Ilk çocuğunu düşünenler...

ya benim kasıklarım ağrımaya başladı acaba yumurtluyor muyum gıt gıt gıdakkkkk
kuluçkaya yatsa mı acep

ben artık inanmayacam bu vücut oyunlarına. neredeyse bütün ay kasıklarım ve belim ağrıdı. mağlum akıntı da geldi ama anladık ki
1 yumurtam bile yok. :?

ya ankarada da kara bulutlar gitmiyo yağmur sürekli içim sıkıldı bu kasvetli havadan bayramda da yağarsa yandık kurban falan zor olur yani

burasıda pek açık değil be gülüm.. Allahın emri yağacak. neyse bereket derler belki bizede getirir

skandala bak ya
tüp bebekte bu da varmış kızlar

Yanlıs aktarılan embiryoların yürek parçalayıcı hikayesi
Düşünün bir ivf tedavisi yaşıyorsunuz kendi embiyolarınızla.Bu aynı zamanda sağlık nedeni ile son hamile kalma şansınızın da olduğu bir tedavi .Transferinizden sonra hamile olduğunuz müjdesini alıyorsunuz ama korkunç haberde arkasından geliyor. Size yanlışlıkla başkasının embiryosunu nakletmişler.Seçenekleriniz ya hamileliği fesh edeceksiniz ama haklı olarak da embiryoların sahibi ana baba bebegi doğurduktan sonra teslim etmenizi istiyor.
Böyle bir şey olmaz olamaz diye düşünüyor insan ama oluyor. Biyolojik anne heyecanla yanlışlıkla transfer edilen annenin bebeği aldırmaması için dua ediyor ama hamile kalan çift doğumdan sonra ebbeği gerçek anne ve babasına teslim etmek için gün sayıyor..haberi duyduğumda çok hüzünlendim.Böyle bir seçim yapmak zorunda olmak gerçekten çok üzücü.Bu durum her iki taraf içinde gerçekten zor bir durum .
Kendi kendime soruyorum eğer sen bu durumda olsaydın ne yapardın?Ben haberi duyar duymaz çok yakın bir tarih olduğundan fesh etmeyi deneyebilirdim.Bu biyolojik anne baba için çok zor bir durum olurdu.Diger taraftan 9 ay boyunca bebekle bir bağ kurmak,taşımak ve karnında beslemek sonra da teslim etmek çok ama çok ağır bir duygu..
Yurtdışından bu tür hikayeler ilk değil..Biyolojik anne babalarda yanlışlıkla bebeği karnında taşıyan kişide bu durumu kendileri seçmedikleri için diğer hikayelerde çiftler hamileliği sonlandırmayı seçmişler. Eğer çiftler kendisi bu kararı seçmedi ise taşınan embiryo başkasının organı olarak kabul edilir.
Allah korusun ama böyle bir durumda siz ne yapardınız? Bebeği iptal mi ederdiniz yoksa taşır ve gerçek anne babasına teslim edermiydiniz.?Düşüncelerinizi paylaşmanızı ve bize yazmanızı istiyoruz

Gazeteport Sekiz aydır karnında taşıyor. Doğurunca sadece bir "Merhaba" ve bir "Elvada" diyebilecek.

ABD'nin Ohio eyaletindeki bir tüp bebek kliniğine giderek tedavi olan ve hamile kalan Carolyn Savage, 8 ay sonra kendisine yanlış embriyo nakli yapıldığını ve erkek olacağını öğrendiği bebeğini doğduğunda biyolojik anne ve babasına vermek zorunda olduğunu öğrenince dünyası başına yıkıldı.

40 yaşındaki Carolyn "En zor kısmı onu vermek olacak. Bu çocuğun annesine (adı açıklanmayan) 'Bir merhaba ve hoşçakal demek istiyoruz' dedim. Başlangıçta bu anın korkusuyla yaşadık. Hala korkutucu. Zihinsel olarak olumlu düşünüp, kendimizi hazırlamaya, bu bebeği sekiz ay önce tanımadığımız bu aileye bir hediye olarak görmeye çalışıyoruz. Bununla baş edebilmenin tek yolu sanırım bu " diyor.

35 haftalık hamile olan Carolyn'in 15 ve 12 yaşlarında iki oğlu ve tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelmiş 18 aylık bir kızı daha var. Tüp bebek tedavisiyle tekrar hamile kalmaya çalışmaya karar veren Carolyn şubat ayında hamile olduğunu öğrendi. Yapılan yanlışlık bir telefonla ortaya çıktı.

Carolyn'in eşi eve geldiğinde, "Hamilesin. Ama yanlış embriyo aktarmışlar" dedi. Carolyn önce eşinin şaka yaptığını sandı, ama çok geçmeden acı gerçeği kabullendi. Çift daha sonra, bebeğin biyolojik anne ve babasıyla görüştü ve bebeğin nasıl verileceğini kararlaştırdı.

Carolyn, "Hayatımızın sonuna dek bu çocuğu merak edeceğiz. Onun için umut edeceğiz, ama ailesi onlar ve ona olanı biteni anlatıp anlatmamak ya da bizimle görüştürüp görüştürmemek onların vereceği bir karar. Sadece mutlu ve sağlıklı olduğunu bilmek istediz" diyor.

Savages çiftinin avukatı tüp bebek kliniğinin bütün sorumluluğu üstlenmesi ve klinik hakkında tüm yasal yaptırımların uygulanması için hukuksal işlemleri başlattı.

Gazeteport

alıntı acıbadam tüp bebekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…