• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesap odeme ve dislanmislik hissi...

Kendi kendini dışlamışsın.Onlar alinmali bence.Senin de dogum gunu olan kisiye jest yapman gerekirken jest bekliyorsun

Umarım asıl o arkadaşların seninle görüşmez :deli:
Bu kadar içten pazarlıklı olmayın ya. Kafa yoracak başka derdiniz mi yok ?

kendi yediğini ödediğin için sevinmelisin bana göre bundan sonraki çıktıklarınızda sadece kendi hesabını ödeme lüksüne sahip oldun :kahve:

Merhaba bayanlar. Size iki arkadasimdan bahsedecegim bugun. İkisi de benim eski is yerimden.
Gecen gun bulustuk, disardaydik birinin dogum gunuydu, kutladik filan. Restoran tarzi bir yerde biseyler yedik, cikista arkadasim digerine, senin dogum gunun diyerek onun yediklerinin hesabini odedi, benimki kaldi ben de kendikimi odedim tabii.. Ciktik alisveristen sonra da kahve icmeye cafeye gittik, bu kez de cikarken dogum gunu olan arkadas, ben de seninkileri odeyeyim dedi, ben yine kaldim, kendi hesabimi odemek durumunda kaldim ve kendimi dislanmis hissettim... Odeyecekseniz hepsini birden alin hesabin oyle degil mi? Birini saf disi birakmak ne kadar dogru?
Uzun sure gorusmeyi dusunmuyorum, alinganlik yapan ben degilim dimi? Danismak istedim fikir verirseniz tesekkur ederim hepinize.
Edit: arkadaslar yine bir gun disari ciktigimiz zaman bu arkadas tum hesabi bana odetmeye calisti, 3kisilik bir hesap vardi ortada yaklasik 25 tl tutuyordu hesap, hepimizde de ayri ayri tutar var, bu arkadas benim elimden aldi parayi ve kendisi de azicik ekledi, diger arkadasa tamam senin vermene gerek yok dedi, tum hesabi bana odetti, o zaman.ayip olmasin diye sustum, calismayan arkadasa bu mu yapilmali? O zaman da dogum gunu filan degildi siradan bir gundu yani.
Ben olsam öyle düşünmezdim saçma olmuş arkadaşın Doğum günü olan kişiye jest yapmak istemiş senin yediğini neden ödesin ki diğeri de altta kalmak istememiş o kadar boşa alınganlık yapıyorsun

siz niye sürekli kendinizi dışlanmış hissediyorsunuz ki,
iki hesabı da doğum günü olmayan arkadaşla siz ortak ödemeliydiniz, hem böyle bir jest yapmamışsınız hem de siz alınıyorsunuz, tuhaf...

Eğer şu cümleyi kurup alınsaydınız size hal verirdim "çalışmıyorum, param yoktu, arkadaşımın hesabına ortak olamadım, zoruma gitti" vs..

Ama benim hesabım ödenmedi diye alınmanız tuhaf olmuş. Ben olsam ortak olup ödeyemedim diye üzülürdüm.

Takılmayın derim.

Senin alinacagn bir sey yok bunda! Dogum gunu diye, hesabini odemek istemesi gayet ince bir davranis bence, kahce ictiginiz yerde de, keske sen deseydin, kahven de benden olsun dogum gunun diye fln

Bence sizin de dahil olmanız lazımdı hesaba, arkadaş diğer arkadaşa jest yapmış o da altta kalmamış. Ben de kendi arkadaşlarımla aynısını yapıyorum, doğum günü olan arkadaşı yemeğe çıkarırız, hesabı da onu dahil etmeyiz. Yani 6 kişi gittiysek hesap 5'e bölünerek ödenir. Diğer kızcağız da altta kalmamış, o ödediği için kahve ısmarlamış. Siz kendi paranızı ödediğiniz için size ısmarlamamış haliyle. Bence sizin dahil olmak istemeniz gerekirdi, dahil olmak istemeyene de ben "Sen de ver yarı yarıya ödeyelim" demem yani kendisinin düşünmesi lazım. Burada tek alınacak kişi doğum günü kızı bence sjsjsj. Bir de görüşmeyi düşünmüyorum demişsiniz ehehe, bence onlar sizle görüşmek istemez artık. Ayıp etmişsiniz baya.

Arkadaşlarınızla aranızda kültür farkı var gibi geldi bana. Toplumun bir kesimi doğum günleri gibi özel günleri pek önemsemez. Lakin eğer bu kesimden birkaç kişi olağan durumu bozup özel gün kutlamak isterlerse, uyduruk bir hediye ile geçiştirebilecekleri, bedava yiyeceğin bulunduğu bir organizasyon olarak görürler bu kutlamaları. Başka bir toplumsal kesip nezaketi ve jestleri ön planda tutarak hareket ederle ve düşünce tarzları da ona göre şekillenmiştir. Örneğin doğum günü olan kişiye hesap ödetmemek jest yapmak ona özel olduğunu o günün de onun günü olduğunu hissettirmek gibi davranış şekilleriyle hareket etmeye çalışırlar.

Arkadaşlar söylemiş gerçi ama evet siz durumum pek iyi değil, arkadaşlarıma mahçup oldum gibi bir kaygı taşısaydınız normal bir şeyi dert etmiş olurdunu.

Ama gördüğüm kadarıyla siz doğumgünü çocuğunun hesabı ödendi benim ki ödenmedi, doğumgünü çocuğu hesap ödedi ama benimkini ödemedi diyerek dertlenmişsiniz. Ben olsam başka bir şeyden mahçup olmuştum açıkçası. Çok değişik bir düşünce tarzınız var.

Bence siz arkadaşlarınız tarafından cimri olarak görülüyorsunuz. Size çok bayilmiyorlar.

Daha önceden de hesap ödeme konusunda bencil olduğunuz ve eli açık olmadığınız için size gıcık olmuşlar.

İstediğiniz nedir? Sizin hesabınızı da mı ödemeliydi o 3. arkadaşınız (yani dogumgunu olmayan) ?

Çalışmıyorum demişsiniz ama bu sizin probleminiz. Issizsiniz diye Sizi beslemek zorunda oldukları fikrine nasıl vardıniz? Çok enteresan bir canlisiniz.

Sizin gibi biriyle asla arkadaş olmam. Bunlarin cagirdigina sukredin.

Kahveleri de sizin ödemeniz yakisirdi. Ama herkes kendine yakışanı yapar tabii.

Bir de saka gibi "ne ödemesi..daha neler. Hediye alıp gittim" diyorsunuz. Onlar size hediye aldiginda siz bütün hesabi ödüyor musunuz ki? Kiytirik bir hediye aldınız diye doğum günü olan ve olmayan arkadaşiniz hesabınızi ödemeli yani öyle mi? Çok komiksiniz

Doğum günü olan kızın hesabını ikinizin ödemesi gerekiyordu ..yani usulen bu yapılır ..sen hesaba katılmamışsın bunu yapmadığın gibi niye benimkini ödemediler diyorsun ..pes

Hoşuna gitmeyecek ama bir de ben yazayım. Hesabı diğer arkadaşın öderken paylaşalım deseydin dışlanmamış olurdun. Diğer arkadaşın senin hesabını ödemek durumunda değil. Sen hesaba katılmadığın için, kahveler ödenirken seninki ödenmemiş. Yemeğin hesabını ödeyene karşılık olarak ödenmiş. En azından " kahveler de benden olsun" diyebilirdin.

doğumgünü olan kız öteki arkadaşın kendisine jest yaptığı için altta kalmamak adına ödemiş kahvesini
seninkini niye ödesin ki
kusura bakma da şu tavrına ben buradan sinir oldum
bari onlara sakın yansıtma

Ahhaha olaya bak. Doğum gününü kutladığını mı sanıysn sen şuanda? Hesabını üstlencektin yada ortak ödeseydin.biri diğerine jest yapmış. O diğeri de altta kalmamak için diğerine kahve ısmarlamış.. Sana napsaydılar? Ne bekliyodun?

Ahhaha olaya bak. Doğum gününü kutladığını mı sanıysn sen şuanda? Hesabını üstlencektin yada ortak ödeseydin.biri diğerine jest yapmış. O diğeri de altta kalmamak için diğerine kahve ısmarlamış.. Sana napsaydılar? Ne bekliyodun?

Merhaba bayanlar. Size iki arkadasimdan bahsedecegim bugun. İkisi de benim eski is yerimden.
Gecen gun bulustuk, disardaydik birinin dogum gunuydu, kutladik filan. Restoran tarzi bir yerde biseyler yedik, cikista arkadasim digerine, senin dogum gunun diyerek onun yediklerinin hesabini odedi, benimki kaldi ben de kendikimi odedim tabii.. Ciktik alisveristen sonra da kahve icmeye cafeye gittik, bu kez de cikarken dogum gunu olan arkadas, ben de seninkileri odeyeyim dedi, ben yine kaldim, kendi hesabimi odemek durumunda kaldim ve kendimi dislanmis hissettim... Odeyecekseniz hepsini birden alin hesabin oyle degil mi? Birini saf disi birakmak ne kadar dogru?
Uzun sure gorusmeyi dusunmuyorum, alinganlik yapan ben degilim dimi? Danismak istedim fikir verirseniz tesekkur ederim hepinize.
Edit: arkadaslar yine bir gun disari ciktigimiz zaman bu arkadas tum hesabi bana odetmeye calisti, 3kisilik bir hesap vardi ortada yaklasik 25 tl tutuyordu hesap, hepimizde de ayri ayri tutar var, bu arkadas benim elimden aldi parayi ve kendisi de azicik ekledi, diger arkadasa tamam senin vermene gerek yok dedi, tum hesabi bana odetti, o zaman.ayip olmasin diye sustum, calismayan arkadasa bu mu yapilmali? O zaman da dogum gunu filan degildi siradan bir gundu yani.
bence tutumun yanlış. kimse senin hesabını ödemek zorunda değil.sana bırakmamışlar ya o önemli olan. ben ne hesaplar ödedim kızıyorum kendime artık alman usulu yapıyorum valla. hak edene ...

Back
X