• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk buluşma,hesap sorunsalı

En iyi yere goturup en pahali yemekleri tavsiye et istediğin iftar olsun lafı olmz böyle şeylerin bende de kalkarkende çok iticiyms arkadas altı üstü bi yemek bi kahve

Hesabı 5 dakika masada beklemesi çok gorgusuzce bir hareket..2.si ise sana ertesi gün ata ata o mesajımı attı. Ne kadar itici..ne zman gidiyoruz çok güzeldi bir daha gelirmisin diyeceği yerde.. ilkinde ben ödedim bir kerede sen öde bakalım..neyin hesabını yapıyor.. bana göre değil..

Hesap 5 dk masada beklediğine göre siz 5 dk telefonla mı konuştunuz? Bana göre büyük saygısızlık bu.

Çok önemli bir durum olmadığı sürece karşımdaki insanı sap gibi bekletmem.

Erkek arkadaşınızın da hesabı masada bekletmesi hiç hoş değil. Resmen ödemenizi beklemiş gibi.

Kahveyi odemekti niyetim diyosunuz hesabın 5 dk masada kaldığını da takip edebildiniz peki niye tlf ara verip odemediniz? Hem siz onu hem de o sizi denemiş .. öyleyse niye utandiniz? Kafamda deli sorular

aynen katılıyorum.

ayrıca adamın yanında 5 dk (veya daha fazla) telde konuşmak biraz ayıp değil mi?

Bana gore ilk bulusmada herkes kendi yedigini odemeli, sonrakilerde kimin odedigi cok onemli degil. Ama adamin yaptigi da hos degil bence.

aynen katılıyorum.

ayrıca adamın yanında 5 dk (veya daha fazla) telde konuşmak biraz ayıp değil mi?

Benim bildigim toplanti tarzi ortamlarda telefon ile konusulmaz olum kalim meselesi disinda. Hele bu birde ilk bulusma ise hìç mí hiç olmaz.Bence hesaptan once zarafet kurallarina bakin derim.
Haklısınız ama ortak bi arkadaş vasıtasıyla tanıştık biz o aklımıza geldi kendisi dedi bi arıyıp teşekkür edelim diye önce beraber konuştuk benim iş arkadaşım olduğu için işle ilgili bişey anlatıyodu benim konuşmam gerekti kapatamadım

Yemeği o ısmarladıysa kahveyi siz ısmarlayabilirdiniz hesap 5 dakika masada beklemiş demek ki sizin ödemeye hiç niyetiniz yokmuş , her şeyi karşı tarafa yüklemek olmaz.
Tabi sonrasında attığı mesaj hiç hoş değil bir sonrakinde siz ısmarlayın sonrasına da bakarsınız artık.

Bir sonraki görüşmeniz şayet olursa siz ödeyin zaten hesap neden 5 dk durmuş çok ayıp.. Muhtemelen sizin ödemenizi bekledi ondan ödemedi ama telefonu kapatıp ödeyebilirdiniz..
ancak bundan sonra ki kısım çok saçma yani bir erkeğin size ne zaman ısmarlıyorsun sorusu çok tuhaf..
ben bayan halimle yakın arkadaşıma bile sormam bu soruyu belki yapı meselesi olabilir , hali vakti yerinde diyorsunuz daha öncesinde parasal mevzular da sorun yaşadıysa güvensizliği de olabilir :işsiz:
Ama yine davranış ve üslubu yanlış..

Senin telefonla konuşman hesabı sen öde moduna döndürmüş o da bu duruma içerlemiş bence.
İftar ısmarla sevabına.

Erkek arkadaşımla 2,5 yıldır beraberiz nerdeyse.ilk günden itibaren asla elimi cebime attırmadı.zaten gurur yapar asla öyle bişey bekleyecek biri degil şükür.haa artık ayrı gayrımız yok hiç ödemedim ama ödesemde dokunmaz şuan sanırım :) ama ilk zamanlarda böyle yediğim yemeği içtiğim kahveyi hesaplayan adamdan da hiç hoşlanmazdım doğrusu

Benm eşimde sewgili olmadan önce bi kere bana yemek ısmarla dedi çıktık tam hesabı ödüyecekken ödettirmedi o sürekli yemeğe çıkalım deyip sık boğaz etmemek içindi gibisnden belki seninki de sırf buluşmak için yapmıştır

Eskiden hayatina giren kisilerden tecrube etmis olabilir ve siz de mi paradan kacansiniz diye denemiş olabilir dicem ama ilk bulusmada da denenmez bence.Cimridir buyuk ihtimalle

Kendi davet ettiği icin hesap ödemeye kalkmak yakismazdi dogrusunu yapmissin. Ancak ben olsam yemeğe davet ederim kahveyi de öderim ondan sonra iliskiyi devam ettirmem. Çünkü ne zaman cikiyoruz gorusuyoruz vs bir sürü soru sekli varken ne zaman ismarliyorsun bana cok dokunurdu.Sanki borcunu ode der gibi.

Ödemeye niyetin olsaydı hesap geldiğinde telefonda olmazdin, olsaydın da her şekilde oderdin. Zaten masada beklemiş öylece bakmışsınız. İkinizin yaptığı da birbirinden çirkin.

Ben olsam ne görüşürüm ne de borçluyum diye onu yemeğe götürür sonra ayrilirim. Hiç muhatap olmam öyle bir tiple. Ama sen de çirkinsin kusura bakma.

Back
X