• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesap odeme ve dislanmislik hissi...

konu sahıbı benzer bırseyı ben yasadım
benım dogum gunum ve 5 kısılık arkadasım sana suprız dogum gunu duzenledık dedıler bı cafe pastaneye gıttık
hedıyeler verdıler yenıldı ıcıldı saatlerce oturduk
aksam oldu kalktık ıclerınden bırı dedıkı nscckts odesın hesabı onun dogum gunu sonucta cebımde ucu ucuna cıkarsa hesap
ve bunu dıyen kısıde hep benı yemege kahvaltıya davet eder yer ıcer hesabı bana kıtler :KK70:

bu coook fazla tekrarlanınca dedım ben alınganlık yapmıyorum abartmıyorum demek kı benımle vakıt gecırmek ıcın degıl hesabı hafıfletmek ıcın gorusuyorlar

bırdaha da gorusmedım onlarla

bırkac kere daha bakın aynı sey tekrarlanırsa sureklı hesap sana odetılırse hep boyleyse mesafe koyun derım

Sizi anlıyorum..
Sanırım burada konu para değil hareket ..
Yani eğer herkes kendi hesabını odese sorun yok ..
Ama birbirlerininkini ödeyip seni dışarıda bırakınca alinmissin..
Hadi diyelim ki doğum gunu meselesinde birşey yok ..
Arkadaşınız, jest yapmış olsun..
Ama kahve de herkes kendininkini odeyebilirdi yahut onlar baş başa çıktığı bir gün ona kahve ismarlayabilirdi..

Merhaba bayanlar. Size iki arkadasimdan bahsedecegim bugun. İkisi de benim eski is yerimden.
Gecen gun bulustuk, disardaydik birinin dogum gunuydu, kutladik filan. Restoran tarzi bir yerde biseyler yedik, cikista arkadasim digerine, senin dogum gunun diyerek onun yediklerinin hesabini odedi, benimki kaldi ben de kendikimi odedim tabii.. Ciktik alisveristen sonra da kahve icmeye cafeye gittik, bu kez de cikarken dogum gunu olan arkadas, ben de seninkileri odeyeyim dedi, ben yine kaldim, kendi hesabimi odemek durumunda kaldim ve kendimi dislanmis hissettim... Odeyecekseniz hepsini birden alin hesabin oyle degil mi? Birini saf disi birakmak ne kadar dogru?
Uzun sure gorusmeyi dusunmuyorum, alinganlik yapan ben degilim dimi? Danismak istedim fikir verirseniz tesekkur ederim hepinize.
Edit: arkadaslar yine bir gun disari ciktigimiz zaman bu arkadas tum hesabi bana odetmeye calisti, 3kisilik bir hesap vardi ortada yaklasik 25 tl tutuyordu hesap, hepimizde de ayri ayri tutar var, bu arkadas benim elimden aldi parayi ve kendisi de azicik ekledi, diger arkadasa tamam senin vermene gerek yok dedi, tum hesabi bana odetti, o zaman.ayip olmasin diye sustum, calismayan arkadasa bu mu yapilmali? O zaman da dogum gunu filan degildi siradan bir gundu yani.
Sik sik yemege cikiliyorsa normal karsilanabilir ama arada sirada ise ayiptir

konu sahıbı benzer bırseyı ben yasadım
benım dogum gunum ve 5 kısılık arkadasım sana suprız dogum gunu duzenledık dedıler bı cafe pastaneye gıttık
hedıyeler verdıler yenıldı ıcıldı saatlerce oturduk
aksam oldu kalktık ıclerınden bırı dedıkı nscckts odesın hesabı onun dogum gunu sonucta cebımde ucu ucuna cıkarsa hesap
ve bunu dıyen kısıde hep benı yemege kahvaltıya davet eder yer ıcer hesabı bana kıtler :KK70:

bu coook fazla tekrarlanınca dedım ben alınganlık yapmıyorum abartmıyorum demek kı benımle vakıt gecırmek ıcın degıl hesabı hafıfletmek ıcın gorusuyorlar

bırdaha da gorusmedım onlarla

bırkac kere daha bakın aynı sey tekrarlanırsa sureklı hesap sana odetılırse hep boyleyse mesafe koyun derım

Yalnız kimsenin konu sahıbıne hesap kitlediği filan yok. Konu sahıbının arkadaşları karşılıklı birbirlerinin hesaplarını ödemişler. Konu sahıbı sadece kendı yedıgını içtiğini ödemiş. Derdi ise "niye benım hesabımı da ödemediler?" :ıslık:

Merhaba bayanlar. Size iki arkadasimdan bahsedecegim bugun. İkisi de benim eski is yerimden.
Gecen gun bulustuk, disardaydik birinin dogum gunuydu, kutladik filan. Restoran tarzi bir yerde biseyler yedik, cikista arkadasim digerine, senin dogum gunun diyerek onun yediklerinin hesabini odedi, benimki kaldi ben de kendikimi odedim tabii.. Ciktik alisveristen sonra da kahve icmeye cafeye gittik, bu kez de cikarken dogum gunu olan arkadas, ben de seninkileri odeyeyim dedi, ben yine kaldim, kendi hesabimi odemek durumunda kaldim ve kendimi dislanmis hissettim... Odeyecekseniz hepsini birden alin hesabin oyle degil mi? Birini saf disi birakmak ne kadar dogru?
Uzun sure gorusmeyi dusunmuyorum, alinganlik yapan ben degilim dimi? Danismak istedim fikir verirseniz tesekkur ederim hepinize.
Edit: arkadaslar yine bir gun disari ciktigimiz zaman bu arkadas tum hesabi bana odetmeye calisti, 3kisilik bir hesap vardi ortada yaklasik 25 tl tutuyordu hesap, hepimizde de ayri ayri tutar var, bu arkadas benim elimden aldi parayi ve kendisi de azicik ekledi, diger arkadasa tamam senin vermene gerek yok dedi, tum hesabi bana odetti, o zaman.ayip olmasin diye sustum, calismayan arkadasa bu mu yapilmali? O zaman da dogum gunu filan degildi siradan bir gundu yani.
Böyle durumlarda bi espiri yap geç bence . Söylemek istediklerini espri yolu ile söyle , sonra da kafana takma

Yalnız kimsenin konu sahıbıne hesap kitlediği filan yok. Konu sahıbının arkadaşları karşılıklı birbirlerinin hesaplarını ödemişler. Konu sahıbı sadece kendı yedıgını içtiğini ödemiş. Derdi ise "niye benım hesabımı da ödemediler?" :ıslık:
:halay: yanlış okumuşum ben
Konu sahibi dünyada ki tek akıllı siz misiniz yahu
Ne var bırbırlerınınkını odemıslerse ben olsam dogum gunu serefıne bugun benden derdım

Arkadaşınız doğumgünü olduğu için onun hesabını ödemiş sizin hesabınızı neden ödesin ki?
Siz fazla alınmışsınız arkadaş grubunda bizde herkes kendi hesabını öder.

Bosver canim ya dogum gunu oldugu icin odemis. Belki de onlar senin arkandan ayni seyi dusunmuslerdir,dogum gunumdu insan hesaba ortak olur ya da bir kahve de o ismarlasaydi filan demis olamazlar mi? Belki dogum gunu olan dusunmemis midir? Yani senin benim kini neden odemediler dusuncenden daha hakli bir dusunce

Arada bende kaynıyım derdiniz.

İlk hesapta senin doğjmgünün ben ödiyim demiş öyle ya ortak ödeyelim demeliydiniz . 100 mü tuttu toplamı yarısını verseydiniz kahvede de aynı şekilde
Doğum günü olan kişi jest yapmış kahvede sizede sitem gibi geldi bana

"Kendi hesabimi ödemet zorunda kaldim" ?????

Sadece dogum gunu arkadasina jest yapmak istemis. Kahve zamani da jestine karsilik vermis.

Benim hesabimi odemeli fikriniz cok sacma. Ben Alman usulunden yanayim. Kimse kimsenin yedigini ödemek zorunda degil. Herkes kendi kesesine gore yemek alir.

Size haksizlik edildigini dusunuyirsaniz bunun bir alt yapisi oldugunu dusunuyorum. Siz de kendi hesabinizi baskasina kitleyecek bir hava var. Yazimin en basinda belirttigim cumle yuzunden bunu dusunuyorum.

Belki tamamen size karsilik veriyorlardir. Bu tarz nuhabbetler cok cirkin ya.

"Kendi hesabimi ödemet zorunda kaldim" ?????

Sadece dogum gunu arkadasina jest yapmak istemis. Kahve zamani da jestine karsilik vermis.

Benim hesabimi odemeli fikriniz cok sacma. Ben Alman usulunden yanayim. Kimse kimsenin yedigini ödemek zorunda degil. Herkes kendi kesesine gore yemek alir.

Size haksizlik edildigini dusunuyirsaniz bunun bir alt yapisi oldugunu dusunuyorum. Siz de kendi hesabinizi baskasina kitleyecek bir hava var. Yazimin en basinda belirttigim cumle yuzunden bunu dusunuyorum.

Belki tamamen size karsilik veriyorlardir. Bu tarz nuhabbetler cok cirkin ya.

Aynısını düşünüyorum
Oraya gidiyosan paran olucak paran yoksa gitmiyceksin

Hem yemegin hesabina jest yapip ortak olmamissiniz hem bari kahveyi de ben odeyim dememissiniz bir de kalkip kendi hesabimi odemek durumunda kaldim diyorsunuz! İlgincsiniz.

"Hediyemi alip gitmisim bir de tum hesabimi odeyecegim" demissiniz. Siz tum hesabi odeyecek kafada degilseniz baskasindan bunu beklemeniz bedavaciliktan baska birsey degil.

Kendinizin yapmadigi seyi ne diye baskasindan istersiniz ki? Para hesabi yapmayacak insanlara bile zamanla para gesavi yaptirtiyor bu tur insanlar.

Kendi yediğini içtiğini başkalarına ödetmekten zevk alıp bunu uyanıklık olarak gören insanlarla iletişimimi kesiyorum. Arkadaşlarınız da sanırım böyle yapmak istemişler.

Siz gereksiz alınganlık yapmışsınız. Kimse sizin hesabınızı ödemek zorunda değil. Sonuçta normal bir gün değil doğum günü ki doğum günü olmasa bile böyle bir durumda alınganlık yapmanız gereksiz... :işsiz::işsiz::işsiz: Paranız yoksa gitmeyecektiniz...:KK3:

Back
X