• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesap odeme ve dislanmislik hissi...

Merhaba kizlar,
Yine bir arkadas derdi ile karsinizdayim... Maalesef.
Bir arkadas grubumuz var.. Gecen gun o arkadaslarimin birinin oglunun ilk yas gunu vardi, diger arkadasimla daha samimiler onunla hediye bakmak icin alisverise ciktik birlikte biseyler aldik. Dogum gunu oldu bitti.. Biz bugun yine toplandik bu kez ucumuz tekrar alisverise ciktik.
Arkadasimin elinde 4 tane poset vardi hepsi de ayni magazanin poseti.. Alinan hediyeleri degistirecekmis, neyse.. O cocuguna yeni kiyafetler secerken biz de yukari cikalim dedik. Ben de diger arkadasimla daha samimi diye ona soylemistir diye dusunup, benim hediyeyi mi degistirdi sana bisey dedi mi dedim (kendisinin aldigi hediyenin poseti o magazadan degildi o yuzden onunkini degistirecegini dusunmedim hic) Bilmiyorum ki dedi, diger arkadas da yukari cikti degistirecegi urunu almis geldi yanimiza... Arkadasim poseti acip, "aa bakiyim neyi degistirdin, senin hediyeni degistirmemis tuba bak merak ettin az once" dedi ve beni afise etti resmen. Yahu ben sana ortaligi karistir diye mi sordum, aramizda kalsin dimi! Bilerek ve kasti yapildigini dusunuyorum.. Arkadasimin yuzu dustu degistirdigi hediyeyi gosterdi benimki degilmis, ben tubanin hediyesini ayni gun giydirdim bile senin hediyen degil dedi ve asagi indi, sonra da ayrildim yanlarindan. Acaip sinir oldum bisey yapmak istiyorum ama ne yapmaliyim, siz ne dusunurdunuz? Yardimci olur musunuz art niyetli bir tavir mi sizce?
Tesekkur ederim.
Hediye degistirme?

Merhaba bayanlar. Size iki arkadasimdan bahsedecegim bugun. İkisi de benim eski is yerimden.
Gecen gun bulustuk, disardaydik birinin dogum gunuydu, kutladik filan. Restoran tarzi bir yerde biseyler yedik, cikista arkadasim digerine, senin dogum gunun diyerek onun yediklerinin hesabini odedi, benimki kaldi ben de kendikimi odedim tabii.. Ciktik alisveristen sonra da kahve icmeye cafeye gittik, bu kez de cikarken dogum gunu olan arkadas, ben de seninkileri odeyeyim dedi, ben yine kaldim, kendi hesabimi odemek durumunda kaldim ve kendimi dislanmis hissettim... Odeyecekseniz hepsini birden alin hesabin oyle degil mi? Birini saf disi birakmak ne kadar dogru?
Uzun sure gorusmeyi dusunmuyorum, alinganlik yapan ben degilim dimi? Danismak istedim fikir verirseniz tesekkur ederim hepinize.
Edit: arkadaslar yine bir gun disari ciktigimiz zaman bu arkadas tum hesabi bana odetmeye calisti, 3kisilik bir hesap vardi ortada yaklasik 25 tl tutuyordu hesap, hepimizde de ayri ayri tutar var, bu arkadas benim elimden aldi parayi ve kendisi de azicik ekledi, diger arkadasa tamam senin vermene gerek yok dedi, tum hesabi bana odetti, o zaman.ayip olmasin diye sustum, calismayan arkadasa bu mu yapilmali? O zaman da dogum gunu filan degildi siradan bir gundu yani.
Madem öyle hepsini sen ödeseydin, dışlanmamış olurdun:deli:

Ben calismiyorum su an isten ciktim ikisi de calisiyor, zaten hediyemi almisim, ben oyle bisey yapsam zaten ikisinin de hesabini oderdim ayrimcilik yapmazdim.
Zaten bu arkadasin ikinci fiyaskosu bu.
Daha iyi anlamaniz icin o kismi da eklemeliyim sanirim. Editleyecegim.

Doğum günü kızınınkini ödemeye yanaşmamışken
Gelip de bana arkadaşım "Aa benimkini ödemedin çok alındım" dese
Ne diyorsun sen değişik derim
Ben alınırım konuşmam
(Şaka şaka ben konuşurum öyle küsme şey yapmalarım yoktur da mesajın gidişine uydurmam gerekti)

sizinki ni niye ödesin,o arkadaşına doğum günü olduğu için jest yapmış,ötekide belli ki mahçup olmuş altta kalmamak için diğerinin kahvesini ödemiş.siz başta restaurantta ortak olsaydınız madem hesaba.alınacak bir durum yok ortada.alınmakta haksızsınız.

yani doğum günü olan kişiye hesap ödetilmemesi güzel bir jest bence. keşke o arkadaşınızla konuşsaydınız da doğum günü olan arkadaşınızınkini ikiniz ortak ödeseydiniz. yani ortaya gelen hesabı 2'ye bölseydiniz ya da. doğum günü olan insana ben de ödetmem yani. :) kahve içmeye gittiğinizde bu defa siz deseydiniz keşke kahven de benden olsun diye.

2. durumda yaptığı şey yanlış olmuş tabi ama doğum günü meselesi bence dediğim gibi olmalıydı. siz de baktınız size haksızlık ediyor, buluşmayın, çıkmayın dışarı. çıkınca da yine bu ihtimale karşı elinizde 5'lik falan bozuk para olsun. şimdi 2. anlattığınız olay şey gibi olmuş, mesela 30 lira hesap geldi, siz belki 12 liralık yediniz ama 20 lira çıkardınız, arkadaşınız da sizin 20'yi aldı, üstüne 10 tl ekledi ve size para üstü vermedi şeklinde olmuş sanırım.

Hissinizi anlıyorum ama yine de normal aslında doğum günü olan arkadaşınıza jest yapmış, kahveleri de siz ödeseydiniz çok daha uygun olurdu olaya dahil olurdunuz. Ama hediyeyi zor aldım durumum uygun değil diyorsanız onlar da bunu biliyorlardır belki, bu sefer de takmamanız gerekiyor. Sadece bu olaya göre yorumum bu..
Edit kısmına gelince asıl olayı okurken bence öncesi de var bu konunun ondan taktınız diye düşünmüştüm ve hiç hoşuma gitmedi o yapılan emrivaki, ama diğer arkadaşa "senin ödemene gerek yok" derken bir sebepten ötürü demiş gibi duruyor?
Bence anlattığınız kadar değil bu arkadaş ortamındaki rahatsızlıklarınız. İletişimde de sıkıntılar var gibi ya da şahsi olarak çok takıyorsunuz bazı şeyleri.

Şu para muhabbeti de çok geriyor insanı :)

Pfff hediyemi almisim, gitmisim kutlamisim, daha neler!

Eee

Arkadaşınız sizin bu tavrınızı biliyor demek ki

Şimdi sizin hesabı da ödese siz hiçbir zaman onun hesabını ödemezsiniz ki

Neden ödesin sizin hesabı

Zira o yemek hesabını toplu ödese bile siz Kahveler de benden olsun demezmişsiniz

Niye seninkini versin ki anlamadım ben tam tersine sizin de katkıda bulunmanız lazımdı hiç olmazsa kahveyi siz ödeyebilirdiniz sonuçta arkadaşınızın doğum günüymüş durup dururken yapılan bir şey değil hediye gibi olmuş arkadaşınıza yani bir nedeni var onunkinin ödenmesinin bir nedeni var bozulmanı anlamı yok normalde bile üzerinde durmazdım ben. Daha önce sen ödemiş olabilirsin bunu da neden yorumlar gelince ekledin anlamadım ters tepki gelince mi eklediniz? arkadaşlıkları maddiyata dayandırıyorsanız çok çirkin o insanlarla paylaşımlarınız önemli.

Siz hatalisin.Paraniz yoksa cikmayin.Millet birbirine jest yapmis .Size ne oluyor .Ikinci durumdada haksizsiniz bazen olur oyle .Bir dahakine de o oder.

Ben calismiyorum su an isten ciktim ikisi de calisiyor, zaten hediyemi almisim, ben oyle bisey yapsam zaten ikisinin de hesabini oderdim ayrimcilik yapmazdim.
Zaten bu arkadasin ikinci fiyaskosu bu.
Daha iyi anlamaniz icin o kismi da eklemeliyim sanirim. Editleyecegim.
Çalışmadiginiz için kimse sizin hesabınızı ödemek zorunda değil. Üstelik yemekte de hesabı ortak odeyebilirdiniz. hadi ödemediniz kahveleri odeyebilirdiniz.

Pfff hediyemi almisim, gitmisim kutlamisim, daha neler!
İşte sen böyle düşünüp hesap yaptığın için dışlanıyorsun bir dışlama varsa da. Ya ilkinde evet hadi beraber ödeyelim doğum günü hesabını ya da kahveler de benden olsun demeliydin. Bu sayede onların içinde olurdun. İnsanlar birbirine nezakette bulunurken dışarıdan izleyen kişi değil.
Eklemeni de gördüm. Biraz garip olmuş evet ama 25 lira hesap bilmiyorum çok az zaten bence o yüzden önemsememiş arkadaşınız.
Bu kadar hesap ediyorsanız gidip görüşmeyin bence. Hele ki hesabınız ödenmiyor diye dışlandım ben hiç demeyin.

Aslinda beraber odeyelim deseniz daha iyi olurmuş.
Diger arkadaslar da sizin icin bak sadece kendi hesabini odedi diye düşünmüş olabilir
Bir de bu yönden bakın.

Back
X