- 23 Nisan 2011
- 2.702
- 661
- 363
- Konu Sahibi esperanzaa
-
merhaba hanımlar,
şuan 32 haftalık hamileyim ve ilk hamileliğim. dün kontrolüm vardı, doktorum alerjik astımım olduğu için normal doğumda zorlanabileceğimi, nefes darlığı yaşayabileceğimi, bebeğin de iri olduğunu söyledi. epidural sezeryanı öneririm sana ama son kararı çatı muayenesinden sonra birlikte verelim dedi. ilk doğumum olacağı için zaten korkuyorum ve çevremde epidural sezeryan olan kimse olmadığı için hakkında bilgim de yok.
sizlere sorum şu; çatı muayenesinde normal doğum da yapabileceğim sonucu çıkarsa riskleri göze alıp normal doğum mu yapsam yoksa sezeryan mı? sezeryandan sonra iyileşmem zor olur mu, sizler kaç günde toparlandınız? benm yanımda bana kimse olamıycak ilk 2 günden sonra. bebişle başbaşa kalıcam. iyileşme konusunda beni aydınlatırsanız ve epidural sezeryan deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
yalnız benim 3 tane büyük miyomumda alındı.....10 günde turp gibiydim........ilk 2 gün ağrın oluyo ama valla benim ki büyük ameliyatmış doktorum öle demişti.......
slm hayırlı olsun bebeğin :))
sezeryanda dikişlerden dolayı bebeği kucağına alamazsın başkası sana yardım edicek diyolar bu doğrumu, yani ben gece 2 saattte bir emzireceksem bebeğimi kucağıma alamıcakmıyım( emzirmeyi nasıl yapıcaz oturarakmı?benimde korkum ilk 1 haftadaki ağrı ve bebeğime bakamamak..birde sezeryandan sonra tuvalet sorun yaratıyomu dikişler için zorlamasak kabızlık çıkar bende kesin
cvp larınız için saolun kızlar :) konuyu ben açmadım ama ben daha çok soru sormuşum :)) doğum kişinin acı eşiğiyle alakalı diyolar.. kiminin kolay kiminin çok sancılı, kimisi benin arkadaş çevremdekiler sezeryandan sonra 3. gün temizlik yaptım dedi kimisi 2 hafta yattım resmen dedi bakalım kısmet yaa..Allah tüm hamile bayanların yardımcısı olsun..benimde annemle kayınvalidem normal yap diyo çabuk atlatmak için kırkıma kadar yanımda kalıcaklar benden çok onlar stres yapıyo uzaktayız yanıma gelemiyolar diye..benim gittiğim hastanede epiduralle sezeryan yada normal yapıyolar şu spinal dedikleri nasıl ki farkı ne acaba oda belden iğneyle yapılmıyomu..daha doğuma çok var ama şimdiden sezeryan ve normal doğum videoları izliyorum doğuma kadar daha izlersem kendi sezeryanımı kendim yapıcam artıksezeryanda doktorlar elini sokuyo bebeği çeviriyo falan çıkarmak için onlar yada bebeğin içerden çıkışı o boşluk hiç hissedilmiyomu
ben de sezeryanlilardanim ben hic birinde bebegin cikisini hissetmedim. bende normel dogumu hep merak etmisimdir icimde uhde oldu normal doguramamak ama insallah busefer normal dogurmak icin elimden geleni yapacagim
pardon konuya bi anda dahil oldum ama sizin yazınızı okuyunca merak ettim ilk bebeğini sezeryan ile doğuran biri daha sonra normal doğum yapamaz hep sezeryan olur diye biliyordum yanlış mı?
cevaplarınız için teşekkürler kızlar.
ben iyileşme meselesinde çok endişeliyim yaa herkesin iyileşme durumu farklı oluyor haliyle. ilk 2 günü zaten çok iyi geçirmeyi beklemiyorum normal olarak.
bi de merak ettiğim şey, sezeryandan sonra süt hemen geliyor mu? doğum öncesi bitki çayları fln içmemiz faydalı olur mu??
epiduralden sonra kaç saat sonda takılı kalıyor? ne zaman yürütüyorlar bizi?
ben hamile oldugumu öğrendiğim ilk gunden beri sezeryanla doğurmayı istedim ve kent hastanesine gitmemde bu düşüncemin büyük payı oldu sezeryan olacaksam orda ameliyat olmak istedim. şimdi ise normal doğum mu yapsam acaba endişesi yaşıyorum çok şükür şu ana kadar tansiyon şeker vs. gibi bir sıkıntımda olmadı. Bünyeye göre herkes farklı aktarıyor iki doğumuda.. canın tatlıysa hiç o zahmete girme ameliyata gir-çık diyende oldu. Canın tatlıysa sezeryan olma diyende..
isteğe bağlı sezeyanda ısrar etsem mi etmesem mi kafam çok karışık:S
kişiden kişye tamamen değişir ama...ben normal doğumu tavsiye ederim.adı üstünde normal...ben hamile oldugumu öğrendiğim ilk gunden beri sezeryanla doğurmayı istedim ve kent hastanesine gitmemde bu düşüncemin büyük payı oldu sezeryan olacaksam orda ameliyat olmak istedim. şimdi ise normal doğum mu yapsam acaba endişesi yaşıyorum çok şükür şu ana kadar tansiyon şeker vs. gibi bir sıkıntımda olmadı. Bünyeye göre herkes farklı aktarıyor iki doğumuda.. canın tatlıysa hiç o zahmete girme ameliyata gir-çık diyende oldu. Canın tatlıysa sezeryan olma diyende..
isteğe bağlı sezeyanda ısrar etsem mi etmesem mi kafam çok karışık:S
slm bende aynı senin gibi arada kaldım :)) bu gidişle stresten erken doğum olcak allah korusun...
kişiden kişye tamamen değişir ama...ben normal doğumu tavsiye ederim.adı üstünde normal...
ben normal doğurdum kızımı sabah 5 te girdiğimiz hastaneden öğleden sonra 5 te kucağımda yürüyerek çıktım...sadece 12 saat hastanedeydim...
şimdi hamileyim inşallah bi sorun olmazsa normal düşünüyorum allahın izniyle...
ayrıca bende gebelik şekeride vardı ama hiçbi sorun yaşamadım maşallah...
sen kendine güven bence
slm cnm doğumunu nerde yapıcağına karar verdinmi?
bu arada iyi seneler seneye allah nasip ederse bebişlerimizle yeni yıl telaşında olucazözgürlük ve rahatlık gidicek ama olsun ben bebeğimin ayaklarını gıdısını yiceğim günleri iple çekiyorum
merhaba hanımlar,
şuan 32 haftalık hamileyim ve ilk hamileliğim. dün kontrolüm vardı, doktorum alerjik astımım olduğu için normal doğumda zorlanabileceğimi, nefes darlığı yaşayabileceğimi, bebeğin de iri olduğunu söyledi. epidural sezeryanı öneririm sana ama son kararı çatı muayenesinden sonra birlikte verelim dedi. ilk doğumum olacağı için zaten korkuyorum ve çevremde epidural sezeryan olan kimse olmadığı için hakkında bilgim de yok.
sizlere sorum şu; çatı muayenesinde normal doğum da yapabileceğim sonucu çıkarsa riskleri göze alıp normal doğum mu yapsam yoksa sezeryan mı? sezeryandan sonra iyileşmem zor olur mu, sizler kaç günde toparlandınız? benm yanımda bana kimse olamıycak ilk 2 günden sonra. bebişle başbaşa kalıcam. iyileşme konusunda beni aydınlatırsanız ve epidural sezeryan deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?