ilk eş neden eski eşine kızıp ikincilerle uğraşır?

Canım bende de aynı sorun var ve inan sen hiç canını sıkma, sizin huzurunuz ve keyfiniz devam ettikçe zamanla vazgeçiyorlar zaten:)

farkındaysanız konu sahibi zaten nafaka veriliyor, hediye alınıyor ihtiyacı karşılanıyor demiş
ayrıca kendisinin de eski eşinden çocuğu varmış ve sıkıntı yaşamıyormuş
yani demek ki isteyince oluyormuş
hiç mi okumadık yani burda buna benzer şeyler
arkadaşım gerçekten ara bozmaya çalışıyor olabilir
eşin dengeyi iyi kurabiliyorsa sen canını sıkma hiç..

nafaka veriliyorsa ne mahkemesi acaba:26:

6ay önce nafaka artırdığımız halde(maaşının arttığı oranda bir yıl geçtiği için artırmıştı eşim)ekonomik durumunda çok fazla düzelme olmuş(arabayı değiştirmiştik, maaşı yüksekmişki araba değiştirebilmişiz) Nafakayı daha fazla artırmak istediği için dava açmıştı..bekliyoruz(Bu arada eski eşte hiç arabası yokkken araba almış, acaba nafaka fazla geldiğinden almış olabilirmi:))):9:

Hanımefendi, muhakkak ki onlar baba evlat, ve doğal olan şu, babanın refah düzeyi arttıkça evladınkinin de artması gerekir. Soyadını taşıdığı kişi annesi değil, babasıdır. Hepimiz çocuk yetiştirdik, çocuk yetiştirmek bu devirde masraflı bir iş, ve standart bir tarifesi de yok. Demek istediğim şu standart tarife yok derken, mesela 300 liraya da yuva var, 1000 liraya da var maalesef. Ve muhakkak siz de gayet iyi bilirsiniz, gönlümüzden hep evladımız için - bazen hatta şartları zorlayarak - en iyisini yapmak geçer.

Bence burada bir haksızlık olduğunu düşünüyorsanız, eşinize sorumluluk düşüyor, eşiniz çocuğunun annesine , evladını en az annesi kadar sevdiğini ve düşündüğünü, ama gelirinin onun zannettiği gibi artmadığını, artmış olsa zaten seve seve bunları yapacağını anlatmak, kadının kafasındaki şüpheleri giderecek şekilde anlatmak durumunda. Çocuğun annesi, kendince bir takım gerekçelerle, evladının babasının gelirinden hakettiği payı almadığını düşünmeye başlamış ki, mahkemeye müracaat etmiş. Mahkeme de annenin gerekçelerini çok mantıksız bulmamış ki, dava görülmeye başlanmış.

Naçizane tavsiyem, kadının aldığı arabayı falan hiç mevzuya katmayın, madem annesiniz, en iyi siz bilirsiniz, bir çocuk öyle emekle çabayla yetişiyor ki, zaten hiç bir nafaka, anne-baba olarak çocuk yapıp sorumluluğunu götürecekken, tek başına kalıp o çocuğu babasız büyütmeyi sırtlanmanın karşılığı olamaz.

Kadın üç kuruş fazla alıversin, bu bir babanın soyadını taşıyan kanı canı evladına harcanacak paradır altı üstü. Bunun için huzurunuzu bozmaya değmez. Bakın forumda bir sürü hanım var, kocaları akrabalarına, kardeşlerine,hatta arkadaşlarına öyle paralar sarfediyor ki, okurken biz hop oturup hop kalkıyoruz. Yetişecek bir evlat var, çocuk zaten her akşam kapıdan girecek bir babadan mahrum kalarak bir sıfır geride başlıyor hayata, siz o çocuğun kursağından geçecek paraya da, olaya da şevkatle, anlayışla yaklaşın, hüsn-ü kalple verin, inanın Allah size misliyle verir, paranızı öyle bir bereketlendirir ki şaşar kalırsınız. :71:

konu sahibine sorularım var:
1) nafaka ne kadar veriyor? yoksulluk nafakası veriyor mu? yoksa sadece iştirak nafakası mı?
2) eski eşin evi var mı? yoksa kirada mı?
3) eski eş çalışıyor mu?
4) eski eşin boşanma öncesinde borçları var mı? sizin eşiniz eski eşine borç takmış olabilir mi?

misal benim eski eşim 250 milyar borç taktı şerefsiz. 2 çocuk için 500 tl iştirak nafakasını ödemedi. maaşına icra koydurdum 467 tl ödüyor icra dairesi. ayrıca nafakayı artımak için de dava açıcam. eski eşim yalancı adinin teki olduğu için ben ona ev aldım nidalarında geziniyor. ben icra yaptırınca ya da nafaka artırma davası açınca da onun peşinde koşuyorum neden çünkü evli değilim öyle mi?

ne cins mal bir düşünce bu ya!!! senin kocanın eski eşi çok meraklı olsaydı kocandan boşanmazdı.. boşanmak istese bile en az 10 yıl sürünürdü mahkeme..o boşanmadan da sen evlenemezdin.

düşünürken biraz mantıklı düşün. belki kadına haksızlık yapıyorsun. unutma haksızlık yapan her kula Allah hesap sorar. ha eğer senin eşin haklıysa zaten mahkeme de buna karar verir. dinimizde bir erkek, çocuklarının tüm masraflarını karşılamak zorundadır. ve sen de buna karışamazsın.

1) nafaka ne kadar veriyor? yoksulluk nafakası veriyor mu? yoksa sadece iştirak nafakası mı?
3) eski eş çalışıyor mu?
4) eski eşin boşanma öncesinde borçları var mı? sizin eşiniz eski eşine borç takmış olabilir mi?

misal benim eski eşim 250 milyar borç taktı şerefsiz. 2 çocuk için 500 tl iştirak nafakasını ödemedi. maaşına icra koydurdum 467 tl ödüyor icra dairesi. ayrıca nafakayı artımak için de dava açıcam. eski eşim yalancı adinin teki olduğu için ben ona ev aldım nidalarında geziniyor. ben icra yaptırınca ya da nafaka artırma davası açınca da onun peşinde koşuyorum neden çünkü evli değilim öyle mi?

ne cins mal bir düşünce bu ya!!! senin kocanın eski eşi çok meraklı olsaydı kocandan boşanmazdı.. boşanmak istese bile en az 10 yıl sürünürdü mahkeme..o boşanmadan da sen evlenemezdin.

düşünürken biraz mantıklı düşün. belki kadına haksızlık yapıyorsun. unutma haksızlık yapan her kula Allah hesap sorar. ha eğer senin eşin haklıysa zaten mahkeme de buna karar verir. dinimizde bir erkek, çocuklarının tüm masraflarını karşılamak zorundadır. ve sen de buna karışamazsın.

2011 de açılan konuyu hortlatmışsınız size dokunan bir durum var diye:ssz::ssz:

3) eski eş çalışıyor mu?

Bi sakin olsana sen :20:
Konunun tarihine bak sen ilk önce ve ayrıca kimse yuvasını yıkmak istemez..
Anlaşmamamışlar bitmiş, orasını neden kurcalıyorsun kii..

Arkadaşlar nafaka ödeniyor, yıllık artışlar yapılıyor,bayram doğum günüvs, hediyeleride alınıyor ama istekler bitmiyor.Benimde ilk eşimden çocuğum var, biz bu tür sorunlar yaşamıyoruz.Neden mi?Ben oğlumla babasının arasına hiç girmiyorum tek isteğim özbabasını koklaması onu sevip sayması, eski eşiminde bu isteğime uyması, saolsun o, yeni eşi ve kardeşide özen gösterirler

Tahmin edebiliyorum hissettiginizi...
Bosanan esler, onlarin hayatindan ciktiklarini kabullenemiyorlar bazen...
Cocuk vesilesiyle hala iyi ya da kotu akilda kalacak seyler yapiyorlar...
Biraz karatere, biraz nasil bosanildigina bagli...
Sizin tavriniz cok hosuma gitti, oglunuz ile babasi arasinda direkt manevi baga odaklanmaniz cok hos...
Mumkun oldugunca siz diger duruma karismayin, dertleserek esinizle surekli irtibatta olun, tatli dille onu yonlendirin, fakat haricinde bir terslikte siz kotu olursunuz, eski evliligini bilmem ama ortada ne olursa olsun cocugu var...

Back
X