ilk buluşma

hesapların birinden birini siz ödemişsinizdir umarım.

Herif cimri yahu.. Sırf kabarık hesap ödememek için tokum diyor Ben böyle durumlarda hiç kasmıyorum hadi yemek yiyelim ben acıktım diyorum..Menü ve mekan seçiminde kastırıyosa zaten anlaşılıyor.Hesap ödemek istemiosa ya tokum derler ya da en ucuz menüye kaydırırlar.Hatta şunu ortak yiyelim dicek kadar yüzsüzler gördüm

Yorumların çoğundan ‘adam utanmıştır, çekinmiştir’ yazıyor ama 33 yaşındaki adam da utanıyorsa vayyy bu erkeklerin haline

O kadar yol gelen adamın da ‘önereceğin güzel bi yerde yemek yiyelim’ demesi çok zor olmasa gerek... Artık erkeklerde bi cins oldu ya.Böyle bi adam beni de iterdi.
Yine de bir kere daha görüşün bakalım, huyu netleşir.

sabah öğle fark etmez geldiyse ilk bi yemek yenir sonra çay kahve içilir. ağırlayan taraf siz olduğunuz için teklif sizden gelebilirdi. bi de ikinci buluşmaya siz gidin madem bildiği yerdeki huyları nasıl ölçüp bakarsınız.

ya onu ben de yapıyorum bitiremediğim için acaba karşıdan cimri mi görünüyorum? halbuki israf olmasın diye dediydim abooovv

Ya hala klasik düşünceler bence...
Yol parasını o verdiyse sizin de onu agırlamanız gerekıyor hesabı ödeyip....
Ben de uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum git gel 200 sadece yol parası hani...

32 ya da 33 yaşında umrumda değil ama hesabı illa erkek ödemek zorunda mı?
Madem rahatsız oldunuz onun bulundugu şehre siz gitseydiniz

Sen ev sahibisin çocuğu aç birakmissin sonuçta erkenden yollara düşmüş kahvaltı yapamamış gelir gelmez bir öğle yemeğine götürebilirdiniz ...

hesabı illa erkek ödeyecek diiye birşey yok ama ilk görüşmede nezaket göstermesi iyidir. fiyatı zorlarsa lüks bir yere götürmesine gerek yok ama öğlen saatinde buluşan 33 yaşındaki adam yemek yerine çay seçiyorsa da gidip biraz görgü öğrensin.

eminim ilişkileri devam ettikten sonra "sevgilim bişey ısmarlamaz" yazıp ilk buluşmayı anlatsaydı, daha ilk günden belliymiş derdik konu sahibine. :)

İlk buluşmada ben ödedim o geldiği için sonra ben geldığımde o....
Ki bazen yol paramı da vermeyı teklıf edıyor yani demeye çalıştığım o işler öyle olmuyor...

Bir de tanışmaya erkek gelir yazmış bana hiç uygun bir kafa yapısı değil
Madem eşitlik diyoruz eşitlik

Yani düşünceleriniz beni rahtsız etti. Ciddi niyetli de adam sizi beğenmeseydi ya da siz adamı beğenmeseydiniz ne tür bir niyet kalacaktı geriye?

O kadar yol gelmişse kaç tl yol parası masrafı etmiştir düşündünüz mü? Kendi arabası olsa bile bunun benzini var. 4 saat az buçuk yol değil. Adam sizinle sürekli buluşmak isterse haftada 3-4 kere sanırım maaşının 2/4 ünü buluşma masraflarına ayırmalı.

Uzak mesafenin masraflı bi şey olduğunu kabul edin. 2. buluşmada da siz onun şehrine gidin, o sizi gardan alsın. Siz teklif edin tüm bunları? Muhtemelen böyle bi şey olsaydı “O kadar yanına gittim, vaktimi ayırdım, bana bi plan yapmadı, benim teklif etmemi” bekledi dersiniz. Adama aynısını siz yapmışsınız. Empati yapmaya ne dersiniz biraz?

Ha bu saatten sonra da olumsuz derseniz, adam en azından sevgilisi olmamış birisi için fazla masraf etmemiş olacak. bence mantıklı

ilişki başladığında ki süreklilikte haklısınız. evet zamanla, ilerledikçe paylaşılır. bunu ben de yapıyorum.

ben kendi adıma ilk buluşmada hassasım. çevremdeki örnekleri gözlemlediğimde de ilk buluşmada bu özeni göstermeyen erkeklerin genellikle ilişkinin devamında kadına çok şey yıktığını gözlemledim.

adamdan her görüşmede yol, yemek, ssk beklenmeyecek zaten. konu sahibi de yeri gelir hem yol gider hem yemek ısmarlar. yeri gelir tatile giderler orada daha fazla öder.

tamamen şahsi fikrim, ilk buluşmadaki tavırlar önemli. keza adam önce tokum demiş, sonra yemedim demiş. bana itici geldi. asıl sıkıntı da bu. cebine göre bir yer için bir ayarlama yapabilirdi her türlü. internet denen bişey var, açar araştırır, şöyle bir yer gördüm merak ettim gidelim diyip hem kesesine uygun hem de karşı tarafın gönlünü hoş edecek bir tutumu olabilirdi.

ha bir başka açıdan, belki de gördüğü anda beğenmedi ve yemek vs dallandırıp budaklandırmak istemedi.

Gerçekten ağzım açık okudum yorumları; herkes nasıl da vicdan timsali kesilmiş Yahu, koskoca 33 yaşında adam, aylarca telefonla görüşülmüş, bu yolculuk uzun zamandır planlanmış belki de, yok parası yokmuş yok bilmemne, yok çekinmiş, vay efendim o misafirmiş 33 yaşında adam ciddi bir niyetle (evlilik muhtemelen) bir kadının yanına tanışmaya gidiyorsa hiçkimse kusura bakmasın parası da olması lazım, cesareti de olması lazım,yemek yemenin ayıp ya da çekinilecek bi durum olmadığını da bilmesi lazım, çocuk mu avutuyoruz burda yani Konu sahibi bu adamdan bi cacık olmaz, cimrilik mi, öküzlük mü, utangaçlık mı bu saçmalığın adı neyse artık, bu işler böyle yürümez yani, lise/üniversite öğrencisi değilse böyle yürümez.

Biz eşimle ilk buluştuğumuzda hesabı o ödedi ikimizde memuruz ama 2. buluşmamızda arabamız yoktu minibüs parasını dahi ben ödedim çünkü cebinde sadece 5 TL si vardı önce şaşırdım nasıl memur adamda para olmaz diye ama meğer ölen babasının borcu varmış maaşını oraya vermiş hepsini ama bunu çok zaman sonra öğrendim. Bu durumda her şeyi ben ödedim 5 kuruşsuz diye bu iş olmaz deseydim şimdi evli olmayacaktık. Aksine çok eli bol bonkör hatta ben cimriyim onun yanında.

Yemek yemek çekinilecek bir şey değilse, konu sahibi niye dememiş yav? Erkek adam şöyle de böyle de olmalı tamam da, biz kadınların sürekli kenarda sessiz ve gözlemci konuma geçip, karşı taraftan plan, program, incelik beklemesi mantıklı ve adil mi?
Ben ikisini de tuhaf buldum ama konu sahibi burun farkıyla kazanır bence, hiç kusura bakmasın. Ne kadar basit, insani bir mevzuyu bile konuşamıyorlar yahu. Açım ulen, açım diye yaygarayı bassa daha sağlıklı bir iletişim olurdu aralarında.

Valla benim konu sahibinin anlatımından gözümde canlanan adam; ezik-büzük, çekingen tuhaf bir profil oldu.. Hani zaten konu sahibi baştan sormuş açmısın şumusun bumusun diye, tutmuş bir yere götürmüş yani ilk başta bir girişkenlik yapmış gibime geldi, sonrasında da 2. adımı girişimi ondan beklemesi normal olabilir. Yani adamı kaldırmasan günlerce pastanede oturup çay içermiş gibi bir izlenim edindim açıkçası ona gıcık oldum -ki konu sahibi de ona gıcık olmuş sanki- . Karşıdaki bu kadar kasım kasım kasılırsa açıkçası aynı enerji bana da geçer ben de olsam.. Kız yine ikinci kez sormuş ne zaman kahvaltı yaptın falan açmısın diye "kahvaltı yapmadım ama aç hissetmiyorum" tarzı bişeyler söylemiş hala ulen saat 4 olmuş, insan acıkmaz mı dalga mı geçiyosun yani derler adama. Yani adam düpedüz kaçınmış bişeylerden. Allaha şükür "sen aç mısın" diyebilmiş sonunda kız da isyan etmiş açım diye Yani kız sormasa adam günlerce açbilaç dolaşacak deli midir nedir

sizin yerinizde olsam ille yemek yiyelim diye tutturmam açıkcası dünyanın bin türlü şeyi var parası bir şekide olmayabilir(geçen kredi kartım hesabımdaki tüm parayı çekmiş mesela)
yemek yiyelim demeyen bir insana acıktım demem ayrılırım gider yerim.
eger gerçekten çok hoşlandıysan sen sipariş verebilirdin ve öderdin.
bir de ilk buluşmayı uzatmak bana saçma geliyor boşuna kasıntı bir ortam.

ayrıca sizin yemeğinizi neden o seçti

Son düzenleme:
Adam sizin bulundugunuz sehire gelmis. Sizin yemek yiyelim demeniz ve sizin hesabi odemeniz gerekiyordu bence. Ben asla hesap odetmem misafirime. Cimri olan birisi var evet o sizsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…