- 11 Aralık 2020
- 199
- 113
- 33
- Konu Sahibi Sariicicegimm
-
40imda doğurmak istemiyorum tabiki ailemizde erken menopoz yok demek istedim. İnşallah siz sağlıklı bir şekilde 3.uncuyu alırsınız kucağınızasaçmalama. Teyzem 47 de doğurdu diye sen demedin mi? Ben de mesela hemen arkasından bir tane daha ileride 40ımdan sonra da 3. Yü istiyorum inşallah emeklilikte
Hayir ben korkutmak icin söylemiyorum. Ben kendim korkarım onu söylüyorum.Ayy korkutmayin nolur ben özel hastanede o kadar çok hamile görüyorum ki hiçbiri de korkmuyor valla
Tabi ki oyle. Ama siz en iyi zaman suan dediginiz icin diyorum. 2021 bana gore 2020den cok daha kotu gececek. Artik durumun cok iyiye gidecegine inanmıyorum. Ben mesela 2.cocuk zaten düşünmüyordum. Suan asla düşünmüyorum.bilmiyorum ben paranoya yapmayı pek doğru bulmuyorum. Annem de anlattı bana o olayı. Annem de aşırı gergin her hastaneye gidişimde. Bak böyle böyle bir şey olmuş diye anlattı. Ben de ona senin gibi 60 yaşında kaç kadın da ölmüş ben sana onu anlatıyor muyum dedim
Liseden çok yakın arkadaşım doktor şu an o da hamile idari izne ayrıldı. Evde otururken çalışmıyorken korona oldu hem de 2. Kez. İlk nisanda olmuştu daha olmam diye düşünürken ayakta sadece tat ve koku kaybıyla atlattı.
O anne neden ölmüş bilmiyorum hamile olmasaydı yaşayacak mıydı onu da bilmiyorum. Rahat bir tipim zaten.
evet kötü bir şeyler oluyor ama 30lu yaşlarda biraz kısmet artık. Tamam anne babalarımız dikkat etsin de. Her şey olacağına varır.
Tabi ki oyle. Ama siz en iyi zaman suan dediginiz icin diyorum. 2021 bana gore 2020den cok daha kotu gececek. Artik durumun cok iyiye gidecegine inanmıyorum. Ben mesela 2.cocuk zaten düşünmüyordum. Suan asla düşünmüyorum.
Evet anca birikim o da su zamanda imkansiza yakin. Mavi yakada bazen tecrube tam ters etki yapabiliyor. Adamlar az maasla cok is istedginden tecrubeli olan yuksekten baslamak ister diye eleyebiliyor. Boyle saçmalıklara sahit oldum malesef. Patron haklari coook nedenseBence bir sure calisin oncelikle para biriktirin. Hem calisip hem okuyabilirsiniz. Biraz gezin tozun. Cocuktan once yapilacak pek cok sey var. evlenir evlenmez cok mantikli degil cocugu yapip eve tikilmak.
Elbette,belli bir maddi olgunluk ancak birikimle ve is tecrubesiyle olur. Simdi konu sahibinin bir meslegi bile yok,girdigi isten kovulunca yenisini bulmasi zaman alir. Ama 5 yillik tecrubesi olsa daha kolay is bulur,cabuk toparlanir
Bence çalışan kadınlar için mantıklı genel olarak aslında hayatımız daha yavaş olduğu için demek istedim. İş durumları yavaşladığı gezmeler tozmalar bittiği için. Tatile gitme imkanım olmayan bir dönemde şu süreci atlatmış olacağım inşallah tabi sorunsuz giderse.
Sadece evde olmak acisindan uygun olabilir. Ama maddi acidan, onumuzu gorememe acisindan falan cok uygunsuz.
Gecen bir baktım da ogluma 3 kutusunu 200 liraya aldigim mamanin suan kutusu 200 liraya yaklasmis. Bez ayni sekilde. Ekonomi de berbat yani. Imkani olanlar ertelemeli bence.
Benim bu fiyatlardan hiç haberim yok bakmadım markette nedense. Yahu bu çocuk buyutenler nasıl kıvırıyor bu işiSadece evde olmak acisindan uygun olabilir. Ama maddi acidan, onumuzu gorememe acisindan falan cok uygunsuz.
Gecen bir baktım da ogluma 3 kutusunu 200 liraya aldigim mamanin suan kutusu 200 liraya yaklasmis. Bez ayni sekilde. Ekonomi de berbat yani. Imkani olanlar ertelemeli bence.
Ay evet ya 2019 martta sıfırını indirimsiz 300 liraya aldığım buharlı pişiriciyi şuan 950 lira şok oldum. Aynı şekilde mama ve bezlerde uçuşta kıyafetleri hiç saymayım. Şuan sadece bez ve mama masrafımız aylık 500 liraSadece evde olmak acisindan uygun olabilir. Ama maddi acidan, onumuzu gorememe acisindan falan cok uygunsuz.
1,5 ayda evlilik mi olur 2. Evlilik için çok acele etmişsinizİkinci evliliğim 1,5-2 ay içerisinde oldu. Öyle uzun bı flört dönemim olmadı. Nasıl bu kadar kör oldunuz daha dikkatli olmanız gerekiyor diyorsanız eşim 30 yaşında artık vakit kaybetmek istemiyorum diye aceleye getirdi. Düğün vs. Pandemi olduğu için sonraya kaldı zaten. Ama şimdi doğru karar verdigimi düşünüyorum uzun vadede ne olur tedirginim
Birkaç gün sonra bile ne olacağını bilemeyiz. Kötü bir deneyim yaşamışsınız. Bugününüzü gölgelemesine izin vermeyin. Hazır gençken mutluyken yaşayın istediklerinizi. İnşallah doğal yolla, sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz27 yaşındayım.9 aylik evliyim ve İkinci evliliğim.ilki 8 ay sürdü ondada çocuğum olmadığı için şanslıydım. Çevrem çocuk için baskı yapıyor özellikle benim ailem. Evliliğimizin ilk 6 ayında çalıştığım için çocuk konusunun üstüne pek düşmedim. Daha önceki tecrübemden dolayı acaba bundada bir sıkıntı var mı diye düşünmeden edemiyorum o yüzden çocuk konusunu göz ardı ettim. Eşimle aynı iş yerinde 6 ay çalıştık. İşten eve geldiğimizde yemekte bulasikta bana yardım ederdi. Hafta sonları bile sürekli bır yerlere giderdik. Şimdi işten çıktım eşim hafta sonları yine aynı şekilde bana yardım eder pandemi olmasa sürekli bir yerlere gitmek ister. Öyle ki bir şey alınacaksa bir yere gidilecekse önce benim fikrimi alır hatta onu yapar. Ben bencil değil sencilim der her zaman. Aileme karşı da çok saygılıdir. Nitekim onun aileside benim evlenip ayrıldığımi ima edecek hiçbir şey duymadım ağızlarından. Hatta onlara her gittimizde ailesi bana iş yaptirmaz elimiz boş göndermez kayınvalidem illa yemek ev gereçleri vs. verir. Ama ben hala korkuyorum ya huzursuz olursak ya sevgimiz biterse diye o yüzden çocuk konusunda kararsızım ama özellikle annem çok üstüme düşüyor bu konuda. Hoş ikinci evlilik olunca ayrılmayı düşünmek yeniden aynı şeyleri yaşamak çok yıpratıcı olacak hemde çocukla. Yaşım da geçmeden bı tane çocukla kalmak istemiyorum açıkçası sizce evlilik nasıl başlarsa öyle gider mi yoksa seneler sonra saygı sevgi kalmaz mi ?
Evet ben de hamileyimAy evet ya 2019 martta sıfırını indirimsiz 300 liraya aldığım buharlı pişiriciyi şuan 950 lira şok oldum. Aynı şekilde mama ve bezlerde uçuşta kıyafetleri hiç saymayım. Şuan sadece bez ve mama masrafımız aylık 500 lira
Benim oğlum dokuz ay emdi sütümde boldu ama bi türlü kilo almıyordu mama destekli dokuz ay emdi sonra meme reddi yasadık bi daha istemedi mecbur mama devam. Hiç belli olmuyor yani meme mama olayı. Genel olarak pahalılar maalesefEvet ben de hamileyimsadece bez masrafımız olacak ama korkuyorum Kızımda anne sütü dışında bir şey kullanmadık çok şükür ama mama kullanan arkadaşlar söylüyor. Mama masrafı yüzünden araba almaktan vazgeçtik diyorlar. Şok oldum
9 ay emdiyse çok zorlamamıştır sanırım. İlk 6 ay sadece mama yiyorsa bebek aşırı pahalıya geliyormuş. Arabayı değiştirmekten vazgeçtiler. Ocak ayında bebekleri doğacakBenim oğlum dokuz ay emdi sütümde boldu ama bi türlü kilo almıyordu mama destekli dokuz ay emdi sonra meme reddi yasadık bi daha istemedi mecbur mama devam. Hiç belli olmuyor yani meme mama olayı. Genel olarak pahalılar maalesef
Şakamısın bacım sen yaa27 yaşındayım.9 aylik evliyim ve İkinci evliliğim.ilki 8 ay sürdü ondada çocuğum olmadığı için şanslıydım. Çevrem çocuk için baskı yapıyor özellikle benim ailem. Evliliğimizin ilk 6 ayında çalıştığım için çocuk konusunun üstüne pek düşmedim. Daha önceki tecrübemden dolayı acaba bundada bir sıkıntı var mı diye düşünmeden edemiyorum o yüzden çocuk konusunu göz ardı ettim. Eşimle aynı iş yerinde 6 ay çalıştık. İşten eve geldiğimizde yemekte bulasikta bana yardım ederdi. Hafta sonları bile sürekli bır yerlere giderdik. Şimdi işten çıktım eşim hafta sonları yine aynı şekilde bana yardım eder pandemi olmasa sürekli bir yerlere gitmek ister. Öyle ki bir şey alınacaksa bir yere gidilecekse önce benim fikrimi alır hatta onu yapar. Ben bencil değil sencilim der her zaman. Aileme karşı da çok saygılıdir. Nitekim onun aileside benim evlenip ayrıldığımi ima edecek hiçbir şey duymadım ağızlarından. Hatta onlara her gittimizde ailesi bana iş yaptirmaz elimiz boş göndermez kayınvalidem illa yemek ev gereçleri vs. verir. Ama ben hala korkuyorum ya huzursuz olursak ya sevgimiz biterse diye o yüzden çocuk konusunda kararsızım ama özellikle annem çok üstüme düşüyor bu konuda. Hoş ikinci evlilik olunca ayrılmayı düşünmek yeniden aynı şeyleri yaşamak çok yıpratıcı olacak hemde çocukla. Yaşım da geçmeden bı tane çocukla kalmak istemiyorum açıkçası sizce evlilik nasıl başlarsa öyle gider mi yoksa seneler sonra saygı sevgi kalmaz mi ?
Böyle evham yapmaya devam edersenız hepsı gercekleşir.Kendımden bılıorum.Ne dusunursen o olur .Bırazcık oluruna bırakın.27 yaşındayım.9 aylik evliyim ve İkinci evliliğim.ilki 8 ay sürdü ondada çocuğum olmadığı için şanslıydım. Çevrem çocuk için baskı yapıyor özellikle benim ailem. Evliliğimizin ilk 6 ayında çalıştığım için çocuk konusunun üstüne pek düşmedim. Daha önceki tecrübemden dolayı acaba bundada bir sıkıntı var mı diye düşünmeden edemiyorum o yüzden çocuk konusunu göz ardı ettim. Eşimle aynı iş yerinde 6 ay çalıştık. İşten eve geldiğimizde yemekte bulasikta bana yardım ederdi. Hafta sonları bile sürekli bır yerlere giderdik. Şimdi işten çıktım eşim hafta sonları yine aynı şekilde bana yardım eder pandemi olmasa sürekli bir yerlere gitmek ister. Öyle ki bir şey alınacaksa bir yere gidilecekse önce benim fikrimi alır hatta onu yapar. Ben bencil değil sencilim der her zaman. Aileme karşı da çok saygılıdir. Nitekim onun aileside benim evlenip ayrıldığımi ima edecek hiçbir şey duymadım ağızlarından. Hatta onlara her gittimizde ailesi bana iş yaptirmaz elimiz boş göndermez kayınvalidem illa yemek ev gereçleri vs. verir. Ama ben hala korkuyorum ya huzursuz olursak ya sevgimiz biterse diye o yüzden çocuk konusunda kararsızım ama özellikle annem çok üstüme düşüyor bu konuda. Hoş ikinci evlilik olunca ayrılmayı düşünmek yeniden aynı şeyleri yaşamak çok yıpratıcı olacak hemde çocukla. Yaşım da geçmeden bı tane çocukla kalmak istemiyorum açıkçası sizce evlilik nasıl başlarsa öyle gider mi yoksa seneler sonra saygı sevgi kalmaz mi ?
Evet ilk altı ay çok zorlar sanırım biz ayda bir kutu alıyoruz 800 gram 180 tl gece yatarken ve sabah uyanınca içiyor sadece9 ay emdiyse çok zorlamamıştır sanırım. İlk 6 ay sadece mama yiyorsa bebek aşırı pahalıya geliyormuş. Arabayı değiştirmekten vazgeçtiler. Ocak ayında bebekleri doğacak
İnşallah Teşekkür ederimBirkaç gün sonra bile ne olacağını bilemeyiz. Kötü bir deneyim yaşamışsınız. Bugününüzü gölgelemesine izin vermeyin. Hazır gençken mutluyken yaşayın istediklerinizi. İnşallah doğal yolla, sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz
Oluyormus bende şaşırdım nasıl yaptım böyle bişey diye ama iyiki esimi secmisim başkası olsa bu kadar mutlu olamazdım belkide1,5 ayda evlilik mi olur 2. Evlilik için çok acele etmişsiniz
İnşaAllah doğru kişidir eşiniz
Maddi boyutu hic de azimsanacak gibi değil.Benim bu fiyatlardan hiç haberim yok bakmadım markette nedense. Yahu bu çocuk buyutenler nasıl kıvırıyor bu işi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?