ilk defa eşimden utandım:(

okumak insanın karakterini değiştirmez ki..
üniversitede bize "kayınvalidenize ne olursa olsun güleryüz gösterin"i öğretmiyolar..
bence siz bu konuda bu güne kadar söylenenlerden etkilenmişsiniz ve en ufak bi olumsuzlukta sebep olarak bunu görmeye hazır beklemişsiniz..

bence bu durumun eğitimle hiç bir ilgisi yok. üniversitede ne çok yontulmamış odunlar gördüm ben. bu kendini yetiştirmek, karakter , ahlak , aileninn yetiştirme tarzıyla ilgili bir şey. bu şekilde konuşanlara da çok sinir oluyorum. sanki üniversitede evlendiğinizde eşinizin ailesine ilgi gösterin hal hatır sorun gibi şeyler öğretiyorlar. eğitim cehaleti alır , eşşeklik baki kalır ( sert bir söz oldu ama gerçek bu)
bir de nedense bu tribe hep bayanlar giyer. ben üniversite mezunuyum eşim lise aramızda sıkıntılar oluyor buyüzden diyen hep bayanlar olur genelde. ama ben etrafımda üniversite mezunu erkek lise mezunu bayan olanlar da görüyorum. ama erkekler hiç böyle şeylerle uğraşmıyor dile bile getirmiyor. benm babam üniv mezunu annem ortaokul. ama annem kendini yetiştirmiş nerde nasıl davranıcak bilir ve babam bize her zaman annenizin eğitimi yoktur ama sizin üniversite okuyup öğrenemeyeceğiniz tecrübelere sahiptir diye överek anlatır.

bence siz etrafınızdaki insanların söylediklerinden etkilenmişsiniz. ayrıca eşinizin böyle davranmasının başka nedenleri de olabilir diye düşünüyorum. ama bu eğitim konusunda çok takılmayın derim.

Eşinden utanmakta haklısın, ama lise mezunu olduğu için değil, yaptıkları için! Sanırım yengeleriyle aralarında problem var ki annenin oraya gitmesini istemiyor. Sinir oluyorum bu kız evladını yok sayanlara !

sende okumuşsun canım ama yalnış bir tercih yapmışsın demekki okulla olmuyormuş bu işler, çok kırıcı bir olay ben olsam tavrımı net bir şekilde koyarım.

Bence bunun üniversite okuyup okumamakla hiç alakası yok. Bu insanın kendi ailesinden aldığı eğitimle alakalı. Evine gelen bir misafire surat asıosa eğer bi insan kim olursa olsun o kişi bnm gözümde zerre kadar aile eğitimi almamış demektir. Ama sizde dediniz annesi de aynını yaptı die. Daha ne denebilir ki. Belki de kayın valideniz doldurmuştur.

Bnm eşimde lise mezunu ben üniv.mezunuyum ama şimdiye kdr ne anneme ne babama tek kötü laf etmemiştir. Her zaman güler yüzlüdür. Annem bayılır eşimin güleryüzüne hatta. Sırf o yüzden ağzını açmamıştır verirken.

Böyle bi görgüsüzlük olduğunda ne die hemen eğitime vurulur iş anlamam doğrusu. Bu tamamen anne ve babadan kaynanklanan bişidir. Ki belli ki eşinizde kendini düzeltmek adına tek şey yapmamış. Çok üzüldüm doğrusu adınıza.

Ve gerçekten bi üniv. mezununun bu olayı eğitimden mi yoksa aile görgüsünden mi kaynaklandığını kavrayamaması da çok şaşırttı beni...

Peki derdi neymis, niye boyle davranmis sordunuz mu? Merak ettim cunku, daha 3 aylik evliymissiniz, niye simdiden surat yapmaya baslamis?

Okumuşlukla okumamşlıkla alakası yok bunun. Üniversitede insanlık dersi verilmiyor çünkü. Ha şu doğru, eğiitim alırken insanın çeşitli çevrelere girmesi, çeşitli insanlarla tanışması, çeşit çeşit deneyim elde etmesi mümkün. Tabi bu elde ettiklerinden kişiliğinin nasibini alamaması da ayrı bir ihtimal.

Geçen televizyonda bir kadından dinledim. Kadın dayak yiyor, tehdit ediliyor. Eşi doktor, hem de profesör bilimsel dergilerde boy boy makaleleri yayınlanıyor. Adamın güvendiği de bu, kadın adama "seni boşayacağım, mahkemeye vereceğim" dediğinde adam ispat edemeyeceğini, kimsenin ona inanmayacağını söylüyor. Kadın siniyor, ki bu kadın da bir psikolog. yıllarca sindirilmiş bir şekilde yaşadıktan sonra bardağı taşıran son damlayla kadın kendine geliyor, adamı boşuyor.Bakın görüyorsunuz başroldekiler eğitimli insanlar ama ne karşısındaki insana değer veriyorlar ne haklarını koruyabiliyorlar.

İnsanlığın üniversitede aldığınız yavan eğitimle alakası yok, önce insan olacak bir kişi sonra mesleğiyle, eğitimiyle çıkacak.

Konuya yorum yapan herkes gibi eğitimle alakalı bir durum olmadığını söyleyerek başlayım bende.
Benim merak ettiğim derdi ne eşinin.
Ailenden bir yanlış mıgördü, yengesiyle bir derdi mi var.
Bu yaptığı terbiyesizliğin sebebi ne bir aç ıklama getirdi mi ?
Ayrıca o un ailesiyle aynı apartmanda oturan bir gelin olarak aynı tavırları sen onun ailesine yapsan tavrı ne olur?
Bence bunların cevabını versin size.

Konu sahibi yorumlara cevap vermemiş :)

Konuyu ilk okuduğumda aklıma eşini lise mezunu olduğu için yadırgadığı değil de, herkes karşı çıkarken onu savunduğu için bunu vurguladığı geldi. Herkes felaket senaryosu yazarken ben ona güvendim, evlendim, şimdi bu yaptığı oldu mu dediğini sandım. Bilemiyorum hiç cevap görmeyince aklım karıştı :)

Eğer eğitimse vurgulamak istediği, eğitim ailede başlayıp akademik devam etse de temelde ailedir insanın kişiliğini oluşturan, karekter doğuştan gelir kişilik çevre ile yoğrulur insan meydana çıkar.

Evet eşin ayıp etmişte, vardır bir sebebi.. (Belki herkesin dediğini o da sorun ediyordur) Güvendin evlendin, herşeyi açık açık konuşabilirsin...

bence sen için için bu durumu kompleks yaptığını için eşinin her yanlışını ya da eksikliğini üni okumamış olmasına bağlayacaksın belli ki.bu eşinin yaptığını hatta bin beteri üni mezunu yengem de annemlere yaptı.bunu okumayla ne alakası var.

konunun hepsini okumadım ama bence eşiniz kendince sizin daha tahsilli olmanızı problem ediyor olablir. çok insani bir durum. erkekler takar böyle şeyleri hiç takmaz gibi görünseler de. eşinize bu yaptığınınn hiç hoş olmadığını anlatın. siz ailesine saygılı davrandığınıza göre o da sizin annenize öyle davranmak zorunda. annesi tabi gelicek kızının evine, ne demek yani bu hareketler.

eee ne alakası var lise mezunu olmasıyla???

Allah Allah şimdi eşiniz, siz üniversite mezunu, kendiside lise mezunu olduğu içinmi annenizle konuşmadı?? ve siz ailenize kötü davrandığı için değil, lise mezunu olduğu için utandınız eşinizden.... eşiniz sizin gibi!! üniv. okusaydı ailenize karşı daha mı iyi davranacaktı? gerçekten inanıyormusunuz buna, eğer öyleyse çok gülerim halinize....

bi kendinize gelin ya, mezuniyet durumuna göre insanları, en önemlisi eşinizi küçümsemeyi bırakın, üniversite mezunu olmayı nasılda büyütmüşsünüz gözünüzde, sana yanlış öğretmişler, önemli olan okul bitirmek değil, iyi insan olmaktır

Yukarıda bir arkadaş da söylemiş, sizinki sanırım utanmaktan ziyade bir hayal kırıklığı. Boşuna üzülmeyin, eşiniz üni de okusa şimdi aynı sorunu yaşama ihtimaliniz vardı.

Okulla alakalı bir durum değil bu.
Karakteri ve yetişme tarzı.

Bence lisansla alakalı değil bu, karşıdakinin 'bencelliği' tamamen.

Siz rahatsız olsanız ailesinden yerle bir olur dünya değil mi.. İşte buna söyleyecek fazla kelime yok herşey açık

Ben olsam bir süre onun ailesine de aynı şeyi yapardım.

bunun eğitim ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

ya ailenin bazı hareketlerinden rahatsız olmuştur eşin ya da 3.ağızlardan birşeyler denmiştir kendisine.

tahsille bir gram alakasi yok
bu terbiyesizlikten baska sey degil
emin olun esiniz unv mezunu olsa bile ayni sekilde davranirdir
karakter bu okumakla degismez

ayıp etmiş...
ama bunu tahsil durumuna göre değerlendirmeni yanlış buldum...
ben lise, eşim ünv mezunu pekala...
ama kendisi de her zaman der, sen benden çok daha anlayışlı ve mantıklısın diye...
kimi ünv mezunun yüzüne bile bakmak gelmez içinden, kimi ilkokul mezununu da sarıp sarmalayasın gelir...
eşinin huyu ve karakteri böyleymiş...
isterse 10 üniversite bitirsin, bu adam değişmez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…