hatrına sezini cıkarmayın.

Niye ayıp olsun.

doğru diyorsunuz, ama ne kadar gereksiz şey varsa insanın kafasına takılıyor böyle bir durumda malum :)

hesap gelince siz de ödemek istermiş gibi yapın yani beraber ödemek istemiş gibi olsun, bişey yapmazsanız öyle onun ödemesini beklerseniz ayıp olur.Zaten o hamle yapıp ödeyecektir o anda , mutluluklar

hesap gelince siz de ödemek istermiş gibi yapın yani beraber ödemek istemiş gibi olsun, bişey yapmazsanız öyle onun ödemesini beklerseniz ayıp olur.Zaten o hamle yapıp ödeyecektir o anda , mutluluklar

öyle yapacağım galiba evet, çookk teşekkür ederim güzel dileğiniz için

ay ne güzel konu Güldüm valla ne yaparsan yap ayıp oluyor

Biz eşimle ilk yemeğe gittiğimizde o ödedi. Zaten kordonda denize nazır bir yerdi ben zaten ödeyemezdim

Eğer çalışıyorsa bence bırakın o ödesin. Ama öğrenci felansa beraber ödeyin

Bu hesap ödeme kavgası hiç sevmediğim şeydi. Eşimle de sevgiliyken o kadana kibardı ki. Hesap hiç masaya gelmezdi,getirtmezdi. Lavaboya kalkar ödeyip gelirdi canım kocişim

Türk erkeği ilk buluşmada erkekliğinin gösterişini çok sever,bırak ona bu hazzı yaşasın.Hee seninde elinin nereye gittiğine doğru bakıyorsa, bir daha görüşme. yaramaz

ay güldürdün beni o günler geldi aklıma

ben de bunu çok düşünürdüm teklif etmiştim ben elimi cüzdanıma götürmüştüm o elimi tutmustu napıyosun diye ve ödetmemişti

aa bak elini tutmak içinde iyi bahane hee çakal carloooos daha ilk buluşmadan elimi tutmus aksam gidip bunun hesabını sorayım ben

ne sevgiliyken ne nişanlıyken hesap ödetmedi ama evlendik acısını cıkarıyo şimdi ben ödüyorum... Çünkü beyefendinin yüksek limitli kredi kartını ben ele geçirdim

bence de bi teklif etmelisin

edeyim bence de Larissa, en azından bi hareketleneyim,durmayayım öyle armut gibi

biz denize nazır yemek yemeyeceğimiz için hesaba elimi atma lüksüm var yani şu durumda haha yeni mezun,işi var ama yılların çalışanı değil :) daha önce de dediğim gibi sonraki buluşmalarda illa ki öderim, ödemeye çalışırım,ama lady çizgimden çıkmayayım diye ekstra özen gösteriyorum şu an. aman kaba olmayayım

Bu hesap ödeme kavgası hiç sevmediğim şeydi. Eşimle de sevgiliyken o kadana kibardı ki. Hesap hiç masaya gelmezdi,getirtmezdi. Lavaboya kalkar ödeyip gelirdi canım kocişim

evet böyle bir ihtimal de var, çok ince bir hareket bence, ama sürekli yaparsa insan kendini kötü hisseder ya,yedi içti ödetti gibi.

Türk erkeği ilk buluşmada erkekliğinin gösterişini çok sever,bırak ona bu hazzı yaşasın.Hee seninde elinin nereye gittiğine doğru bakıyorsa, bir daha görüşme. yaramaz

evet illa ki öder zaten,ama arkadaşlarla ya da en azından tanıdık biriyle oturmak gibi olmuyor ya o biraz kasıyor. tanıdık olunca "Allahaşkına bırak" diye hesabı çekiştirebiliyorsun

ben de çok güldüm şu an çok şekersiniz götüreyim ben de elimi cüzdanıma,evliliğinizden yola çıkarak,sizdeki gibi el teması olursa gelecek var demektir

ay iyice abaza çıktım

İş yerinde olmasam kahkaha atcam Hesap masaya gelirse çantaya yönel beraber ödeyelim de.Tamam derse bir daha görüşme. Kesinlikle reddederse bi daha görüş.
Hesap hiç masaya gelmeden direk kendi öderse o zamanda evlen

bence ödemeyi teklif etmelisin zaten o da teklifini geri çevirecektir

ama teklif ederken yalandan değilde gerçekten ödeyecekmiş gibi elini cüzdanına atmalısın itiraz etmezse de hakikaten ödemelisin.

ekşide hesabı erkeğe ödeten kızlar hakkında yazılanları okumanı tavsiye ederim.ilk izlenim daha sonraki buluşmalarda bir o bir sen ödersin hep ona ödetme.

Davet eden kimse hesabı da o ödemelidir bence ki sanırım daveti yapan o ..Hesabı da erkeğin ödemesi yakışık alır ,size ödetirse bir daha görüşmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…