ilk doğum için epidural sezeryan???

benm astımım önceden vardı, alerjik astım ama.. hamileliğim sırasında da arttı şikayetlerim, özellikle son haftalarda. merak ettiğim şey, astımda mutlaka sezeryan mı gerekiyor? astım hastalarına normal doğumun önerildiğini duydum bugün.

kendini riske atma canım sezeryan en rahatı..

kendini riske atma canım sezeryan en rahatı..

nekadar zamanda toparladın peki..ilk 1-2 hafta bebeğimi bile kucağıma alamıcamı yatağından alıp yatağına koyamıyacağımı söylüyolar böyle bişey varmı?emzirme nasıl olucak oturarak emzirebilicekmiyiz..

arkadaşlar ilk hafta bebeğin kontrolleri oluyormuş, işitme testi, kan alınması vs. peki sezeryanlı halde nasıl oralara gidip bu işleri halledicez? ben işitme testine gelen bir bayanla karşılaşmıştım hastanede, epidural sezeryan olmuş 5 gün önce. o kalabalıkta sıra bekliyordu bebişiyle, ayakta zor duruyordu ama duruyordu bi şekilde. yani öyle dedikleri gibi 1-2 hafta yataktan kalkamama durumu olmuyor demekki, öyle midir?

yanında uzun sure kımse kalmayacaksa ve catı muaynen ıyı gıderse normal yap benım bebegım tersdı sezeryan oldum cok rahat gectı bebegının dogdugu ılk anı fılan goruyorsun normal dogum gıbı sonrasında bıraz zor oluyor ılk 10gun sonra yavas yavas gecıyor ve eskısı gıbı olluyorsun

oyle sureklı yatmıyorsun hatta ne kadar cok yurursen okadar cabuk toparlanıyorsun ben 3gun hastanede yattım onra evde bırazcık yatıp hemen kalkıp yurdum evın içinde gezındım işitme testı yoktu ıkı sene once ama sarılık için gıttık ama hıc zorlanmadım zaten tek gıtmıyorsun özel hast. randevulu gıdersın olur bıter hıc zorlanmazsın yanı

benm hamileliğim zor geçti, düşük riski, erken doğum riski vs derken çoğu zaman yatmak zorunda kaldım. hatta bi ara baş dönmelerim ve kansızlığa bağlı halsizliğim yüzünden ayağa kalkamaz haldeydim sürekli yattım uzun süre kolumda serumlarla. okadar bıktım ki artık yatmaktan.. bu dönemi artık atlatmak istiorum ve bir an önce kurtulmak istiyorum. normal doğumda bir günde kurtulabilirim ama işte sezeryanda 10 gün-1 hafta zorluk çekecek olmak beni korkutuyor, sabrım pek kalmadı böyle şeylere. artık ayaklanmak istiyorum tekrar yatmak istemiorum onun için çok hassasım bu konuda. yoksa 1 hafta yatalım zorluk çekelim noolucak tabiki ama işte ben aylarca yattım hep hastaydım artık bıkmış vaziyetteyim. inşallah hepimiz bir an önce hayırlısıyla kurtulabiliriz.

slm cnm geçmiş olsun gerçekten hamilelikten bişey anlamamışsındır gerçi albenden de o kadar düşük tehlikesiydi bebek aşada fazla hareket etme muhabbetleri falan hep bi gerginlik tedirginlik yaşadım sonunda insan panikatak oluyo yata yata fazla kiloda çabası yani bende öyle oldu..erken doğum riskini ne zaman yaşadın ben artık korkudan bian önce 38-39. haftalarda olmak istiyorumda daha çok var malesef..allah hepimizi bian önce kurtarsın sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin..ben herşeye rağmen yinede normaldoğumdan korkuyorum bitürlü cesaret edemiyorum..

ben 27. haftamda çok ağır bir idrar yolu enfeksiyonu geçirdim hala da test oluyorum tekrarlıyor mu vs die. bu nedenle doğum her an olabilir demişlerdi, baya zor geçti o günden bugüne. şuan 33. haftamdayım düşün artık. ilk 4 ayım zaten felaket bulantılar kusmalar kansızlığa bağlı bayılmalarla geçti, yataktan çıkamadım. yani artık doğurup kurtulmak istiyorum bir an önce.. kısmet bakalım.. normal de istiyorum artık aslında. herşey 1 günde biticek sonuçta.

ay o idrar yolu enfeksiyonu benide bıktırdı çocukluğumdan beri hep olan bişey ama hiç kültür yaptırmamıştım oda yanma olmuyo bende adamlar hep yanmayı soruyodu bana gerek görmüyolardı,,bunyaşıma kadar antibiyotik kullanmadan kendi kendime atlatmışım bilmeden..hamilelikte ilk haftalarda bi patlak verdi ilaçsız atlatamadım sonra bidaha tekrarladı gitmek bilmiyo başımın belası..gece uykularımı kabusa çevirdi ağrısı bi dert wc olayı ayrıbir dert..şuan çok şükür iyiyim ya bol su içiyorum sanırsam bikaç hafta içinde tekrar ağrı yapmaya başlıcak bebek büyüdükçe yine tekrarlıyomuş..ama ben erken doğum riskini anlıyamıyorum onu neye bağlıyolar enfeksiyon napıyoki doğumu mu tetikliyoo ay allah korusun..sende 33. haftadasın az kalmış allah yardım etsin..ya medicalparka hala doğum yapan biri yorum yapmadı nasıldı nekadarla çıktı çok merak ediyorum..

ben salı gittiğimde vaktimiz olursa odaları gezip fiyat konusunu fln herşeyi netleştirmeyi düşünüyorum. vedat bey de sezeryan olman daha uygun derse egepolü tercih edebilirim çünkü oradaki drum sezeryan konusunda maşallah çok deneyimli. eger 38. haftanın sonunda sezeryan olursam 4 haftam kalmış olucak geriye, yaaa çok heyecanlıyımm. acaba 2. doğumda pişman olurmuyuz ki szeryan olduğumuza? çünkü 2.de normali çok önermiyorlar rahim ve kas dokuları bir kez kesildikten sonra arada bağ dokusu ile iyileşme oluyormuş ve bu da dokuların tekrar aynı haline gelmemesi demek oluyor. normal doğumda yırtılma riski oluyormuş bu nedenle sezeryan olduktan sonraki doğumumuzda normal doğum riskliymiş.
bir de göbek kalıyor diyorlar sezeryandan sonra. bu da beni korkutmaya başladı artık eski kıyafetlerime dönmek istiyorum çok sıkıldım kocaman göbekle gezmekten

neye dayanarak sezeryana yönlendirdiki hani çatı muayenesi 37-38. haftada yapılıyodu..sezeryana başlandımı sezeryan gidiyo ama şikayet eden çok fazla yok aslında..sen fazla kilo amışmıydın :)) beni duysan dudağın uçuklar :)) daha 27. haftamı yeni bitirdim üstelik..aynaya bakınca şişman hissetmiyorum popo ve basenlerden çok almışım oda kızımdan olsa gerek :)))))))) boşver kiloyu yumuk yumuk ayaklarını ellerini düşün walla iple çekiyorum ben

alerjik astımım olduğu için normal doğumda nefesim daralabilirmiş, kesilebilirmiş vs die sezeryana yönlendirdi. ben fazla kilo almadım aynen duruyorum eski halimde sadece göbeğim oldu. ama son günlerde çok yiyorum iştahım açıldı ve tatlı türü şeylere yöneldim, bikaç kilo daha alırım doğuma kadar. artık bende bu doğum meselesi ciddi stres yaratmaya başladı. eşim de baskı yapıyor illa normal olmaya çalış die sanki benm elimde

ayyyy hayır sakın doktor o riskleri sayıyosa eşine sakın kulak asma hayatını riske nasıl attırır korkma o kadar ya normalde diretenler acıya dayanamayıp sezeryana alın diye ağlayanlarda var..bikaç gün ağrın olur diyolar ben normaldense sezeryana daha ılımlıyım gözüm yemiyo korkudan açıkcası :18::18::18::18::18: kilo aolayına gelince ne güzelll almamış olman..benimde bu aralar tatlı ve börek türü şeyler istiyo canım kızıyorum kendime çok aldım diye frenliyorum..ben bu 1 ayda 2,5 kilo almışım kızımda 500gr almış şimdi 27+1 oldum bundan sonra ayda 3 kilo falanmı alınıyo..bebişimde 1300 olmuş şaşırdım bi hata olabilirmi fazla geldi sanki..senin bebiş kaş kilo olmuş

bnm en son 2 hafta önce 1.900lü bişeydi kilosu. yarın da vedat beye gidiorum artık şu hastane işini bi karara bağlamanın zamanı geldi.
senin doğumda kim kalıcak başında, annenler fln izmirde mi?

bnm en son 2 hafta önce 1.900lü bişeydi kilosu. yarın da vedat beye gidiorum artık şu hastane işini bi karara bağlamanın zamanı geldi.
senin doğumda kim kalıcak başında, annenler fln izmirde mi?

oy maşşallah bebişine dahada almıştır..senin karar veremediğin 2 hastanede güzel en önemlisi yenidoğan üniteside var evine uzak değilse egepolde doğumfotolu süslemeli 750 tl diye duymuştum..
walla cnm ya benimde ilk hepsi gelir doğuma ama evim küçük geridönerler, sırayla annemle kavınvalide kalıcak.annem benden sonrada abimlerin doğuma yetişicek, k.validemde evini taşıcak hepsi çok yoğunlar kim nekadar yanımda kalcak hepsi muamma :))) vedat bey çok genç geldi bana eğer maddi açıdan rahatsan mert bey doçentmiş tecrübelidir..bende gazide ayşene devam edicem kadın 5 dk muayene ediyo ama nebilim soğuk diğil bide doğumhastanesi kıvamında olması avantaj..ben şimdiden çok zorlanıyorum hastaneye gidip dönmeye ( eşimde yanımda koşturuyo benle..bostanlı tarafındayım gazide arabasız çok uzak kalıyo..senin ailendemi uzaktaydı..

cnm öncelikle geçmiş olsun sana söyleyebileceğim şey kimsenin doğumu kimseninkin benzemiyor ister sezeyen olsun ister normal doğum bnm ilk doğumum epidural sezeyandı. Anestezinin etkisinin geçmesi ile bi ayağa kalktım hastaneden eve gelince evi bile süpürdüm o kadar rahattı. kardeşim normal doğum yaptı dikişi çoktu patladı intihaplandı...vs. 40 gün ayağa kalkamadı tabi tersi örneklerde çok etrafımda doktorun ne önerirse bence onu yap önemli olan sonuçtur inşallah ikinizde sağsağlam kurtulursunuz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…