• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk buluşma,hesap sorunsalı

İlk görüşmeler için muhabbetler saçma olmuş , ama sizin de elinizi cebinize hiç atmayışınız en azından teklifte bulunmayışınız da itici olmuş.

Hesap gelince telefona sarılma bahanesini arada eşim yapar güleriz , ama 10 günlük flörtte telefondaki mesele acil değilse kapatıp hesabı almalıymışsınız. En azından yeltenseniz de yetermiş yani.

Benimde esimle ilk tanismamizda beni yemege davet etmisti ikinci kez görüsmek icin bahanesi hadi bir yemek borcun var ne zaman görüsüp yemeye davet edeceksin derdi ve gitigimizdede hesap geldiginde Ben ödemek icin elimi uzatigimda sakin benim oldugum yerde bunu yapma deyip kendi öderdi belki sizi ikinci kez görmek icin bunu demistir ama siz görüsmeye karar verirseniz yaninizda para bulundurun genede ne olur ne olmaz Adam pinti falan cikar :)

Adamın içine oturmuş da hemen zararı tanzim etme peşine düşmüş gibi çok çok itici hele ki ilk buluşma için. Benim için direkt soğuma sebebi bu arada sen ne cevap verdin yemek ısmarla mesajına .?

Adamın içine oturmuş da hemen zararı tanzim etme peşine düşmüş gibi çok çok itici hele ki ilk buluşma için. Benim için direkt soğuma sebebi bu arada sen ne cevap verdin yemek ısmarla mesajına .?
Nerde istersen dedim . Kahveyi ödemeyerek düşüncesizlik yaptım farkındayım onun için güzel bi yer seçtim ne derse desin ödeyeceğim hesabı zaten bakalım artık

Yoo niye ısmarlayayım ki de.. Davet etmiş zaten hem de ilk buluşma bi de sen mi ödeyecektin??

İlk görüşmeler için muhabbetler saçma olmuş , ama sizin de elinizi cebinize hiç atmayışınız en azından teklifte bulunmayışınız da itici olmuş.

Hesap gelince telefona sarılma bahanesini arada eşim yapar güleriz , ama 10 günlük flörtte telefondaki mesele acil değilse kapatıp hesabı almalıymışsınız. En azından yeltenseniz de yetermiş yani.
Farkındayım çok pişman oldum sonradan ama o an nasıl davranmam gerektiğini kestiremedim işte . Pazar için sözleştik hiç bi şekilde ödetmeyi düşünmüyorum geçen sefer sen ödemiştin deyip

Farkındayım çok pişman oldum sonradan ama o an nasıl davranmam gerektiğini kestiremedim işte . Pazar için sözleştik hiç bi şekilde ödetmeyi düşünmüyorum geçen sefer sen ödemiştin deyip
Ön yargılı gitme bence bak bi kaç kişiye olmuş belki ikinci bi buluşma ayarlamak için yapmıştır bi yokla ona göre davranırsın

Bence siz masada olsaydınız da adam kahve hesabını ödeyecekti.
Ama sizin telefonla konuşuyor olmanız ödemekten kaçıyor izlenimi vermiş, adamın da dikkatini çekmiş. O da düşünmüştür böyle küçük hesap peşinde koşan biri olabileceğinizi.
Ve mesajdaki üslup tamamen dalga geçme amaçlı... ne yaptığını anladım gibisinden.
En azından ben böyle yorumladım :)
Ama ayıp ettiniz onu söyleyeyim, hesap masaya geldiğinde telefonu kapatmalı ve teklif etmeliydiniz. 5 dakika masada kaldığını takip edecek kadar farkındaydınız da...

Kahveyi sizin ödemeniz şık olurdu. Telefon çok uzun sürmüş. Sonuçta ilk buluşma. Belki o da sizin hakkınızda aynı şeyleri düşünmüştür. Ve sizin tepkinizi ölçmek için bu teklifte bulunmuştur. Belki de sadece ikinci buluşmayı teklif etmek için bir bahanedir.
Tavsiyem ikinci buluşma olursa bu kadar tlf konuşmayın ve hesapları siz ödeyin.

Vallahi ben katılmıyorum bazılarına . Asıl ilk buluşmalarda biz hanımların da ellerini cebine atması gerekir . Sonuçta henüz bir geçmişiniz yok adamla . Tamam yemeği anlarım da kahve meselesinde mutlaka teklif etmeniz gerekti . İnsanların maddi durumu iyi diye herşeyi ödemek zorunda değiller . Hı ilerde sevgili olursunuz aranızda lafı olmaz ama şimdi hoş değil

benim anlamadığım madem kahveleri siz ısmarlayacaktınız neden hemen ödemediniz ki, ben olsam atlardım resmen hesaba o ödemesin diye.

Ertesi sabah ne zamn iftar ısmarlıyorsuna kadar tamam ama o mesaj niyetini belli etmiş. Resmen cimri..niyeti görüşmek olsa bi daha ne zaman görüşüyoruz yada bana ne xaman kahve ısmarlarsın tarzı bişey olurdu. . İftar değil.. seni yemeğe davet etmiş bide hesap mı ödetecek.. bide kahveyi ısmarlamamak için oyalanmış.. kahve dediğin kaç para allasen?? 10 tl için bi erkek bı duruma düşmemeli.. bence ben sana yediğimin içtiğimin parasını verim bi daha görüşmeyelim deyin.

Kizlar adam konu sahibini davet etmis o gun herseyi odemesi normal,
baska gunde kiz yazardi iftara gidelim diye o ismarlardi yani...
Kendi agziyla yazmasi ya kadin ruhundan anlamiyo yontulmamis yada cimri yani.

Bence siz masada olsaydınız da adam kahve hesabını ödeyecekti.
Ama sizin telefonla konuşuyor olmanız ödemekten kaçıyor izlenimi vermiş, adamın da dikkatini çekmiş. O da düşünmüştür böyle küçük hesap peşinde koşan biri olabileceğinizi.
Ve mesajdaki üslup tamamen dalga geçme amaçlı... ne yaptığını anladım gibisinden.
En azından ben böyle yorumladım :)
Ama ayıp ettiniz onu söyleyeyim, hesap masaya geldiğinde telefonu kapatmalı ve teklif etmeliydiniz. 5 dakika masada kaldığını takip edecek kadar farkındaydınız da...
Yanlış anlaşıldı çoğunluk tarafından sanırım hesap gelince telefona sarılmadım:) bizi tanıştıran kişiyle konuşuyoduk onun fikriydi aramak . Ben konuşurken o esnada istedi bende ilk geldiğinde hamle yapmadım . O kadar bekledikten sonra da nasıl ödeyeceğimi kestiremedim açıkcası ondan oldu ama yanlıştı kabul ediyorum :KK43:

Back
X