- 23 Nisan 2011
- 2.702
- 661
- 363
- Konu Sahibi esperanzaa
-
inşallah sağlıklı rahat bir doğum geçirirsin ve bebeğine kavuşursun canım.26. haftadayım benim de astımım var, gebelikte ortaya çıktı. genel anesteziye engel olacağını duymuştum astımın. normal doğum da sakıncalı ise geriye spinal/epidural sezeryan kalıyor. kan pıhtılaşması problemim de olduğu için ben büyük ihtimal epidural/spinal sezeryan yapıcam. çok yakın arkadaşlarımdan üçü sezeryan oldu. biri epiduraldi, çok çok rahat oldu, aynı gün ayaktaydı bir iki gün içinde tamamen işlerini yapabilir duruma geldi. diğer ikisi genel anesteziyle sezeryan oldu. birinin ağrısı çok oldu doğum sonrası, bir hafta kadar, diğer ise daha rahattı ama epidural kadar değil.
doğumun rahatlığı kişiden kişiye hatta gebelikten gebeliğe göre bile değişiyor. tabi ortada riskli bir durum varken bebeğin sağlığını ilk sıraya almalı diye düşünüyorum. Allah korusun doğum esnasında olabilecek bir astım krizi felakete yol açabilir. tabii kararı verecek olan sensin, eminim doktorunla birlikte en doğru kararı verirsin.
Allah korusun .. sen hangi hastaneye gidiyorsun arkdsm?
slm cnm bende kordon klinikle başladım şimdide alsancak gazide ayşen hanıma gidiyorum..sen izmirdemisin..
]
cnm önümüzdeki haftadan itibaren artık her hafta kontrole çağırdı dr. nstye fln giricekmişim:18: hastane konusuna bu 10 ocakta medikal parka gittiğimde karar vericem. son fiyatları öğrenicem ve vedat beyle de doğum konusunda görüşücem. egepoldeki drum sezeryan diyor, vedat bey ne diycek bakalım..ona göre kararım kesinleşir. ben sezeryan istediğim için ve egepoldeki dr da onu önerdiği için sevindm ilk başta. ama işte normal de olabilicekse normal mi olsam die düşünmeye başladım şimdi. iyileşmek zor diyor bazıları. bana bakan kimse de olmıycak 2 günden snra. ondan dolayı endişeliyim biraz işte. sen karar verdn mi?
hakkında hayırlısı cnm..az kaldı bebişine bende gözümü kapasam açsam 38. haftamda olsam inan okadar stresli bi hamilelik olduki benimki ilk başta düşük tehlikesiyle başladım o korku içimde hep kaldı her okuduğum olumsuzluktan etkilendim ve hep bendede olucakmı korkusuna kapıldım..şimdide bir haftadır kasıklarım ara ara ağrıyo karnım sertleşiyo geçiyo sonra bidaha semsert oluyo bune böyle diye araştırdım hep erken doğum riskinden bahsediliyo( walla kafayı yedim yicem..bi kişiide çıksa bunlar normal 6. aydan sonra hep öyle oluyo dese içim rahatlıcakta :18::18::18::18::18::18::18: bende gaziye başlamıştımya ayın 9 unda randevu ozamana kadar beklemek işgence gibi doktora ulaşamıyorum numarasını vermemişlerdi..medicalparkı öğrenince yazarmısın bende fiyatları merak ediyorum..
cnm insanların olumsz tecrübelerini okumak bende de negatif etki yaratıyor, onun için hiç okumuyorum uzun süredir. ama mesela etrafımda sezeryan doğumdan sonra sorun yaşayanlar oldu iyileşme konusunda, onun için içime bi korku girdi ister istemez. medikale önümüzdeki salı gidicem bakalım son durum nedir. oradaki drla da görüşeyim belki normal doğum olur fln derse orda olsun artık napiim yoksa egepoldeki dr sezeryandan yana.. drlarında dedikleri birbiriyle tutmuyor bazen. benim 7. ayımda karnımda aşırı bi sertlik olmuştu. nefes almam bile zordu, midem ağrıyordu, sanki çalışmıyor gibiydi. belki seninde öyledir, normal demişlerdi banaAllah korusun .. sen hangi hastaneye gidiyorsun arkdsm?
slm cnm bende kordon klinikle başladım şimdide alsancak gazide ayşen hanıma gidiyorum..sen izmirdemisin..
]
hakkında hayırlısı cnm..az kaldı bebişine bende gözümü kapasam açsam 38. haftamda olsam inan okadar stresli bi hamilelik olduki benimki ilk başta düşük tehlikesiyle başladım o korku içimde hep kaldı her okuduğum olumsuzluktan etkilendim ve hep bendede olucakmı korkusuna kapıldım..şimdide bir haftadır kasıklarım ara ara ağrıyo karnım sertleşiyo geçiyo sonra bidaha semsert oluyo bune böyle diye araştırdım hep erken doğum riskinden bahsediliyo( walla kafayı yedim yicem..bi kişiide çıksa bunlar normal 6. aydan sonra hep öyle oluyo dese içim rahatlıcakta :18::18::18::18::18::18::18: bende gaziye başlamıştımya ayın 9 unda randevu ozamana kadar beklemek işgence gibi doktora ulaşamıyorum numarasını vermemişlerdi..medicalparkı öğrenince yazarmısın bende fiyatları merak ediyorum..
cnm insanların olumsz tecrübelerini okumak bende de negatif etki yaratıyor, onun için hiç okumuyorum uzun süredir. ama mesela etrafımda sezeryan doğumdan sonra sorun yaşayanlar oldu iyileşme konusunda, onun için içime bi korku girdi ister istemez. medikale önümüzdeki salı gidicem bakalım son durum nedir. oradaki drla da görüşeyim belki normal doğum olur fln derse orda olsun artık napiim yoksa egepoldeki dr sezeryandan yana.. drlarında dedikleri birbiriyle tutmuyor bazen. benim 7. ayımda karnımda aşırı bi sertlik olmuştu. nefes almam bile zordu, midem ağrıyordu, sanki çalışmıyor gibiydi. belki seninde öyledir, normal demişlerdi bana
bende okumucam artıkçok ağlıyorum bide aklıma takılıyo..sezeryan doktorların işine geliyo burda sezeryan patlaması var resmen inan istanbulda okadar yoktu yada ben etrafımdakilerden okadar duymuyodum sezeryanı falan..benimde arkadaşım normal yaptı çok zor olmuş 1 gün sancı çekti hali kalmamış vakumla çekmişler artık.bide normale şartlanıp sancının ağrısından sezeryana alın diye bağıranlar çok oluyomuş ama iş işten geçiyo normal yapmak zorunda kalıyolar galiba..bende çıkaramam bebeğime bişey olur korkusuyla hiç normale yanaşamıyorum
slm bende senin gibiyim malum ailelerden uzakta olacağım için sezeryanla iyileşmek zor oluyomu çok kafama takıyorum..bende normalden korkuyorum ondan dolayı normale hiç adapte olamıyorum..sezeryan deneyimi olan kızların yorumlarını çok araştırdım da pek bulamadım..
kendini riske atma canım sezeryan en rahatı..
benm hamileliğim zor geçti, düşük riski, erken doğum riski vs derken çoğu zaman yatmak zorunda kaldım. hatta bi ara baş dönmelerim ve kansızlığa bağlı halsizliğim yüzünden ayağa kalkamaz haldeydim sürekli yattım uzun süre kolumda serumlarla. okadar bıktım ki artık yatmaktan.. bu dönemi artık atlatmak istiorum ve bir an önce kurtulmak istiyorum. normal doğumda bir günde kurtulabilirim ama işte sezeryanda 10 gün-1 hafta zorluk çekecek olmak beni korkutuyor, sabrım pek kalmadı böyle şeylere. artık ayaklanmak istiyorum tekrar yatmak istemiorum onun için çok hassasım bu konuda. yoksa 1 hafta yatalım zorluk çekelim noolucak tabiki ama işte ben aylarca yattım hep hastaydım artık bıkmış vaziyetteyim. inşallah hepimiz bir an önce hayırlısıyla kurtulabiliriz.
slm cnm geçmiş olsun gerçekten hamilelikten bişey anlamamışsındırgerçi albenden de o kadar düşük tehlikesiydi bebek aşada fazla hareket etme muhabbetleri falan hep bi gerginlik tedirginlik yaşadım sonunda insan panikatak oluyo yata yata fazla kiloda çabası yani bende öyle oldu..erken doğum riskini ne zaman yaşadın ben artık korkudan bian önce 38-39. haftalarda olmak istiyorumda daha çok var malesef..allah hepimizi bian önce kurtarsın sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin..ben herşeye rağmen yinede normaldoğumdan korkuyorum bitürlü cesaret edemiyorum..
ben 27. haftamda çok ağır bir idrar yolu enfeksiyonu geçirdim hala da test oluyorum tekrarlıyor mu vs die. bu nedenle doğum her an olabilir demişlerdi, baya zor geçti o günden bugüne. şuan 33. haftamdayım düşün artık. ilk 4 ayım zaten felaket bulantılar kusmalar kansızlığa bağlı bayılmalarla geçti, yataktan çıkamadım. yani artık doğurup kurtulmak istiyorum bir an önce.. kısmet bakalım.. normal de istiyorum artık aslında. herşey 1 günde biticek sonuçta.
ay o idrar yolu enfeksiyonu benide bıktırdı çocukluğumdan beri hep olan bişey ama hiç kültür yaptırmamıştım oda yanma olmuyo bende adamlar hep yanmayı soruyodu bana gerek görmüyolardı,,bunyaşıma kadar antibiyotik kullanmadan kendi kendime atlatmışım bilmeden..hamilelikte ilk haftalarda bi patlak verdi ilaçsız atlatamadım sonra bidaha tekrarladı gitmek bilmiyo başımın belası..gece uykularımı kabusa çevirdi ağrısı bi dert wc olayı ayrıbir dert..şuan çok şükür iyiyim ya bol su içiyorum sanırsam bikaç hafta içinde tekrar ağrı yapmaya başlıcak bebek büyüdükçe yine tekrarlıyomuş..ama ben erken doğum riskini anlıyamıyorum onu neye bağlıyolar enfeksiyon napıyoki doğumu mu tetikliyoo ay allah korusun..sende 33. haftadasın az kalmış allah yardım etsin..ya medicalparka hala doğum yapan biri yorum yapmadı nasıldı nekadarla çıktı çok merak ediyorum..
ben salı gittiğimde vaktimiz olursa odaları gezip fiyat konusunu fln herşeyi netleştirmeyi düşünüyorum. vedat bey de sezeryan olman daha uygun derse egepolü tercih edebilirim çünkü oradaki drum sezeryan konusunda maşallah çok deneyimli. eger 38. haftanın sonunda sezeryan olursam 4 haftam kalmış olucak geriye, yaaa çok heyecanlıyımm. acaba 2. doğumda pişman olurmuyuz ki szeryan olduğumuza? çünkü 2.de normali çok önermiyorlar rahim ve kas dokuları bir kez kesildikten sonra arada bağ dokusu ile iyileşme oluyormuş ve bu da dokuların tekrar aynı haline gelmemesi demek oluyor. normal doğumda yırtılma riski oluyormuş bu nedenle sezeryan olduktan sonraki doğumumuzda normal doğum riskliymiş.
bir de göbek kalıyor diyorlar sezeryandan sonra. bu da beni korkutmaya başladı artık eski kıyafetlerime dönmek istiyorum çok sıkıldım kocaman göbekle gezmekten
neye dayanarak sezeryana yönlendirdiki hani çatı muayenesi 37-38. haftada yapılıyodu..sezeryana başlandımı sezeryan gidiyo ama şikayet eden çok fazla yok aslında..sen fazla kilo amışmıydın :)) beni duysan dudağın uçuklar :)) daha 27. haftamı yeni bitirdim üstelik..aynaya bakınca şişman hissetmiyorum popo ve basenlerden çok almışım oda kızımdan olsa gerek :)))))))) boşver kiloyu yumuk yumuk ayaklarını ellerini düşün walla iple çekiyorum ben
alerjik astımım olduğu için normal doğumda nefesim daralabilirmiş, kesilebilirmiş vs die sezeryana yönlendirdi. ben fazla kilo almadım aynen duruyorum eski halimde sadece göbeğim oldu. ama son günlerde çok yiyorum iştahım açıldı ve tatlı türü şeylere yöneldim, bikaç kilo daha alırım doğuma kadar. artık bende bu doğum meselesi ciddi stres yaratmaya başladı. eşim de baskı yapıyor illa normal olmaya çalış die sanki benm elimde
ayyyy hayır sakın doktor o riskleri sayıyosa eşine sakın kulak asma hayatını riske nasıl attırırkorkma o kadar ya normalde diretenler acıya dayanamayıp sezeryana alın diye ağlayanlarda var..bikaç gün ağrın olur diyolar ben normaldense sezeryana daha ılımlıyım gözüm yemiyo korkudan açıkcası :18::18::18::18::18: kilo aolayına gelince ne güzelll almamış olman..benimde bu aralar tatlı ve börek türü şeyler istiyo canım kızıyorum kendime çok aldım diye frenliyorum..ben bu 1 ayda 2,5 kilo almışım kızımda 500gr almış şimdi 27+1 oldum bundan sonra ayda 3 kilo falanmı alınıyo..bebişimde 1300 olmuş şaşırdım bi hata olabilirmi fazla geldi sanki..senin bebiş kaş kilo olmuş
bnm en son 2 hafta önce 1.900lü bişeydi kilosu. yarın da vedat beye gidiorum artık şu hastane işini bi karara bağlamanın zamanı geldi.
senin doğumda kim kalıcak başında, annenler fln izmirde mi?
merhaba hanımlar,
şuan 32 haftalık hamileyim ve ilk hamileliğim. dün kontrolüm vardı, doktorum alerjik astımım olduğu için normal doğumda zorlanabileceğimi, nefes darlığı yaşayabileceğimi, bebeğin de iri olduğunu söyledi. epidural sezeryanı öneririm sana ama son kararı çatı muayenesinden sonra birlikte verelim dedi. ilk doğumum olacağı için zaten korkuyorum ve çevremde epidural sezeryan olan kimse olmadığı için hakkında bilgim de yok.
sizlere sorum şu; çatı muayenesinde normal doğum da yapabileceğim sonucu çıkarsa riskleri göze alıp normal doğum mu yapsam yoksa sezeryan mı? sezeryandan sonra iyileşmem zor olur mu, sizler kaç günde toparlandınız? benm yanımda bana kimse olamıycak ilk 2 günden sonra. bebişle başbaşa kalıcam. iyileşme konusunda beni aydınlatırsanız ve epidural sezeryan deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?