ilk defa eşimden utandım:(

cnm seni çok iyi anlıyorum.
bnmde süper zekalı eşim,doğum yaptığımda annemin kalmasını bir türlü istemedi.
hastanede 2 gün kaldık.bizim evde de 10 gün kaldı.
doğumum zordu ve geç iyileştiğim için ben tuttum annemi.bana acımasa zaten çekip giderdi.
eşim ne hal hatır sordu ne ihtiyaç sordu anneme.ne bi sohpet ne bi teşekkür.
ne dediyse de ağzının ucuyla söyledi ki bnm ailem nasıl davranırlardı ona ve ailesine.
yazık oldu o kadar emeğe.şimdi yine kıyamıyorlar yine iyi davranıyorlar ama çok üzücü böyle şeyler.Allah kolay versn hepimize..
o zaman gördüm bnde eşimn gerçek yüzünü ve seninde dediğin gibi beni çok utandırdı.

okuyan nice cahiller var, okumamis nice gorgulu insanlar var cogu kisinin dedigi gibi okumakla ilgisi yok bu islerin.

esinde cok ayip etmis...ya erkeklerin bu tarz seylere cok fazla karismalarina ve anlayissiz olmalarina katlanamiyorum. azicik saygi gosterse ne kaybederki?

Son düzenleme:
bunun okuyup okumamakla bi ilgisi yok ben lise mezunuyum esim ilkokul mezunu severek evlendik 7 yıllık evliyiz aileme karsı cok saygılı düşünceli bizde genel anlamda iyi anlasırız cok iyi görgülü anlayıslı biridir tek kötü huyu bazen küsmesi oda zamanla azalıyo bu konular insanlıkla alakalı egitim değil

canım okumakla alakası yok bunun insanlıkla ilgili benim babam ilkokul mezunu, anneannem anneme kızardı atışırlardı anneme ben sana gelmiyom zaten damadımı görmeye geliyom derdi babam hiç bir gün anneaneme ters yüz göstermemiştir. annen belki istemeden bi söz söyleyip kırmışda olabilir ,değilsede eşin büyük ayıp ediyor

eğitimle alakası yok bunun görgü ve terbiyeyle alakası var,
bunlarda okulda öğretilmiyor, aile öğretmek orunda...
ne demişler eğitim cahilliği alır, eşeklik baki kalır...

sinir oluyorum bu tip erkeklere :26:
kendi anasının kahrını çekmeye mecbur tutarlar yada analarının dibinde yaşarlar ama eşlerinin ailesini istemezler... sen kayınvalidenler aynı apartmanda yaşayıp hergün güleryüz hürmet göstereceksin ama senin annen kırk yılda bir gelecek ve yüzüne bakmayacak yok öle bi bencillik!
seni alırken kim bilir ne taklalar atıyordu eşin ailenin karşısında...
böyle kocası olan kadınlara Allah sabır versin gerçekten çok üzülüyorum:26:

E madem öyle kayinvalideniz geldiginde de " Anne kusura bakma esim eve misafir gelsin istemiyormus. Istersen sor kendisi söylesin, gecen gün annem icin söylemisti. Ben seviyorum ama esim misafir istemiyorsa sen de gelme bize" deyin. Disaridan söylemesi kolay demeyin iki kücücük cocugumun üstüne yemin ederim ki ben söylerim.

O kimmis ki benim annemin gelmesini istemeyecek? Ben onun sülalesinin dibinde yasamayi kabul edecegim; anasi, danasi, yengesi, amcasi... beyefendi de benim annem geldi mi surat asip odaya kapanacak. Bakin misafirden misafire fark var. Arkadaslar, kuzenler, akraba cocuklari devamli gelir gider, rahatsizlik verir, tadini kacirir o zaman eslerin sitem etmeye hakki olur. O da karisina güzelce kirmadan izah ederek söyler. Ama anne bu ya! Babami kaybettim aklim cikiyor annemi de kaybederim diye.

Bakin ben evde kavga, küslük ve huzursuzluktan yana asla degilim. Ama hayatimi paylastigim esimden saygi göremezsem ben de ona saygi duymamaya baslarim. Sonrasinda da bu üçlü gelir mutlaka. Esinizle güzelce konusun hatta konusmaya mecbursunuz. Ya bu durum karsisinda kendi kendinize dertlenir ve hep icinize atarsiniz, bu da bol bol esinizin egosunu tatmin eder ya da bunun kabul edemeyeceginiz bir davranis oldugunu acilen kendisini düzeltmesini söyersiniz.

Zamanla düzelir deniyor ama bence bu tür davranislarin hemen konusulup cözülmesi gerekir. Esiniz belki zamanla yanlis yaptigini anlar belki de ne güzel bak böyle yapa yapa annesinin gelip gitmesine engel oluyorum der. Karakterini siz biliyorsunuz.

Ayrica egitim durumlarinizla ilgili diger arkadaslarin söylediklerine katiliyorum. Ne alakasi var egitimle?

ne kadar kendini gelistirmis olursa olsun, okumus bir insanla okumamis bir insan arasinda coook fark vardir
eskiler bosuna dememis davul bile dengi dengine diye. allah kolaylik versin

bunun okumuslukla alakası yok.saygı görgü bunlar okumakla elde edilmiyor.içinde varsa vardır yoksa yoktur isterse doktora yapsın..ben ne üni mezunları bılıyorum ıkı kelıme bişey konusamazsın..bu tamamen yetıştırılme tarzı ve kişinin karakteri insanlıgı.ınsanlık okumakla olmuyor..bir ilkokul mezunu adamın gayet samimi içten davranabılıdıgıne dair binlerce örnek var..

herkes aynı şeyi yazmış evet:) eğitimle alakası yok tabiki ben zaten ondan dolayı olduğunu yazmadım herkes eğitim seviyesinden dolayı olmıcanı söylerken bana ben diğer özelliklerini savundum hep okumakla adam olunmaz dedim çok saygılı anlayışlı beyefendi olduğunu söyledim zaten o yönlerine aşık oldum ben ama şimdi aileme ve anneme olan bu duyarsızlığını aklım almıyor nasıl sevdiği insanın annesi hiç yokmuş gibi davranabiliyor bunu anlamıyorum gerçekten çok üzüldüm ve kırıldım

terbiyesiz..aynısını sen onun ailesine yapsan kıyameti koparmayı bilirdi ama..erkekler nasıl bukadar vurdumduymaz olabiliyor yaaa

Herkes yazmış zaten ama bende yazıcam çünkü lise mezunuyum ev hanımıyım eşim üniversite mezunu şimdi yüksek lisans yapıyor ve benimde doğumda annem geldiğinde anneme hiç hoş davranmadı üniversite mezunuya! Ailesiyle aynı apartmada oturuyorum şimdi doğum yaptığımda başka şehirdeydik neyse, her sabah babası torun sevmeye gelir her gün annesi kardeşi gelir torun yeğen sevmeye ben ne yaparım hoşgeldin baba derim giderken hayırlı işler kolay gelsin baba derim hoşgeldiniz anne derim lise mezunuyum ya! Eğitim durumuna bağlamdım yazmışsınız sonra ama o zaman niye eğitim durumunuzu belirttiniz bir de ben her gün kitap okurum kendimi geliştirmek için oğlum için, eşim evlendik evleneli kitap yüzü açmadı bunun eğitimle alakası yok insan olmakla alakası var! Kusura bakmayın yani bu eğitim konusunun her yerden çıkarılmasına sinir oluyorum.

Benim eşim makine müh.Master'lı arkadaş.Entellektüel anlamda da dolu birisidir.Gel gör ki bazı anlarda ondan utanmak değil de kendisine yakıştıramadığım şeyler oluyor.Müthiş tezat şeyler.Görgüsü yerinde biri olarak beni dumura uğratmışlığı çoktur.Bazen IQ 'nun değil EQ 'nun ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.Üniversite insana sistematik düşünmeyi öğretir.Hangi bilgiye nasıl ulaşabileceğinin yollarını teorik biçimde aktarır.O yüzden kişinin her türlü zaafı,yanlışı,olumsuz davranışları üniversite eksikliğiyle açıklanmasına ben de karşıyım.Güzel günler diliyorum.

ben yeni evli kişilerin evlerinde birgün dahi kalınmasını hoş karşılamıyorum (annesi babası dahil her iki tarafında ) eşiniz açısından düşünün adam rahat etmek istiyordur kayın valideniz üstünüzde oturuyormuş evinizde sizle yaşamıyo ki ne alaka dedim bir an:44:

Yahu artık öyle bir hale geldi ki, üniversiteye gitmek de zor değil, bitirmek de. Ben 2 ayrı bölümü bitirdim, şimdi master yapıyorum. Eşim de 2 ayrı mühendislik diplomasına sahip.

E ne oldu şimdi? Görgülü, bilgili mi olduk?

Bu gibi şeylerin bununla alakası yok. Kaldı ki eşinizin ailenize karşı takındığı yanlış tavırla ilgili olarak da utanmanız gerekmez.

Eşinizi karşınıza alacak, bu konunun sizi rahatsız ettiğini söyleyeceksiniz. Benim birçok arkadaşım "Amaaaan eşiyle mi evlendim" savunması yapıyor benzer konularla ilgili. Ancak bu bir gerekçe değil.

Evlilik, 2 ailenin birleşmesi demek. Ailenizi sevmiyorsa bile, saygı göstermek zorunda. Eşinizi karşınıza alın, bu durumun sizi ne şekilde etkilediğini anlatın...

Anlamıyorsa bir daha anlatın.. Bir daha anlatın...

Sakın "O benimkine böyle yapıyor, ben de onunkilere böyle yapıcam" tavrına girmeyin. Eşinizi iter, evliliğinizi bozarsınız.

Bende eğitim durumuyla bir bağlantı kuramadım, nice eğitimliler var aynı tavırları sergileyen..

Son düzenleme:
Üniversite okusaydı kesin ailenden rahatsız olmazdı güzelim.Vay cahil vay..
Esin ayıp etmis ama sen bunu tahsil durumuna baglamakla daha cok ayıp ediyorsun.

benimde eşim lise mezunu ve ben üniv. mezunuyum. bazen bizimkide türlü odunluk yapar ama ben okul eğitimiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. aile bağları nerdeyse hiç yook. çok benciller. nerdeyse hiç misafirleri gelmez misafirde sevmezler. öyle bayram oldu sabah erken kalkalım büyükleri gezelim. eve gelelim bayram yemekleri yiyelim falan hiç görmedim kv. den. haliyle kocaamda öyle 5 yıllık evliyiz az biraz düzeldi her bayram kavga gürültü olurdu. ne kalması tatil derdi. annemer erken kalkar bayramda ne tatili bayram bugün faan şimdi şimdi biraz düzeldi ama 10 üniversitede bitirse öyle bi ailede ne gördüyse öyle devam edecektir. etik hiç bir kuralları yok nerdeyse herşey mübah herkes herkesin yanında istediğini konuşur. istediği gibi hareket eder büyüktür saygı göstermek falan asla yok. söylesen onla saygı olmaz bunla saygı olmaz iyide kardeşim bu saygı neyle olur. bizim atamızdan dedemizden öğrendiğimiz bütün saygı gösterme teknikleri adamlar için gereksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…