İlk çocuk için kararsızlık

Sariicicegimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2020
199
113
33
27 yaşındayım.9 aylik evliyim ve İkinci evliliğim.ilki 8 ay sürdü ondada çocuğum olmadığı için şanslıydım. Çevrem çocuk için baskı yapıyor özellikle benim ailem. Evliliğimizin ilk 6 ayında çalıştığım için çocuk konusunun üstüne pek düşmedim. Daha önceki tecrübemden dolayı acaba bundada bir sıkıntı var mı diye düşünmeden edemiyorum o yüzden çocuk konusunu göz ardı ettim. Eşimle aynı iş yerinde 6 ay çalıştık. İşten eve geldiğimizde yemekte bulasikta bana yardım ederdi. Hafta sonları bile sürekli bır yerlere giderdik. Şimdi işten çıktım eşim hafta sonları yine aynı şekilde bana yardım eder pandemi olmasa sürekli bir yerlere gitmek ister. Öyle ki bir şey alınacaksa bir yere gidilecekse önce benim fikrimi alır hatta onu yapar. Ben bencil değil sencilim der her zaman. Aileme karşı da çok saygılıdir. Nitekim onun aileside benim evlenip ayrıldığımi ima edecek hiçbir şey duymadım ağızlarından. Hatta onlara her gittimizde ailesi bana iş yaptirmaz elimiz boş göndermez kayınvalidem illa yemek ev gereçleri vs. verir. Ama ben hala korkuyorum ya huzursuz olursak ya sevgimiz biterse diye o yüzden çocuk konusunda kararsızım ama özellikle annem çok üstüme düşüyor bu konuda. Hoş ikinci evlilik olunca ayrılmayı düşünmek yeniden aynı şeyleri yaşamak çok yıpratıcı olacak hemde çocukla. Yaşım da geçmeden bı tane çocukla kalmak istemiyorum açıkçası sizce evlilik nasıl başlarsa öyle gider mi yoksa seneler sonra saygı sevgi kalmaz mi ?

27 yasa kisa dönemli iki evlilik sigdirmissiniz. Bence gec otur dinlen biraz
İkinci evliliğim 1,5-2 ay içerisinde oldu. Öyle uzun bı flört dönemim olmadı. Nasıl bu kadar kör oldunuz daha dikkatli olmanız gerekiyor diyorsanız eşim 30 yaşında artık vakit kaybetmek istemiyorum diye aceleye getirdi. Düğün vs. Pandemi olduğu için sonraya kaldı zaten. Ama şimdi doğru karar verdigimi düşünüyorum uzun vadede ne olur tedirginim

Önünüze bakmalısınız artık. Geçmişteki kötü şeyler geride kaldı.
Sizce nasıl başlarsa öyle gider mi evlilikler. Çünkü ilk evliligimde evledigim günün ertesi günü adam bilgisayardan kafasını kaldırıp yüzüme bakmamisti. Öylede devam etti zaten. Şimdi mutlu evliliklerde huzursuzluk olur mu ayrılığa kadar gider mi onu deneyimleyemedim diyelim

Evet nasıl başlarsa öyle gider. Zaten balık baştan kokar demişler.

Daha yaşınız çok genç. 9 aylık evlilik çocuk için çok erken, önce biraz karı-koca olmanın tadını çıkartın. Ebeveyn olmak sonra düşünmeniz gereken bir durum bence. Ayrıca işten çıkmışsınız tek maaş ile çocuk masrafına yetebilecek misiniz? Dahası çok kötü bir zamandayız yarına çıkacağımız bile kesin değil dışarıda virüs kol geziyor. Bence bekleyin derim biraz daha zaman geçsin

İlişkinize biraz zaman verin boşverin dışardan gelen çocuk baskılarını, anın tadını çıkarın...

1 bucuk 2 ayda evlenmissiniz evleneli 9 ay olmus. Sevgililigi evlilikte yasamissiniz. Bence balik bastan kokar kokmaz olayı burda gecerli olmaz. Sizce de öyle degil mi ? Ilk evliliğiniz ne kadar surede oldu

Baskıları zor olsada kulak ardı etmeye çalışın. Önemli olan sizin ne istediğiniz. Maddi manevi anlamda hazır mısınız? Çocuk dünyanın en güzel şeyi ama bir o kadar da zorlu bir yol. Ben olsam yaşımı düşünmeden evliliğime 2 yıl zaman tanırdım.

Selam pink yorumlarini severim genelde katılırım. Burda da farkli düşünmüyoruz ama neredeyse cogu yorumunda maddiyata takilmissin bu ara denk geliyorum. Sence de biraz fazla maddiyat odakli dusunmeye baslamadin mi? Sanki arac degil amac olmus gibi geldi.
Denk geldiğimden yazıyorum eskiden beri sana , yorumlarin evrilisi icin yazdim yanlış anlama olmasin.

1 bucuk 2 ayda evlenmissiniz evleneli 9 ay olmus. Sevgililigi evlilikte yasamissiniz. Bence balik bastan kokar kokmaz olayı burda gecerli olmaz. Sizce de öyle degil mi ? Ilk evliliğiniz ne kadar surede oldu
7 ay nişanlı kalmıştim ama o zaman çok ilgiliydi evliliğin ertesi gün değişti adam

Kizlar zaten şuan adetim düzensiz ve çikolata kistim var. Çocuk biraz zor hemde açıktan üniversiteye başladım hepsi bir arada nasil olacak bende bilmiyorum. Açıkçası doktorum yumurta rezervine bakınca bu çocuk konusunu düşüneceğim sanırım ama dediğim gibi herşey çok iyi ben bile inanamıyorum aslında nasıl böyle olur diye o yüzden sizden fikir almak istedim

Böyle bir durum varsa bana kalırsa Çocuktan önce eğitimini tamamlamalısın zaten.

Kararlarin genelde hizli bana gore
İlk evliliğim görücü usulü olmuştu. Ailemin de etkisi vardı tam olarak benim kararım denmez. Şuanki evliliğim benim kararım. Dediğiniz gibi sevgili dönemi de olabilir bu o yüzden çocuk için acele etmedim ama herkes bi çocuk haberi bekliyor benden baya baskı yaptı annemler etkilenmemek mümkün degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…