ilk eş neden eski eşine kızıp ikincilerle uğraşır?

arem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
13
0
36
İzmir
eşimin eski eşiyle nafaka davası var, bakalım nasıl çözülücek, amaç çocuk için giderlere ortak olmak mı yoksa... eski eşin evinde huzursuzluk çıkarabilmek mi?

bu durum sizin evliliğinizi neden etkliyor ki? eşinizin boşanmış olduğunu, çocuğuna ve hatta eski karısına nafaka ödemek zorunda olduğunu bilmiyor muydunuz?

sizin de eşiniz le çocuğunuz olsa - ki belki de vardır - allah korusun ayrılsanız, eşinize nafaka davası açmaz mısını? elbetteki açarsınız.. bunda garip bir durum yok. eski eş hakkı olanı istiyor. bence siz hiç karışmayın.

eşimin eski eşiyle nafaka davası var, bakalım nasıl çözülücek, amaç çocuk için giderlere ortak olmak mı yoksa... eski eşin evinde huzursuzluk çıkarabilmek mi?

Eşiniz çocuğunun masraflarını karşılayacak diye huzurunuz mu kaçıyor?

Neden sizin huzurunuzu kaçırmaya çalışsın ki?

Yasal hakkını savunuyor bundan doğal birşey olamaz.

Sizde eşinize ''nafakasını'' ödemesi gerektiği konusunda ısrarcı olun bence.

Arkadaşlar nafaka ödeniyor, yıllık artışlar yapılıyor,bayram doğum günüvs, hediyeleride alınıyor ama istekler bitmiyor.Benimde ilk eşimden çocuğum var, biz bu tür sorunlar yaşamıyoruz.Neden mi?Ben oğlumla babasının arasına hiç girmiyorum tek isteğim özbabasını koklaması onu sevip sayması, eski eşiminde bu isteğime uyması, saolsun o, yeni eşi ve kardeşide özen gösterirler

bence huzurunuzu bozmuyordur
evlılıgınız ıcın tehdıt olarak algılamamnız gerek

Arkadaşlar nafaka ödeniyor, yıllık artışlar yapılıyor,bayram doğum günüvs, hediyeleride alınıyor ama istekler bitmiyor.Benimde ilk eşimden çocuğum var, biz bu tür sorunlar yaşamıyoruz.Neden mi?Ben oğlumla babasının arasına hiç girmiyorum tek isteğim özbabasını koklaması onu sevip sayması, eski eşiminde bu isteğime uyması, saolsun o, yeni eşi ve kardeşide özen gösterirler

iki tarafta eşitsiniz en azından bu iyi birbirinizi anlayabilirsiniz.

Ama işte 'çocuk' başlı başına isteklerin bitmemesi açısından yeterli bence.

Madem ki siz ilk eşinizden olan çocuğunuzla babasının arasına girmiyorsunuz.

Bu konuyada girmeyin,sizi bağlamıyor sonuçta.

İlk eşleride öcü gibi görmeyin,ihtiyaç duyuyor ki istiyor.

eğer mahkemenin kararlaştırdığı bir nafaka ücreti varsa ve eşi bunu düzenli olarak veriyorsa diğer kadının fazlasını istemeye hakkı yok. çocuğunun extra istekleri olur o zaman baba zaten bunları almak, yapmak zorunda. ama eski eşin extra birşey talep etmeye hakkı yok bence.....

zaten nafakasını alıyorsa ve bu tür hediyeler de alınıyorsa sizi kıskanıyordur da ondan,ilişkinizi bozmak evinizde tatsızlık çıkarmak istiyordur.onun için hiç sıkılma canımmm bunlar böyle hakları olanı almak yetmez sizin mutluluğunuzu gördükçe daha fazlasını almak isterler.

zaten nafakasını alıyorsa ve bu tür hediyeler de alınıyorsa sizi kıskanıyordur da ondan,ilişkinizi bozmak evinizde tatsızlık çıkarmak istiyordur.onun için hiç sıkılma canımmm bunlar böyle hakları olanı almak yetmez sizin mutluluğunuzu gördükçe daha fazlasını almak isterler.

ayrıca bu eski eş evli mi bilmiyorum ama büyük olasılıkla evlenmemiştir (tecrübeyle sabit) onun için böyle kıskançlıklar yapıyordur.huzursuzluk çıkarmak için

katılıyorum.canını sıkma..

nafaka davası varsa demek ki yasal haklarını arıyor

yazdığın cümlelerden seninle uğraştığına dair bir emare görmedim.

Artış yapılıyor, zaten var olan nafaka demişsiniz de. Neyin davası o zaman bu?
Eski eş de nafaka alabiliyorsa evli değildir arkadaşlar, yoksa kesilir nafakası.

bakın mahkeme var demişsiniz zaten, bırakın nafakanın yeterli olup olmadığına hakim karar versin. siz bu kounun dışındasınız bence.

Son düzenleme:
nafaka davası varsa demek ki yasal haklarını arıyor

yazdığın cümlelerden seninle uğraştığına dair bir emare görmedim.

nafakasını da zaten boşanma davasında mahkeme belirlemedi mi arkadaşlar,demek ki yüce adalet hakkı neyse onu belirlemiş zaten o daha fazlasını istiyorsa uğraşıyor demektir düpedüz başka açıklaması var mı bunun,o zaman boşanmasaymış.boşandıktan sonra böyle hak hukuk ayaklarında huzursuzluk çıkarırlar işte.zaten hakim ona hakkı olanı verdi daha ne istiyor.

İhtiyacı oluyor ki istiyor,eşinden vazgeçmese zaten ayrılmazdı...

Yani böyle para istemekle huzur kaçırılmaz.

nafaka az olabilir, bazı hakimler nasıl yapıyor bilmiyorum ama 200-300 tl gibi komik nafakalar bağlayabiliyor. bu parayla kadın çocuğun hangi ihtiyacını görsün çalışmıyorsa? tabi ki gidip çalışması gerek ama durumu nedir bilmiyoruz. eski eşinin de durumu ikinciye evlenecek kadar iyiyse kadın tabi ki hakkını arayacak. ben doğurayım edeyim adam gitsin başkasıyla evlensin bana da 3 kuruş nafaka bağlansın, yok öyle yağma:50:

tatlım eger eskı esının cocugu varsa ,tabıkı de nafaka odeyecek .sonucda o cocuk ıkısının cocugu .bosandılar dıye baba bababalıktan da bosanmadı ya .bu huzur bozmaya neden degıl bence .ama tabı sız olayın ıcerıgını fazla anlatmamıssınız o yuzden ne yasadıgınızı bılmeden o sızın kendı kuruntunuz demek de dogru olmuyor .huzur bozmak ıcın olanlar da var .bızım de bır tanıdıgımız esının eskı esınden bayag cektı .nafaka odededıklerı halde ısteklerı hıc bıtmedı .eskı esın amacı para fılan degıl ,amac sadece huzur bozmaktı .sonucda hıc bır kadın esını baskasıyla paylasamıyor .eskı esde cocugu bahane ederek sureklı tanıdıgımızı evıne gelır ,cocugum babasını gormek ıstıyor der keyıf kacırırdı .sankı baba cocugunu gormuyormus gıbı muamele ederdı .aslında bır hafta baba da kalır dı cocuk bır hafta anne de .kı tanıdıgmız buna ses cıkarmazdı .cunku o da bunu normal bulurdu kı oyle .ama eskı es sureklı tandııgmızın evınde bır sebeden dolayı gelırdı .ya da kesın bır sebebden doayı telefon acıp huzur bozardı .cocugu bahane ederek .boylelerı de var malesef .olan cocuklara oluyor

Seni anlıyorum canım
Bu durum gerçekten göründüğü gibi değil.
Ömür boyu ilk eş hayatınızda olacak
Onun için de zor olduğunu biliyorum.

Fakat maalesef 2. evliliklerde bu tür sorunlar yaşanıyor.
Tartışmalar, kıskançlıklar oluyor.
Bence şunu aklınızın bir köşesine yazın
Ne olursa olsun, hergün kavga edip darılsanız da
Bunu kesinlikle farklı bir çözümü yok ve asla olamayacak.

Yani baba evladını görecek, nafakasını ödeyecek, eski eş daha fazlası için sıkıştıracak ve siz rahatsız olacaksınız bu durumdan.
Bu böyle devam edecek
O yüzden bence hiç eşinizle tartışmayıp huzurunuzu kaçırmayın.
Unutmaya çalışın ve de artık görmezden gelin...

Back
X