ilk buluşma

Adam sizin bulundugunuz sehire gelmis. Sizin yemek yiyelim demeniz ve sizin hesabi odemeniz gerekiyordu bence. Ben asla hesap odetmem misafirime. Cimri olan birisi var evet o sizsiniz.

ben adamı misafir yerine koyamadım açıkçası. sonuçta tanışıp görüşmeyi kendisi istemiş ve adam gidene dek bir süre telefonla iletişimleri olmuş. konu sahibi gel ağırlayayım seni dememişse, bile isteye başka şehre giden bir adam var ortada.
keza biriyle ilk kez buluşmak için kalkıp gittiyse o yolu demek ki gerçekten bir umut görmüş bu işte.

benim çok yakın bir arkadaşım da bu şekilde tanıştı. adam izmirden geldi ilk buluşmaya, o zamana dek aynen sadece telefondu iletişimleri.
ama adam gelmeden buluşacakları bölgede oturulabilcek yerleri incelemiş. planını yapmış. çünkü yemek saatinde buluşmuşlardı.
ha onun durumu iyiydi kızı yeşilköyde iyi bi balıkçıya götürdü. ama olay mekanın lükslüğü değil. düşünülmesi.

33 yaşındaki adamda bi zahmet bu kadar nezaket göstersin. daha öncede yazdım, konu sahibi şu an değilde ilişkinin ileriki aylarında adamın bu tutumundan rahatsız olup konu açsa ve ilk buluşmada böyle olmuştu diye anlatsa herkes en başından belliymiş derdi.

Bence" hesabı erkek ödemeli "tavrında olacak bi erkek. yani bu konularda atılgan olmalı davranış olarak insan bi görmek istiyor. kimse kusura bakmasın her kadın güçlü, lider ruhlu erkek ister yanında. konu sahibi arkadaşımın da bahsettiği bence bu yani erkeğin harcaması değil tavrı fikri.

Bende ilk buluşmamı bu şekilde yaşadım otogardan aldım kendisini çalışmadığım halde yanına gitmeden onu yemeğe sevdiğim bir yer var oraya götürmeyi planladım kafamda. Çünkü tek taraflı bi şey için gelmiyor sonuçta bende tanışmak istiyorum o 7 saatlik yoldan geldi şehrime misafir diye yemek yeriz diye düşündüm.
Gelir gelmez yemek yiyelim önce dedim direk, oda eğer sen aç değilsen ben mola da yemiştim bi şeyler içelim, sonra yemek yiyelim dedi. Tamam dedim çay kahve içtik hadi gidelim yemek yiyelim dedim. Sevdiğim yere götürdüm bütün ısrarıma rağmen ödetmedi. Yemekten sonra tatlı yiyelim o zaman ben öderim onu da lütfen dedim tamam dedi yedik içtik. hesap ödenirken yine bütün uğrasşıma rağmen ödetmedi

Sonuç olarak bence siz 2.buluşmaya gidin sırf bu konu için Red etmeyin beğendiyseniz eğer.
Biraz hatalı davranmış ama çekinmiş olabilir. Gerçi yaşı gayet olgun bi yaş ama yine de yaşla ilgili değildir bu durum sanırım.
Benim arkadaşım 24 yaşındaydı aşırı da çekingendi yemek yiyelim mi demedi çünkü ben buna fırsat vermedim planım çünkü kendim ödemekti ama yine de bana ödetmedi.

4 saat yoldan gelen kisiyi ev sahibi olarak pastaneye goturmezdim.

Ilk anda cekinip ac degilim demis olabilir.

Oyleyse bile bir iki cay icip hadi acikmissindir artik diye ben yemege gotururdum.

Bence ikinci kez bulusun. Bi bakin bakalim.

Esim yasadigim sevgiliyken sehire geldiginde ictigi suyundan aldigi sakiza kadar ben odedim,taa nerelerden gelmis adam diye 1 hafta herseyini karsiladim, kapisiyorduk kasanin onunde hep.
Evlendim ben bu herseyini cektigim adamla.
Allaha bin sukur cebimi bi gun bos birakmaz,maasim bana kalir ustune bide biriktireyim diye kenara atmalik para verir.
Onca yoldan gelmis adami yemege cagiracaginiza bi de teklif bekliyorsunuz pes.
Biraz sirca koskten cikip halka inin.

Yazılı olmayan kurallar vardır ya hani? Adam yoldan geldiği için sizin onu yemeğe götürmeniz gerekiyordu. Aç değilim demiş olsa da, kahvaltı bile yapmayan birinin o saate kadar acıkmamış olması imkansız. O kadar yol parası veren kişi, 1 öğün yemekten mi imtina edecek? Belli ki heyecan yaptığı için tıkanmış adam. Ayrıca yaptığınız yorumlardan sizi çok agresif buldum. Biraz sakin düşünün. Adamı beğendiyseniz 2. Şansı verin derim.

Anladığım kadarıyla telefonda görüşürken de aranızda çok fazla bir samimiyet olmamış.
İki tarafta çok sıcakkanlı olamamış gibi.
Bu tarz durumlar aradaki samimiyetle de alakalı bence.
Mesela gelmeden bir gün öncesi buluşunca ne yaparız, nereye gideriz vs. tarzı konuşmalar olmalıydı birlikte ortak bir plan yapılmalıydı.
Siz o samimiyeti ikinizde kuramamışsınız.
Tekrar görüşmek niyetinde iseniz o sıcaklığı ve samimiyeti oluşturup öyle görüşün. Bir de öyle değerlendirin bence.

Hiç diğer açıdan düşünmüyorsunuz. Belki de o sizden böyle bir şey bekledi? Sonuçta 4 saatlik yoldan gelmiş gardan aldığınız gibi acıkmışsındır ben de birlikte yeriz diye düşündüm hemen bir şeyler yiyelim deseydiniz belki o da rahatlayacaktı??
ben mesela yeni tanıştığım insanların yanında öyle normal iştahımla yemek yiyemem. Düşünün kocam 2 yıllık iş arkadaşımdı, birlikte öğlen yemekleri abur cuburlar yerken hiç utanmayan ben, iş ilişkiye evrilince ben tokumdan öteye gidemedim kaç buluşmada. Belki o da utandı kastı ve bilmediği bir şehirde hayatını birleştirmek üzere çıktığı yolda biraz da olsa samimiyet bekledi ne dersiniz? Şık bir restoran demişsiniz, bana göre bir simit bile olurdu he o zaman da adam cimri olurdu :) Sizin bence enerjiniz tutmamış tutsaydı bu konuyu ‘ben ayıp mı ettim sizce’ diye açardınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…