Ilk cocuktan sonra tekrar hamile kalamamak

tugbaa0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2022
322
105
33
29
Ilk cocugum 10 ay sonra nasip oldu simdi ikinciyi dusunuyoruz 3 aydir tekrar gebelik olmuyor doktorum amh degerimin cok dusuk oldugunu ilk cocugun olmasi bile mucize oldugunu tekrar hamilelik yasaMamin cok zor bir durum oldugunu soyledi bu durumu yasayan var mi? Yani bir cocugum daha olmasini isterdim elbet fakat doktoruma gore imkansiz artik amh degerim 1.76 cikti.

1.76 belki yaşınıza göre düşüktür ama kesinlikle kötü bir değer değil başka bir doktora daha danışma şansınız var mı

Ilk cocugum 10 ay sonra nasip oldu simdi ikinciyi dusunuyoruz 3 aydir tekrar gebelik olmuyor doktorum amh degerimin cok dusuk oldugunu ilk cocugun olmasi bile mucize oldugunu tekrar hamilelik yasaMamin cok zor bir durum oldugunu soyledi bu durumu yasayan var mi? Yani bir cocugum daha olmasini isterdim elbet fakat doktoruma gore imkansiz artik amh degerim 1.76 cikti.
Ayy bu doktorlar da bir tuhaf yani.millet o.o1 le kalıyor. Bunlardan biri de benim yani hatta keşke hiç doktora gitmeseydim ogrenmeseydim dedim.sadece kendimi üzdüğüm ile kaldım.aylarca stres yaptım boşu boşuna.
Birde artık şöyle düşünmeye başladım.ben kendimi üzsemde uzmesemde rabbim nasip ederse olacak elimizden hiç bir şey gelmiyor malesef.
İnşallah hayırlısıyla olur

İlk çocuk kaç yaşında? Aslında çok düşük değil neden öyle dedi acaba

Ayy bu doktorlar da bir tuhaf yani.millet o.o1 le kalıyor. Bunlardan biri de benim yani hatta keşke hiç doktora gitmeseydim ogrenmeseydim dedim.sadece kendimi üzdüğüm ile kaldım.aylarca stres yaptım boşu boşuna.
Birde artık şöyle düşünmeye başladım.ben kendimi üzsemde uzmesemde rabbim nasip ederse olacak elimizden hiç bir şey gelmiyor malesef.
İnşallah hayırlısıyla olur
Gercekten mi ya yani ben normalde yurtdisinda yasiyorum burdaki doktorumda aynisini dedi ama Turkiyede ki imkansiz dedi belki son demlerin dene ama zor dedi buyuk ihtimalle 1-2 sene icinde menepoza gireceksin dedi cok uzuldum. Kesinlinkle oyle nasibi yoksa olmayacak nasibi varsa illa imkansizlara ragmen olur hayirlisi 🥲

İlk çocuk kaç yaşında? Aslında çok düşük değil neden öyle dedi acaba
1,5 yasinda normalde 1-2 sene dusunmuyordum ama doktorum hamilelik sende biraz gec oluyor dedigi icin dusunmustum fakat en son gittigimde Turkiyedeki doktora gore bu degerle nerdeyse imnansizmis 1-2 sene icinde menepoz bekliyormus😢

1,5 yasinda normalde 1-2 sene dusunmuyordum ama doktorum hamilelik sende biraz gec oluyor dedigi icin dusunmustum fakat en son gittigimde Turkiyedeki doktora gore bu degerle nerdeyse imnansizmis 1-2 sene icinde menepoz bekliyormus😢
Emziriyosanız proklatininiz yükselmiştir oda zorlaştırır yumurtlamayı baskılar, adetin 21. Günü progestron testi verin yumurtlayıp yumurtlamadığınız belli olur

çooook kötü bir değer değil.. kaldı ki amh testi de çok güvenilir bir test değil. fsh değeriniz kaç? aktif emziriyor musunuz?

Emziriyosanız proklatininiz yükselmiştir oda zorlaştırır yumurtlamayı baskılar, adetin 21. Günü progestron testi verin yumurtlayıp yumurtlamadığınız belli olur
A bunu dusunmemistim evet daha emziriyorum etkisi olabilir mi cok sagolun bilgi icin bunu yaptiracam

Amh degerim 0.13ken hamile kaldim
2.5yil gecti aradan dusun deger kaclardadir
Ve oglum 15 aylikken supriz sekilde hamile kaldim
Yani stres yapma asla
Kilon varsa ver
Vitamin kullan
Bu arada ben emzirirken hamile kaldim

Gercekten mi ya yani ben normalde yurtdisinda yasiyorum burdaki doktorumda aynisini dedi ama Turkiyede ki imkansiz dedi belki son demlerin dene ama zor dedi buyuk ihtimalle 1-2 sene icinde menepoza gireceksin dedi cok uzuldum. Kesinlinkle oyle nasibi yoksa olmayacak nasibi varsa illa imkansizlara ragmen olur hayirlisi 🥲
Yani ben iki yıl önce öğrendim bu amh olayını. O nedenle çok araştırdım siteyi de incelerseniz çok var düşük amh olup normal yolla hamile kalan.benim arkadaşımda öyleydi oda hamile kaldı doğurdu kocaman oldu çocuk.
Tedbirinizi alın tabi ama amh düşük diye de strese girmeyin.stres amh den de tehlikeli bence östrojen hormonuna engel oluyor.
Bir tane sağlam yumurta yeterli size .

Suan bulamadim sonuclarimi ama fsh degerimin iyi ciktigini soylemisti evet emziriyorum emzirme hamileligi zorluyor olabilir mi? Dusunmemistim bunu
evet. süt üretimini sağlayan prolaktin hormonu yumurtlamayı baskılar. tabii ki yüzde yüz bir engel değil. bu yüzden emziren annelerin regli emzirme sonlanana kadar düzenli olmayabiliyor hatta. ama mesela benim reglim doğumdan 53 gün sonra başladı ve her ay düzenli regl oluyorum. bu yüzden korunmaya dikkat ediyorum.

yani evet gebelik için bi etken emzirmek ama kesin bir engel değil. emzirirken hamile kalan da çok var.

fsh değeriniz iyiyse asla umutsuz olmayın. fsh ve amh birlikte değerlendirilmesi gereken iki hormon. fsh 8’in altındaysa gebelik sansınız hiç de az değil. tabii ki bu işler biraz sans 🥲 ama daha 3 aydır deniyorsunuz. bence doktorunuzu değiştirin. umutsuz da olmayın 🥰

Yani ben iki yıl önce öğrendim bu amh olayını. O nedenle çok araştırdım siteyi de incelerseniz çok var düşük amh olup normal yolla hamile kalan.benim arkadaşımda öyleydi oda hamile kaldı doğurdu kocaman oldu çocuk.
Tedbirinizi alın tabi ama amh düşük diye de strese girmeyin.stres amh den de tehlikeli bence östrojen hormonuna engel oluyor.
Bir tane sağlam yumurta yeterli size .
Valla stres illa oluyor sonucta 29 yasindayim daha ve 1-2 sene icinde menepoz gorunuyor demesi baya uzdu beni insAllah dediginiz gibi olur bu ay yinede denedik yine hamilelik olmadi bakalim 🥲

Amh degerim 0.13ken hamile kaldim
2.5yil gecti aradan dusun deger kaclardadir
Ve oglum 15 aylikken supriz sekilde hamile kaldim
Yani stres yapma asla
Kilon varsa ver
Vitamin kullan
Bu arada ben emzirirken hamile kaldim
Allah bagislasin❤️ hayir tam aksine fazla kilo verdim yinede 2 aydir korunmayi biraktik ama bugun adet oldum bakalim henuz hamilelik olmuyor ilk cocuk gibi ya uzun surecek yada bilmiyorum hayirlisi

evet. süt üretimini sağlayan prolaktin hormonu yumurtlamayı baskılar. tabii ki yüzde yüz bir engel değil. bu yüzden emziren annelerin regli emzirme sonlanana kadar düzenli olmayabiliyor hatta. ama mesela benim reglim doğumdan 53 gün sonra başladı ve her ay düzenli regl oluyorum. bu yüzden korunmaya dikkat ediyorum.

yani evet gebelik için bi etken emzirmek ama kesin bir engel değil. emzirirken hamile kalan da çok var.

fsh değeriniz iyiyse asla umutsuz olmayın. fsh ve amh birlikte değerlendirilmesi gereken iki hormon. fsh 8’in altındaysa gebelik sansınız hiç de az değil. tabii ki bu işler biraz sans 🥲 ama daha 3 aydır deniyorsunuz. bence doktorunuzu değiştirin. umutsuz da olmayın 🥰
Fsh degerim 9.54 cikmis kotu mu o zaman hic anlamiyorum inanin bu sonuclari

Fsh degerim 9.54 cikmis kotu mu o zaman hic anlamiyorum inanin bu sonuclari
doktorlar genel olarak 8 ve altında olmasını istiyor ama ben de 9.31 ile hamile kaldım. 10 ve altı sağlıklı kabul ediliyor. 10 üzeri kısırlık olarak görülüyor.

benim değerimi ilk gören doktor gecikmeden cocuk düsünmeye başla demişti. sonra kendi doktoruma gittim o stres yapmamamı bir cok hastanın bu sekilde gebe kalabildiğini söyledi. en kötü tüp bebeğe kadar yolu var demişti. cok sükür o kadarına gerek kalmadan hamile kalabildim ben denememizin 13.ayında 🥲

Amh 1.76 gayet iyi bir değer. Benim 25 yaşında 0.84 tü. Daha 3 aydan stres yapacak bir şey yok. Hele ki emzirirken.

Back
X