İlk evlilik yıldönümü

Kaynanayla otursam yılda bir kerecik o konfora, eşimle tamamen baş başa bir gececik için tüm aylık gelirimizi bile verip eksiye düşebilirim açıkçası. Kredi çeker borca girer yine de yaparım. Ha tabi ben kaynanayla yaşayacaksam evlenmem kendi ailemle ya da tek başıma yaşarım, o da apayrı bir şey 😅

En uyduruk verebileceği hediye 50 civarı eder, evde güzel bir akşam yemeği hazırlasa + alkol 100 üstü rahat. 150 böyle harcayana kadar günlük daire kiralarsın, güvenilir temiz pansiyona gidersin 200-300’e. Bulunduğu şehre göre de değişir tabi, benim dediğim Antalya Kaleiçi’nde kahvaltı, akşam yemeği olan havuzlu butik oteller. Hilton’da bir haftalık tatil ayarla demediler sonuçta 😄 gayet yapılabilir bir şey. Süre daha uzun olsaydı daha iyi olurdu, belki birikmişi vardır kenarda köşede böyle özel bir şeyler için. Olmazsa da seneye yapsın, ayda 30₺ kenara atsa seneye giderler 😅
Siz kendi yaşam şartlarınızla bakıyorsunuz olaya bence :) Herkes olaya bizim baktığımız yerden bakmıyor gecelik 300 400 lira parası olsa dahi verecek kaç kişi vardır konu sahibi gelenekselliğinde yaşayan? Ekmek yoksa pasta yesinler tarzı bi öneri olmuş sizinki. Ama tabi belli ben yanılıyorumdur sizin dediğinizi mantıklı bulur yapar konu sahibi. Konuyu açmış gitmiş ceremesi bana kaldı konunun 🤪

Ha bir de çevremde eve 10 bin üzeri girdiği halde bile isteye kayınvalide ile birlikte yaşayanlar da var 🤷🏼‍♀️ Yaşlıdır belki, rahatsızdır, eşi ölmüştür kvnin. Ben o şekilde düşündüm. Tek bir asgari ücret maaşla geçinen bir çift olarak düşünmedim, o konuda haklısınız. Durumlarını bilmiyoruz.
Aaa onu bilemicem öylesini hiç duymadım benim duyduklarım hep maddi durumu olmayıp birlikte yaşayanlar. Ya da işte geleneksellikten. Her iki önerme de otel rezervasyonu yaptırmaz yani bana da o yüzden tuhaf geldi. Konu sahibi en azından bi miktar falan yazsaymış daha sağlıklı yorumlar alırdı aslında.

Siz kendi yaşam şartlarınızla bakıyorsunuz olaya bence :) Herkes olaya bizim baktığımız yerden bakmıyor gecelik 300 400 lira parası olsa dahi verecek kaç kişi vardır konu sahibi gelenekselliğinde yaşayan? Ekmek yoksa pasta yesinler tarzı bi öneri olmuş sizinki. Ama tabi belli ben yanılıyorumdur sizin dediğinizi mantıklı bulur yapar konu sahibi. Konuyu açmış gitmiş ceremesi bana kaldı konunun 🤪
Ben yeni mezun işsiz bir öğretmenim 😂 erkek arkadaşımla uzak mesafedeyiz, onu görebilmek için uçak biletine harçlıklarımdan biriktiriyorum, fırsat çıkarsa günlük kısa işler de yaparım 😅.

Şehir içi sıradan otellerin bin küsürlerden başladığı yerlerde butik otel gibi bir seçenek değerlendirilebilir diye düşündüm açıkçası. Ama konu sahibinin şartlarını bilmediğimiz için havada kalıyor her şey 🤷🏼‍♀️

Aaa onu bilemicem öylesini hiç duymadım benim duyduklarım hep maddi durumu olmayıp birlikte yaşayanlar. Ya da işte geleneksellikten. Her iki önerme de otel rezervasyonu yaptırmaz yani bana da o yüzden tuhaf geldi. Konu sahibi en azından bi miktar falan yazsaymış daha sağlıklı yorumlar alırdı aslında.
Bazılarının geleneksellikten de değil, bu forumda “eve geldiğimde çay içip sohbet edeceğim yemeği birlikte hazırlayacağım bir insan olur” diye kaynanayla yaşamayı romantikleştiren öğretmen üye de gördü bu gözler :D Maddi zorunluluk çıkmayabilir altından diye düşündüm ben o yüzden.

Burda mı okumuştum acaba böyle bi arada oturan bi yeni gelinimiz elektrikli sobayı yakıp yatak odasında yere uzanmıştı şömine gibi, çıplak karşılamıştı eşini yıldönümünde 😃 Böyle bişiler de olabilir yeter ki iste o kafalar zehir gibi çalışıyor mübarek 🤓

bi dakika ya şu arada kaynamasın hala gülüyorum :D :D :D

evliyim ortalama üstü gelirimiz var ama annem yıllardır bizimle yaşıyor alzaymır olduğu için.kendi maaşı kirası vs. var ama ben bakımevine vermek istemedim çünkü benim çocuğumda beni versin istemem.evim çok büyük 5 oda bir oda da ona var .torununu görüyor hergün mutlu

Ben yeni mezun işsiz bir öğretmenim 😂 erkek arkadaşımla uzak mesafedeyiz, onu görebilmek için uçak biletine harçlıklarımdan biriktiriyorum, fırsat çıkarsa günlük kısa işler de yaparım 😅.

Şehir içi sıradan otellerin bin küsürlerden başladığı yerlerde butik otel gibi bir seçenek değerlendirilebilir diye düşündüm açıkçası. Ama konu sahibinin şartlarını bilmediğimiz için havada kalıyor her şey 🤷🏼‍♀️

Bazılarının geleneksellikten de değil, bu forumda “eve geldiğimde çay içip sohbet edeceğim yemeği birlikte hazırlayacağım bir insan olur” diye kaynanayla yaşamayı romantikleştiren öğretmen üye de gördü bu gözler :KK70: Maddi zorunluluk çıkmayabilir altından diye düşündüm ben o yüzden.
sadece para olması yetmez ki geleneksel ailedir belki otel kültürü yoktur tuhaf geliyordur evi varken 2 günlüğüne otelde kalmak .burası türkiye en az yüzde 60 70 ine tuhaf gelir bu hayat tarzı

Nerde yaşadığınızı bilmiyorum ama İstanbuldaysanız Ağvada güzel butik oteller mevcut, oradan yer ayırtın. Başbaşa kafa dinleyeceğiniz bir tatil de olur hem.

sadece para olması yetmez ki geleneksel ailedir belki otel kültürü yoktur tuhaf geliyordur evi varken 2 günlüğüne otelde kalmak .burası türkiye en az yüzde 60 70 ine tuhaf gelir bu hayat tarzı
Hepimiz kendi çevrelerimize göre bakıyoruz. Benim de çevremde bunu anormal karşılayacak tek bir kişi yok. Şehir dışı bir yerse otelde kalmayıp nerede kalacaklar mesela 🤷🏼‍♀️. Kaynanaya yalan söyleyip bir akrabada kalacaklarını vs bile söyleyebilirler (ayh koskocaman evli çifte de liseli aşık tevsiyesi vermiş oldum ya :D )

Evi varken diyoruz da onların evi yok :KK53: . Kendi evleri olup da kv onların yanında yaşıyor dahi olsa onların evi yok :KK53: . Baş başa değiller çünkü. Kvyi bir akraba yanına ya da başka bir üyenin önerdiği gibi termal otele falan gönderemiyorlarsa tek şansları gizli saklı bile olsa otel 🤷🏼‍♀️

yapmayın allah aşkına. Ülkenin %80’i kredi falan çekip tatile gidiyor her yaz, oteller tıklım tıklım. Tuhaf geliyorsa niye yer bulunmuyor?

İki kişi adam akıllı bir yerde romantik bir yemek izmir şartlarında en az 300 lira, istanbul daha pahalıdır. Yakın bir yerlerde pansiyonun geceliği 120 lira, bir de yemek ekleseniz 350-400 liraya güzel bir mini tatil yapılır. Ha yemekten kasıt pideciyse bilemeyeceğim.

Bir akşamı iki kişi 300-400 tl’ye çok güzel butik oteller var bulunduğum şehirde. Yılda bir kere olan özel bir şeye iki gün bir gece her şey dahil 400 tl de veremeyeceklerse...
Aynen katılıyorum. Bir köşeye 500 TL bile atamayacak insan evlenmesin zaten. Ilerde çocuk olacak, ne ummadık masraflar çıkacak.

yapmayın allah aşkına. Ülkenin %80’i kredi falan çekip tatile gidiyor her yaz, oteller tıklım tıklım. Tuhaf geliyorsa niye yer bulunmuyor?

İki kişi adam akıllı bir yerde romantik bir yemek izmir şartlarında en az 300 lira, istanbul daha pahalıdır. Yakın bir yerlerde pansiyonun geceliği 120 lira, bir de yemek ekleseniz 350-400 liraya güzel bir mini tatil yapılır. Ha yemekten kasıt pideciyse bilemeyeceğim.
ülkenin yüzde sekseni tatile mi gidiyorrr? :olamaz: bir turizm mezunu olarak ve bir sürü otel sahibi arkadaşı olan üye olarak anca gülerim bu duruma kusura bakmayın.her sene tatile gidiyorlar yaniii .ayrıca evlilik yıldönümü konu çoluklu çocuklu çocuk üzülmesin diye kredi çekilerek yapılan tatillerden değil yanii.Ülkemizde kaç çift evlilik yıldönümlerini otelde kutluyor valla çok merak ettim .ben faklı bir ülkede yaşıyorum galibaaaaa

ülkenin yüzde sekseni tatile mi gidiyorrr? :olamaz: bir turizm mezunu olarak ve bir sürü otel sahibi arkadaşı olan üye olarak anca gülerim bu duruma kusura bakmayın.her sene tatile gidiyorlar yaniii .ayrıca evlilik yıldönümü konu çoluklu çocuklu çocuk üzülmesin diye kredi çekilerek yapılan tatillerden değil yanii.Ülkemizde kaç çift evlilik yıldönümlerini otelde kutluyor valla çok merak ettim .ben faklı bir ülkede yaşıyorum galibaaaaa

Muhtemelen farklı ülkede yaşıyorsunuz.

Muhtemelen farklı ülkede yaşıyorsunuz.
siz bence belli bir semtte belli bir hayat tarzında yaşıyorsunuz yıllardır.burda ne konular açıldı iiznsiz annesini arayamayan gelinler var tek başına markete bile gitmesine izin verilmeyen kadınlar var.azıcık makyaj yapsa jean giyse dayak yiyen kadınlar varrr .yaa evet her yaz kop kop tatillerde ülkem halkı.hele şu pandemi de ekmeğin hesabını yapan aileler var.Ankaranın göbeğinde tableti olmadığından ya da eskimekten bozulmuş olduğundan canlı derse katılamayan çocuklar varrrrr .

siz bence belli bir semtte belli bir hayat tarzında yaşıyorsunuz yıllardır.burda ne konular açıldı iiznsiz annesini arayamayan gelinler var tek başına markete bile gitmesine izin verilmeyen kadınlar var.azıcık makyaj yapsa jean giyse dayak yiyen kadınlar varrr .yaa evet her yaz kop kop tatillerde ülkem halkı.hele şu pandemi de ekmeğin hesabını yapan aileler var.Ankaranın göbeğinde tableti olmadığından ya da eskimekten bozulmuş olduğundan canlı derse katılamayan çocuklar varrrrr .

Ülkede alt ve orta kesim farkı kalmadı. Bunu kabullenmekte zorluk çekiyorsunuz. Ha dip kesim var o da yukarıda bahsettiğiniz kesim, benim de %20’nin içine aldıklarım.
Bana temizliğe yardıma gelen abla tatil yapıyor, apartman kapıcımız tatil yapıyor, okuldaki güvenlik, yardımcı personel vs tatil yapıyor. Ceplerinde para olduğundan değil, özendiklerinden. Bence iyi ki de yapıyorlar. Hep derim, bir sene dişini sıkıp ödesen de o bir haftalık tatil çok önemli insanın kendini yenilemesi için. Siz yakıştıramasanız da alt gelir düzeyine sahip insanlara bunu...

Ülkede alt ve orta kesim farkı kalmadı. Bunu kabullenmekte zorluk çekiyorsunuz. Ha dip kesim var o da yukarıda bahsettiğiniz kesim, benim de %20’nin içine aldıklarım.
Bana temizliğe yardıma gelen abla tatil yapıyor, apartman kapıcımız tatil yapıyor, okuldaki güvenlik, yardımcı personel vs tatil yapıyor. Ceplerinde para olduğundan değil, özendiklerinden. Bence iyi ki de yapıyorlar. Hep derim, bir sene dişini sıkıp ödesen de o bir haftalık tatil çok önemli insanın kendini yenilemesi için. Siz yakıştıramasanız da alt gelir düzeyine sahip insanlara bunu...
gayet iç içeyim onlarla apartman görevlim hiç tatil yapmadı izninde köyüne gider kışlık hazırlar orda eşiyle köy işlerine yardım ederokulumdaki güvenlikler zaten asgari ücretle geçinemiyordu pandemi de işlerinden de oldular açlar .temizlik görevlilerin maaşı bizim bağışlarımızla karşılanıyordu okulda çok az çocuk var bağış yok o görevlilerde işsiz.burası ANKARA bu arada.kızımın sınıfında 1 çocuk hala derslere katılamıyor pc si bozuk yaptıramadı biri d esesi görüntü olmadan katılıyor.bir velimizi eşi terketti devlet yardımı ve insanların yardımıyla geçinmeye çalışıyor ne tatili dalga mı geçiyorsunuz?

gayet iç içeyim onlarla apartman görevlim hiç tatil yapmadı izninde köyüne gider kışlık hazırlar orda eşiyle köy işlerine yardım ederokulumdaki güvenlikler zaten asgari ücretle geçinemiyordu pandemi de işlerinden de oldular açlar .temizlik görevlilerin maaşı bizim bağışlarımızla karşılanıyordu okulda çok az çocuk var bağış yok o görevlilerde işsiz.burası ANKARA bu arada.kızımın sınıfında 1 çocuk hala derslere katılamıyor pc si bozuk yaptıramadı biri d esesi görüntü olmadan katılıyor.bir velimizi eşi terketti devlet yardımı ve insanların yardımıyla geçinmeye çalışıyor ne tatili dalga mı geçiyorsunuz?

peki😬 uğraşamiciim. Kimse tatile gitmiyo, oteller bomboş, pansiyonlar nalları dikti, apartlar kapılarına kilidi vurdu 😂

peki😬 uğraşamiciim. Kimse tatile gitmiyo, oteller bomboş, pansiyonlar nalları dikti, apartlar kapılarına kilidi vurdu 😂
gidenler asgari ücretliler değil belli insanlar düzenli maaşı ve geliri olan ya da ev geçindirmeyen gençler biriktirip gidiyor.ülkede işsizlik oranından da haberiniz yok galibaaa.hadi ekonomiyi geçelim ataerkil tutucu kesimden de haberiniz yoktur.evin perdesini açınca kime baktın diye dayak yiyen boşanmak isteyince öldürülen beş parasız bırakılan kadınlarda yok zaten.ülkecekkkk evlilik yıldönümleri kutluyoruz butik otellerde.maaşı elinden alınan çalışan kadınlar da yalannn burda yalan yazıyorlar o zamannn.yeminle apartmanımda bir teyze var yetmişlerinde her ay utana sıkıla borç para ister benden emekli maaşı yetmediği için geri almak istemem zorla geri verir maaşını alınca .ama 20. günde gene parasız kalır .

Ya bunlar nasıl veriler allahaşkına 😂Allahtan tüik var da üşenmedim baktım geçtiğimiz yıl 3.çeyrekte 10 milyon kişi seyahate çıkmış. Bunların da %18i gezi amaçlı. %67 yakınlarına ziyaret için seyahat etmiş. Ha bu arada bu seyahate çıkanlar da en çok akraba ve arkadaş evinde kalmışlar kredi çekip otellerde değil.

Ülkenin %80i tatile çıkmayı bırak deniz bile görmemiştir muhtemelen. Millet yemek için ekmek bulamıyor konuştuğumuz konulara bak gerçekten 🤦🏻‍♀️

Back
X