İlk gebeliginde bebegi 4 kilo ve uzeri olup normal doğum yapanlar bakarmisiniz?

asya narin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2015
140
59
98
Merhaba
Tahmini dogum yapmama 16 gunumuz kaldi hayirlisi ile bebegimin gelişimi için hep iki hafta önden dedi doktorum ve kilosuda su anda 37+5 günlük 3900 kg dedi doktorum ve büyük ihtimalle sezeryan dedi bende normal doğurmak istiyorum benim gibi bebeğinin kilosu 4 yada üstü olup normal doğum yapanlar varmı? İlk gebeligim ve normali cok istiyorum ilk gebeligini böyle kilolu bebisler le normal doğumla sonlandiranlar varsa nasil oldugunu paylasirlarsa bende normalde israr etmek istiyorum.Tecrubeli annelerimizin tavsiyelerine ihtiyacim var.:anne:

Merhaba
Tahmini dogum yapmama 16 gunumuz kaldi hayirlisi ile bebegimin gelişimi için hep iki hafta önden dedi doktorum ve kilosuda su anda 37+5 günlük 3900 kg dedi doktorum ve büyük ihtimalle sezeryan dedi bende normal doğurmak istiyorum benim gibi bebeğinin kilosu 4 yada üstü olup normal doğum yapanlar varmı? İlk gebeligim ve normali cok istiyorum ilk gebeligini böyle kilolu bebisler le normal doğumla sonlandiranlar varsa nasil oldugunu paylasirlarsa bende normalde israr etmek istiyorum.Tecrubeli annelerimizin tavsiyelerine ihtiyacim var.:anne:
sezeryana karar verdim:)

Sizin kac kiloydu sezeryana karar vermissiniz? Hayirlisi olsun.
Benim ilk kızım 4 kilo idi ben sezeryana karar verdim hiç de pişman olmadım çok rahat geçti , bir arkadaşım 25 dikişle 4200g bebeğini doğurdu açıkcası öyle birşey istemedim tercih meselesi benim gözüm korktu tabii yapılamaz diye birşey yok, şimdi ki bebeğim de önde gidiyor kilosu bunu da sezeryan yapıcam inşallah

Kizim 4.200 53 cm dogdu .
Cok istedim normal olsun diye ama malesef suni sanciyla dolu bir geceden sonra acilmam hastahaneye geldigim 4 cm in ustune cikamadi.
Normal doguma hazirdim doktorumda ama elimizden baska bisey gelmedi bebegi riske atmamam lazimdi mecburi sezeryan oldum.
Bu hamileligimde 2 hafta onde gidiyor genetik sanirim.

Ben aile hekimimin hemşiresiyle konuşuyordum bu konuyu. Bana geçenlerde bizim hastalarımızdan biri 4'ün üstünde normal doğum yaptı hem de ilk hamileliğiydi çok da iyi geçmiş dedi. Doktorunuz ne diyor?

Doktorum muayeneye basladigim ilk gunden beri bebegin gelişimi iki hafta onden gidiyor kilosu fazla iki uc kere şeker tahlili istedi sekerden suphe etti hic bisey cikmadi cok şükür suyu herseyi normal bebegim 38 haftalık kilosu 3935 gr.52cm karin bölgesini ölçmedim dedi çünkü karin bölgesindeki ölçüm 41 in uzerindeymis ve ayrica gecen hafta vajinal muayene ile catiya bakmak istedi tabi eline jel falan sürmedi sanirim dikkat etmedim eh bende cok kasildim ölçüm alamadı ama canim yandı birazcık ilk olarak bunu sebeb gosterdi daha once kilo vs derdi sorun diye bunlari gosterdi simdide cati muayenesini de baslica sorun gördü sanirim. Simdilik buyuk ihtimal sezeryan gözüküyor ben usg görüntüsünün herzaman dogru sonucu vermediğini soyledim dogru dedi ama bu tam terside olabilir dedi. Yani kafam karışık bende normal istiyorum ama napicami sasirdim. Çok uzun yazdim sanirimo_O:KK22:

Ben de normal istiyorum ama bilinmez tabi. Hiç sıkmayın canınızı. Normal doğum başlayıp da son anda sezaryen olan da var (öyle olmasın tabi ki) Dediğim gibi ben hemşireden böyle bir şey duydum işk doğum ve 4 kilo üstü. Benim ablam 5 kilo doğmuş hem de evde. Bünyenizle de alakalıdır tabi doğum şekli. İçiniz rahat etmiyorsa farklı doktorlarla da görüşün isterseniz. İnşallah en sağlıklı şekilde kavuşursunuz bebeğinize.

Back
X