• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk bulusmada hesabi odemek..

Herseyi anladimda bakirelik konusu ne alaka? Her konuda kavga cikarmayin ya.. sacma sapan yerlerede cekmeyin. Sizene kim bakire kim degil. Gidin isinize bakin!

bence bi gariplik yok gayet normal .kişilik erkeklik sadece hesap ödemeyle kaşılaştırılacak bir şey değil.
ama siz sürekli hesap ödeyen birini arıyorsanız ona bi şey diyemem

beta erkeklerin çükü yok diyolar doğru mu? hesabı kadınlara ödettikçe küçülüp en sonunda da içe kaçıyomuş. bi arkadaştan duymuştum da eğiminiz bunun üzerineymiş, birinci ağızdan cevap alayım dedım.

Doğru arkadaşım. Ben hastanede sonda takarken karşılaşmıştım böyle biriyle. "Affedersiniz bayım, sanırım siz betasınız?" dedim, o da zamanında kadınlara hesap ödettiğini, sonunda da böyle olduğunu anlattı. Üzücüydü.

Erkegin eksigini belirtmek için niye kullanayim ki, kadinsilasmak kadinsilasmaktir hal tavir vs, fakat kadinsilasmak sizin için kötü bir manaysa bilemem.
Ayriyeten fikir sahibi olmak için her erkegin hayatımıza girmesine gerek yok gözlem yapabilme gibi yetimiz de var. Siz eşinizin 2 katı maaşını harcarken rahatsiz olmuyorsunuz da (en dogal hakkiniz)bir kahve ismarlamasinin neyi kötü bunu da anlayamadim. He bir de işsiz olduğu dönemde hesabı hep ben ödedim demişsiniz sonrasında da gayet de alfa diye eklemişsiniz , betadır o iyi bakın,bu asla alfa erkek davranisi değil. (Egitimim de bunun üzerine)alfa erkek param yok simit yiyelim der, param yok şimdilik evde parkta vs goruselim der ama sürekli hesabi kadına õdetmez. Herseyin ötesinde siz öyle mutluysaniz ne güzel ama öyle mutlu olmayanlari ortadogulu vs diye yaftalamayin bence çünkü yıllardır zaman zaman yurtdisinda yasarim ve yarı yunanim dunyanin bircok yerinde hesabi kadına kitlemeye çalisan erkeklere sünepe gözüyle bakiliyor.

Cevabınız bir altta verilmiş zaten. Ama şahsi sorulara cevap verecek olursam gayet eksiklik belirtmişsiniz. Erkek kadınsılaşıyor... Bunu ne güzel heyoo kadınsılaşıyor anlamında yazdığınız hepimiz biliyoruz çevirmeyen lütfen. Her ilişki kendine özeldir. Sırf uzaktan gözlem yaparak olayı çözdüğünüzle ilgili yanlış bir fikre kapılmışsınız. Bizzat yaşayan değil de uzaktan gözlemleyen bilecek. Evedd çok mantıklı :KK53: İlk başlarda hesabı ödememi kabul etmesi onun alfalığını vs etkilemez maaş olayını o yüzden yazdım. Ayrıca hayvanlar aleminde değiliz, sürüyle yaşayıp kendimize bir lider belirlemiyoruz. Her çift bir sürü bu mantığa bakılacak olursa. Bir de evet Ortadoğulu değilsiniz ama kafa aynı. Ne eğitimi aldığınız da bunu değiştirmemiş.

Siz bir sonraki mesajınızla "kadınsılaşmak" meselesinde kötü bir şey ima etmediğinizi söylemişsiniz ama tavrınız net bence. Ama bir noktada haklısınız. Bir kadının kendi hesabını ödemesini, ödeyebilmesini "kadınsı" bir hareket olarak algılıyorsanız gurur duyulacak şey hakikaten.

Bir de yarı Yunan, avrupa görmüş olmakla cinsiyetçiliğinize kılıf uydurmaya çalışmayın bence. Yunanistan'da, İngiltere'de, Almanya'da kadınlar hala bir cinsiyet eşitsizliği olmuş olduğunu düşünüyor olacaklar ki hakları için çok ciddi mücadeleler veriyorlar, en çok da sizin gibi düşünüyor olanlarla.

Ortadoğululuk diyerek etiketlemeye gerek olmadığı meselesine de sonuna kadar katılıyorum. Bunun en bariz örneği de sizsiniz. Dünya'nın neresinde olunursa olunsun "kadın olmak" inkar ettiğinizin aksine yetersizliği temsil ediyor sizin gibi kadınların zihninde bile.

Bir erkek bana centilmenliğini hesabımı ödeyerek değil, bir insan olarak var olduğumu hissettirerek göstersin isterim ben. Üstelik hesabınızı sürekli olarak ödemesini beklediğiniz bir adamın bunu kabullenmiş olması sizin için saygı duyulacak şey ise pes. Bir de hanımefendinin eşi için parası olmadığı bir dönemde hesabının ödemesini kabul ettiği için söyledikleriniz...

Alfa erkeği olmasının şartı benim cüzdanım olması mıdır yani? Ne şirin tanımlar bunlar böyle.

siz cüzdanı çıkarınca öyle demiş. esnaf lokantası gibi burda senin paran geçmez tartışması mı yapsaydı. ne acayipsiniz ya.

Abim ben edeyim abim gözünü bilim :D

Ya bence gayet normal, benim bildiğim kadın erkek fark etmeksizin davet eden öder genelde hesabı ilk buluşmalarda, karşınızdaki kişi de kahveyi ödemiş daha sonrasında siz tatlıyı ödemek isteyince geri çevirmemiş yani bilemedim ben mi yanlışım ama gayet makul bi hesap bölünmesi olmuş :KK70:

tabi ki hesabı kadın da öder bunda yanlış bişi yok. evet, hepimiz eşitiz fakat erkekler bunu biraz da kullanıyor gibi. hesabı öderken kenara çekilip ''bunu sen mi vericen'' demesi garip biraz. tamam o ödemeye çalışırken siz diretirsiniz okey. ya aslında insanların duyguları çok karışık bu yüzden sen şimdi buna takılma ilişkinin gidişatına göre kararını ver. belki o da seni denemiştir kim bilir. sonraki aşamalarda davranışlarına bakarsın seni rahatsız edecek bi durum varsa ona göre ilişki ya devam eder ya biter...

Doğru arkadaşım. Ben hastanede sonda takarken karşılaşmıştım böyle biriyle. "Affedersiniz bayım, sanırım siz betasınız?" dedim, o da zamanında kadınlara hesap ödettiğini, sonunda da böyle olduğunu anlattı. Üzücüydü.
Şehir efsanesi sanıyordum gerçekmiş demek. Hak etmiş, hesabı ödeyecekti.:KK70::KK70::KK70:

Son düzenleme:
Şimdiden "Ben hesap ödemem taam mıaaaa" yaparsanız ileride nasıl bir evlilik düzeni oluşturmayı planlıyorsunuz? "Biz evlendik, ben hep onun sırtından geçineyim, çünkü o erkek." Sonra neden bana saygı duymuyor, neden benim fikrimi almıyor? Almaz, bu kadar ipleri eline verirseniz ileride hiçbir konuda söz sahibi olamazsınız. İlişki dediğiniz şey "ego tatmini" yapabileceğiniz bir şey değil; senin paran olur sen verirsin, onun parası olur o verir. Ne olacak yani, kaldı ki orada cüzdan çıkarıyorsan ödemek istediğin anlamına gelir zaten. Madem ödemek istemiyorsun cüzdanını da çıkarmayacaksın. Burcu Esmersoy "Yanımda cüzdan taşımıyorum bir erkekle dışarı çıkarken" diyordu, o hesap.

Bir daha bi yerlere gitme bu kişiyle, araya mesafe koy, çok sinir oluyorum bu tiplere. İlk gün sana tatlı ödeten bir ayda paranı sömürür, tecrübeyle sabit. Neden böyle yapıyorsun derse de hesap vermek zorunda değilsin.

Karşı tarafın ödemesini istersem nezaketen de olsa cüzdanımı cikarmam. Eğer cüzdanımı ödemek için çıkarırsam da ödemeyi sorun etmem. Genelde bizi üzen şeyler hep istediğimizin aksine gösterdiğimiz "nezaketen" davranışlardır.
katiliyorum madem ödemeye niyetiniz yok cüzdani neden cikariyorsunuz öyle rol yapmalari sevmiyorum ben

ee adamda hata yokki hadi bütün hesabı size kitlese anlarımda kahveleri ödemiş tatlılarıda siz ödemişsiniz gayet normal bir durum.

Olması gereken olmuş.
Hesapları hep tek tarafın ödemesine karşıyım. Hele de ilk buluşmada.

Ayrıca adamın üslubunda da bir sorun göremedim. Alt tarafı cüzdanınızı çıkarınca " sen mi ödeyeceksin" demiş. Sanırsın "aga yedin içtin, at şuraya 20 lira" demiş adam. :KK14:

Olması gereken olmuş.
Hesapları hep tek tarafın ödemesine karşıyım. Hele de ilk buluşmada.

Ayrıca adamın üslubunda da bir sorun göremedim. Alt tarafı cüzdanınızı çıkarınca " sen mi ödeyeceksin" demiş. Sanırsın "aga yedin içtin, at şuraya 20 lira" demiş adam. :KK14:
:KK70::KK70::KK70::KK70:

Merhaba eski konularimdan sozlumle ayrildigimi bilen vardir her neyse calistigim avmde biriyle tanistim konusmaya basladik. Is cikisi kahve icmek istedi. 6da ciktik starbucksa gittik kahve ictik o odedi.. 1 saat oturduk sonra avmyi gezelim dedim onuda yaptik be yapalim dedim tatli yiyelim dedi gittik yedik hatta cok para harcamasin diye 1 tabak soyledim ortaya onuda yedik kalkinca nezaketen cuzdanimi cikardim bunu senmi vericen deyip geriye cekildi.. bilmiyorum bence ilk bulusmada bayan odememeli hesabi.. sizce yaniliyomuyum.. zaten normal ve ciddi bi iliski olsa ben illaki oderim ama flort doneminde garip geldi.. yasiniz buyuk fikir almak istedim..
He

Back
X