İlk evladı kız olanlar maddi durumu iyileşti mi?

Turtleee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2019
613
1.121
113
39
Cevremde maddi durumu iyilesen veya kariyerinde gelisme gosteren insanlarin hep ilk cocuklarinin kiz oldugunu fark ettim. Sizde durumlar nasil ? Kiz erkek evlat ayirt edilmesi güzel birsey tabiki degil. Her dunyaya gelen cocugun ayri kismeti var derler. Ama ilk evladi kiz olanlarin maddi durumu iyileşir diyorlar. Çevresinde ve kendinde ayni durumlar olan var mi ?
Acun ılıcalı, Aydin Dogan, Sabanci, hep ilk cocuklari kiz olmus hatta hep kiz gitmis.

Bilmiyorum ne kadar doğru ama benimde bir kızım var.. Ev Aldık bu sene maddi açıdan sıkıntımız da yok şükür.. Ama bunun ilk evladın kız olması ile alakası ı hiç anlamadım.. Bekleyeyim şurada🤓

Ha bir de bz 3kız kardesız 😊 en bıyukleri benim ama saydıklarınız isimlerin yakınından bile gecemedik 🤓 ama çok şükür bri sıkıntımız yok ailecek 😊 ama bi acun olamadık 🤣

27454F65-41CD-4789-817C-23C9C354B0DB.webp
Boyle bi sey gormustum netde.

Amiiiiinnnnnnnnnn..... En yakın arkadasım sosyalci 🙏🙏 inşaallah en kısa zamanda aramanız olır
İnşallah.. Hayır 3 yıl geçti 4 e giriyorum.. Bildiklerimi unutuyorum ona yaxık.. İnşallah atanırsam bi de yeniden ders çalışmam gerekecek pfff... Neyse konu kız evlat ;)
Allah kızımın şansını bahtını açık etsin de bizim şansımız dönmese de olur der imzamı atarım ;)

İnşallah.. Hayır 3 yıl geçti 4 e giriyorum.. Bildiklerimi unutuyorum ona yaxık.. İnşallah atanırsam bi de yeniden ders çalışmam gerekecek pfff... Neyse konu kız evlat :KK66:
Allah kızımın şansını bahtını açık etsin de bizim şansımız dönmese de olur der imzamı atarım :KK66:
Atanında ders calışmak sıkıntı olsun ya o kolay 😁
Amin kızınızın bahtı güzel olsun 🙏

2 kızım var ilk kızım doğduktan hemen sonra araba aldık 2. Kizim eylül de 1 yaşında olacak ve eylül ayında eşimin mevkii yükselme durumu var inşaAllah, bu durum da hem maaşı artacak hem de ekstra araba verilecek Rabbim her çocuğun rızkını ayrı verir ama kız çocuğu açısından hiç düşünmemiştim ☺

Kızım doğduktan 6..7 ay sonra iş değiştirdi eşim ama bişey değişmedi maddi olarak. Kira olmadığı halde tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz. Bizde değişiklik yok yani. Bence cinsiyet fark etmeden Allah rızkını verir düşüncesindeyim.

evladın kızı erkeği olmaz..
eskiden kızları diri diri gömmesinler , sadece erkekleri üstün tutmasınlar diye , cahil halkı böyle teselli ediyorlarmış hani bak kız da bereket diye..
inanmayın şunlara.
sağlık dileyin

evladın kızı erkeği olmaz..
eskiden kızları diri diri gömmesinler , sadece erkekleri üstün tutmasınlar diye , cahil halkı böyle teselli ediyorlarmış hani bak kız da bereket diye..
inanmayın şunlara.
sağlık dileyin
En onemli sey saglik. Ama bunu yasayanlar var mi merak ettim cunku hep soylenir. Diri diri gommelerini duymak bile istemiyorum nasil vahsi. Ama bu zamanda bile kiz evlatlarini ayiranlar var cok kotu

2 kızım var 3.’ye hamileyim. O da kız. Rabbime şükürler olsun. Biz kız çocuk delisi bir aileyiz. İlk kızıma hamileyken borç içinde yüzüyor ayı zor kapatıyorduk. Kızım doğdu ben atandım. Eşim askerliğini yapmamıştı benim atandığım ile çok yakın bir yerde askerliğini yaptı. Sonra evimizi aldık. Eşim daha askerliği bitmeden iyi bir maaşla iş buldu.

İkinci kızım doğdu 2. Evimizi aldık. Eşim imkansıza yakın bir şey olmasına rağmen memleketimizde iş buldu ben de ilçe merkezinde iyi bir okula atandım.

3. Kızıma hamile kaldım ve eşim müdürlüğe terfi etti maaşı 2 katına çıktı. Fabrika tüm masrafları iş yerine ait olacak şekilde eşime araba tahsis etti. Hamile kaldığım ay yatırımlık arsa almıştık. Geçen hafta da yatırımlık bir ev almak için adım attık. Büyük ihtimalle cuma günü tapuya gideceğiz.

Ben koz çocuklarının uğuruna inanıyorum. Belki de kız çocuklarını asla teselli olarak değil piyango olarak gördüğümdendir. Allahım herkese evladın sağlıklısını ve hayırlısını nasip etsin. Olay çocuğun cinsiyeti değil bence, daha çok verdiği evlat için Allah’a sükretmekte.

Evladın kız- erkek ayrımı olmadığını biliyoruz . sağlıklı ve hayırlı olması da yetiyor tabi ki... bu konusunun aksini söyleyen olmasa gerek...
Öte yandan ; kız çocuklarının bereket ve zenginlik getirdiği söyleniyor. Ben de katılmıyor değilim.
Allah sağlıklı hayırlı evlatlar versin
Hayırlı bayramlar

Back
X