- 16 Ekim 2015
- 1.721
- 2.312
- 133
- 42
Cinsellik ihtiyaçtır, sizin bu ihtiyacı hissetmemiş olmanız ihtiyaç olmadığı anlamına gelmez. Su içme ihtiyacı hissetmeyen insanlar da var, su ihtiyaç değildir diyebilir miyiz?Konu çok farklı yerlere gitmiş maalesef. Cinsellik ihtiyaçtır ya da değildir diye kesin bir kaide yok bence. Kimine göre ihtiyaçtır, kimine göre değildir. İsteyen istediğini yaşar. İsteyen sonsuza kadar kendini eşine saklar, isteyen de canının çektiğiyle birlikte olur. Bu iki taraf da birbirini yargılayamaz bence... Her iki taraf da karşı düşünceye saygılı olmalı.
Ben mesela ilk eşimle birlikte oldum, 28 yaşında evlendim ve inanın 28 yaşına kadar da cinsellik hiç aklıma gelmedi. Ha liseden itibaren sex deneyimi yaşayan arkadaşlarım da oldu, onlara da tüü kaka bunu nasıl yapabiliyorsun demedim. Benim ihtiyacım olmadı ki birlikte olmadım, onun ihtiyacı olmuş ki birlikte olmuş...
Evlendikten sonra da tam aksine cinselliğe çok düşkün oldum. Demek ki insan tadına bakmadığı şeyi canı çekmiyor diye düşünüyorum, en azından benim açımdan öyle. Bu konuyu hep şeye benzetirim. Hani sigara içmeyenler sigara tiryakisinin sigarayı canının ne kadar çektiğini anlayamaz ya aynı o şekilde bence cinsellik de... Sigara içenler için sigara bir ihtiyaçtır, sigara içmeyenler için sigara bir ihtiyaç değildir...
Lütfen kendini eşine saklayan kadınlara da ya da gönlünce istediği gibi cinselliğini yaşayan kadınlara da saygı duyalım. Ne kendini eşine saklayan kadınlar namuslu ne de cinselliği istediği gibi yaşayan kadınlar namussuz. Namus kavramı çok başka bir boyut... Ha ne de kendini eşine saklayan kadınlar bağnaz, cahil ya da canının istediği ile birlikte olan kadınlar modern, kültürlü. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim...
Taraflı olduğumu nereden çıkardınız anlayamadım? Evlenmeden önce ilişki yaşamadığımdan mı acaba? Demişsiniz ya evlenmeden önce ilişki yaşamayan kadınlara kötü bir şey denmez, Neden acaba o zaman o arkadaşlara "sevişmediği için bu saldırganlığı" vs tarzında yaklaşımlar yapılıyor? Ha siz şimdi bunu da yanlı anlarsınız evlilik öncesi ilişki yaşayan kadınlara söylenenleri de tasvip etmediğimi mesajımda belirtmiş olmama rağmen. Sizin biz onlara saygılıyız diye yazdığınızdan dolayı bunu belirtmek istedim sadece... Ayrıca mesajımda da belirttim kimine göre ihtiyaçtır kimi de göre değildir diye. Hakikaten de öyle. Bir sürü arkadaşımdan duyuyorum evli olmalarına rağmen haftalarca birlikte olmasam aklıma gelmez diyenleri... Ben de mesela onları anlayamıyorum... Herkesin fizyolojik yapısı farklı, herkesin hormonları farklı, herkesin ihtiyacı farklı...Cinsellik ihtiyaçtır, sizin bu ihtiyacı hissetmemiş olmanız ihtiyaç olmadığı anlamına gelmez. Su içme ihtiyacı hissetmeyen insanlar da var, su ihtiyaç değildir diyebilir miyiz?
Burada kimse evlilik öncesi cinsellik yaşamak istemeyen kadınlara kötü bir şey demez. İlla yaşa, yaşamak zorundasın demez. Ama aksini hemen hemen her gün görüyoruz. Fetva verenlerden çocuk aldırmaya varana kadar geniş bir skalada hakaret işitiyoruz bu tip konularda sürekli.
Sorun bir arkadaşın “insanların farklı zevkleri olabilir” cümlesindeki zevk kelimesini seksle bağdaştırıp saldırgan cümlelerle başlayıp hakaretlerle bitirmesinden çıktı. Yine evlilik öncesi sevişen kadınlar bir başka kadın tarafından namussuzlukla, kucaktan kucağa gezmekle ve daha ağır bir çok şeyle yaftalandı. Sizin bu mesajınız da tarafsız gibi görünen ama taraflı bir mesaj bu konu özelinde.
Konu özelinde dedim. Şunları başka bir yere yazsanız evet tarafsız bir yorum derdim. Ama çok alakasız bir yerden saçma sapan bir çıkarım yapıp saldırganlaşan bir insanın olduğu konuda bunu yazınca tarafsızlık falan kalmıyor.Taraflı olduğumu nereden çıkardınız anlayamadım? Evlenmeden önce ilişki yaşamadığımdan mı acaba? Demişsiniz ya evlenmeden önce ilişki yaşamayan kadınlara kötü bir şey denmez, Neden acaba o zaman o arkadaşlara "sevişmediği için bu saldırganlığı" vs tarzında yaklaşımlar yapılıyor? Ha siz şimdi bunu da yanlı anlarsınız evlilik öncesi ilişki yaşayan kadınlara söylenenleri de tasvip etmediğimi mesajımda belirtmiş olmama rağmen. Sizin biz onlara saygılıyız diye yazdığınızdan dolayı bunu belirtmek istedim sadece... Ayrıca mesajımda da belirttim kimine göre ihtiyaçtır kimi de göre değildir diye. Hakikaten de öyle. Bir sürü arkadaşımdan duyuyorum evli olmalarına rağmen haftalarca birlikte olmasam aklıma gelmez diyenleri... Ben de mesela onları anlayamıyorum... Herkesin fizyolojik yapısı farklı, herkesin hormonları farklı, herkesin ihtiyacı farklı...
Mesajlarımda da yanlı bir durum kesinlikle söz konusu değil. Siz yanlı olduğunu düşünmüşsünüz sanırım diğer kadınları da savunduğum için... Tekrar yineliyorum her iki tarafta birbirine saygı duymak zorunda... Namus kavramı bambaşka bir boyut, cinsellikle alakası olmayan...
Hayır tabii ki de öyle bir beklentim yok, sadece örnek verdim bu tarz saldırmalar da oluyor diye. Özellikle bu konuda karşıt düşüncelerde olan insanlar illa birbirine saldırıyor. Ben genel olarak yazıyorum. Sadece bu konu ile ilgili de değil, her konuda insanların birbirine saygılı olması gerektiğini düşünüyorum. Herkes aynı düşünmek zorunda değil...Konu özelinde dedim. Şunları başka bir yere yazsanız evet tarafsız bir yorum derdim. Ama çok alakasız bir yerden saçma sapan bir çıkarım yapıp saldırganlaşan bir insanın olduğu konuda bunu yazınca tarafsızlık falan kalmıyor.
Saldırgan arkadaşa söylenenler tamamen etkiye tepki. Hakaretler havada uçuşurken diğer kadınların biraz da bu tarafa salyalarınızı saçın, teşekkür ederiz hakaretleriniz için demelerini beklemiyordunuz herhalde.
peki eşin daha önce biriyle birlikte olmuş mu?Konu çok farklı yerlere gitmiş maalesef. Cinsellik ihtiyaçtır ya da değildir diye kesin bir kaide yok bence. Kimine göre ihtiyaçtır, kimine göre değildir. İsteyen istediğini yaşar. İsteyen sonsuza kadar kendini eşine saklar, isteyen de canının çektiğiyle birlikte olur. Bu iki taraf da birbirini yargılayamaz bence... Her iki taraf da karşı düşünceye saygılı olmalı.
Ben mesela ilk eşimle birlikte oldum, 28 yaşında evlendim ve inanın 28 yaşına kadar da cinsellik hiç aklıma gelmedi. Ha liseden itibaren sex deneyimi yaşayan arkadaşlarım da oldu, onlara da tüü kaka bunu nasıl yapabiliyorsun demedim. Benim ihtiyacım olmadı ki birlikte olmadım, onun ihtiyacı olmuş ki birlikte olmuş...
Evlendikten sonra da tam aksine cinselliğe çok düşkün oldum. Demek ki insan tadına bakmadığı şeyi canı çekmiyor diye düşünüyorum, en azından benim açımdan öyle. Bu konuyu hep şeye benzetirim. Hani sigara içmeyenler sigara tiryakisinin sigarayı canının ne kadar çektiğini anlayamaz ya aynı o şekilde bence cinsellik de... Sigara içenler için sigara bir ihtiyaçtır, sigara içmeyenler için sigara bir ihtiyaç değildir...
Lütfen kendini eşine saklayan kadınlara da ya da gönlünce istediği gibi cinselliğini yaşayan kadınlara da saygı duyalım. Ne kendini eşine saklayan kadınlar namuslu ne de cinselliği istediği gibi yaşayan kadınlar namussuz. Namus kavramı çok başka bir boyut... Ha ne de kendini eşine saklayan kadınlar bağnaz, cahil ya da canının istediği ile birlikte olan kadınlar modern, kültürlü. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim...
Evet ben de eşimin ilkiydim, yani o öyle söyledi. Gerçek mi bilemeyiz. Ama bunu da sorgulamadım o da benim yaşadıklarımı sorgulamadı zaten.peki eşin daha önce biriyle birlikte olmuş mu?
sen ilkini onunla yaşarken o da ilk kez mi senle oldu?
bu ''kendini eşine sakla'' saçmalığı erkeklerin kompleksleri yüzünden kadınlara öğretilmilmiş saçma sapan bir şey. ilkini kocayla yaşa ki kıyaslama ihtimalin olmasın gibi. peki erkekler kendini eşine saklıyor mu?
o konuyu konuşan yok. erkeklere serbest çünkü.
ilkini eşiyle yaşadığı için kendini ulu tanrıça gören kadın kocasının evlenmeden önce he halt ettiğini sorgulamaz. belki parayla yapıp hastalık kaptı nerden biliyorsun?
evlenmeden önceki testlerde her şey çıkmıyor.
o yüzden bu çifte standartı kırmak zorundayız. yoksa her şey kadınlara yüklenmeye devam edecek...
Yuh dedim zaten sıcak kanliymış hemen ortama alışırsın mis. Ayni zamanda salakta. Niyetini bu kadar belli etmez insan. Soyle arkadaşına si.tir etsin onun gibi ser.fsiziKonuyu arkadaşım adına açıyorum,
müzmin bekar arkadaşım 31 yaşında,kendisi sağlık çalışanı çalıştığı hastaneye yeni biri tayinle geldi,çocuk arkadasımdan 1,5 yaş küçük ve aynı hastanede olmalarına rağmen farklı bölümdeler,bir şekilde tanışıp telefonla konuşmaya yazışmaya başladılar.Arkadaşım çok etkilendi uzun zaman sonra ilk defa bukadar heyecandığını görüyorum ve hayal kırıklığı yaşamasını istemiyorum:/
şimdi telefonla konuşmak ve iş yerinde selamlaşma dışında bir iletişimleri olmadı,pandemi nedeniyle de dışarda buluşmak istemedi arkadaşım,cocuk arkadasımı evine davet etti kahve içmeye ,hatta yazdığı mesaj aynen şöyle *eğer istersen ben evde yalnızım evde kahveyi içebiliriz ben zaten sıcak kanlıyım hemen ortama alışırsın* dedi,ben güvenemedim bir yandan da olabilir aslında diyorum ,kafamız çok karıştı sizce ne yapmalı (eve gidip gitmeme konusunda değil kararsızlığımız ,eve çağırmasının altında başka şeyler olabilir mi)
"peki eşin daha önce biriyle birlikte olmuş mu?
sen ilkini onunla yaşarken o da ilk kez mi senle oldu?
bu ''kendini eşine sakla'' saçmalığı erkeklerin kompleksleri yüzünden kadınlara öğretilmilmiş saçma sapan bir şey. ilkini kocayla yaşa ki kıyaslama ihtimalin olmasın gibi. peki erkekler kendini eşine saklıyor mu?
o konuyu konuşan yok. erkeklere serbest çünkü.
ilkini eşiyle yaşadığı için kendini ulu tanrıça gören kadın kocasının evlenmeden önce he halt ettiğini sorgulamaz. belki parayla yapıp hastalık kaptı nerden biliyorsun?
evlenmeden önceki testlerde her şey çıkmıyor.
o yüzden bu çifte standartı kırmak zorundayız. yoksa her şey kadınlara yüklenmeye devam edecek...
Sakın gitmesin , niyeti belli çocuğun biseyler yaşamak istiyor kızla, bi zamanda güvenilir mi hiç..Konuyu arkadaşım adına açıyorum,
müzmin bekar arkadaşım 31 yaşında,kendisi sağlık çalışanı çalıştığı hastaneye yeni biri tayinle geldi,çocuk arkadasımdan 1,5 yaş küçük ve aynı hastanede olmalarına rağmen farklı bölümdeler,bir şekilde tanışıp telefonla konuşmaya yazışmaya başladılar.Arkadaşım çok etkilendi uzun zaman sonra ilk defa bukadar heyecandığını görüyorum ve hayal kırıklığı yaşamasını istemiyorum:/
şimdi telefonla konuşmak ve iş yerinde selamlaşma dışında bir iletişimleri olmadı,pandemi nedeniyle de dışarda buluşmak istemedi arkadaşım,cocuk arkadasımı evine davet etti kahve içmeye ,hatta yazdığı mesaj aynen şöyle *eğer istersen ben evde yalnızım evde kahveyi içebiliriz ben zaten sıcak kanlıyım hemen ortama alışırsın* dedi,ben güvenemedim bir yandan da olabilir aslında diyorum ,kafamız çok karıştı sizce ne yapmalı (eve gidip gitmeme konusunda değil kararsızlığımız ,eve çağırmasının altında başka şeyler olabilir mi)
Kızda aranıyor, yok fiziğim söyle falan resmen ikisi de aynı şeyin peşindeBişiy yok durumda sevişesi var bunların. Çık aradan sen.
Aranıyor hoş bi tabir değil bence. Iki yetişkin sevişmek istiyorlar.Kızda aranıyor, yok fiziğim söyle falan resmen ikisi de aynı şeyin peşinde
Sevişmemi geliyor aklınıza hemen benim aklıma adam psikopat olabilir ,kadına zorla tecavüz edebilir ,kesip biçebilir geliyor .Ben mi paranoyağım bilemedim ki.Önce dışarıda bir görüş ne demek eve gitmek sonra haberlerde duyuyoz Allah korusun .En azından hal ve hareketlerine bir baksın davranışlarına göre karar versin .Bu kadar basit canımEv buluşmalarında sevişme ihtimali her zaman vardır. Arkadaşınız asla sevişmem diyorsa gitmesin.
Disarida gorusulen adamin evde manyak çıkmayacağı da garanti değil. Sonucta disarida haza beyfendi olup evde aslina donen cok manyak var.Sevişmemi geliyor aklınıza hemen benim aklıma adam psikopat olabilir ,kadına zorla tecavüz edebilir ,kesip biçebilir geliyor .Ben mi paranoyağım bilemedim ki.Önce dışarıda bir görüş ne demek eve gitmek sonra haberlerde duyuyoz Allah korusun .En azından hal ve hareketlerine bir baksın davranışlarına göre karar versin .Bu kadar basit canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?